|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
LAGERFELD Femme
znasz te perfumy???
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57966930 Jeśli tak to proszę opiszcze jaki to zapach? do jakiej kategori można go zaliczyć? wiem że to subiektywna sprawa ale prosze o opis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: LAGERFELD femme
podnosze, bo rowniez mnie interesuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypowiem się, bo dość dobrze znam te perfumy i jestem ich wielbicielem, wg mnie są przepiękne, choć zauważyłem, że niektórych drażnią, chyba przez pieprz, który jest w składzie, albo rabarbar, jestem wielbicielem, ciężkich orientalnych woni, raczej mnie nie interesują „świeżaki”, dosłownie jest kilka, które mi się podobają, lagerfeld femme należy do tej nielicznej grupy… Jest bardzo specyficzny, kiedyś ich zapach określiłem, jako zapach ginu z tonikiem, pitego w letni deszczowy dzień, nie można ich do niczego porównać, są musująco-trawiaste, pieprzne, owocowo-świeże, co ważne nie są ozonowo melonowe, bo tego nie znoszę, raczej to taka pieprzno-aromatyczna świeżość… , na pewno nie są podobne do SMS, przepięknie się rozwijają w lato, a w lekko parny wieczór lub ranek są dosłownie boskie, ślicznie pulsują na skórze, tworząc żywą, pikantną mgiełkę wokół skóry.. Dość wyczuwalne, z fenomenalnym warkoczem, trzeba uważać jednak z dozowaniem, bo w nadmiarze mogą wywołać ból głowy, lub mdłości, znam kilka osób, które się skarżyły, jednak nie znam tego z własnego doświadczenia, a z opowiadań.. Na Allegro są po szokująco niskich cenach np. u jarekmiki 45 zł za 75 ml!!!, wiec uważam, że warto zaryzykować, troszkę mnie irytuje flakon, szczególnie ta guma przy atomizerze, na początku miałem wrażenie, że perfumy lekko nią zalatują…
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dreamer4, dziekuje za tak piekny i obrazowy opis
![]() ![]() ![]() ![]() generalnie jestem wielbicielka swiezych woni, od tych ozonowych (za melonowymi nie przepadam ![]() ![]() juz niejednokrotnie bralam zapachy w ciemno, bo bardzo lubie ta nutke ryzyka ![]() ![]() nie lubie perfum typowo "przy skorze", raczej wole expansywne wonie, wiec powinnam byc zadowolona ![]() jeszcze raz dziekuje za recenzje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zakladajac ten wątek nic o tych perfumach nie wiedziałam. Było ok rok temu.
Kupiłam je w ciemno. Paczka przyszła następnego dnia. Pierwsze wrażenie: mocna męska silna woń (troszkę sie przeraźiłam)..... ale po chwili zapach z minuty na minytę łagodniał i przerodził się w bardzo żeśki ale drapieżny. Jest piękny,ożeźwiający orginalny I MA WIELE TWARZY pierwszy raz z czymś takim się spotkłam. Raz pachnie cytrynowo, raz przypomina mi zapach świerku, a innym razem wyczówam migdały ![]() Jestem świadoma że nie każdemu przypadnie do gustu, ale mi sie bardzo podoba. Slyszałam że nie sa juz produkowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zanim go kupiłam wysłalm do ludzi który kupili ten zapach meile z pytaniem o zapach i poczytaj sobie co mi napisali:
"Również kupiłam w ciemno...ale mi się podobał, choć w pierwszej chwili jest bardzo ostry prawie koloński póżniej przeradza się w ciekawy zapaszek świeży dobry na lato, jest trwałay jednak niekonwencjonaly...pozdra wiam!" "zapach jest dość intrygujący. Na pewno nie jest słodki raczej świeżo-kwaśny z lekką nutą leśną. Na początku nie bardzo mi się podobał ![]() że jest bardzo ciekawy.Na otoczenie na szczęście nie działa drażniąco ale omdleń z totalnego zachwytu też nie ma ![]() ludzie pytają co to za ciekawy zapach. Naważniejsze,że pół miasta tym nie pachnie ![]() pozdrawiam serdecznie" "Witam.Perfum jest ok'-przynajmniej tak twierdza moje panie.A mnie jako facetowi bardzo sie podobaja.Pomimo ze jest to tester-polecam Ci smialo.Pozdrawiam" "Raczej nalezy do swiezych. Czy jest do jakiegos podobny, trudno mi powiedziec, kazdy zapach jest niepowtarzalny. Jestem jednak pewna, ze sie pani nimi nie zawiedzie i napewno nie kupi Pani tych perfum(orginalnych) nigdzie w internecie taniej. Polecam i zapraszam" "witam, wiec tak : jest to woda perfumowana , zapach raczej intensywny i malo komu sie podoba - np z sephory zostal juz wycofany z powodu braku sprzedazy , lagerfeld jest jednym z najtanszych perfum markowcych, ja zakupilem go dla dziewczyny jako ze cena 45zl jest raczej symboliczna za firmowe perfumy , ale rewelacja to to nie jest po prostu trzeba powachac i ocenic , mnie osobiscie srednio sie podobaja , mojej dziewczynie tak nawet ok ale jak wspomnialem bez rewelacji. Polecam sprawdzenie zapachu w perfumeriach "Douglas" tam mozna jeszcze nabyc lagerfelda. Pozdrawiam" Mam nadzieje że tę opinie Cie uspokoiły. Koniecznie napisz jakie jest Twoje zdanie. Pozdrawiam Ps.Masz "zapchaną" skrzynkę chciałam Ci wysłać pw (ale dostałam komunikat że masz przekroczony limit wiad. pokasuj bo nic nowego nie dojdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Na mojej skórze nie lezy najlepiej , bo moja skóra ma tendencję do wyostrzania zapachów, a on jest i bez tego dosyć ostry, mnie nie kojarzy się męsko, raczej świeżo-kwaskowo, zapach jest niebanalny, na pewno nie na codzień, ale warto go miec i od czasu do czasu orzeźwic sie nim .
Na mojej kolezance której skóra nieco ociepla zapachy lezy świetnie. uważaj na atomizer bo troche "leje" , ma taki specyficzny psik ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
perfumy przyszly juz w sobote, ale dlugo zwlekalam z tym postem, poniewaz sama nie wiedzialam, co mam o nich myslec
![]() w pierwszej chwili po psiknieciu przerazilam sie - az zaczelam studiowac opakowanie, czy to aby na pewno damski zapach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() psikam sie nim od soboty co jakis czas na nadgarstek i dochodze do wniosku, ze ten zapach jest piekny ![]() ![]() Wydawac by sie moglo, ze ten zapach nie powinien miec duzej grupy zwolennikow, jednak do soboty juz conajmniej pieciokrotnie uslyszalam komplement, co "pieknie pachne", badz tez pytanie "co tak pachnie?", wiec na pewno wzbudza ciekawosc ![]() Absolutnie nie zaluje tego zakupu, poznalam dzieki niemu zupelnie inna, do tej pory nieodkryta przeze mnie kategorie zapachowa - zapachy lesne ![]() na pewno zdam jeszcze niejedna relacje z moich stosunkow z tymi perfumami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Lalesia, a czy da się z flakonu odkleić tę instrukcję rozpylania?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czy tak wyglada EDP Lagerfeld femme?
Mialam kiedys 30 ml , butelka miala calkiem inny ksztalt, szklo bylo czerwone (czerwonawe?). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wyżej zamieściłam fotkę testera z allegro. Edit: znalazłam informację, że kształt flakonu zależy od pojemności.
Edytowane przez Etiuda Czas edycji: 2006-05-31 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się skusiłam na ten zapach, kupiłam u tego samego sprzedawcy co Lalesia. Rzeczywiście niepodobny do niczego co znam, podoba mi się, jest świeży ale z "głębią" - rzadkie połączenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź, nie chciałabym mieć tak oszpeconego flakonu
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ola_cytrynka Czas edycji: 2011-05-28 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście negatywów dużo, ale jak się w nie wczytać, to sytuacja robi się nieco komiczna
![]() Za 45zł można zaryzykować... Tak sądzę.
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
ja nie mam zastrzezen do tego sprzedawcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o negatywy - zerknij, ile ma pozytywow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
[quote=lalesia]tak, jak napisala a_n_u_l_a da sie odkleic ta naklejke
![]() ![]() A ja zdarlem ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Zapachu Lagerfelda niestety nie znam, ale kupowałam coś innego u Jarekmiki i również nie mam zastrzeżeń do tego sprzedawcy.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze jest ten watek. Tego zapachu akurat nie znam, ale bardzo cenie sobie Lagerfelda. Podobnie jak Paco Rabanne ( tym niemniej, wole pierwszego z wymienionych ).
Jest, moim zdaniem, nietuzinkowy. Jego zapachy nie zawsze sa latwe w odbiorze, nie wszystkim sie podobaja. Ale...maja w sobie to cos. Sa dopracowane, niepowtarzalne. Tylko dlaczego trudno je dostac? Byc moze jestem slepa, ale nie widzialam Lagerfelda w Sephorach, nie widzialam go rowniez w warszawskim Douglasie ( tym na Chmielnej ). Tutaj ich nie uswiadcze. Trudno jest mi uwierzyc w to, ze nie ma na te zapachy chetnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dreamer4]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Lagerfeld Femme
Co sądzicie o zapachu Lagelferd Femme??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.