![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Bankowe konto internetowe - doradzicie?
Właśnie dostałam maila że maja promocję w mBanku - bezpłatne założenie i prowadzenie konta
![]() ![]() ![]() Czy są w tym jakieś "haczyki"? Jakieś opłaty w prowadzeniu takiego konta jeśli tak to za co i jak sie dostaje kartę bankową /pocztą?/ Doradźcie proszę które najlepiej wybrać. Czekam na Wasze opinie ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Bankowe konto internetowe - doradzicie?
ja mam konto w mBanku
uważam,że to bardzo porządne konto nie płace żadnych prowizji za prowadzenie, jedynie na własne życzenie wykupiłam sobie ubezpieczenie karty i płace 1,70 co miesiąc za przelew do innego banku płace 0,50 gr a wewnątrz mBanku za przelew nie płaci sie nic jeśli sprzedajesz na necie to tam bardzo dużo osób ma konto w tym banku a przelew z mbanku do mbanku idzie jakieś 3 minuty ![]() Karte też dostajesz za darmo,ja mam visa electron,moge wybierac kase z bankomatów WBK i Euronetu za darmo,bez zadnych prowizji naprawde polecam Ci te konto pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja mam konto w mBanku
uważam,że to bardzo porządne konto nie płace żadnych prowizji za prowadzenie, jedynie na własne życzenie wykupiłam sobie ubezpieczenie karty i płace 1,70 co miesiąc za przelew do innego banku płace 0,50 gr a wewnątrz mBanku za przelew nie płaci sie nic jeśli sprzedajesz na necie to tam bardzo dużo osób ma konto w tym banku a przelew z mbanku do mbanku idzie jakieś 3 minuty ![]() Karte też dostajesz za darmo,ja mam visa electron,moge wybierac kase z bankomatów WBK i Euronetu za darmo,bez zadnych prowizji naprawde polecam Ci te konto pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1100896039
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1085981261 Ja w koncu nie załozyłam bo nie było mi potrzebne. Ale mój chlopak caly czas ma i jest zadowolony. Ja jesli bede zakladac to na pewno w mBanku, Wizazanki mnie zachecily ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a jak jest z PKO Intelligo?? Może ktos podpowie?? Mam nadzieje Rossi że, nie gniewasz się o podłączenie mojego pytania pod Twój wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witaj Nadia,ja mam od kilku lat konto w Inteligo i jestem bardzo zadowolona.Darmowe przelewy na inne konta inteligo i Pko bp.Na zewnatrz za przelewy 0,99 zł.Realizowane sa w ciągu jednego dnia.I ważny atut-najwieksza ilość bankomatów Pko.Z dodatków mozliwość szybkiego debetu,kredytu,obsługa obligacji i funduszy inwestycyjnych PKO/CS- to wszystko załatwiasz przez internet.
Założenia konta nic nie kosztuje.Bardzo polecam. Mam też drugie konto w mBanku - utrzymuję to konto,ale właściwie nie korzystam ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nadja napisał(a):
> a jak jest z PKO Intelligo?? Może ktos podpowie?? Mam nadzieje Rossi że, nie gniewasz się o podłączenie mojego pytania pod Twój wątek ![]() No coś Ty ![]() ![]() Hmm więc praktycznie za nic się nie płaci w obu (mBank i Inteligo) tylko w Inteligo troszkę więcej za przelew do innego banku ale za to szybciej i jest więcej ich bankomatów ![]() ![]() ASIU co Ci daje te ubezpieczenie? Lepszą ochronę konta? I jak jest w Inteligo z koniecznością stałych wpłat i obowiązku utrzymywania minimalnej kwoty (bo w mBanku nie trzeba..tak.?)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja mam Inteligo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mam konto w Inteligo i jestem bardzo zadowolona. Jest duzo bankomatow (bo to konto internetowe banku PKO 'bez zubra' tego ze skarbonka). Przelewy na konta PKO ida od razu, do innych bankow - nastepnego dnia (do poludnia albo do wieczora, to zalezy o ktorej zostaly wplacone) - tak samo jest z wplatami na konto.
Co miesiac placisz 5 zl za prowadzenie konta, o ile masz saldo mniejsze niz 100 zl. Ja mam jeszcze dodatkowo wykupiona funkcje powiadomienia sms - czyli dostaje sms o wszystkich wplatach i wyplatach na konto. Jakos nie zauwazylam, zeby byly jakies haczyki, pamietam tylko, ze moj chlopak dobrodusznie wykupil karte 'Z sercem" (na budowe polskiego sztucznego serca) i sie okazalo, ze nie do konca jest tak, jak pisali na stronie - cos tam inaczej, z jego konta tez pobieraja (chyba 5 zl miesiecznie), a nie tylko przy wplatach.Ja w kazdym razie mam zwykla karte i nie narzekam, wrecz jestem zachwycona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
o ubezpieczeniu mozna poczytac pod tym linkiem http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/karty_ubezp.html
w mBanku nie trzeba miec zadnych wymagalnych kwot miesiecznych,prowadzenie zawsze jest bezplatne. A bankomatów jest bardzo duzo,moze nie kazdemu kojarzy sie sieć bankomatow o nazwie Euronet,ale naprawde sa w prawie kazdym hipermakecie i w centrach handlowych a do tego dochodza jeszcze bankomaty WBK,wiec w sumie czesciej spotkac niz bankomaty PKO(wiem bo czesto wybieram mamie z konta PKO) Tak jest przynajmniej we wrocławiu-bankomat euronetu w geancie,w CARREFOURze,borku,bielana ch,arenie,galerii dominikanskiej,makro,2 w rynku,na dworcu PKP,podwalu,tesco itd,itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja też mam konto w mbanku już od dwóch lat. I jestem bardzo zadowolona, to jest świetny pomysł, nie ma żadnych dodatkowych opłat, a jak pierwsza karta się przedawniła, to już za chwilę była druga. Obsługa jest szybka i rzeczowa, operacje proste, przez internet i zwykły telefon masz do niego dostęp 24 h. A z bankomatami nie ma problemu: korzystasz bez prowizji z sieci euronetu, a od niedawna też z bankomatów WBK, których jest b dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mam konto w mbanku i inteligo chodz raczej preferuje mbank.Login łatwy , chodz mniej bankowmatow.Euronet ma troche gorsze bankomaty (wyplacaja prawie zawsze po 50 zl)
generalnie bardzo polecam dla takich leni jak ja to super rozwiazanie wszystko mozna zrobic w domku ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Andrea Taverney napisał(a):
> A z bankomatami nie ma problemu: korzystasz bez prowizji z sieci euronetu, a od niedawna też z bankomatów WBK, których jest b dużo. Tzn że z WBK teżbez prowizji? czy jak? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ej, jeszcze jedno dziewczynki....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Przegladnij oferte e-direct Volkswagen Bank, tez bardzo interesujaca, za nic tam nie place, a mam karte do bankomatu, token i moge go obslugiwac przez net i telefonicznie. Jedyny wymog ot wplacic im co na konto w ciagu 3 miesiecy od zalozenia konta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
W sklepach też można
![]() Ja mam konto w mBanku i jestem bardzo zadowolona. Przewagą inteligo (chyba nikt jeszcze o tym nie pisał?) są łatwiejsze wpłaty. Po prostu w PKO. Z mBankiem są problemy, jeśli ktoś chce wpłacać inne pieniądze niż pensja z pracy (czy generalnie stałe zlecenie). Ale i tak wolę mBank ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Agoosia napisał(a):
> Ej, jeszcze jedno dziewczynki.... ![]() ![]() ![]() Ja też ciemna masa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Rossi napisał(a):
> No to mam na dzisiaj lekture - poczytam sobie o tych e-bankach i coś wybiore /choć z ukierunkowaniem na mBank ![]() To co Rossi, zakładamy? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ZNALAZŁAM (mBank)
![]() ---Od wypłat w innych bankomatach w Polsce pobierana jest stała, niezależna od kwoty prowizja w wysokości 5 zł. Za każdą wypłatę dokonywaną zagranicą pobierana jest stała prowizja w wysokości 10 zł. ---Zakupy w sklepie: We wszystkich punktach honorujących karty Visa zapłacisz złotym delfinem - kartą Visa Gold. A w punktach przyjmujących płatności kartą Visa Electron - także błękitnymi delfinami wydanymi do eKONTA. ---Rachunki: Za polecenie zapłaty rachunków niezależnie od ich ilości 1zł (ale jak nie będę z tego korzystała to też płacę?-niewiem) a za przelewy do innych banków 0,50 gr. Kto ma ochote poczytać: http://www.mbank.com.pl/oferta/rachu...sci.html#sklep Jeszcze interesuje mnie propozycja Agnieszki e-direct Volkswagen Bank - pędzę poszukać ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Rossi napisał(a):
> ZNALAZŁAM (mBank) ![]() > ---Od wypłat w innych bankomatach w Polsce pobierana jest stała, niezależna od kwoty prowizja w wysokości 5 zł. Za każdą wypłatę dokonywaną zagranicą pobierana jest stała prowizja w wysokości 10 zł. > ---Zakupy w sklepie: > We wszystkich punktach honorujących karty Visa zapłacisz złotym delfinem - kartą Visa Gold. A w punktach przyjmujących płatności kartą Visa Electron - także błękitnymi delfinami wydanymi do eKONTA. > ---Rachunki: > Za polecenie zapłaty rachunków niezależnie od ich ilości 1zł (ale jak nie będę z tego korzystała to też płacę?-niewiem) a za przelewy do innych banków 0,50 gr. > Kto ma ochote poczytać: > http://www.mbank.com.pl/oferta/rachu...sci.html#sklep > Jeszcze interesuje mnie propozycja Agnieszki e-direct Volkswagen Bank - pędzę poszukać ![]() Boska jesteś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
też zastanawiam się nad kontem internetowym od jakiegś czasu - powiedzcie mi jeszcze w jaki sposób (oprócz zlecenia stałęgo) dokonuje się wpłat na konto ?? ( bez prowizji? bo oni nie mają własnych oddziałów)
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Roxi napisał(a):
> też zastanawiam się nad kontem internetowym od jakiegś czasu - powiedzcie mi jeszcze w jaki sposób (oprócz zlecenia stałęgo) dokonuje się wpłat na konto ?? ( bez prowizji? bo oni nie mają własnych oddziałów) Tutaj masz jeden sposób: http://www.mbank.com.pl/przewodnik/d...platomaty.html a reszta tutaj: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...39#N1100979226 Pralinka o tym pisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ślicznie dziękuję
![]()
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja też bardzo dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dużo by pisać więc podaję linki:
![]() /pakiet standard bo tylko on jest bezpłatny <b/> pozatym jest jeszcze srebrny i złoty/ http://www.vwbankdirect.pl/117.html jest i wersja DEMO ![]() http://direct.money.pl/vwbankdirect/0/9/ - Wydanie karty - 0zł - Otwarcie i prowadzenie konta - 0zł - Przelew wewnętrzny - 0zł - Przelew zewnętrzny - 0,50zł a do ZUS i US - 0zł - Wypłata w bankomatach (każdy) - 1,50zł (>400zł jeżeli <400zł - 0zł) ![]() http://www.mbank.com.pl/oferta/rachu...sci.html#sklep tabela opłat i prowizji w mBank: http://www.bethelp.pl/platnosci.php?co=ekonto#l6 - Wydanie karty - 0zł - Otwarcie i prowadzenie konta - 0zł - Przelew wewnętrzny - 0zł - Przelew zewnętrzny - 0,50zł a do ZUS i US - 1zł - Wypłata w bankomatach własnych - 0zł - Wypłata w innych bankomatach - 4,99zł (w kraju) ![]() mozna wybrać kartę Inteligo Visa Electron z Sercem wtedy dodatkowo wspierasz Program Budowy Polskiego Sztucznego Serca-część dochodów banku z dokonywanych przez Ciebie transakcji tą kartą przeznaczone będzie na ten cel/ Ty nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów. http://www.banki.a-m.pl/bank_inteligo.html /opis produktu-kliknąć-tu jest też tabela opłat i prowizji/ - Wydanie karty - 1,49zł - Opłata za prowadzenie konta miesięcznie - 4,99zł - Przelew wewnętrzny - 0zł - Przelew zewnętrzny - 0,99zł - Wypłata w bankomatach własnych - 0zł - Wypłata w innych bankomatach - 4,99zł (w kraju) P.S Agnieszko napisz coś więcej o e-direct Volkswagen Bank za co jeszcze płacisz bo w sumie jest on chyba lepszy od mBanku - z tego co wyczytałam to można wypłacać z każdego (??) bankomatu ale płaci się 1,50zł../u mnie w mieścinie bankomatu mBanku ani nigdzie w pobliżu nie ma więc musiałabym płacić 5zł z wybranie kasy ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Re: Bankowe konto internetowe - doradzicie? PORÓWNANIE OFERT
Znalazłam coś takiego - PORÓWNANIE OFERT:
http://www.bankier.pl/centrum/porown...?kategoriaId=5
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Cóz można napisac o VolkswagenBank...założeni e konta poszło gładko i sprawnie, choc jest troche tych papierów! Nie ma on oddziałów w Polsce (chyba ze w Wawie) i dlatego jest taki tani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Agnieszka napisał(a): > wypłacajac pieniadze z bankomatu nie musze sie zastanawiac czy to bankomat Euronetu czy tam innego banku, zawsze mam stała kwote 1,5 zł a nie jak np.w MBANK - 4 czy 5 zł!!!!!!!! toz to zdzierstwo na maxa!!! Minusem jest to że trzeba pilnować żeby nie zrobić debetu :/ Mam nadzieję, że nie mają jakiś haczyków bo ... ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mbank jest fajny, ale ma prowizje od wypłat w bankomacie 5,oo! ![]() Jest bardzo przystępne i dziecinnie proste w obsłudze. Jestem zadowolona, polecam ci ![]() VolkswagenBank rzeczywiście ma tylko 1,50 za kazdą wypłatę z bankomatu, obojętnie jakiej maści?? ![]() Jestem zaskoczona ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Majka napisał(a):
> > Mbank jest fajny, ale ma prowizje od wypłat w bankomacie 5,oo! ![]() Nie dokładnie to prawda, bo prowizja ta obejmuje jedynie określone bankomaty. Bez prowizji na pewno wypłacisz z euronetu i BZWBK- lista bankomatów dostepna na stronie bankowej. Najbardziej ekonomiczną w eksploatacji jest własnie oferta mbanku- niskie opłaty za przelewy wychodzące, nie płacisz na prowadzenie rachunku itp.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.