|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
małe stopy
hej,
na poczatku nie wiedziałam za bardzo gdzie umieścić watek, bo szukam małej porady. Mój problem może dla niektórych jest śmieszny, błahy, dla mnie to tragedia przez wielkie T. Mam rozmiar stopy 35 i sa one bardzo szczuplutkie. Załamuje się wchodząc do kolejnego sklepu obuwniczego, gdzie rozmiary zaczynają sie od 36 lub 37. Czasamii nawet rozmiar 35 jets na mnie za duzy, szeroki. Od kilku dni szukam juz jakichkolwiek butów, bo wiosna pełna para, zaczynam prace i potrzebuje damksich pólbutów. Czy która z Was ma podobny problem , gdzie się zaopatrujecie w obuwie( pomijam Ryłko, bo tam czasami się zaopatruje)?? Chodzi mi oczywiście o typowe damskie obuwie Bo sznurowane 35 lub zimowe mogą być większe, ale juz pantofelki nie, bo mi spadaja Czasami nawet wkładki nie pomagają
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: małe stopy
Mam dokładnie taki sam problem. Stopa rozmiar 35, jakieś niecałe 22,5 cm. No bo przeważnie w sklepach są rozmiary od 36. To 36 jest na mnie dobre w przypadku adidasów, których właściwie nie noszę i butów zimowych. W innych przebierać nie mogę, biorę właściwie, co tylko jest na mnie dobre. Teraz udało mi się kupić półbuty - zwykłe baleriny rozmiar 36 (ale rozmiarówka zaniżona, to normalne 35) i piptoły (35) skórzane na allegro. Zaryzykowałam i całe szczęście jest OK.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, nie czuje się sama
A możesz mi powiedzieć,co to są piptołu ??? Z racji tego,że rzadko kupuje buty,to nie wiem,co to![]() Dzięki L. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też rzadko. Niestety. Bo niektóre są wprost cudowne, ale nie ten rozmiar.
![]() A piptoły to są buty z wycięciem na palce, tak jak tu -> http://www.allegro.pl/item175277475_...ri_cm_r35.html To są właśnie te, które kupiłam. tylko moje były całe 'zabudowane'.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
śliczne buciki, ale obcas duży ale nie moge wybrzydzac, gdyby takie na mnie były ani minuty bym sie nie zastanawiała
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obcasach tylko okazjonalnie, ale te znowu takie duże nie są. I wygodne.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaką masz dł. wkładki? 22 cm?
Znalazłam kilka propozycji na allegro... w jakim stylu szukasz butów? http://www.allegro.pl/item177311072_...ny_.html#photo http://www.allegro.pl/item177357866_..._36.html#photo http://www.allegro.pl/item176487010_..._z_usa_35.html http://www.allegro.pl/item178977422_...uty.html#photo dł. wkładki 22 http://www.allegro.pl/item177844422_..._36.html#photo http://www.allegro.pl/item178622090_...sa_.html#photo http://www.allegro.pl/item179341664_...12_.html#photo Nie jest tak źle
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jasz działa.
![]()
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne buciki, az mi ślinka cieknie,szukam własnie takich balerinek.
Raz zaryzykowałam juz na allegro i były za duże Ehh gdybym miała takie buciki Pomarzyć zawsze można![]() Długość mojej wkładki to uwaga 21,5 cm O ile pamietam to japonki czy chinki nie mogły mieć większych stóp niż 20![]() ![]()
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mam te sam problem co Wy, jednak moje stopy są dość szerokie, często w niektórych butach stopa wygląda nieładnie. Rozmiar to zależy 35 lub 36, jednak z 36 często mi wyskakuje pięta. Długość mojej stopy to jakoś 21,5-22cm, możliwe że ratuje mnie to że mam szeroką stopę i lepiej się trzyma w bucie.
Buty kupuję gdzie popadnie, gdzie mi się co podoba, 35 widziałam właśnie w Ryłko czy La strada, ostatnio także z CCC bywają 35. Ryłko ma też całkiem skrajne buty 33,34 lub 42, 43. Ja ogólnie moje stopy lubię, nie mam tak jak moja mama że buta w szpic nie ubierze bo ma za długą stopę. Myślę że powinnyśmy się cieszyć, moja koleżanka ma 33 półbuty to tylko dziecięce.. No albo 43, cały rok w adidasach chodzić, bo o ładne czułenka ciężko
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Paulaaa spadówa Cytat:
![]() To obiecuję że będę szukać 21,5 ... o mamusiu Zawsze lepiej się wypytać sprzedającego 10 razy o długość wkładki i wytłumaczyć swój problem- niż kupić za duże czy za małe - o ile to możliwe ![]()
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
W la stradzie byłam- są za szerokie
a Były takie sliczne ze skórki, ehhh Za to miałam ślicznie trzewiki wiązane z la strady- 35 oczywiście![]() Nie narzekam,że mam mała stope, ale narezkma na producentów. Wchodząc do Ryłka widze póleczke z hasłem- nietypowe rozmiary. To mnie rozbraja jak będzie mnie keidys stac załoze firmę obwunicza dla małych i większych stópek
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
kup sobie wkładki do butów i wtedy 36 będzie dobry na twoją stopę
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostanio posżłam z mama na zakupy, która mnie po tym pociesza dobrymi słodkościami. Wchodzimy do sklepu pani wyszukuje bucikow- rozmiar 35 sa, pojawia się usmiech, ale obas to z 7 cm spokojnie. Załozyłam i jak nie pojechałam na kafelkach, bo nie umiem w czyms takim chodzić. Podziekowałam pani,że obces nie teges. Pani wyraziła swoją opinie- " Ty sie ucz dziewczynko chodzić na obcasach, bo jak pójdziesz na studniówke..." Uroki młodego wyglądu a tu juz 23 roczek leci...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety mam za wąskie stopy i to nie pomaga
A teraz wszystkie buty to balerinki, a balerini z natury sa szersze niż wąskonose. Z wąskonosymi nie było problemu
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
lemoorka moja kuzynka ma tak samo, tylko że ona ma 29 a dają jej 20 i często traktują ją jak gówniarę z małym dzieckiem która wpadła..
No to faktycznie masz problem.. a Ryłko Ci nie pasuje? Bo z tego co pamiętam to ma właśnie wąskie buty |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakładajac watek byłam ciekawa, czy tylko ja jestem taka minimalistyczna w budowie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam rozmiar 35... kiedyś znaleźć buty w tym rozmiarze to był koszmar... Teraz na szczęście producenci zaczeli myśleć o małostopiastych
Oprócz tego że mam mał rozmiar to jeszcze bardzo wąską stopę. Ale buty znajduję Peep toe znalazłam idealne i na długość i na szerokość. Sportowe kupuję na działach dziecięcych Ale niestety baleriny czasami zdarza mi się zgubic na ulicy Same spadają z nóg
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam male stopy i ciezko kupic mi buty na dodatek mam wysokie podbicie to jeszcze gorzej ... kilka razy kupilam sobie buty na dziale dzieciencym dosyc ze byly sliczne to idealnie ma moja stope
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama nosi rozmiar 35 i kupuje buty z firmy rylko oraz w ccc (czasem fajne buty mozna dostac na dziale dziecinnym, i nie musza byc to wcale buty sportowe, ale takze polbuty - teraz dla dzieci "robia" fajniejsze buty niz dla doroslych
) poza tym w sklepach kobi (nie wiem czy takie istnieja w innych miejscowosciach) oraz w innych obuwniczych niekoniecznie firmowych. Mam pytanie do osob kupujacych buty na allegro, czy nie boicie sie, ze rozmiar moze nie pasowac badz tez buty okaza sie niewygodne? Spodobaly mi sie jedne, ale znajomi mi odradzaja kupno na allegro.
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też odradzam zaky butów na allegro.
Każdy ma inną budowę stopy i but trzeba dopasować do jej kształtu. Trzeba zmierzyć
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to jak chciałam kupić ciucha, to sprzedawca był z mojego regionu i umówiliśmy sie na przymiarke i pasowało. Oczywiście potemw szystko legalnie przez allegro załatwiliśmy
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Witam w klubie... ja mam 22,5 cm i powiem Wam, że udało mi się kupić za małe buty..śliczne pantofelki :/
Generalnie wybieram w sklepie dział dla dzieci i mnie to już troszkę irytuje. O Ryłko dowiedziałam się przed chwilką od Was i na pewno tam zajrzę w najbliższym czasie ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze witam gorąco uczynną lemoorkę
Ja mam numer buta 35 czasem zdarzy się 36, ale jeśli chodzi o eleganckie sandałki na obcasie to 34 był ciutkę za duży
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Lemoorko, ja mam co prawda 36, ale za to moje stopy są wąziutkie
Znam ból niemożności kupienia fajnych butków. Zaopatruję się, gdzie popadnie - w różnych sklepach trafiam na mniejsze butki.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma nr 38, wiec srednie stopki, aczkolwiek mam waska, i niestety z wiekszosci butow.. wypadam
balerinki ciagle mi spadaja :P
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja też mam problem z małą stopą, czasami rozmiar 35 jest na mnie za duży
moja stopa to całe 21 cm ostatnio jednak stwierdziłam, że nie ma sie czego wstydzić i oblegam dziecięce półki z butami czasem można coś fajnego znaleźć. Prawie zawsze jak mam kupić buty wracam z zepsutym humorem, ale miesiąc temu stał się cud i w ciągu jednego dnia kupiłam dwie pary butów w jednym sklepie
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam 36 - na szczescie standardowe, sklepowe 36 jest na dlugosc dobre, gorzej z szerokoscia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

Bo sznurowane 35 lub zimowe mogą być większe, ale juz pantofelki nie, bo mi spadaja
Czasami nawet wkładki nie pomagają

śliczne buciki, ale obcas duży

O ile pamietam to japonki czy chinki nie mogły mieć większych stóp niż 20

MIŁEGO DNIA

klik
moja stopa to całe 21 cm