|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
konto w banku, ale którym?
jak w temacie..
jaki bank mi polecacie?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: konto w banku, ale którym?
Ja osobiście - zdecydowanie mBank.
![]() Mają konkretną obsługę klienta, wsystkie transakcje załatwiasz niewychodząc z domu (poprzez internet lub telefon), mają rozsądne oprocentowanie i konto jest absolutnie bezpłatne. Przelewy również. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zastanawiam się jak to jest z bezpieczeństwem takiego konta w mBanku.. jeśli jakiś hacker monitoruje moje działania.. ale właśnie ostatnio myslałam o mBanku ze względu na wygodę i ten brak opłat
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To proste-
jedyne, czego może dowiedzieć się taki hacker, to Twoje hasło i historia operacji na koncie. Może również to hasło zmienić, ale wtedy Ty jednym telefonem zgłaszasz włamianie i odzyskujesz konto. Nie jest natomiast w stanie wykonać żadnych operacji finansowaych (poza z góry zdefiniowanymi, ponieważ do nich nie ma haseł - trzeba myśleć, kogo się tam wpisuje po prostu), ponieważ do każdej transakcji potrzebne jest hasło JEDNORAZOWE z listy, którą dostajesz - po uprzednim zamównieniu - pocztą na adres domowy. Nikt nie zna tych haseł poza Tobą i nikt nie może dysponować Twoimi pieniędzmi. Poza tym karty - bankomatowa - można wybierać pieniążki w bankomatach Euronet bez prowizji oraz eKarta służy tylko i wyłącznie do wirtualnych zakupów - nie zapłacisz nią w sklepie ani nie wypłacisz gotówki z bankomatu. ![]() Dla dodatkowego zabiezpieczenia tuż przed dokonaniem nią płatności w sklepie internetowym "przerzucasz" odpowiednią kwotę z konta "podstawowego", by nie trzymać na niej żadnych pieniążków. Jeśli wydasz mnie - "przesuwasz" pieniążki z powrotem na "normalną" kartę. ![]() To tylko z pozoru wtgląda skomplikowanie. ![]() Ja jestem bardzo zadowolona z usług tego banku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A proszę bardzo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja też mam konto w mBanku i bardzo sobie chwalę. Zwłaszcza, że jak czegoś nie wiem, albo nie rozumiem, to możesz do nich dzwonić 24 h na dobę i udzielą Ci odpowiedzi
![]() Cmoczki ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Oprocz tego korzystaj z "bezpiecznych" przegladarek - ja staram sie nie korzystac z Internet Explorera jesli wchodze na konto tylko z Mozilli, ktora nie jest taka dziurawa jak IE
![]() pozdrawiam Klaudia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mam konto w inteligo i też jest super.w ogóle jeśli już, to polecam Ci konto w banku internetowym.wygoda niewyobrażalna.nie trzeba użerać się z paniami w bankach, bo wszystko załatwiasz sama w domu przy komputerze.
inteligo jest teraz częścią pko bp, więc wszystkie przelewy na inteligo z pko bp są darmowe.poza tym, jeśli chcesz wypłacić większą sumę pieniędzy, taką którą bałabyś się wypłacić w bankomacie, idziesz do pko bp i wypłacasz na dyspozycję ustną. co jakiś czas inteligo ma taką promocję, polegającą na tym, że osoba która założy sobie konto w inteligo z polecenia kogoś kto już ma w inteligo konto, dostaje w prezencie 50 zł.ta osoba która zwerbowała nowego, też dostaje 50 zł.łącznie można zarobić 500 zł!!! bo aż za 10 osób, którym poleci się konto jest nagroda, no i ty jako nowy użytkownik też możesz polecać konto i zarabiać.super sprawa. sama tak zrobiłam jakiś rok temu i zarobiłam ok.200 zł. ![]() konta interentowe górą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
W mBanku jest podobna promocja - fajnie mieć znajomych zakładających konta.
![]() A PKO po prostu nie trawię i naprawdę długo byłoby pisać o tym, ile nerwów mnie kosztowało i ile krwi zepsuło. Swojego czasu miałam u nich trzy konta i to przez kilkanaście lat każde, aż pewnego pięknego dnia miarka się przebrała, w głównym oddziale w Katowicach wpadłam w furię, zachowałam i wypowiedziałam się nieelegancko ![]() ![]() Ale mieli miny! ![]() Od tego czasu PKO omijam z daleka i choćby mi dawali 100% odsetek, nie jest to warte moich nerwów i zdrowia. A już największym kretyństwem jest to, że pieniążki (oprócz bankomatów) można wybierać tylko w tym banku, w którym założyło się konto! Tak jakby nie byli połączeni siecią komputerową! Absurd zwłaszcza, jeśli ktoś zmieni miejsce zamieszkania i ma trochę ![]() Dlatego wybrałam mbank a nie Inteligo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Miałam Superkonto Student, lecz teraz z wiadomych powodów (studia się skończyły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mala-czarna napisał(a):
> A już największym kretyństwem jest to, że pieniążki (oprócz bankomatów) można wybierać tylko w tym banku, w którym założyło się konto! Może kiedyś tak było, nie wiem. Ale teraz można wybierać pieniądze w każdej filii na dowód, a w agencji na czek. PS: Nie jestem miłośniczką PKO ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A wiesz? Podpuszczę babcię i sprawdzę to.
![]() Bo nie mogę uwierzyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
przyponiałyście mi o tym, że mam pędzić do pko bp, żeby zamknąć moje nieszczęsne superkonto student.miałam to zrobić już dawno temu.
nie wiedziałam, że w mBanku też mają taką promocję.to fajnie.musze się tym bliżej zainteresować.spodobało mi się to konto. ![]() ale plusem posiadania konta w inteligo jest jeszcze jedna rzecz-że korzysta się z bankomatów pko bp(bez prowizji),a tych jak wiadomo jest zdecydowanie najwięcej.i to jest bardzo wygodne. ps. ja też nie cierpię pko bp, ale na szczęścię w ogóle nie odczuwam ,że inteligo ma z poko bp jakikolwiek związek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a co do bezpieczeństwa posiadania takiego konta, to nie jest tak źle.dużo o tym czytałam i wiem, że mogę być zupełnie bezpieczna.a moje pieniądze przede wszystkim.kiedyś w rzeczpospolitej był o tym artykuł.były też instrukcje, jak skonfigurować swoją przeglądarkę, żeby zminimalizować ryzyko, że będą jakieś przykre niespodzianki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mam konto w Citibanku jestem zadowolona choc uważam, że ten bank jest troszkę za drogi. Tez mozna z niego korzystać telefonicznie albo przez internet i mozna sobie PIN samamu wybrać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za wskazówki i porady
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.