![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotnosc ciagla monotnia emigrantek
hehe nie przetlumaczysz mi teraz ja jestgem strasznie uparta
![]() miala byc godzina.. jest juz wiecej.. a moim zdaniem powinno sie o tym pinformowac.. wkoncu po cos sa te komorki;>? ![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
moja droga jak sobie poscielisz tak sie wyspisz
![]() ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie..
nie no ja napewno nie bede sie darla poprostu napewno nie bede mowila usmiechnieta itp.. powiedzmy tak '' wiem co robic '' o ![]() Powiem ze dluzej tak niewytrzymam ze chce troche wiecej czasu dla nas itp itd ![]() ![]() ide dziewczyny dokonczyc film i sie polozyc ![]() buziole ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
trzymaj sie i nie daj sie
![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
To mimo wszystko dobrej nocki i powodzonka.Daj jutro znac jak poszło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie było by tak źle.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Jak wam dzień zleciał?
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Mi tak jak zwykle czyli nudaaaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej latalam po sklepach
![]() ![]()
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
U mnie też nudno było niestety. To fakt jutro poniedziałek i wszystko zaczyna się kręcić od początku, nio ale za to dni będą lecieć szybciutko.
Desti wiem coś o tej tęsknocie za ukochanym, moja połówka w PL jest i tak bardzo mi go brakuje ![]() ![]()
![]() |
#191 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() ![]() ![]()
![]() |
#193 |
BAN stały
|
witam i witam.....
dzis mam jakoś lepszy humor od wczorajszego.... trochę angielski i wysielczy.. ale lepszy taki niż żaden.... dzisiaj spędzam cały dzień przed kompem i oglądam zaległe seriale.... teżet w pracy więc nikt mi nie przeszkadza... a co u was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
ja tam samo
![]() wczoraj tz mial wolne polatalismy troche po sklepach ![]() ogladalismy potem ne ebayu rzeczy dla dzidzi... wozki, lozeczka, posciele.. ale nnic ciekawego a juz napewno ladnego ![]() w czwartek zabieramy sie za latanie po Lonydnie:d i szukanie takich rzeczy w miescie a nie w internecie.. Dzis tez w domku siedze i wcale nie narzekam bo nie chce mi sie ruszyc:P
![]() |
#195 |
BAN stały
|
to tak jak ja.. nawet tyłka mi sie nie chce ruszyć nigdzie....
a co rzeczy dla dzidzi.. ja wczoraj oglądałam wózeczki w internecie.. dosć fajne... a ty jaki zamierzasz kupić.. czy już kupiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ja na nudę narzekać nie mogę.
![]() Praca (co prawda dość nudna zazwyczaj)- dziś nie było najgorzej ![]() Dziecko- przy nim nudzić się nie można. Dokumenty do wypełnienia ![]() i też pewnie coś sobie jakiś film obejrzę. Z niecierpliwością czekam na dostawę książek. ![]() ![]()
![]() |
#197 |
BAN stały
|
książki.. ja już wszystkie przywiezione z Polski książki przeczytałam.. teraz jak polecimy na urlop to muszę następną turę zabrać....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
liwi ja jeszcze nie kupilam..
mam juz troche rzeczy dla dzidziusia ale wielu tez nie mam.. mam sporo ciuszkow,czapeczek ,skaprepetek,... mam nosidelko.. mam lozeczko turystyczne .. ale rozowe ![]() bede musiala kupic drewniane.. ![]() a gdziewidzialas ladne wozki?? luna to widze ze masz rece elne roboty.. nie ma co przynajmiej sie nie nudzisz ![]() ![]() ja ksiazki kupywalam tu w lodnynie.. tz znalazl w ogloszeniach kobitke ktora sprzedawala polskie ksiazki.. ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
poiglot ja jestem expert wózkowy.
![]() Powiedz czego chcesz (jakie ma wóżeczek mieć cechy a ja ci znajdę ![]() Przy kolejnym dziecku kupię Maxi Cosi Mura 4 lub Quinny Buzz 4 ![]() Dodam, że mój pierwszy wózek, był totalnym niewypałem... człowiek uczy się na błędach ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
hihi
![]() a ja bym chciala wozek 2w1 .. chcialabym wozek gleboki z ktorego rowniez mozna zrobic spacerowke.. Nie mam jakos tak wymarzonego typu.. bo i sie zabardzo na nich nie znam porprostu patrze na wyglad.. ![]() zastanawiam sie czy nie kupic uzywanego bo te co mi sie podobajasa makabrycznie drogie..
![]() |
#201 |
BAN stały
|
właśnie nowe są strasznie drogie... mi też podobają sie dwa w jednym.... nie pamiętam jednak z jakiej strony internetowej...
oto one.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Poiglot mało wiesz o wózkach ![]() Wygląd ważny i owszem, ale... powinien być trwały (nie rozlecieć się w przeciągu kilku miesięcy) zajmować odpowiednią ilość miejsca (to zależy ile msca masz w domu) łatwo się składać (byś mogła go złożyć sama, nawet gdy będziesz sama z dzieckiem) nie może być zbyt ciężki musi się zmieścić do bagażnika samochodu ( o ile dysponujesz samochodem) bez problemu, cudowania z rokładaniem foteli. Musi odpowiadać Tobia w tym jak się prowadzi. Musi mieć odpowiedni rodzaj kół (duże sa bardziej terenowe, mniejsze- miejskie). W Polsce małe kółka słabo się sprawdzają (wiem, bo mój syn ma spacerówkę Maclaren Techno- kółka nie najmniejsze, a mimo to podczas wakacji w PL przeżywałam koszmar). Cena jest istotna, ale... 90% znanych mi mam, szybko zmieniała wózek tańszy na lepszy i drozszy, tracąc tym samym więcej pieniędzy. Warto iść do sklepu wózeczek pomacać, pojeździć nim, zobaczyć jaki jest duży. Zastanów się czy chcesz gondolę sztywną czy tylko miękką ( ja miałam miękką, nic w tym złego; następnym razem kupię sztywną) Kupić warto przez ebay.co.uk, czy używany czy nowy. Czesto wózki sprowadzane z Niemiec (nowe mają cenę niższą- na pewno warto), zwłaszcza, że w zestawie często mają już fotelik, śpiworek itd. Ja nie lubię travel systemów ![]() Jaki z wyglądu Ci się podoba?
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() chcialam sie z wami przywitac ![]() ![]() Jesli macie jakies pytania porops dzieci itp to ja z checia odpowiem moze nie jestem expertem ale mam dwoje dzieci z czego jedno urodzilam(4 miesiace temu) tu w uk wiec jak cos sluze rada ![]()
![]() Edytowane przez Mama Mleczyka Czas edycji: 2009-01-13 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
liwii bardzo ladny
luna kochana ty jestes chodzaca encyklopedia ![]() kurde te wiadomosci napewno mi sie przydadza ![]()
![]() |
#205 | |
BAN stały
|
Cytat:
witaj.. bardzo serdecznie.... ![]() dziekuje.. barzo mi sie podoba.. ale ciekawe czy jak przylecimy na wyspy to chociaż podobny znajdziemy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
liwi a kiedy zamierzacie tu przyleciec??
![]() mamo mleczyka witaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
mamo mleczyka witaj
![]() ![]() ![]() Witam was ![]() Ja rodzilam w Poole to jest kolo Bournemouth ogolnie bylam zadowolona z opieki ![]() ![]() Mialam w planach porod nautralny ale niestety mialam nieplanowana (juz druga )cesarke Jesli tylko moge pomoc to sie ciesze ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
okej a wiec...
![]() ile mialas ogolnie usg? i czy chodzilas do ginekologa w czasie ciazy?? ![]() ![]() ![]() tak mniej wiecej jakbys mogla odpowiedziec ![]()
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Moj porod w uk to byla jedna wielka "przygoda" Moze zaczne od tego ze bylam wczesniej w ciazy i stracilam dziecko w zwiasku z tym mialam 5 usg i widzialam sie z ginekologiem ale mnie nie badal tylko przeprowadzil ze mna wywiad Badanie ginekologiczne mialam przed samym porodem (nie polecam badan w uk mnie osobiscie bardzo to badanie bolalo i wyglada to inaczej niz w polsce)ale tylko dlatego ze dosc mocno krwawilam a urodzilam w 8 miesiacu Ogolnie usg to sie ma jesli wszystko ok 2 razy ewentualnie 3 Rodzilam ogolnie krotko( cesarka) bo o 1;20 w nocy juz widzialam malenka a do szpitala przyjechalam okolo 21
Lekarze byli bardzo zaskoczeni kiedy zobaczyli to co mi zostawili polscy lekarze na pamiatke z wczesniejszej cesarki( mialam zaszyta jakas chuste czy cos takiego i mialam nici niby "rozpuszczalne" )i przez to krwawilam ale za to malutka urodzila sie zdrowiutka co mozecie zobaczyc na moich zdjeciach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.polkadot.pl/ - zajzyjcie na forum
![]() |
#210 | |
BAN stały
|
Cytat:
już w lutym.. umowę w pracy mamy do końca stycznia, a od marca już zaczynamy pracę na wyspach... tak wiec myslę że w lutym będziemy już mysleć o mieszkaniu i wogóle na wyspach... a ja dzis chodzę zakatarzona.... chyba ten gorąc u nas mnie rozbroił i od rana mam "smarkate lata".... i kto to poiwedział że latem nie można powaznie sie zagrypić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.