![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Misja w Zambii - część IIIZ przyjemnością już po raz trzeci zakładam wątek na którym spotykają się rodzice adopcyjni dzieciaczków z Zambii i przyjaciele misji
![]() A jest to kontynuacja tego wątku
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
To odpinam i zamykam poprzedni wątek, a przypinam ten
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ehhh....historia nam sie tworzy
![]() Pięknie ![]() Może jakaś impreza inauguracyjna? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (i to jest właśnie zaśmiecanie wątku, ale co tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam, witam
![]() Przeczytałam dużą część forum (II część) i bardzo tu u Was przyjemnie. Teraz będę bywała częściej ![]() Mam dużo ciuszków i zabawek, niedługo będę wysyłała paczkę dla Rachaelki i Jej rodzeństwa. Będę miała ok. 5 kilo wolnego miejsca. Ktoś chce coś dorzucić ? Przesyłam buziaki dla wszystkich i pozdrawiam ![]()
#6 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich cieplutko w części III
![]() no, oby tak dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich rodziców adopcyjnych i rodziców maturzystów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Aga czyżby Mazurek???
Spokojnie wszystkiego sie można nauczyć ![]() ![]() Łożyskowcy łączcie się ![]() Ja proponuję,żebyś w 1 poście umieściła to co było w 1 poście na części 2. ![]() Pozdrawiam wszystkich nowych i starych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No nic tu sie nie da ukryć :P
a co będziemy współpracować ? ![]() ![]() dobra wklejam siostrę i lecę dokończyć jutrzejszy obiadek - własnie mozecie mi podrzucić propozycje co mozna zrobić dzień wcześniej na obiad i pogrzać szybko ![]() Szczesc Boze!Pani Agnieszko -gratuluje Watku nr III i pracy!Niech daje duzo radosci. Uzupelniam date urodzenia nr.347.Cecilia ur.07/06/05-to ostateczna wersja sprawdzona z rodzina-Mamusia malej Cecylii niedomaga troszke umyslowo... Otrzymalismy koperty bombelkowe od: Agata Pozoga dla Kennediego Milanzi x 1 dla Michael Ngoma x1 dla Francis Mapulanga x 1 od Alicja Paciorek/Opole x 1 od s.Franciszki i Jej Siostry Bernadety x3 dla Teddy Mulwanda x 1 DZiekujemy serdecznie -jutro przekaze Mrs.Getrude Banda do zarejestrowania i przekazania dzieciom. Na czwartek jestesmy umowieni z dziecmi z Rufunsy na zdjecia i informacje.Pozdrawiam serdecznie,s,Jozefa
#10 |
Raczkowanie
|
Chyba pójdę zgłosić zaginięcie paczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja również witam się z wszystkimi serdecznie w nowym wątku
![]()
#12 |
Zakorzenienie
|
Trza się zameldować w naszym III wątku
![]() Proszę mi zameldować, jeśli kogoś nie ma na liście Adopcyjnych Mam ![]() MAMA do odgrzania najlepsze pierogi lub krokiety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Adopcyjne Mamy- Wizażanki + Tatowie
![]() Aisak1984 Alf1818 ma synka Samuela i córeczkę Elisabeth Alicjazopola ma córeczkę Catherine Aneta1_A1 ma córeczkę Laziyę Aniasar ma córeczkę Goldfride Agamann ma córeczkę AgulaP ma synka Johna i córeczkę Natashę Agu_siek ma córeczkę Sibongile i synka Langsona Ava80 ma córeczkę Mainali Ahamar ma synka Kelwina Anastazja# ma córeczkę Enalę AniaWila ma synka Miltona Siostra AniWili ma bliźniaczki Anka_m ma córeczkę Caroline Angela_Anaconda ma synka Samuela Animator i jego dzieci Jackson Scholastika Jenipher Dorcas Annee ma córeczkę Catherine Asienka83 ma synka Stephena, zdj. 2 i córeczkę Therese Assuntina ma córeczkę Precious Njobvu Avon1305 ma synka Mathew Averdine ma córeczke Justynę Ażurek ma synka Chanvasa Baambii ma synka Jakuba Barni08 Basiaczek11 ma córeczkę Pretence Beautyb ma synka Michaela Bezsenność ma córeczkę Grace BIG ma bliźniaki Suzanne i Roberta Blla ma synka Jeremiaha Brasc ma synka Mikiego Bzianka ma córeczkę Sophię cc_chanel ma córeczkę Ivę Czarownicagosia ma córeczkę Marianne Disneyland ma synka Efrema Dla Ciebie J.ma córeczkę Mailoni Dodus_90 ma córeczkę Josephine Dragon-flyy ma synka Joshue Drora ma córeczkę Agness Dziejus ma synka Morgana Elinka4 ma dwie córeczki Bupe i Jenipher Erietka ma córeczkę Faustinę i synka Sauletiego EwikW ma córeczkę Ruth Facet34 ma córeczkę Floe ma córeczkę Elizabeth Gosiakk7 ma synka Dominika Goska_ ma synka Patricka GrzesiekW ma synka Gifta Habibi_25 ma córeczkę Eneless Iwona g ma synka Muluwa Janka75 ma córeczkę Reginę Jaroszania ma synka Daso, zdj.nr 2, ma córeczkę Jenipher, ma synka Briana jennifer777 Jolka7 ma synka Sundaya kami_wroc Kajarabek ma córeczkę Rose Karolinkabrd ma synka Edwarda Karotka87 ma córeczkę Alice Karusia ma córeczkę Charity Kasia**** ma córeczkę Beatrice Kate Mwale ma synka Christophera KateP22 ma córeczkę Griselię Kate354 ma synka Obistera Kimkolwieck ma córeczkę Marię Krezka ma synka Cizara Lapinet ma córeczkę Naomi Laylissa ma córeczkę Rachael Libia85 ma córeczkę Luba ma synka Maxona Lukrecja222 ma córeczkę Misozi m@gd@len@ ma synka Teddy Mag_mil ma córeczkę Annę Malacia ma córeczkę Naureen Malincia89 ma córeczkę Malitę Malwina19801 ma córeczkę Faustinę MAMA ma synka Victora MamBernarda ma synka Bernarda Mamamatiego ma synka Lamecka Mama Oueen ma córeczkę Queen Mameha ma synka Francis i córeczkę Lidye Maria_Magdalena007 Marcin76 ma córeczkę Juliet Mariam ma synka Samsona Milanzi Mumba Marik ma córeczkę Aline Markos ma synka Stevena i córeczkę Chiteu Marlenen ma synka Chryspina Martaimaciej Mikrejsza ma synkaCaciousa i córeczkę Ester Miminka71 ma synka Johna Moria44 ma synka Mabvuto Moromek ma córke Prisille Mukaa ma córkę Loveness Mukashana ma córeczkę Sylvię Musicman ma synka Charlesa Naku Rhandza ma synka Abrahama Naleśnik88 ma synka Nicolusa Nataszaz ma córeczke Terese Neksik ma córeczkę Ruth Nela85 ma synka Kennediego New_Rock ma córeczkę Alice i synka Briana Nicki86 ma córeczkę Cleopatrę Nicola2002 ma córeczkę Alice i synka Petera Norton & SP 3 w Czeladzi mają chłopca Menyani ma synka Lawrence'a Nutka81 ma synka Assana **onka** ma córeczkę Tasile Opolanka ma córeczkę Lwizę i córeczkę Lucie Paolitta ma córeczkę Josephine PatGuinness ma synka Johna PatrycjaMal ma synka Francisa i córeczkę Elizabeth Pita777 ma córeczkę Christinę i Hellen Przedszkole katolickie "Tęcza" z Zabrza ma synka Ashwela Pyziulka ma córeczkę Elinę PrzeoR ma synka Dylesa Renia11 ma córeczkę Christine i synka Gifta Rozwydrzona ma córeczkę Marię Seona ma córeczkę Mercy, zdj. nr 2 Sheep87 ma córeczkę Hellen Sobótka ma córeczkę Belitę Stealingbeauty ma synka Given Strzecha ma córeczkę Rhodę Tehawianka ma córeczkę Tereska ma córeczkę Alice i ma synka Briana Tesik ma synka Clebson Toska38 ma dwie córeczki Traci ma córeczkę Belitę Tusia11 ma córeczkę Christinę Ulik76 ma córeczkę Margaret Ulisia1 ma córeczkę Sophie Wiś-Kal ma córeczkę Precious Vesper21 ma synka Sandforta Yedanna ma synka Asbelito Yustyna777 ma synka Lawrenca i córeczkę Bernadette Ysia ma córeczkę Ruth Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-03-24 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ufff.. moja paczka wreszcie dotarła!
![]() seona, mogłabyś dopisać imię mojego michaela? dzięki z góry ![]()
#15 |
Raczkowanie
|
Mnie nie ma.
Jestem mamą Rachael Mapulanga.
#16 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jaka ta nasz lista dłuuuuga
![]() ![]() ![]() MAMA - jak widać we wszystkim się odnajdziesz ![]() KateMwale - miesiąc czasu dla priorytetu to jeszcze nie jest tak źle, byłu nas już takie priorytety, które i po 3 miesiące szły ![]() ![]() No i na koniec witam w trzeciej części naszego wątku !! ![]()
#17 |
Raczkowanie
|
Ja tez sie melduje w nowej czesci i prosze o wpisanie na liste mam coreczke Salome
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Witaj Mama Nie sprzedawałem łożysk, ale bardzo często miałem z nimi do czynienia i z tego co wiem to rzeczywiście mają symbole i numery. Pomocą w ich rozeznaniu są katalogi łożysk. Klient podaje rodzaj łożyska i jego numer, który jest wybity na łożysku. Jeżeli mogę doradzic z mojej praktyki to najlepsze są Japońskie i czeskie, ewentualnie- ukraińskie. Krajowych nie zalecam- może i nie sa najgorsze ale w mojej ostatniej pracy potrafiły "wysiąść" po 3 godzinach pracy a japończyki hulały i 6 miesięcy. Pozdrawiam
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to i ja się powymądżam,a co 11 lat piechotą nie chodzi ![]() zależy do czego...ale ja stawiam na najlepsze niemieckie FAG szwedzka firma SKF i japonczyki KOYO głównie do samochodów ![]() czeskie i rosyjskie bleee... A co do polskich to nie są złe tylko trzeba sie znać i umieć je kupić.hm... Ale też łożyska,wszystko zależy i wcale nie jest łatwo.... ![]() Nie do końca katalog i numer... Ale co tam nie straszę,wszystkiego sie można nauczyć ![]() Przykład....hihihi Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-05-07 o 00:17 Powód: łożyska,ech te łożyska... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Wszystkich bardzo serdecznie w III części. Nowych rodziców zachęcam do przeczytania wcześniejszych wątków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hej
Jak Wam poszlo z spironolactonem? My ze Shrekiem mamy na razie 80 tabl po 100 mg. starczy dla tej dziewczyniki tylko na 40 dni,ale może uda się wyprosić w aptece więcej. Wyslemy w kopercie babelkowej.. przypominam o wpłacie na kucharkę, bo sama prawie zapomniałam ;-) pozdrowienia edit: BIG mi podsunęła pomysł... Może jest ktoś z Was, kto nie ma mozliwości załątwienia recepty, albo czasu,żeby sie zająć przesyłka, a może zasponsorować 1 lub 2 opakowania tego leku. to ja sie podejmuję wypisania recept i zakupu. Jedno opakowanie 20 tabl po 100 mg kosztuje u nas 12,50 zł. Ja nie chcę robic dużej paczki, ,żeby to nie było podejrzane,ale podkleje w kopercie babelkowej. Myślę,że trochę tych "listków" tam wejdzie. to czekam na ewentuanych chęntych. po prostu podam nr konta i kupie leki. O ile sie nie boicie, że kupiel sobie za to nowy lakier do paznokci ;-)) dla uwiarygodnienia mojej osoby zaznaczam,że bardzo rzadko maluje paznokcie ;-))) to czekam na jakis odzew na priv
Edytowane przez mukashana Czas edycji: 2008-05-07 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
OO! Nowy watek! Niesamowite jak to wszystko sie rozwija
![]() Kochani moi, dzis dostałam wiadomość i sobie pomyśłałam że może ktoś a chęć, pocztówke i jakis wolny znaczek. ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!!!
Proszę dopisać mojego synka- Muluwa Zulu ur.15.07.1999r. Dziękuję. Dzisiaj właśnie wysyłam dwie koperty bąbelkowe- są tam zeszyty, kolorowanki, ołówki, kredki, kakao, budynie, autka, kolorowe plasterki, vibovit i kaszka dla dzieci szkolnych (fajną znalazłam w Biedronce). Dołączyłam też Spironol- 140 tabl. I przy okazji wyślę kartkę do Mateuszka ze Szczecina- to takie maleńkie marzenie... Niech mu się spełni. Pozrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
witam Cię. to jest zrozumienie, no ale ty masz "mandat" bo dzisiaj mi mój proboszcz wymówił to, że nie mam mandatu na wykonywanie mej posługi i zakazał mi wszelkich starań w sprawie animacji, nawet kazał odwołac festyn misyjny, który chciałem zrobić 15.VI i na który Cie też chciałem zaprosić,kazał odwołać starania o wyjazd dzieci na kongres misyjny itp... Przy czym nie podał powodu twierdząc, że nie musi się tłumaczyć. Drodzy forumowicze wspomnijcie w swoich modlitwach za mojego proboszcza, bo On sie czuje ważniejszy od Papieża a parafię traktuje wg mnie jako swój prywatny folwark. Seona wpisz też tam do rejestru mam adopcynych Ashwela Kamuthasula, którego sponsoruje przedszkole katolickie "Tęcza" z Zabrza. Mukashana Witaj. Mam znajomą pielęgniarkę, która obiecała mi załatwić recepty na ten spironalocton. Jak wykupię to wyślę lotniczą.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-05-07 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Sorrki, ale jeszcze tu się trochę gubię. Koperty bąbelkowe z przesyłkami wysyłamy normalnie na adres Zambijski (szpital), tak ?
Właśnie robię kartkę dla Mateuszka <3.
#26 |
Wtajemniczenie
|
http://www.mammarzenie.org/szczecin/2008/mateusz.php <- tutaj więcej informacji o Mateuszku. Kartkę też wysyłam
![]() Laylissa -tak, koperty i wszelkie paczki wysyłamy na adres szpitala i zaadresowane do Siostry Józefy (dzięki temu Siostra nie płaci cła, szpital jest z tego zwolniony). W środku koperty wkładamy kartkę z imieniem nazwiskiem i numerkiem przyporządkowanym do dziecka, dla którego przeznaczona jest zawartość przesyłki.
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogę zasponsorować jedno opakowanko ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Pytaj o co tylko chcesz
![]() Cytat:
![]() Jakby Wam się chciało trochę "poklikać"...... (najlepiej codziennie ![]() http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.okruszek.org.pl/ http://www.sadzimynadzieje.pl/ http://children.care2.com/ http://www.e-inclusionsite.org/en/index.php?menu=reminder www.freerice.com Edytowane przez Markos Czas edycji: 2008-07-04 o 00:14 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w nowym wątku
![]() Seona, wpisz mnie ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że już wkrótce będę mogła wkleić Jej zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
seona moja córa nazywa się Loveness Mwanza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.