|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() NESTLE FITNESS odchudza........
Mam pytanko dziwczyny,
na pewno oglądalyscie nową reklame platków nestle Fitness.... ![]() W reklamie i na opakowaniach płatków pisze o tych super efektach po 14-stu dniach..... Próbowalyscie moze??? Naprawde te platki tak dzialają? ![]() Ja jem je z mlekiem ale raz na tydzien lub raz na dwa tygodnie.Ale moze regularne codzienne jedzenie czyni cuda?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: NESTLE FITNESS odchudza........
mysle, ze jesli sie jeszcze poc2wiczy i bedzie stosowalo inne pomocne 'tricki' [brak slodyczy itp] to napewno w 2 tyg. zobaczy sie jakies rezultaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
Płatki w żaden sposób nie będą nigdy dietetyczne
za dużo w nich cukrów prostych, a dodatek FITNESS w nazwie to zwykłe ściemnianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dieta napisana na opakowaniu to tragedia ( chodzi tu o wartości odżywcze i mądre redukowanie tłuszczu), ale jeżeli chcesz na wadze zobaczyć mniej to napewno zadziała ( spalisz co prawda mięsnie a nie tłuszcz, ale to już inna historia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wcinam "fitnessy" od dłuższego czasu dość regularnie, ale tylko dlatego, że po prostu je lubię. Nie zauwazyłam, żeby w jakikolwiek sposób wpływały na moją sylwetkę. Tak naprawdę mają sporo kalorii i jakby na to nie patrzeć są to płatki zbożowe, a te raczej nigdy nie będą miały działania odchudzającego
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja jak pisalam jem je raz na jakis czas i zauwazylam ze po zjedzeniun ich na sniadanie, pozniej obzeram sie niesamowicie i mam apetyt. Te płatki chyba tylko dobrze smakuja i nic wiecej. Dzieki za pdopwiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hmm no mi sie wydaje,ze jesli zjesz z mlekiem jakiekolwiek płatki i inne muesli, to bedzie to mniej kaloryczny posilek niz dwie biale bułki z serem zóltym badz wędliną... więc wcale nie muszą kłamać. Natomiast ja mysle,ze po pierwsze takie płatki nie sa zdrowe, a po drugie: czy takie sniadanie naładuje cie energią na cały dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
*sportaddict*
|
Żadne jedzenie nie odchudza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
jak i koleżanki uważam że to spore nagięcie, wystarczy spojrzeć a skład i kaloryczność produktu żeby uświadomić sobie że są tak samo tuczące jak wszystkie inne. Jedno czego nie można im odmówić...sa pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez Femininity Czas edycji: 2007-10-13 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja takiej diety nie polecam i nigdy nie będę polecać. Zwykły chwyt reklamowy, wystarczy spojrzeć na skład albo zawartość odżywczą. Bardzo możliwe, że można nabawić się efektu jo -jo, a do tego stracić mięśnie, a nie tłuszcz. A tak wogóle to już słyszałam od dużej liczby osób, że zboże wykorzystywane w płatkach jest modyfikowane genetycznie, albo że te płatki powodują bezpłodność(!!!) [chociarz w to jakoś uwierzyć nie mogę....hehe
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja jem te płatki bo mi smakują zresztą nie wyobrażam sobie śniadania bez płatków czy też musli . Myśle że są bardziej zdrowe niż zwykłe kukurydziane, pozatym są lepsze w smaku. No i szybkie w przygotowaniu a ja rano nie mam zwykle czasu na robienie kanapeczek chyba że moja kochana mamusia sie zlituje i mi zrobi
![]()
"Znalazłam szczęście, mocno otuliłam i ogrzałam serduszkiem..." ![]() ![]() ![]() wymiana ciuszków : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=396723 wymiana książek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379247 Poszukuję wszelkich przewodników i książki do anatomii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
Feminity - fajny posilek na sniadanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
no cóż... napisałam maila do nestle z pytaniem ile dzieki tej 'cudownej' diecie mozna schudnac (bo sama cos w to nie wierze :P) no i dostałam odpowiedz:
Szanowna Paniserdecznie dziekujemy za skontaktowanie sie z naszym serwisem konsumentaBardzo sie cieszymy,ze Program 14 dni wzbudzil u Pani zainteresowanie.Program 14 dni z Nestle Fitness jest oparty na wynikach badan przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii. Badania te wykazaly, ze spozywanie platków sniadaniowych zawierajacych pelne ziarno prowadzilo do umiarkowanego spadku wagi u osób bioracych udzial w badaniu. U osób tych zanotowano w trakcie trwania programu spadek wagi o ok. 1,5 - 3kg. Wydluzenie programu u badanych do 6 tygodni zaskutkowalo przecietnie zwiekszeniem utraty wagi (nawet o ok. 6 kg). Istotne jest, ze u osób, u których zaobserwowano spadek wagi - notowano nizsze spozycie energii.Platki sniadaniowe - ze swej natury - sa ubogie w tluszcz, a bogate w weglowodany zlozone. Platki zawierajace pelne ziarno (takie jak platki Nestle Fitness) dodatkowo zawieraja blonnik. Zastapienie jednego posilku platkami sniadaniowymi spowodowalo, iz osoby biorace udzial w badaniu odczuwaly mniejszy glód. Ten fakt przyczynia sie do zmniejszenia calkowitego dziennego poboru energii. Jak wiadomo - w zachowaniu prawidlowej wagi niezmiernie istotna jest aktywnosc fizyczna - nalezy pamietac, aby zachowac równowage pomiedzy energia dostarczana w pozywieniu, a energia spalana podczas codziennych aktywnosci. Najlepsze rezultaty daje wiec zmiana nawyków zywieniowych polaczona z odpowiednia dawka ruchu (chociazby codziennego energicznego spaceru). Serdecznie pozdrawiam Joanna Scheuring-Wielgusserwis konsumenta Torun-Pacific Sp. z o.o., Cereal Partners Poland Szosa Lubicka 38/58, 87-100 Torun, Poland email:joanna.scheuring-wielgus@cppl.nestle.com ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez buckfast_superbee Czas edycji: 2006-06-22 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
a jakie platki sa najmniej kaloryczne ??
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie wierze w te nestle fitness, przeciez spadek wagi zapewnia tylko odpowiednia dieta i ćwiczenia, nie oszukujmy się, z niczego nie ma nic.
mirynka ja najczęściej jem po prostu płatki owsiane, zalewam je wodą i jem z jogurtem, bo tak jest najzdrowiej ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.