|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() odmrożenia :(
mam 17 lat,jestem szczupłą osobą, mam problemy z krązeniem, ciągle mi zimno,a moje ręce są zawsze zimne ( i stopy także) i mam taki problem, ze co roku zimą mam odmrożenia na palcach u rąk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odmrożenia :(
mam dokladnie to samo...moj lekarz rozklada rece..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
eh..dzieki Justiiii za odpowiedz..tez myslalam zeby isc do lekarza ale widzę ze nie ma na to leku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No dokładnie
![]() ![]() Nakladam grubą warstwę kremu i 'grzeję' łapki w lodowatej wodzie(nigdy w gorącej!!) ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wlansie wrocilam ze spacerku z pieskiem bylam niecale 15 minut a czuje sie jakbym byla co najmniej godzine...jak wracalam to wylam z bolu i zimna ...teraz kazde wyjscie na zewnatrz to dla mnie masakra...jesooo jako sobie pomoc? ubieram sie cieplo wrecz grubaśno i nic...jestem zalamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Mam tak samo ![]() ![]() Powodzenia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
odkopuje wątek bo jest zima i mrozy, a moje ręce wołają o pomstę do nieba ><
właściwie to prawa ręka. zaczne od tego, że też mam problemy z krązeniem i w wyniku mojej jakże mało zdrowej diety schudłam bardzo, ręce zaczęły odmarżać a palce " umierać" nawet przy 2 stopniowym mrozie. teraz jest już lepiej, organizm jest lepiej odżywiony, jednak gdy ręce troche bardziej przemarzną cały czas jest to samo. i to głównie prawa ręka: robi się cała czerwona jakby napuchnięta, a przy stawach pojawiają się delikatne nabrzmiałe wybrzuszenia. rece szybko mi marżną nawet w domu, a jak już je rozgrzeje to zaczynają palić i czuje jak pulsują .______. lekarz powiedział, że to uczulenie, (z racji tego że to prawa ręka a nie obydwie) i przepisał triderm, ale nie pomaga. macie jakieś sposoby na odmrożenia?
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Rowniez odkopuje watek, nie wiem dokładnie czy moj przypadek dotyczy odmrozenia. Od malego mam problemy z krazeniem, zimne rece i stopy to u mnie standard + dziwny kolor skory - blado fioletowy czy cos w tym stylu. Przyzwyczailam sie do tego i staram sie rozgrzewac rece
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikomu nie życze odmrożeń - coś strasznego ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.