![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Jeśli chodzi o lakierowy błyszczyk to mam GG1003-beżowe pragnienie GG1002-różowe wyznanie i GG1008-magnetyczny pomarańczowy. Wszystkie odcienie są bardzo naturalne - pierwszy to odcień beżowo-brązowy najbardziej widoczny na ustach, drugi delikatny różowy i trzeci określiłabym jako brzoskwiniowy. Nadają ustom ładny połysk. Jedyny minus, że się kleją, ale dzięki temu długo trzymią się na ustach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Katalog sierpniowy już na stronie Faberlica
![]() No, dopisuję parę słów po chwili. Dziewczęta, naprawdę, ściągajcie najnowszy katalog - obejrzałam go i jest po prostu najlepszy z dotychczasowych katalogów Faberlica. Pod względem estetyki jest to chyba szczytowe osiągnięcie, a promocje też bardzo ciekawe i bardzo dużo nowości jest zarówno z dziedziny pielęgnacji, jak i kolorówki. Oj, szykuje się spore zamówienie na sierpień ![]()
"...and we saved the world together for a while and that was lovely... " Edytowane przez Ducky Duck Czas edycji: 2007-07-06 o 22:50 Powód: dopisane po chwili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Czekam na Ragnarok
|
Mnie z sierpniowego zainteresował balsam do wlosów farbowanych Krasa i lód w sprayu (ale cudo
![]() Chciałam wziąć na początku lipca kilka próbek, ale są niedostępne (mimo, że były na formularzu). O'Feerique (obydwa) - szkoda, bo zależy mi na przetestowaniu tych zapachów. Mist ponoć w lipcu miał być ostatni raz w katalogu, a w sierpniu jest normalnie. Dziwne. Od kilku dni myję się żelem pod prysznic 8 Element i jest całkiem fajny. Dobra konsystencja, kolor przezroczysto-zielony, ładny delikatny zapach. Odświeża. Krem-żel Balans wciąż mi się podoba, smaruję nim twarz na noc, nie wysusza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że przekonałam Cię do kremu FM-4 i mam nadzieję, że będzie służył jak najlepiej. Od jakiegoś czasu próbuję skłonić do niego moją koleżankę, ale coś bezskutecznie ![]()
![]() |
![]() |
#215 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() FM-4 ma tylko jedną wadę, o której już pisałam - oczy po nim pieką. A największa zaleta to tropikalny zapach (kokos). Jakoś na dniach (pewnie ok 14.07) będę składała kolejne zamówienie. Nie wiecie na jaki żel mam się pokusić? Czy ktoś już widział ten afrodyzjak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Dla mnie kuszące wydają się te żele z serii RU - każdy z osobna ciekawi mnie swoją kompozycją zapachową i właściwościami. Nie wiem, może w przyszłym miesiącu zamówię, ale biorąc pod uwagę, że na mojej wannie stoją 3 różne żele pod prysznic, zaś dwie tubki peelingu zmierzają do końca, najwyraźniej skuszę się na peeling - nowość katalogu sierpniowego.
![]() |
#217 |
Czekam na Ragnarok
|
Wezmę żel Słonecznik & Miodunka.
Jaki tonik do twarzy polecacie? Zastanawiam się nad A-3. Mam skórę suchą + przetłuszczający się nos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o toniki, to zamówiłam sobie ten C3 dla cery dojrzałej i ten kosmetyk pachnie bardzo intensywnie, trochę jak dawne kremy mojej matki, które podkradałam jako dziecko, to było albo Polleny albo Miraculum, generalnie kwieciście i perfumiarsko - taki drobny misz-masz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - dziękuję za odp. Wezmę Słonecznik & Miodunka, tak jak pisałam wcześniej. Afrodyzjak wydaje się być ciekawy (drzewne akcenty), ale jest troszkę*drogi.
Napewno mogę polecić żel Orchidea 500ml - pięknie pachnie, tak kwiatowo-słodko i zapach długo pozostaje na ciele. Do tego jest wydajny. Pomadka nawilżająca sprawuje się świetnie (choć nie wiem czy nawilża, bo zawsze używam bezbarwnej pod), ale żałuję, że nie wzięłam innego odcienia. Lekki Beż jest śliczny, ale do mojej urody zbyt delikatny. Jak narazie nie polecam: - żelu Deser Jagodowy (choć jeśli ktoś lubi taki zapach to jest ok) - pomadki Spełnienie Marzeń (jest ok, ale za cenę 12,90zł nie warto) - żel do twarzy Aromage jest dobry, ale zbyt drogi, bo tylko dobrze myje i nic więcej - EDT Znak Subtelności (bardziej męski) Najbardziej polecam: -serię 8 Element (boski zapach i w ogóle wszystko udane) -żele Natural Emotion -pomadkę nawilżającą -żel do higieny intymnej -EDT Donna i Uomo Felice -EDT Primavera -miękką konturówkę do powiek -żel liftingujący do biustu Oprócz pytania o różowy tonik, mam jeszcze o farbę do włosów - ktoś coś wie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
[quote=Fenris;4739349]
Jak narazie nie polecam: - żelu Deser Jagodowy (choć jeśli ktoś lubi taki zapach to jest ok) - pomadki Spełnienie Marzeń (jest ok, ale za cenę 12,90zł nie warto) - żel do twarzy Aromage jest dobry, ale zbyt drogi, bo tylko dobrze myje i nic więcej - EDT Znak Subtelności (bardziej męski) Ten żel jagodowy przy najbliższym zamówieniu kupię - wszystkie dziewczyny na forum chwalą albo ganią jego zapach za intensywność - jeśli go nie poczuję to będę wiedziała, że przynajmniej Faberlicowe żele są jak dla mnie bezwonne i zrezygnuję z nich na rzecz tych, które mi pachną intensywnie. No bo to w końcu ma być również zabieg terapeutyczny skoro wstaję skoro świt i idę pod prysznic to muszę mieć odrobinkę przyjemnośći choćby i zapachowej ![]() A co do Znaku Subtelności miałaś Fenris 100% rację. Kupiłam próbkę i samej wody NIGDY nie kupię - męska to fakt, później trochę łagodnieje, ale nie mogę sie w niej doszukać tej subtelności, bo jak dla mnie to ma posmak takiego "chamskiego" płynu odświeżającego, który można jeszcze wywąchać u fryzjera męskiego starej daty. Przynajmniej mój ojciec tak pachnie jak wraca od fryzjera, więc bardzo niedobrze mi się kojarzy ![]() Ale w lipcu już poszalałam i zamówiłam Donne Felice (dezodorancik dołączany jest całkiem fajny i przy braku upałów nawet się sprawdza w roli antyperspiranta), no i w ciemno wziełam O Feerique klasyczną. Póki co jeszcze jej nie przetestowałam bo mam cały czas wersję sensuelle (piękna nadal i całkiem trwała, bo psikam się nią do 3-4 razy w tygodniu i zużyłam dopiero trochę ponad 1/2 flakoniku). Ale jak tylko ją obwącham to się podzielę wrażeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Moja siostra używa toniku z serii Q i jest z niego zadowolona - tonik ma delikatny zapach, nie powinien też podrażniać (siostra ma skórę skłonną do alergii i na ten tonik nie narzekała). Sama zastanawiam się, który tonik kupić sobie i chyba zdecyduję sie na ten z serii FM, bo ostatnio jest w dużych promocjach.
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Ja mam tonik B16. Jest dobry jesli chodzi o moją tłusta strefę T. Nos najbardziej sie swieci i są na nim wągry. Po toniku zrobiły sie mniej widoczne a teraz mam sporadycznie.A o wypryskach na nosie mogę zapomnieć
![]() ![]() A teraz pytanko do Was. Ile jest próbek w zestawie?Chciałam zamówić parę próbek zapachów bo wogóle nie orientuje się jak pachną. Są po 3zł ale ile ich tam jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Czekam na Ragnarok
|
1 sztuka jest za 3zł. Polecam Donna Felice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Ja też polecam Donna Felice
![]() No, edytuję ten post, bo wczoraj przyszły kosmetyki, zdążyłam się z nimi już dobrze zapoznać i mogę parę słów napisać: - nawilżająco-zmiękczający krem do rąk KR-1 - nic nadzwyczajnego dla moich suchych rąk. Jest bardzo lekki, błyskawicznie się wchłania i koi suchą skórę, ale uczucie nawilżenia jest bardzo krótkotrwałe ... Mam ochotę powtarzać aplikację co 30 minut, a to nie wpłynie dodatnio na wydajność. Nie podoba mi się, że opakowanie jest takie miękkie - znacznie bardziej od zwykłych tubek. Bałabym się włożyć je do torebki z obawy, że jakimś trafem zdoła się przedziurawić. Zapach typowy dla kremu do rąk, neutralny. - chłodzący żel - dezodorant do stóp KN-2 - ciekawy kosmetyk ... wodnisty żel o świeżym, mentolowym zapachu baaardzo szybko się wchłania i pozostawia stopy wolne od wszelkiej wilgoci. Przyjemnie będzie zastosować go przed założeniem letnich klapek, gdyż skutecznie zneutralizuje pocenie. Efekt chłodzenia, jeśli występuje to jest prawie niewyczuwalny. Podoba mi się kolorystyka tubki, szkoda, że ponownie jest ona bardzo miękka. - szampon "Intensywny kolor" SL-2 - spodobało mi się poręczne opakowanie i ciekawy, landrynkowy zapach. Klapka nie otwiera się najłatwiej, ale z czasem pewnie się wyrobi. Szampon jest odpowiednio gęsty, ma lekko różowy kolor, jest wydajny. Dobrze się pieni i równie dobrze spłukuje. Nie plącze włosów i nie sprawia, że podczas mycia wydają się sianowate. Jestem z niego zadowolona. - balsam nadający połysk "Intensywny kolor" SL-7 - zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Doskonale uzupełnia efekt nadawany przez szampon - włosy po jego zastosowaniu są śliskie, łuski włosowe wydają się domknięte. Po spłukaniu włosy dużo łatwiej jest rozczesać. Po wyschnięciu ładnie się układają i wyglądają zdrowo. Seria "Intensywny kolor" ogólnie więc przyjemnie mnie zaskoczyła. Zapach balsamu zbliżony do zapachu szamponu. - ultra perłowy błyszczyk do ust You Nova MG10xx - co prawda kiedyś już o nim pisałam, ale tym razem, dzięki promocji otrzymałam inny kolor - MG1005, będący dość jaskrawym odcieniem czerwieni. Oczywiście właściwości ma podobne do innych z tej serii, ale chciałam wspomnieć o zapachu - kosmetyk pachnie zupełnie jak aromat do ciasta. - Donna Felice CT-1 - zapach już opisywałam, teraz czas na butelkę: jest wykonana ze szkła - powierzchnia jest matowa i chropowata. Efekt może nie jest piorunujący, ale wykonanie chociaż jest w miarę OK. Zapach oczywiście zniewalający ![]() - dezodorant antyperspiracyjny Donna Felice - dostałam wraz z wodą perfumowaną ![]() Z niecierpliwością czekam, aż będę mogła złożyć zamówienie z katalogu sierpniowego ![]()
"...and we saved the world together for a while and that was lovely... " Edytowane przez Ducky Duck Czas edycji: 2007-07-11 o 13:50 Powód: dopisane na drugi dzień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Jestem oburzona! Faberlic jets gorszy od avonu o stokroć. Wyobrażcie sobie. Złożyłam zamówienie za 260 zł więc dostałam 5 błyszczyków każdy za 1.50 (promocja od 7do9lipca) i co? patrzę, co one takie dziwne. szukam daty produkcji...2002!!!!!!! 2 wyprodukowane w 2002, dwa w 2004 i tylko jeden jets jeszcze wazny bo wyprodukowany z 2006...wkurzyli mnie niemiłosiernie...
Okej...gratisy. Ale zamówiłam ten zestaw za 9zł - peeleing i krem do cery trądzikowej...peeling równiez przeterminowany. Byłam zachwycona tymi kosmetykami, jednak teraz nie mam ochoty nawet katalogu przejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Czekam na Ragnarok
|
mrowkamrowka - współczuję. Może błyszczyki mają 3 lata ważności (jak Avon), więc 3 byłyby dobre
![]() Ja składam zamówienie w piątek (żel miodunka, tonik różowy i takie tam...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Fenris - te nowe żele powinny ci się spodobać bo mją delikatniejsze zapachy. Midunka pachnie miodowo, a wrzos i lilia wodna kwiatowo (liliowo i wrzosowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Owszem, te błyszczyki mają 36 miesięcy ważności od daty produkcji. Do mnie przyszedł 1, gdyż miałam niewielkie zamówienie, ale został wyprodukowany w 2006 roku, więc OK. Wiem co czujesz, mrowkamrowka, bo pamiętam, jak raz zamówiłam takie dwa zestawy - niespodzianki po 15zł każda (po 5 kosmetyków)i połowa z tego była po terminie. Powinni bardziej tego pilnować. Może zadzwoń i powiedz im o tym? Ciekawe, jaka będzie odpowiedź.
![]() |
#230 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Narazie wykańczam 8 Element mojego mężczyzny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Ducky Duck...nie chce mi się upominać ciagle o swoje. Czy naprawdę inaczej już na tym świecie nie można? Można zrobiż wyprzedaż kosmetyków tracżcych niedlugo ważność (jak w marketach) a nie wciskać ludziom z uśmiechem na twarzy. Nie podoba mi się taka filozofia. Mogę oczywiście zwrócić te błyszczyki, ale więcej sobie narobię kłopotu niż im...a ich marketingu to nie zmieni. Napiszę im maila, żeby chociaz wiedzieli, że ludzie zwracają na to uwagę.
Abstrahując już od tego tematu: Wąchałam dziś wodę Aora i Alizes...gdzieś już czułam te zapachy - są mi dobrze znane. pachną dzieciństwem, tzn starymi perfumami 'babć i cioć' ![]() ![]() Krem na odciska chyba działa. Zastosowałam go raz a już mi się odciski zaczęły 'obierać'. to chyba dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
mrowkamrowka, zapewne masz rację - cóż innego mogliby zaproponować, jeśli nie odesłanie tych kosmetyków, co istotnie sprawiłoby więcej kłopotu Tobie, niż firmie. Najgorzej, jeśli coś, co straciło ważność miało trafić do którejś z klientek ... Niezbyt przyjemne jest informowanie, że niestety produktu nie możesz sprzedać, gdyż przyszedł przeterminowany :/
![]() |
#233 |
Czekam na Ragnarok
|
Ducky Duck - szkoda, że mi się nie udało załapać na ultraperłowy błyszczyk You Nova. Uwielbiam zapach aromatów do ciasta.
Natomiast załapałam się na kosmetyczkę i żel za 2zł (dali mi bambusowy, ciekawe czy 500ml?). Wszystko przyjdzie w poniedziałek ![]() Cały czas zwodzi mnie moja "dyrektorka". Pamiętacie jak kilka tygodni temu napisałam, że dostanę za daną ilość punktów gratis zapach Faberlica? Miał wyjść od dyrektorki w ciągu kilku dni. Zadzwoniłam po tygodniu, że nie doszedł, na co otrzymałam niemiłą odpowiedź (coś w stylu, że jestem upierdliwa) i zapewnienie, że został wysłany. Po dwóch tygodniach zadzwoniłam znowu i pani po chwili miała oddzwonić,*żeby powiadomić mnie kiedy dokładnie go wysłała. Nie oddzwoniła. Zadzwoniłam w tą środę (po 3 czy 4 tygodniach!), a babka strasznie miła i radosna do mnie z tekstem: "właśnie miałam dzwonić, przede mną leży spakowana paczka, dzisiaj wyślę". Co za bezczelność. Wysłała (ponoć) w środę, a jeszcze nie ma. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Grrr ... nie dziwię się, że się wkurzyłaś - nie dość, że zostałaś wprowadzona w błąd, to jeszcze nawet nie usłyszałaś słów wyjaśnień :/
Ja zaczynam się zastanawiać nad kolejnym zamówieniem ... Wzięłabym któryś lakier, ale chyba któryś z tańszych, bo o tych droższych czytałam ostatnio niepochlebną opinię. Powoli mogę się nieco szerzej wypowiedzieć o ostatnio otrzymanych kosmetykach. Otóż krem do rąk KR-1 jest lepszy, niż myślałam, bo naprawdę wygładza dłonie i za to należy mu się wielki plus. Poza tym po wchłonięciu nie ma tendencji do "przypominania o sobie" w upalne popołudnie - dłonie nie pocą się tak, jak przy innych kremach. Antyperspirant Donna Felice ładnie pachnie, ale niestety nie jest zbyt skuteczny, jeśli chodzi o ochronę przed poceniem. Używam go 5 dni z rzędu i przyznam, że nie poradził sobie z zapobieganiem nieprzyjemnemu zapachowi nawet podczas chłodniejszych dni. Dziś jest prawdziwy upał, chyba więc sięgnę po coś sprawdzonego ![]()
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Fenris...ja nie mam żadnej koordynatorki czy dyrektorki nad sobą więc nigdy nic za punkty nie dostanę - bo nie mam od kogo
![]() Już się nie mogę doczekać kosmetyków z sierpniowego zamówienia - kolejny żel z ZERO KALORII w promocji - tym razem czekoladowo-wisniowy. Jak to może pachnieć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Ten czekoladowo-wiśniowy pachnie bardzo ładnie, apetycznie
![]() ![]()
![]() |
#237 |
Czekam na Ragnarok
|
mrowkamrowka - ja też zapisałam się internetowo, a na nst dzień zadzwoniła babka, która powiedziała, że będzie moją dyrektorką. I się potoczyło.
Też mnie kusił czekoladowy żel, ale po przygodzie z jabolem... ![]() Teraz czekam na słonecznikowy. Przyjdzie jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
możecie mi podać linka do katalogu? można zamówić coś przez internet? czy to działa podobnie do Avonu i Ori???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
EDIT: Dostałam paczkę ![]() Szampon 2w1 "Siła i miękkość" pachnie gorzej od szamponu do włosów normalnych. Ziołowo-szamponowo ![]() Tonik A-3 pachnie ładnie, kwiatową wodą. Nie powoduje podrażnień, ale bardzo delikatne uczucie ściągnięcia, dobrze zmywa makijaż i oczyszcza. Lakier do paznokci Najczystszy Blask "różowy nokturn" - śmierdzi spirytusem, kolor niepodobny do katalogowego - beżowo-brązowy, nie jest jasny. Osobiście mi się nie podoba. Żel słonecznik&miodunka - ekstra ![]() Czerwona kosmetyczka - strasznie śmierdzi. Ogólnie fajna na drobiazgi. Żel Bambus - pachnie jak słodki/winogronowy spirytus, zaraz wypróbuję, ale raczej mi się nie spodoba. Edit: jednak pachnie jak winogrono+skórka z owocu+spaliny. Beznadziejny zapach. Na skórze nie pachnie. Totalne przeciwieństwo pięknej Orchidei. EDT 8 Element - delikatny, męski, świeży zapach. Całkiem kuszący ![]() EDT Znak Silnej Woli - pachnie jak delikatna woda kolońska, paskudztwo. Słodko-ziołowy. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2007-07-16 o 12:47 Powód: po wypróbowaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.