konto w banku, ale którym? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-10-10, 07:02   #1
sarenka
Zakorzenienie

konto w banku, ale którym?

jak w temacie..

jaki bank mi polecacie?

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-10, 07:06   #2
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna
Re: konto w banku, ale którym?

Ja osobiście - zdecydowanie mBank.
Mają konkretną obsługę klienta, wsystkie transakcje załatwiasz niewychodząc z domu (poprzez internet lub telefon), mają rozsądne oprocentowanie i konto jest absolutnie bezpłatne. Przelewy również.
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-10, 07:24   #3
sarenka
Zakorzenienie

zastanawiam się jak to jest z bezpieczeństwem takiego konta w mBanku.. jeśli jakiś hacker monitoruje moje działania.. ale właśnie ostatnio myslałam o mBanku ze względu na wygodę i ten brak opłat

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-10-10, 07:33   #4
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

To proste-
jedyne, czego może dowiedzieć się taki hacker, to Twoje hasło i historia operacji na koncie.
Może również to hasło zmienić, ale wtedy Ty jednym telefonem zgłaszasz włamianie i odzyskujesz konto.
Nie jest natomiast w stanie wykonać żadnych operacji finansowaych (poza z góry zdefiniowanymi, ponieważ do nich nie ma haseł - trzeba myśleć, kogo się tam wpisuje po prostu), ponieważ do każdej transakcji potrzebne jest hasło JEDNORAZOWE z listy, którą dostajesz - po uprzednim zamównieniu - pocztą na adres domowy.
Nikt nie zna tych haseł poza Tobą i nikt nie może dysponować Twoimi pieniędzmi.
Poza tym karty - bankomatowa - można wybierać pieniążki w bankomatach Euronet bez prowizji oraz eKarta służy tylko i wyłącznie do wirtualnych zakupów - nie zapłacisz nią w sklepie ani nie wypłacisz gotówki z bankomatu.
Dla dodatkowego zabiezpieczenia tuż przed dokonaniem nią płatności w sklepie internetowym "przerzucasz" odpowiednią kwotę z konta "podstawowego", by nie trzymać na niej żadnych pieniążków.
Jeśli wydasz mnie - "przesuwasz" pieniążki z powrotem na "normalną" kartę.
To tylko z pozoru wtgląda skomplikowanie.
Ja jestem bardzo zadowolona z usług tego banku.
Stary 2003-10-10, 07:37   #5
sarenka
Zakorzenienie

dziękuję za obszerne informacje!

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-10-10, 08:02   #6
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

A proszę bardzo.
Stary 2003-10-10, 08:05   #7
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ja też mam konto w mBanku i bardzo sobie chwalę. Zwłaszcza, że jak czegoś nie wiem, albo nie rozumiem, to możesz do nich dzwonić 24 h na dobę i udzielą Ci odpowiedzi , pomogą, wytłumaczą.

Cmoczki

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-10-10, 08:25   #8
clodine
Przyczajenie

GG do clodine

Oprocz tego korzystaj z "bezpiecznych" przegladarek - ja staram sie nie korzystac z Internet Explorera jesli wchodze na konto tylko z Mozilli, ktora nie jest taka dziurawa jak IE

pozdrawiam Klaudia
clodine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-10, 09:32   #9
koko
Zakorzenienie

GG do koko

ja mam konto w inteligo i też jest super.w ogóle jeśli już, to polecam Ci konto w banku internetowym.wygoda niewyobrażalna.nie trzeba użerać się z paniami w bankach, bo wszystko załatwiasz sama w domu przy komputerze.
inteligo jest teraz częścią pko bp, więc wszystkie przelewy na inteligo z pko bp są darmowe.poza tym, jeśli chcesz wypłacić większą sumę pieniędzy, taką którą bałabyś się wypłacić w bankomacie, idziesz do pko bp i wypłacasz na dyspozycję ustną.
co jakiś czas inteligo ma taką promocję, polegającą na tym, że osoba która założy sobie konto w inteligo z polecenia kogoś kto już ma w inteligo konto, dostaje w prezencie 50 zł.ta osoba która zwerbowała nowego, też dostaje 50 zł.łącznie można zarobić 500 zł!!! bo aż za 10 osób, którym poleci się konto jest nagroda, no i ty jako nowy użytkownik też możesz polecać konto i zarabiać.super sprawa. sama tak zrobiłam jakiś rok temu i zarobiłam ok.200 zł.
konta interentowe górą!
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-10, 09:51   #10
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

W mBanku jest podobna promocja - fajnie mieć znajomych zakładających konta.
A PKO po prostu nie trawię i naprawdę długo byłoby pisać o tym, ile nerwów mnie kosztowało i ile krwi zepsuło.
Swojego czasu miałam u nich trzy konta i to przez kilkanaście lat każde, aż pewnego pięknego dnia miarka się przebrała, w głównym oddziale w Katowicach wpadłam w furię, zachowałam i wypowiedziałam się nieelegancko na temat tego, co myślę o tym banku i z miejsca, z hukiem zlikwidowałam wszystkie konta każąc przelać całe oszczędności do Banku Śląskiego.
Ale mieli miny!
Od tego czasu PKO omijam z daleka i choćby mi dawali 100% odsetek, nie jest to warte moich nerwów i zdrowia.
A już największym kretyństwem jest to, że pieniążki (oprócz bankomatów) można wybierać tylko w tym banku, w którym założyło się konto!
Tak jakby nie byli połączeni siecią komputerową!
Absurd zwłaszcza, jeśli ktoś zmieni miejsce zamieszkania i ma trochę daleko do tego "pierworodnego" oddziału.
Dlatego wybrałam mbank a nie Inteligo.
Stary 2003-10-10, 10:01   #11
Trish
Raczkowanie

Miałam Superkonto Student, lecz teraz z wiadomych powodów (studia się skończyły ) muszę konto zmienić. Zastanawiam się nad Superkontem i Inteligo. Z jednej strony konto internetowe jest bardzo wygodne, z drugiej wiele osób, które są dla mnie autorytetami w sprawie komputerów, bardzo mnie do kont internetowych zniechęca. Bo tak naprawdę dla dobrego hakera złamanie zabezpieczeń oferowanych przez banki internetowe nie jest wielkim problemem. Wyjście? Nie trzymać pieniędzy na ror-ach , wtedy tym dobrym hakerom nie będzie się opłacało do naszych pieniążków dobierać. Co najwyżej jakieś drobiazgi, jedną pensję, tyle by wystarczyło na zapłacenie rachunków. Ja np. stosuję taką zasadę, że na koncie mam nie więcej niż 2000 zł. W razie włamania, ukradzenia karty bankomatowej itp. nie stracę aż tak wiele
Trish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-10-10, 10:10   #12
Trish
Raczkowanie

mala-czarna napisał(a):
> A już największym kretyństwem jest to, że pieniążki (oprócz bankomatów) można wybierać tylko w tym banku, w którym założyło się konto!

Może kiedyś tak było, nie wiem. Ale teraz można wybierać pieniądze w każdej filii na dowód, a w agencji na czek.

PS: Nie jestem miłośniczką PKO ja tylko prostuję informacje
Trish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-10, 10:32   #13
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

A wiesz? Podpuszczę babcię i sprawdzę to.
Bo nie mogę uwierzyć.
Stary 2003-10-10, 12:36   #14
koko
Zakorzenienie

GG do koko

przyponiałyście mi o tym, że mam pędzić do pko bp, żeby zamknąć moje nieszczęsne superkonto student.miałam to zrobić już dawno temu.
nie wiedziałam, że w mBanku też mają taką promocję.to fajnie.musze się tym bliżej zainteresować.spodobało mi się to konto.
ale plusem posiadania konta w inteligo jest jeszcze jedna rzecz-że korzysta się z bankomatów pko bp(bez prowizji),a tych jak wiadomo jest zdecydowanie najwięcej.i to jest bardzo wygodne.
ps. ja też nie cierpię pko bp, ale na szczęścię w ogóle nie odczuwam ,że inteligo ma z poko bp jakikolwiek związek.
Stary 2003-10-10, 12:36   #15
koko
Zakorzenienie

GG do koko

a co do bezpieczeństwa posiadania takiego konta, to nie jest tak źle.dużo o tym czytałam i wiem, że mogę być zupełnie bezpieczna.a moje pieniądze przede wszystkim.kiedyś w rzeczpospolitej był o tym artykuł.były też instrukcje, jak skonfigurować swoją przeglądarkę, żeby zminimalizować ryzyko, że będą jakieś przykre niespodzianki.
Stary 2003-10-10, 13:19   #16
Iwonalodz
Zakorzenienie

Ja mam konto w Citibanku jestem zadowolona choc uważam, że ten bank jest troszkę za drogi. Tez mozna z niego korzystać telefonicznie albo przez internet i mozna sobie PIN samamu wybrać Poza tym mam konto w mBanku, ale dla mnie mam tam zbyt małe poczucie pewności, więc mam tam lokate, wiadomo czemu I też jestem zadowolona Mam tez konto w Banku Pocztwoym i tez uważam , że jest oki

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-23, 09:32   #17
sarenka
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za wskazówki i porady

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości