![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Polubić Magic Bule...
W prezencie dostałam ów wynalazek , co to wszystko sam robi
![]() To co nim robiłam to rozdrabnianie czosnku ,a w dużym pojemniku papkę ziemniaczaną na placki (ziemniaki wcześniej pokroiłam w kostkę, bo inaczej był problem). Czy macie już jakies sprawdzone dania zrobione w owym Magicu...nie dostałam do niego książki z przepisami , czasem podpatrzę coś z rklamy TV, ale jakoś nie mam odwagi pewnych przepisów wypróbować ![]() A może by tak założyć 'kącik' sprawdzonych przepisów do wykonania tym małym szleńcem ![]() Przepraszam , to chyba pisze się Bullet . Edytowane przez metalin Czas edycji: 2006-07-03 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polubić Magic Bule...
ja też to mam, pod nazwą Magic MaXX.
Myślałam że to lepsiejsze będzie ale póki co służy mi do: Mielenia maku mielenia orzechów mielenia mięsa - pyszne mielone wychodzi z niego lub farsz na pierogi robie koktajle: wlewam jogutr i wrzucam owoce. robie potrawę :jajko energizujące: oddzielam białko od żółtka i białko ubijam w Magic Maxx'ie, wlewam piane na patelnie, po chwili wlewam żółtko na środek i przykrywam pokrywką, to białko tak fajnie "urośnie" do mielenia cukru, kawy, śmaczna jest taka kawa świeżo zmielona z ziarenek ![]() No i kartofelki na placki też można przygotować. Acha i mleko ubija do kawy ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sathi, czy kupiłaś toto [tzn. Magic Maxx] może w Auchan za jakieś 119PLN? I co tam konkretnie jest, bo ja się już jakiś czas przymierzam ale prawdę mówiąc trochę się boję, że wyrzucę kasę w błoto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
IlonaP, ja to kupiłam w realu za 99 zł.
Ma to przystawkę do mielenia i do ubijania oraz do robienia soku. A także kilka pojemników mniejszych i większych. Soku nie umiem w tym robić, robie tyoplko to co napisałam wyżej ![]() załączam fotkę tego:
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Sahti, więc ja mam dokładnie to samo co Ty ...napisałam magic bullet , żeby wiadomo było o co chodzi... jako ,że znane z reklamy. Dziękuję serdecznie za przepisy i jak coś nowego wykombinujesz to proszę o jeszcze....ta sama prośba do innych pań ![]() Aaa, przypomniałam sobie ,że robiłam pastę jajeczną , z gotowanego jajka , cebulki , z odrobiną majonezu i masełka...trochę rzadsza niż robiona poprzez ręczne siekanie , ale może być . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
pesto mozna sobie zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem na tradycyjnej kuchni wychowana, jednak nie stronię od obcych potraw i chetnie próbuje nowości ![]() Jeżeli możesz , proszę coś więcej na ten temat . Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pesto:
garść liści bazyli + ząbek lub dwa czosnku + kilka łyżek parmezanu + orzeszki pinii [choć mogą być też pestki dyni lub słonecznika, jako że pinia obłędnie droga u nas] + oliwa = wszystko do pojemnika i siekamy. Najlepsze do makaronu, można też posmarować bruschettę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jesc - to ze wszystkim. ja pesto uwielbiam i wale do wszystkiego, na kanapki z czymkolwiek, do mozzarelli, jako sos do kurczaka, ryby, do salatek warzywnych z pomidorami... pesto kupuje od razu "hurtem" po 10-20 sloiczkow, wszedzie sie u mnie walaja po szafkach i lodowce ![]() ![]() nie mam ani magic bullet ani mlynka do kawy, ale sobie musze to kupic wlasnie celu produkcji pesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny, jak podrośnie mi bazylia będę próbowała
![]() Nie ukrywam ,że cicho liczę na więcej przepisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam rzeczone ustrojstwo i jak do tej pory zrobiłam:
*omlet z jajka, parmezanu i serka - wszystko ubiłam i wylałam na patelnię *koktajle z truskawek, malin itd. z jogurtem *tapenadę z oliwek - oliwki zmiksowane z czosnkiem, przyprawami i oliwą *dip koperkowy - serek+jogurt+przyprawa koperkowa *chciałam zmiksować winegret ale wyszedł mi raczej majonez ![]() ![]() Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to się podzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Krzyżowe są do ubijania płaskie są do siekania mielenia
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pamietam z reklamy, ze krecili tym ciasto na muffinki, i z piersi z kuczarka+majonez+przypraw y zrobili paste na kanapki.
Ilona, a mozna tym zrobic prawdziwy majonez? kusi mnie to urzadzenie ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jasne że można, wychodzi super.
trzeba znać przpis oczywiście na majonez ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a znacie jakis super sekretny sprawdzony przepis na majonez
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy udaje Wam się tym ustrojstwem posiekać np. cebulę, ale tak zeby miała formę kostki a nie miazgi?
![]() Moja mama ma to urządzenie od jakiegoś czasu i raczej nie jest zadowolona, a cebuli właśnie jeszcze nigdy jej się nie udało posiekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj mnie się nie udaje na kosteczkę posiekać, tu nie ma chyba takiej funkcji.
To chyba tylko mieli i sieka na papkę. Szkoda, brakuje mi tu tej funkci. A już zupełnie nie wiem jak mam zrobić w tym sok, jest ten dzbanek, ale dalej sobie nie mogłam poradzić. Może ktoś podpowie?
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Sathi.
No właśnie, moja mam się zawiodłą, bo jako wielbicielka sałatek, liczyła na ułatwienie pracy. No ale do placków, koktajli, orzechów się przydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis wrzuciłam dwie kulki lodów waniliowych z pudełka, dodałam maliny świeże i zmiksowałam.
Przepyszne ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sathi z lodami dobry pomysł
![]() Ja do tej pory miksowałam jogurty z owocami, lody nie przyszly mi do głowy. A wczoraj zrobiłam rodzince pastę na kanapki w pół minuty ![]() Rozsmarować na bułkach, posypać koperkiem i zjadać ![]() Mówili, że pyszne i chyba rzeczywiście im smakowało, bo migiem zjedli. Dzięki Wam, urządzenie, które do tej pory raczej było w niełasce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Do wysokiego pojemnika wrzucamy żółtko, miksujemy z musztardą i POWOLUTKU dolewamy olej, ale na prawdę cienkim strumyczkiem bo może się zwarzyć (wtedy operację powtarzamy- żółtko+ zwarzona mikstura po kropelce). Ile? Tyle kiedy stwierdzimy, że mamy wystarczającą ilość majonezu. Jak nie zawsze mam jajko i musztardę odpowiednio wcześniej wyjęte z lodówki, dolewam odrobinę gorącej wody (używam jej też gdy majonez robi się za gęsty). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, o cebuli w kosteczkę nie ma co marzyć, ale faktycznie koktajle i różnorakiego rodzaju smarowidła i gęste sosy robi rewelacyjnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
IlonaP
![]() Spróbuję z tym soczkiem ![]()
![]() |
#27 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, macie jeszcze jakies pomysly cp mozna w tym cudenku zrobic ?
![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakiś pomysł, na pewno napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej, daawno mnie tu nie było....koty mnie pochłonęły całkowicie
![]() też mam to ustrojstwo i służy mi właśnie do mielenia i koktaili, sok próbowałam zrobić z marchwi i jabłek to zrobiła mi się paćka a soku może z łyżka ![]() ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.