![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
opakowanie kosmetykow - na jak długo Wam wystarcza?
hey
![]() hm zastanawiam sie od jakiegos czasu tak naprawde jak inny kobietom wychodzi zuzywanie roznoodnych kosmtykow w moim przypadku chyba przychodzi to w zawrtonym tempie np tonik 200 ml to okolo 3 tyg balsam do ciała 400 ml 3 tyg a jak u was to wyglada? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: opakowanie kosmetykow
prawde mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam
ale jakoś wolniej niż u ciebie tonik i mleczko ok miesiaca pomadka ochronna ok 2 miesiecy pomadka kolorowa wieki, bo mam ich tyle, ze codziennie inna cienie tez baaaaardzo dlugo
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Toniki, żele do mycia twarzy-ok miesiąc-1,5 miesiąca
Kosmetyki kolorowe-długo, długo, od kilku miesięcy do kilku lat ![]() Kremy-2-3 miesiące Balsam-ok 2 miesięcy ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
balsamy 2-3 miesiące
kremy 1-2 miesiące kosmetyki kolorowe -dłuuuuuugo kosmetyki do oczyszczania twarzy 1,5-2 miesiące pomadka ochronna 0,5-1 miesiąc
![]() |
#5 |
po prostu Em :)
|
eh, ja właśnie nie wiem jak to ze mną jest, bo mi wszystko idzie straaaasznie wolno. np. obecnego żelu do twarzy używam (codziennie) od połowy sierpnia i mam jeszcze ponad połowę. mlecza do demakijażu mam jeszcze ok. 4/5, a używam go od maja..
![]() nie wiem, albo trafiam na takie strasznie wydajne kosmetyki, albo ze mną jest coś nie tak ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
U mnie też długo:
- tonik 2 m-ce - krem 5-6 m-cy - kolorowe kilka lat (maluję się rzadko i wyrzucam przeterminowane a prawie niezużyte malowidła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mleczko do demakijażu zużywam w zastraszającycm tempie. Do dwóch w ciągu miesiąca. Waciki idą opakowanie po opakowaniu. Do tego szybko kończą mi się kremy, bo potrafię "nieoszczędnie" nałozyć na twarz grubą warstwę wmawiając sobie, że odżywiam skórę. Pudełeczko kremu kończę w przeciągu niecałego miesiąca. Tusz do rzęs- też miesiąc. Jedynie cienie do oczu mogę kolekcjonować.
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jeśli jest okres kiedy często sie maluję
![]() ![]() ![]() teraz jak zabrałam się za wykańczanie zapasów to troche przyśpieszyłam z żelem do mycia twarzy i tonikami ![]()
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2006-06-10 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kremy też zwykle nakładam na buzię hojną ręką (kwasy niestety też, do tej pory się leczę przez swoja głupotę ![]() Najdłużej zużywam cienie ( trwa to całe lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie zwracałam na to zbyt dużej uwagi haj szybko wykańczam dużą czy małą butlę jakiegoś mazidła czy płynu, ale na pewno nie w takim tempie jak dziewczyny, które opisały to wyżej
![]() A mama Voodi wykańczająca balsam 200 ml w półtora tygodnia to już chyba bije rekordy. U mnie taka butla będzie stała na półce o wieeele dłużej. Ale jeśli chodzi o szybkość to balsamy i kremy do twarzy idą mi najszybciej, chociaż nie jest to jak już napisałam ogromne tempo. Zaraz po nich pianka do włosów ![]()
![]() |
#13 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Mleczko do demakijażu - jakieś 3 miesiace? Żel do mycia twarzy mam od sierpnia ![]() ![]() Kremy starczają mi na dłuuugo, kilka miesięcy, co najmniej na 2-3, do 4 w porywach. podkłady zużywam w mniej więcej pół roku, a rekordowo długo miałam sypki puder - ponad rok ![]() Balsamy schodzą mi wolno, ale to dlatego, ze nie lubię się nimi sparować ![]() Zdecydowanie najszybciej znikają mi szampony i odżywki - mam długie włosy, które muszę myć co najmniej co drugi dzień... Więc te rzeczy starczają mi na jakieś 3-4 tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Filtr 50 ml starcza mi na 3 tygodnie - w porywach do 4.
Toniki...na pol roku! Najdluzej chyba Mild Clinique, regularnie rano i wieczorem uzywany, mialam chyba z 7 miesiecy! Chociaz ostatnio od 2 miesiecy mam plyn rozany Fitomedu i juz jestem w polowie opakownia ![]() Zel do mycia buzi 2-3 miesiace. Kremy kupuje Weledy lub Hauschka, zawsze w tubkach (albo Hydraphase LRP w pompce) i po 3 miesiacach przewidzianych przez producenta na zuzycie 30 ml zawsze mam jeszcze sporo w opakowaniu! Szampon 1-1,5 miesiaca (uzywam wspolnie z TZ). Balsam do ciala (Voodia, Twoja Mama nie jest wcale dziwna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żel pod prysznic 250 ml - ok. 4 tygodni szampon 250 ml - zależy od firmy, tez drozsze (vichy, goldwell) nawet 3 miesiące, tańsze (np elseve) znacznie krócej odżywka do włosów - zalezy od czasu, kondycji włosów krem do twarzy - zależy który, nivea soft znika błyskawicznie, garnier starcza na 2-3 miesiące |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jako że postanowiłam nie robic zapasów jeśli nie jest to konieczne, w przypadku wycofywania produktu lub posiadania na daną chwile sponsora w okolicy
![]() - szampon, starcza mi średnio na 1 miesiąc lub 1,5 - odzywka do spłukiwania, 1 miesiąc, na spółke z Mamą ![]() - Tisane, 2 miesiące ![]() - tonik, 3-4 miesiące - mleczko w przypadku okresu częstego malowania, 2-3 miesiące - żel, pianka do mycia twarzy, 3-4 miesiące - peeling, 6-12 miesięcy ![]() ![]() - krem na dzień, 6 miesięcy, uzywam zazwyczaj kilku równocześnie ![]() - balsam do ciała, 1 - 2 miesięcy - żel do ciała 1-2 miesięcy - tusz, 5 miesięcy? ![]() - reszta kolorówki wielkiii całe ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tonik - 3 miesiące,
żel do mycia twarzy - 4-5 miesięcy, balsam 250 ml - miesiąc, tusz do rzęs - 4-5 miesięcy, mleczko do demakijażu - 2 miesiące, pomadki ochronne - 2 miesiące. Oczywiście wszystko w przybliżeniu i wiadomo,że dużo zalezy od kosmetyku ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jak dlugo uzywacie..?
Powiedzcie przecietnie na ile starcza wam 250 lub 300 ml balsam do ciala?Mi na 2 miesiace stosujac 2 razy dziennie.
Ale glownie trapi mnie jak dlugo uzywacie blyszczyka az zuzyjecie caly?Ja nie zuzylam zadnego blyszczyka jeszcze a czesto sie nim maluje.Np: moje kolezanki maja blyszczyk na miesiac.. podejrzewam ze go zjadaja ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak dlugo uzywacie..?
Dziwny temat..No ale taki balsam to na miesiąc może trochę więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ehhh, czasem warto poszukać, powstrzymać sie od zakładania nowego wątku, dopisac sie w już istniejącym
bardzo podobny temat już był http://www.wizaz.pl/forum/showthread...na+ile+starcza w przypadku ciekawości na ile starczaja szampony http://www.wizaz.pl/forum/showthread...na+ile+starcza
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
hmm moja psiapsióła maluje sie błyszczykiem co chwile i co chwile go poprawia, heh dlatego starscza je jna miesiąć, a ja wymaluje sie raz potem gdzies poprawie i tyle i mam na wiele wiele dłuzej
![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja mam rownolegle tyle mazidel, ze nie jestem w stanie okreslic na ile ktore starczaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;2757786]Dziwny temat..No ale taki balsam to na miesiąc może trochę więcej
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Balsamy starczają mi raczej na więcej niż 2 miesiące,bo używam raz dziennie,a błyszczyki bardzoo ciężko mi wykończyć,pewnie dlatego,że leżą sobie w torebce,rzadko używane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
mi zawsze na dwa wyjscia, nie wiecej ![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Hehe, zależy jaki but
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio poprosilam zeby mi szewc dal metalowepodbitki, bardzo stukaja ale starczaja na dluzej bo tak to zawsze na 3 -4 razy i po flekach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
potem kosmetyki do demakijażu i pasta do zębów, potem może krem do twarzy... Reszta bardzo powoli, minimum co 2 miesiące.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
W sumie mogę jako tako określić tylko niektóre:
- kremy do twarzy- słoiczek 500ml ok 1-1,5 miesiąca. - tusz do rzęs ok 3 miesiące. - Fluid ok 3 miesiące. - Krem do rąk- ok 2 tubki na miesiąc. - Róże do policzków ok 1/2 roku - Róże do policzków Bourjois- są wieczne ![]() ![]() - Pudry w kamieniu ok rok. I "podstawa" mojej pielęgnacji- listek aspiryny i 2 łyżki jogurtu tygodniowo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.