|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
e-BANKI - czy i które ??
Drogie Wizażanki [img]icons/icon7.gif[/img]
zwracam się z prośbą o pomoc/ poradę - co sądzicie o bankach internetowych, czy korzystacie i czy jesteście zadowolone? Oprocentowanie wyglada na wyższe, a opłaty i prowizje na nizsze- usiłowałam coś samodzielnie wywnioskować z tabel- zestawień, ale to dla mnie czarna magia : Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie to proszę, podzielcie się, bo niedługo będę musiałą się na cos zdecydować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: e-BANKI - czy i które ??
Ja mam konto w Inteligo i jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze nie płącę nic za prowadzenie konta, po drugie nie muszę stać w kolejkach na poczcie, bo wszystkie przelewy robię sama, po trzecie oprocentowanie jest wyższe (choć wciąż zmniejszane), po czwarte mam stały dostęp do mojego konta. Jestem bardzo zadowolona i wszystkim polecam. Miałam też konto www w PKO SA, też byłam zadowolona, ale ich strony internetowe gorzej jakoś działały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam M-banku, a to z tego powodu, ze przyjmując wpłaty NIE SPRAWDZAJĄ numeru konta z danymi jego posiadacza... Wyszło to przy okazji na Allegro, kiedy kilkoro ludzi się zdziwiło, jak ktoś im podmienił numer konta wysyłany do kupujących... Kupujący wpłacił kasę, która poszła na zupełnie inny numer konta, niż wynikałoby z danych... W porządnym banku nie miałoby to miejsce, kasa wróciłaby do wpłacającego...
Ja jestem zadowolona z Citibanku, to jest konto mieszane, internetowo-klasyczne, co oznacza, że mogę wszystko załatwić z mojego kompika, albo będąc w mieście pójść do banku i tam ich pomęczyć [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] A rachunki płacę, jak mi się przypomni, czyli najczęściej o 24 [img]icons/icon12.gif[/img] hehehehe... i za płatność przez internet nie płaci się prowizji, co przy około 10 rachunkach miesięcznie daje oszczędność rzędu 30-40 zł [img]icons/icon12.gif[/img] WYGODA, ot co! [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I jeszce chciałam dodać, ze gdybym kiedykolwiek miała NADWYŻKĘ kasy [img]icons/icon28.gif[/img], to mogę z domku założyć lokatę... Ale w moim przypadku to raczej będzie funkcja niewykorzystana, hihihihi... [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#5 |
Gość
|
Tez korzystam z www.online.citibank.pl - jak dla mnie dostatecznie dobre. Tylko karty kredytowe maja drogie... [img]icons/icon9.gif[/img]
Ale poza tym jest OK, bezplatne zlecenia stale i placi sie samo - nie musze o tym pamietac [img]icons/icon7.gif[/img] A oprocentowanie... to jest chyba wazne dla centusiow, mnie sie i tak kasa nie trzyma, wiec nie zwracam na to szczegolnej uwagi [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A ja chciałam jeszcze dodać, że Inteligo zostało wykupione przez PKO BP, tak więc także jest to konto mieszane...wszystko można załatwić i w internecie i w banku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Tylko karty kredytowe maja drogie... [img]icons/icon9.gif[/img] > Ale za to po 3 miesiącach wpłacania można dostać kredyt w koncie... I jak przekroczę limit wydatków, to nie muszę po znajomych pożyczać i przyjaciół tracić [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wow, dzięki za wszelkie informacje! [img]icons/icon7.gif[/img]
brzmią zachęcająco, chyba się skuszę [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A ja mam wlasnie w mBanku i nie narzekam [img]icons/icon7.gif[/img] wyzsze oprocentowanie niz np w takim PKO SA i rachunkow biezacych i lokat.
Duza wygoda e-bankow polega wlasnie na expresowych przeplywach pieniedzy. Czasem mnie rodzice poratuja i nie musze czekac dwoch dni, az kasa pojawi sie na koncie. A i sprawdza sie tez wzorowo wlasnie w tranzakcjach allegrowych. Mnie sie jeszcze nigdy nie zdazylo (ani mojemu tacie) zeby pieniadze trafily na konto kogos innego. hm.. ciekawe to co pisala Babcia, tak btw to jak mozliwe, zeby ktos komus zmienil numer konta ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja również mam konto w m-banku i jak na razie jestem zadowolona. Wszystkie przelewy docieraly bardzo szybko,tak gdzie powinny. Wiele razy płaciłam również za przedmioty licytowane na allegro i nigy nie było problemu żadnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Re: e-BANKI - czy i które ??-formalności
jakie wymogi muszę spełnić aby mieć konto banku on-line?
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Sprzedający ma opcję wysyłania bezpośrednio z Allegro w powiadomieniu o wygraniu aukcji kilku słów do kupującego, wielu sprzedawców z tego korzysta podając swój numer konta. O ile ktoś pozna Twoje hasło wejściowe, a jest na to wiele sposobów, może zmienić dowolne informacje... Była cała dyskusja w kafejce Allegro na ten temat, zdarzyło się kilka takich przypadków, najczęściej dotyczących właśnie m-Banku, który przyjmując pieniądze na konto nie sprawdza zgodnosci danych (bo te pozostawały bez zmian) z numerem konta (podmienionym). Dlatego napisałam, ze nie polecam m-Banku, natomiast gorąco polecam bankowość internetową, z tych samych powodów, co Ty Xani, oraz kilku innych, wymienionych przeze mnie ... [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#13 |
Gość
|
Re: allegro
Im dluzej slucham o tym allegro, tym bardziej przypomina mi to piaskownice mlodocianych hackerow... [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Najlepszym bankiem internetowym jest zdecydowanie mBank, mam tam konto od ponad roku i jestem bardzo zadowolona, często robię zakupy przez internetm, płacę kartą i w ogóle moje konto jest cały czas bardzo aktywne i nigdy nie miałam żadnych problemów. Robiłam także zestawienie ofert kont internetowych (potrzebowałam min. do pracy magisterskiej) i mBank wypadł zdecydowanie najlepiej, Inteligo porównując jest cieniutkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
o fajne informacje! [img]icons/icon7.gif[/img]
a zdradzisz jakie sa te roznice? bo inteligo jest polecane przez wiele osob... hmm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Re: allegro
zlosliwiec napisał(a):
> Im dluzej slucham o tym allegro, tym bardziej przypomina mi to piaskownice mlodocianych hackerow... [img]icons/icon12.gif[/img] > Taaa... jakbyś się nudził kiedyś, w co osobiście wątpię, ale przyjmijmy taką potencjalną możliwość [img]icons/icon10.gif[/img], poczytaj sobie tamtejsze forum... Łooo Jezuuuu... [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam konto w Citibanku [img]icons/icon7.gif[/img] A lokatę w mBanku robię [img]icons/icon28.gif[/img] bo sie po prostu opłaca [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Re: e-BANKI - czy i które do asinki
hej,napisz prosze jesli znajdziesz chwilke dlaczego mbank a nie inteligo- wpatruje sie w te ich tabelki i wpatruje, ale caly czas mam wrazenie, ze czyhaja jakies kruczki na nieuswiadomionych w terminologii itp klientach jak ja np [img]icons/icon7.gif[/img] i ze znienacka okaze sie ze za to musze placic, za tamto... etc.
po prostu nieco przerazonam, a termin podjecia jakiejs decyzji nieuchronnie sie zbliza [img]icons/icon7.gif[/img] pozdrowionka!! [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
BabciaWeatherwax napisał(a):
> Nie polecam M-banku, a to z tego powodu, ze przyjmując wpłaty NIE SPRAWDZAJĄ numeru konta z danymi jego posiadacza... Wyszło to przy okazji na Allegro, kiedy kilkoro ludzi się zdziwiło, jak ktoś im podmienił numer konta wysyłany do kupujących... Kupujący wpłacił kasę, która poszła na zupełnie inny numer konta, niż wynikałoby z danych... W porządnym banku nie miałoby to miejsce, kasa wróciłaby do wpłacającego... > Mam pytanko: nadal tak jest??? Nadal tego nie sprawdzają? Zastanawiałam się nad kontem w m-banku właśnie, a tu taka niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja mam konto w mBanku (osobiste i firmowe) od 1,5 roku i jestem bardzo zadowolona. Nie ma żadnych opłat za prowadzenie konta ani za używanie karty do bankomatu, z bankomatów Euronet wypłaca się bez prowizji, przelewy docierają błyskawicznie. Oferują tam również najniżej oprocentowane i najwyższe (w stosunku do średnich obrotów na koncie) linie kredytowe. Miałam już także sytuacje z pomylonymi numerami kont (w obie strony, tzn. zarówno gdy ja wpłacałam komuś i pomyliłam numer, jak i gdy ktoś wpłacał mnie) i pieniądze zawsze wracały do nadawcy. Więc bardzo zdziwiła mnie uwaga Babci. Ale fakt, że z Allegro nie korzystałam. Może tam jednak nie tylko numery są zmieniane, ale i dane adresata???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Beata napisał(a):
>Może tam jednak nie tylko numery są zmieniane, ale i dane adresata??? Moja wypowiedź jest sprzed ponad pół roku i niestety nie jestem w tego w stanie ponownie sprawdzić - pamietam, ze była spora dyskusja na ten temat w kafejce Allegro ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.