![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() mobilizacja do ćwiczeń
Ja już nie mam do siebie siły i strasznie jestem na siebie zła.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mobilizacja do ćwiczeń
bez motywacji wewnetrznej nie ma mowy o jakimkolwiek sukcesie
![]() ja nie mam problemu z mobilizacja, sporadycznie odkladam treningi "na pozniej", czytaj "na jutro" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam zaś taką "teoretyczną" naturę, że wolę o tym czytać na forum niz to robić. Suzana, motywację mam, bo bardzo chcę ujędrnić brzuch, ale chyba jestem po prostu leniwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jesli sie za to nie wezmiesz fizycznie to bedziesz nadal robic to "wirtualnie". Kavala zasmakuj tego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Kavala miałam podobnie. Nikt mnie nie mógł zmusić do ćwiczeń, a teraz codziennie ćwiczę. Z resztą nie mam się czym za bardzo chwalić, bo moje ćwiczonka ograniczają się do wygibasów domowych, jakiś spacerków, rowerka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Brak takiej mobilizacji mozę byc wynikiem przetrenowania. To chyba najgorsze z mozliwych, bo nie wiesz, dlaczego Ci sie nie chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z moimi cwiczenia mi jest teraz nie najlepiej. Rozchorowalam sie i nawet ledwo sie poruszam, wiec cwiczenia odpadaja... Jednak gdy tylko mi minie znow cos porobie. Motywuje mnie do tego fakt, ze moje cialo zmienia sie i jestem z tego powodu szczesliwa. Staram sie cwiczyc dziennie, obojetnie jak- nawet wyszorujac cala łazienke czy ukladajac ubranie w moich szafach. Zawsze cos
![]() ![]() ![]() ![]() Kazdy wysilek sie oplaca by miec ladne, jedrne cialo. Kazda poprawa wygladu powinna mobilizowac do dalszej walki. Ja, zebym czasem nie pospala dluzej rano czy nie zasiedziala sie przed kompem wcinajac ogromne ilosci jedzenia, wydrukowalam sobie zgrabna modelke (nie wychudzona) i wypisalam sentecje na temat odchudzania ![]() ![]() Ach, ale sie rozpisalam ![]()
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-06-03 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
nioo ja zawsze jak mam okres robie sobie przerwy w ćwiczeniach, ale jak mi się potem nie chce zaczynać!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 lat temu jak sie odchudzałam, to przez cały dzień mogłam mało jeść i ćwiczyć ![]() ![]() Ale postanowiłam sobie że od jutra biore sie w garść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Mi tez sie trudno zmotywowac do cwiczeń.Wiem,że jest to wskazane,więc chociaż staram się trochę chodzić,bo wiem,że spacer to też ruch.Ale czuję,że tyje i musze po prostu włączyć jakieś ćwiczonka,a najlepiej rowerek treningowy.Od października zapisuje się do fitness klubu,więc będzie mi łatwiej sie motywować i nie bedę musiała wymyślać ćwiczeń,bo ktoś to za mnie zrobi...Ale teraz muszę sama cos robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kavala,
Właściwie to w domu sama mało ćwiczę - tylko takie krótkie serie (10 min. skakanki, 10 min. ćwiczeń z hantlami itp.). Samodzielny aerobik mi nie wyszedł. Ale przyzwyczaiłam się wychodzić pobiegać albo na basen i to jakoś działa. Mi też się czasem nie chciało na początku, ale jakoś tak wyszło, że polubiłam stan zmęczenia po ćwiczeniach. Ale to wyszło dopiero po jakimś czasie, kiedy nauczyłam się ćwiczyć prawidłowo i oddychać przy tym prawidłowo. Na początku (chyba ze dwa tygodnie pierwsze, ale nie pamiętam, bo to było ok. 3 lata temu) po zajęciach aerobiku i stepa byłam tylko zmęczona i zniechęcona, dostawałam zakwasów nawet mimo rozciągania i jakoś ogólnie miałam lenia. A potem nagle okazało się, że stan poćwiczeniowy (strugi potu, rozgrzane, jakieś takie leciutkie mięśnie etc.) potrafi być przyjemny. U mnie to tak działa. Ostatnio przyzywczaiłam się do joggingu rano i bez biegania nie chce mi się w ogóle jeść ani wziąć się za robotę, więc biegam codziennie. Inna motywacja: wciąż staram się myśleć o poprawie kondycji (która jest średnia, bo prowadzę raczej siedzący tryb życia). Marzy mi się przeganie bez zadyszki np. 10 km, co oczywiście na razie jest mrzonką. Albo taka forma, jak u mojej trenerki od stepa (zasuwa dwa zajęcia po 50 mn. i nie wygląda na padającą z nóg...). No i mówię sobie, że z każdym dniem poprawiam tę formę. Patrzę na starsze koleżanki, kobiety koło 50-tki na ulicach i powtarzam sobie, że jeśli będę regularnie ćwiczyć/biegać/pływać to NIE BĘDĘ TAK WYGLĄDAĆ, JAK ONE w ich wieku (mam 31 lat i właśnie niedawno zaczęłam zauważać, że ciało się jednak starzeje...). Ostatnio zaświtała mi w głowie taka myśl... głupie to, ale na razie jakoś przyjemnie się myśli ![]() ![]() Inny pomysł: zapisz się na zajęcia do klubu - po kilku miesiącach może się na tyle przyzwyczaisz, że będziesz mogła zrezygnować z klubu i ćwiczyć w domu. Mój kolega twierdzi, że sport uzależnia - ja tak też troszkę czuję. Jeżeli Ci to pomoże, to możemy sobie nawzajem zdawać relacje z postępów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dziękuję wam za rady. Będę próbować od nowa. miałam ze dwa tygodnie przerwy, aż mi wstyd.
Midi,pomyślę o zapisaniu się gdzieś jak rok szkolny juz ruszy na dobre i bedę miała więcej czasu. Nati myślę ze stała pora ćwiczeń to podstawa. Spróbuje ćwiczyć zawsze wieczorem o stałej godzinie, zrobie sobie grafik i powieszę na scianie. Podoba mi sie też twój pomysł z motywującym zdjęciem i moze jakimś hasłem "reklamowym" propagującym fitnes. Macie jakieś pomysły? Postanowiłam też zrobić zdjęcie mojego bezkształtnego brzucha (bo to on głównie ma być obiektem tortur) a potem następne zdjęcie np po dwóch miesiącach ćwiczeń. (tylko nie wiem czy po 2 miesiącach będzie juz widoczna jakaś różnica). Jeśli to się uda, obiecuję zamieszczę fotki na forum. Macie jeszcze inne pomysły na mobilizacje do ćwiczeń? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
U mnie taką mobilizacją do ćwiczeń jest taki "zakład" z moim TŻ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moje cytaty to:
Tajemnicą powodzenia jest wytrwałość Odchudza nas wytrwałosc, nie tylko dieta Sukces polega na wiedzy o tym, ile potrwa jego osiagniecie Brak wytrwałosci, to zawsze, przynajmniej w jakiejs czesci, brak wiary... oraz, zapozyczony od Suzany ![]() Sukces wydaje się być w dużej mierze kwestią wytrwania, gdy inni rezygnuja Na mnie działa to bardzo motywująco. A co do stałej pory cwiczen to rowniez dziala to motywując, a raczej wchodzi w nawyk bo wiesz, ze o tej godzinie masz cwiczyc. Ja jednak wieczorem cwicze kiedy chce. Obojetnie o ktorej godzinie i rowniez weszlo mi to w nawyk. Najwazniejsza jest wytrwalosc w tym, co sie robi.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Nati, ja "pożyczyłam" od Ciebie cytat:"Tajemnicą powodzenia jest wytrwałość
Odchudza nas wytrwałosc, nie tylko dieta" i zapisałam go wielkimi wołami w specjalnym notesie, gdzie piszę, co jem. Muszę stwierdzić, że dla mnie to najlepszy mobilizator, ma magiczną moc ![]() ![]() Na lodówce zaś mam przyczepiony cytat:"Kto chce, szuka sposobów, kto nie chce- szuka powodów.". Jak na razie działa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie motywacja są zdjęcia z czerwca, gdzie mam buzie jak Świnka Pigi, ze spodni wylewa się brzuch a ramiona mam jak 60letnia chłopka pańszczyźniana. Gdy patrzę na tego potwora, od razu nabieram ochoty na ćwiczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
sczerze to ja mam ten sam problem... i nie wiem jak mam mu zaradzic! w sumie juz kilka razy zabieralam sie do cwiczen ale zawsze konczylo sie to faskiem po kilku dniach! moze tym razem jakos mi sie uda... bo wczoraj zaczelam odnowa poraz kolejny...
![]() trzymam kciuki za ciebie ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A ja muszę się przyznać, że już od baaardzo dawna nie ćwiczyłam,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam, to po prostu brak slonac
![]() u mnie dochodzi jeszcze kontuzja, ktora wywoluje doslownie panikę :/
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Według mnie najpierw trenuje psychika, a potem ciało. Warto o tym pomyśleć, szczególnie wtedy, gdy mówimy,że nam się nie chce...
![]() Ja zawsze stawiam sobie dwa cele: jeden krótki np kilkutygodniowy, drugi- długoterminowy. Każdy z nich pomaga mi zrealizować Mój Chłopak, który nauczył mnie odpowiedniego podejścia do treningu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. tylko psychika mówi mi, ze cwiczac przy kontuzji moge przekreslic swoje zyciowe marzenia i perspektywy. ale gdy nie cwicze, doprowadzam ją do takiego samego stanu. błędne koło.
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
właśnie nie. mam kontuzjowaną ręke, prowdopodobnie triceps. bol czuje nawet przy wykonywaniu cwiczen na dolną część ciała :/
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wiesz suzana, dolecz kontuzję. Z doświadczenia wiem, że zaniedbanie takich spraw może odbić się kilkumiesięczną przymusową rehabilitacją... A nawet poważne kontuzje np barku, kręgosłupa można wyleczyć i mieć fun ze sportu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja napisałam sobie wielkimi literami "Kto chce, szuka sposobów. Kto nie chce, szuka powodów" i powieszę na ścianie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Suzana tricpes? Osz kurka!! A mówiłam ostroznie z tym wyciskaniem francuskim!
![]() Ja odłozyłam trening ze względu na chorobę.Juz czuję efekt (nie tylko choroby, ale gł. tego przełożenia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a moja motywacja ma ponad 180 wzrostu i niesamowite oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. starczy starczy damy rade! ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dolot oby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Inch nie mam zielonego pojecia! najsmieszniejsze jest to ze nadwyrezylam sobie ramię przy treningu nog!.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.