![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
JAKIE darmowe konto bankowe ?
musze załozyc sobie konto w banku. rzecz jasna interesuje mnie takie za które sie najmniej płaci
![]() czy ktoś z Was ma już Konto<30 w bzwbk? dobre to jest? czy polecicie inne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: JAKIE darmowe konto bankowe ?
Ja mam. Faktycznie nic nie płacę. Mogę korzystać z konta przez internet. Przelewy sa po 50 groszy. Ogólnie całkiem fajnie. Dzisiaj dostałam jeszcze do podpisania umowę z mBankiem. Też mają bardzo korzystną ofertę. I z tą korzystnością jednak mBank wygrywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
co prawda nie jest to do konca zarmowe konto ale w polecam konto w ing banku slaskim
jako studentka place 2 zl miesiecznie poza tym warto zalozyc konto w tym banku ktorego bankomaty masz najblizej miejsc w ktorych bywasz/gdzie mieszkasz pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
akurat z dostępnością bankomatu nie mam problemu bo i tak prawie codzienie bywam we Wrocku a tu w centrum kazdy jest ( chyba
![]() prowadzenie MUSI być darmowe - i tak nie bede miec duzych wpłat i liczy sie kazda zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja polecam mBank
![]() a tak w ogole to nie polecam bankow internetowych, bo przy stalym dostepie do internetu i znajomosci takich adresow jak chocby www.allegro.pl strasznie szybko rozchodzi sie z nich kasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też polecam Mbank. Nie płacę za konto dokładnie nic. Pieniadze wpłacam sobie za darmo w wpłatomacie depozytowym, który rozpoznaje pieniądze (brzmi to mało wiarygodnie, ale jest naprawdę bezpieczne). Mam darmowa kartę do bankomatu, których jest w Polsce pełno na każdym kroku.
Dostajesz login i hasło do swojego konta. Dodatkowo przy każdej operacji musisz podać hasło jednorazowe, które dostajesz listem poleconym, (za darmo wszystko-jak zużyjesz większość kodów, to przysyłają sami nowe - nie trzeba prosić). Żeby ktoś Ci się wkradł na takie konto musiałby znać login, hasło i ukraść Ci listę kodów jednorazowych. Ja na wszelki wypadek loguję się tylko pod linuksem u siebie w domu, (bo są specjalne programy do rozpoznawania wciśniętych klawiszy). Zawsze można też zadzwonić na Mlinię i tam uzyskać pomoc, albo zrobić przelew (wtedy nie wiem, czy nie za 2zł). Mam nadzeję, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i również polecam mBank. Dają fajne karty do bankomatów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam konto w pko bp i internet w inteligio i mimo ze place 3 zl miesiecznie to jestem zadowolona wszystkie przelewy przez net mam za darmo a bankomat do pko mam pod blokiem
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie mBank
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja polecam WBK <30
Nic nie płacisz, przelewy internetem 50 gr, wpłata kasy na konto w oddziale za darmo, kartą wszędzie płacisz bez dodatkowych opłat, tysiące bankomatów - są wszędzie - ja uważam to za super cechę. Poza tym w przeciwieństwie do m banku, możesz mieć w każdej chwili z "żywym człowiekiem".
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Angeliko a jak to jest z opłatą za karte? bo na stronie napisali ze za darmo jak sie zrobi 3 zakupy w ciągu pierwszych 3 miesięcy. czyli jak pojde do Alberta i zrobie 3 razy zakupy za 2 zł to kara za darmo? czy jest jakis limit na kwote tychże zakupów?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja też polecam mBank
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
założyłam właśnie konto studenckie w PKO, płacę 2 zolki. Bardzo chciałam netowe - ale - po historiach z trojanami na moim kompie (miałam ich dużo) - boję się. Głupio pytam - nie boicie się? Że wam ktoś gotówkę wyprowadzi? Ja się teraz boję. Słusznie?
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie słusznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
调解人
|
Tak, polecam mBank, ma tylko jedną wadę: prawie żadne oprocentowanię, więc do trzymania większej ilości pieniędzy się srednio nadaje, ale jako tzw. "przechowalnia" chwilowa mniejszych kwot- świetny!
Mam jeszcze pytanie do uzytkowniczek konta w mBanku, bo jakoś nie znalazłam tego w regulaminie (ale słabo szukałam) czy karta do bankomatu jest bezpłatna tylko pierwszy rok?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
W tym co dzisiaj dostałam razem z kompletem dokumentów do podpisania to jest bezpłatna cały czas. Nie ma napisane nigdzie że trzeba za nia płacić. A na koncie w BZWBK nie mam zadnego oprocentowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mój chlopak kilka dni temu założył też to konto, i też mu powiedzieli że za 3 zapłaty kartą nic nie płacisz. Nie wiem czy 2 zł można płacić kartą, zależy od sklepu, ja najmniej płaciłam chyba z 6 zł. Jak pójdziesz do oddziału to napewno ci wytłumaczą co i jak. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu tylko 1 rok? To chyba jakaś plotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja tez polecam mBank!
Szybki i latwy dostep, wyzsze oprocentowanie - same plusy. Ja zalozylam sobie dwa konta - oszczednosciowe, na ktorym trzymam wszystkie pieniadze i operacyjne, z ktorego moge robic przelewy i wyplacac kaske w bankomatach ![]() Pare lat juz uzywam i jestem b. zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Też mam konto w BZWBK już od 4 lat i w sumie jestem nawet zadowolona, bo wybierałam je na zasadzie - byle było darmowe, a teraz po obniżkach i zmianie na <30 (wcześniej to było tylko konto studenckie) jest ono w sumie bardzo ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanim założysz konto możesz też pogadać w Tesco z kimś w Mkiosku (tam wszystko wytłumaczą). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
调解人
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A ja mam konto w Inteligo. Jesli srednie miesieczne saldo na koncie wynosi min. 100 zl to prowadzenie konta jest darmowe. Za karte placi sie 0,99zl miesiecznie, ale za to przelewy w ramach Inteligo i PKOBP sa bezplatne (do pozostalych bankow 1zl), a wiele sklepow oferuje usluge "Place z Inteligo", dzieki czemu przelew jest natychmiastowy i bezplatny (czesto korzystam z takiego sposobu doladowania komorki).
Wplat na konto mozna dokonac bezplatnie w kazdym banku PKOBP, a wyplacac (tez bezplatnie) z kazdego bankomatu tego banku. Aha- karta Inteligo jest traktowana w ogromnej wiekszosci sklepow internetowych jako karta kredytowa-dzieki temu mozna np. placic nia za bilety lotnicze itp. I jeszcze jedno - posiadajac karte Inteligo "z sercem" (niczym nie rozni sie w oplatach od zwyklej karty z Inteligo) przyczyniamy sie do realizacji Programu Budowy Polskiego Sztucznego Serca. Takze ja polecam Inteligo (zwlaszcza, jak ktos ma zwykle na koncie powyzej 100 zl). Edytowane przez ikaps Czas edycji: 2005-10-28 o 14:16 Powód: przypomnialo mi sie cos ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Fistaszek napisal: "przypominam że mbank jest bankem internetowym i jest polecany przez serwis allegro, ale z tego co piszesz bemolko ten będzie dla Ciebie idealnym rozwiązaniem sprawdz tylko czy we Wrocławiu jest bankomat mBanku bo jeżeli będziesz wypłacać w dobrej ścianie innego banu zapłacisz sowity haracz"
posiadacze konta w mbanku, moga bez prowizji wyplacac pieniadze z bankomatow euronetu i wbk, a tych we wroclawiu pod dostatkiem fistaszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wypełniłam formularz internetowy aby założyć konto w mBanku, ale powoli się gubię...
![]() wybaczcie ale jestem zielona w tym temacie,to pierwsze konto jakie zakładam proszę o pomoc...
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Witam! A czym sie rozni eKONTO od izzyKonta w mBanku? Co bedziedla mnie lepsze i tansze jesli mam juz skonczone 18 lat? Czekamna porade . pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ciekawe porównanie kont studenckich znalazłem na www.kontastudenckie.yoyo.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.