![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
najpaskudniejsze kosmetyki ;-) wasi anty -faworyci
Na pewno miałyście jakies delikatnie mówiąc "nietrafione "zakupy moje to ziaja - krem aloesowy - okropny zapach! do tego dostałam uczulenia wygladałam jakbym była wręcz poparzona! chciałam podreperowac włosy i wczoraj kupiłam balsam do włosów Seboradin z azulenem;-) nie spodziwałam sie super zapachu ale to co poczułam przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania ohh trzeba cierpiec by byc piekną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: najpaskudniejsze kosmetyki ;-) wasi anty -faworyci
Waniliowy balsam do ciała z Avonu-zapach nie jest wart mojego drapania,a po tym jestem cała czerwona i zaczynam się drapać jak dzika
![]()
![]() |
#3 |
调解人
|
Błyszczyk diadem- o ile sam kosmetyk jest w porządku, to opakowanie fatalne! Rozpuściło się i błyszczyk wylał mi sie do torebki
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moje typy to:
1.spray przedłużający świeżość włosów firmy Avon, 2. płyn do demakijażu oczu tej samej firmy (taki w zielonej butelce) 3.balsam opóźnający odrastanie włosków po depilacji oczywiście firmy Avon ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]()
1. Szampon przeciwłupieżowy Nizorelle [nie mylić z Nizoralem]. Kupiłam kiedyś gazete z fryzurami i była do niej dołączona butelka tegoż szamponu [było też napisane, że jest rekomendowany przez firmę Nizoral własnie] Myślę sobie - no, jak Nizoral rekomenduje, to musi być dobre. Taa, jasne. Miałam troszkę łupieżu, tylko na czubku głowy. Po umyciu tym paskudztwem zrobiło się dwa razy wiecej i to na całej głowie. Koszmar!
2. Podkład matujący Lumene. W życiu nie miałam takiego okropnego podkładu. Przy nakładaniu wałkował sie i zostawiał plamy, nierówno się nakładał. Po ok. godzinie spływał z twarzy, feee. 3. Tusz do rzęs Maybelline Volume express turbo boost. Najgorszy tusz na świecie! Skleja rzęsy, nie pogrubia, nie wydłuża, a jeżeli wcześniej były podkręcone zalotką, to skutecznie je prostuje [!!!]. Szkoda gadać. 4. Szminka Oriflame hydra comfort. Kolory inne niż w katalogu, ciężko sie nakłada, źle rozprowadza, wysusza usta, choć miała nawilżać, po jakimś czasie na wewnetrznej linii ust pojawia się biała krecha [już pisałam o tym w innych wątkach]. 5. Lakier do paznokci Constance Caroll. Jest bardzo tani, więc trudno oczekiwac po nim czegokoliwek. Odpryskuje po jednym dniu, matowieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Cień w sztyfcie Avon - tak twardy, że można nim sobie oko wybić
![]() Mascara Volume Express Curved Brush - dzięki tej mascarze miałam jedną wielką tłustą rzęse, blah ![]() Krem Dr Scheller, do bardzo suchej skóry, nie pamiętam jaki, ale śmierdzial tak, że nawet do stóp się nie nadawał, po prostu odrzucal na kilometr. ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mało co mnie uczula,z reguły mogę stosować wszystko.Dlatego w szoku byłam gdy wysypało mnie i wysuszyło (miałam suche placki na twarzy) po stosowaniu toniku Eris z tej nowej i zachwalanej serii Young(i coś tam jeszcze).Lubię te kosmetyki, więc nie wiem,skąd taka reakcja.
Szampony Frutis,najlepsze przyspiszacze tłuszczu na włosach, wyglądałam jakbym się nasmarowała kostką smalcu,ble... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie największą porażką kosmetyczną, z jaką miałam "przyjemność" się zetknąć, jest balsam brązujący Sopot firmy Ziaja. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek używała czegoś tak śmierdzącego. Efekt brązujący może i nie najgorszy, ale nie jest w stanie zrekompensować tego "zapachu". Nawet użyty na noc dał mi się we znaki, bo kiedy raz w ramach eksperymentu postanowiłam się z nim przespać, (żeby nie straszyć od rana ludzi, którzy się do mnie zbliżą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hihi-ziaja-zapach tygodniowych skarpet, skąd ja to znam... rodzina chciała mnie wygnac z domu, jak go używałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
* cienie avonu w sztyfcie - twarde, srednie kolory, trudne w nalozeniu, roluja sie
* podklad rimmel nie pamietam dokladnie ktory, bo tylko raz go uzylam, byl do cery mieszanej - okropnie tlusty, szybko schodzil, nie dalo sie go rowno nalozyc - nie mam zbyt dobrego zdania o podkladach tej firmy (uzywalam tez paru probek i zawsze bylo podobnie) *szminka sensique - czego oczekiwac za 4zł??? brzydki zapach, zle sie rozprowadza, i nieladnie wyglada na ustach * mini lakiery do paznokci golden rose - bardzo, bardzo szybko gestnieja narazie chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
* moisture surge clinique pod oczy - mimo skapstwa nie moglam za nic zuzyc
![]() * dior no age essentiel yeux - oddalam mamie, ktora tez go nie moze zmeczyc ![]() * vipery puder brazujacy - meczylam i meczylam, az w koncu popekal wiec wreszcie mialam pretekst by wyrzucic. * yves rocher samoopalajacy krem nawilzajaco przeciwzmarszczkowy. smierdziuch i robil ze mnie marchewke, do tego za gesty.. nie wytrzymalam i wyrzucilam. * sporo kosmetykow z avonu (dezodoranty i balsamy) - takie smierdziuchy ze nie moglam uzywac, mimo, ze nie jestem wrazliwa na zapachy. * no i erisu zel pod oczy dotleniajacy + 25, szkoda ze nie mieszkam w polsce, bo wiem, ze sporo dziewczyn lubi, moglabym sie wymienic na cos, a tak to tylko miejsce zajmuje w szafce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Taaa... tusz Magicils Lancome... jak dla mnie bubel stulecia, do tej pory zastanawiam sie, jak moglam sie skusic na takie cos.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1. Kiedyś wygrałam zestaw kosmetyków Guinot i strasznie swędziała mnie skóra po ich zastosowaniu.
2. Krem Milk Comfort z Avonu, który strasznie się wałkował. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. 3. Balsamy brązujące i samoopalacze - zawsze mam smugi. 4. Szampon Szamtu. 5. Pudry Ruby Rose - robią mi maskę na twarzy. 6. Cerruti 1881 - okropny smród 7. Balsamy z Avonu do ciała - wysuszają albo nie da się ich wmasować 8. Podwójny tusz Paloma - biała baza jest super, ale czarna do niczego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mam sporo takich
Krem Dove z SPF-wysyp pryszczy Krem Burts Bees Beswax do twarzy-wysyp pryszczy na twarzy,stosuje do rak ale powoli mi to idzie.... Loreal pure zone tonic-okropnosc wysuszenie twarzy Serum derma e-za nic nie da sie makijazu nalozyc walkuje sie na twarzy i sciaga skore Maseczka Alba Botanica czy jakos tak- pieczenie twarzy po nalozeniu Peeling Juice Beauty-napewno nie bylam Beauty ,wygladalam jakby ktos podpalil mi twarz Tonik Avalon-wysyp krost,sciagniecie skory twarzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Znajdzie się kilka takich kwiatków:
-krem matujący Garnier Pure - efekt maski, twarz prawie taka zielona, jak i kolor kremu -podkład matująco-odświeżający Maybelline - wysuszał, uwypuklał niespodzianki na twarzy -podkład matujący Joko - miałam uczucie, że się masłem wypaćkałam -cień w sztyfcie Avon - rozprowadzenie tego graniczyło z cudem - taki twardy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
PureZone żel z peelingiem, tak mi twarz wysuszył, że skóra mi schodziła...!
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Seria color trend Avonu, czyli cienie, podkład, mascara i lakier do paznokci - totalna beznadzieja!!
Aloesowy Tonik Ziaji, mojej tłustej cery dotąd nic nie ruszało, z wyjątkiem tego toniki, pieczenie, swędzenie, odchodzący płatkami naskórek (a miał być do cery normalnej i suchej), twarz praktycznie mi wypalił ![]() Krem nabłysczający do włosów Oriflamu- co to w ogóle jest? Nie dość, że włosów nie dało się po tym rozczesać, to jeszcze ułożyć i w dodatku były one oblepioną jakąś warstewką, nie musze chyba dodawać, że włosy w ogóle nie błyszczały się. Puder w kamieniu Lentheric (dawny Yardlej), miał dużo pozytywnych opinii na KWC, ale mi nie podpasował, okropnie ciemniał mi na twarzy I tak mi się jeszcze przypomniało z czasów liceum, żel do mycia twarzy Manhattan, z serii przeciwtrądzikowej,miałam po nim liszaje na twarzy Więcej nie potrafie sobie przypomnieć, generalnie rzadko kiedy trafiam na tzw. buble, a moja cera nie jest też mocno problematyczna, tak samo jak skóra na ciele.. Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Sporo tego będzie:
- lash Architect L'Oreala - gęsty, kruszący się tusz ze szczotą z drutu ![]() - korektor Bourjois (buteleczka z mini pędzelkiem) Coup d' un cośtam ... (jak dla mnie mógłby się nazywać "kurdupel") jak daam mało to nie krył, jak więcej od razu było go widać ![]() - balsamy i mleczka do ciała Nivea (zapach!!! ![]() - szampony Mrs Potters (kiedyś były lepsze, teraz strasznie wysuszają mi włosy i skórę) - lakiery Bourjois Very Vernis (zmieniają kolor po nałożeniu na paznokcie... a ja wariatka kupiłam jeszcze dwa... ![]() - woda do demakijażu YR (Pur Calmille) nie zmywa i zostawia lepka warstwę ![]() - generalnie cała pielęgnacja Garnier/L'Oreal (uczulają mnie ![]() - wody do ciała Coty (kiedy zapaszek się już ulotni, smrodek zostaje) PZDR ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
- Sunsilk fioletowy odżywka i szampon...bfeee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
wszystkie kosmetyki Avonu!! moja mama swego czasu byla konsultantka i mialam okazje wyprobowac wiele produktow tej firmy no i zaden mi nie podpasowal
![]()
![]() |
#23 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mój faworyt w tej kwestii to krem Eris Lirene do cery tłustej i mieszanej matująco nawilżający - straszliwy wysyp pryszczy, z którym walczyłam przez kolejny miesiąc
![]() Kolejny kandydat to krem Ziaji HerbikaPlant go skóry tłustej i mieszanej z zieloną herbata. Kolejny wysyp, spowodowany, jak sie okazało po przeczytaniu składu, zawartością Isopropyl Myristate (kto daje taki składnik do kremu dla skóry problemowej????) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Łomatko tyle tego było, że aż wolę się nie wypowiadać bo mnie zaraz szlag trafi
![]() ![]() ![]() Dużo bubli zaliczyłam, z wysokiej i niskiej półki, apteczne i supermarketowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
![]()
Paskuda nad paskudami to dla mnie samoopalacz Decleor Aroma Sun - gęsta , biała maź , która po kilku godzinach tworzy na jasnej skórze brązowo pomarańczową skorupę , plamy i smugi , schodzi ze skóry plackami. Trzyma się to na twarzy 4 dni i nie chce zejść. Okropieństwo , wysmarowano mnie tym parę tygodni temu w gabinecie kosmetycznym Decleora aby mnie zachęcić do zakupu , tfu tfu
![]() ![]() ![]() Lakiery do paznokci i podkłady Estee Lauder , te pierwsze robią okropne smugi , a drugie są ciemne , maskujące , widoczne z daleka , same kryjące , ciemniejące w ciągu dnia jeszcze bardziej , po prostu skorupy , już nigdy !!!! ![]() ![]() ![]() I nastepny fuj fuj - czyli czekoladowy krem Daxa w pudełeczku - pozostawia na mojej skórze powłoczkę jak wosk , łokropne , nawet stópek tym nie maznęłam . Balsamy do ciała Ireny Eris i jej żele pod prysznic , dla mojej skóry to koszmar . I błyszczyki Yogurt Inglota - po aplikacji nie czuję nawet zapachu swoich perfum , spod nosa wydobywa się mega zapach kisielu i słodzika ![]() ![]() ![]() To takie najświeższe najpaskudniejsze kosmetyki , które przychodzą mi na myśl . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mało jest takich kosmetyków, które mnie nie zadowalają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Najnowszy bubel- błyszczyk Daxa ptasie mleczko, nosze tego typu błyszczki po kieszeniach, jako nawilżacze, gubie maniakalnie, a na gubienie JT nie mogę sobie pozwolić
![]() ![]() ![]() Buble starsze- wymieniony już wcześniej Moisture surge pod oczy Clinique, nigdy więcej! Zaliczył kosz, bo tak okropnie ściągał mi skórę ![]() Mimi bubelki- cienie Clarins, zawiodłam się strasznie, taki Inglot tylko że za stówę. Krem czekoladowy Daxa- okropnie sztuczny zapach i kiepskie nawilżenie. Mgiełka waniliowa do ciała z Avonu- czułam sie jakbym się żytnią bądź wyborową polała, tak wsciekle czuć w niej alkohol. Z tym że znalazłam inne zostosowaniej- znakomicie sprawdza sie jako spray do pomieszczeń, psikam nią firanki i czuć tylko słodką wanilię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
1. krem apteczny sebaderm do twarzy - miesieczne uczulenie
2. krem garnier czysta skora - kolejne uczulenie 3. balsam fenjal - smrod niemilosierny, zero efektu nawilzenia 4. szampon elseve odbudowujacy (pomaranczowe opakowanie) - mylam po nim 8 razy wlosy roznymi oczyszczaczami zeby pozbyc sie tlustej skorupy od razu po wysuszeniu wlosow ![]() 5. clairol herbal essences volume - rozczesywalam wlosy pol godziny 6. blyszczyk paloma kokosowy - na ustach efekt jak po zrobieniu loda ![]() 7. tusz maybelline volume express curved brusz - nic jeszcze nie dawalo tak nienaturalnego i posklejanego efektu 8. perfumy c-thru czarne - robi mi sie niedobrze jak tylko przypomne sobie ten smrod 9. puder loreal - skora wysuszona jak jeszcze nigdy w zyciu 10. balsam j&j opozniajacy odrost wlosow - smrod i megauczulenie 11. cienie do powiek miss sporty, szczegolnie blyszczyk do powiek - NIC!!! od razu schodza, osypuja sie i wlaza w zakamarki 12. cien loreal hollographic - koszmar, po pierwsze wcale go nie widac a jak sie wiecej dowali to jest tylko w zakamarkach :P 13. cien astor, z brokatem - brokat z tego cienia wyciagal mi z oka okulista ![]() 14. cien sephora, tez z brokatem - mialam go wszedzie tylko nie na twarzy 15. krem tonujacy nivea - co to w ogole ma byc??? 16. blyszczyk waniliowy z kulka yves rocher - wyplywa, smierdzi i straszliwie wysusza usta 17. podklad yves rocher - niesamowity smrod, wyglada jakbym nierowno nalozyla puder 18. antyperspirant w kulce z nowej serii adidas niby szybkoschnacy - czekalam 15 min az zaschnie, zalozylam bluzke i po prostu sie od niej przykleilam ![]() 19. kremy brzoskwiniowe, aloesowe, winogronowe itd avonu do twarzy - po zadnym kremie jeszcze nie wyskoczyly mi syfy, zadnym...oprocz tego 20. neutrogena sztyft do ust - smierdzi!!! dodatkowo jest przerazliwie twardy i wysusza usta no to taka 20 na dobry poczatek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
![]() ![]() * Kolastyna emulsja do opalania w sprayu - mimo psikania się nią co godzinę na plaży i tak miałam potworne podrażnienia ![]() * Netrgonega krem do mycia twarzy - pozapychane pory, zaczerwienienia i dodatkowo wysuszenie (nie wiem jak on to zrobił? ![]() * Apotheker Dr Scheler fluid do ciała pomarańczowy (nie wchłania sięi strasznie smierdzi ![]() * Soraya złocista pielęgnacja krem do twarzy z drobinkami (drobinki w stylu pokruszona bombka :d I jeszcze pewnie wiele kosmetyków, ktorych na chwilę obecną nie pamiętam ![]()
![]() |
#30 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]()
-Ziaja i jej SOPOT -koszmarny zapach,efekt też poniżej przeciętnej,podrażnił,poz apychał
-seria CZYSTA SKÓRA Garniera-nieporozumienie -karmel Daxa-uczulił (mam wysyp właśnie po nim) i ten zapach (czułam się jak gigantyczne ciastko) -pielęgnacja twarzy i ciała Ziaji (pozapychane pory i wysypka gotowe) -nie lubię cieni Inglota -rozczarowały mnie podwójne tusze z L'oeal i Bourjois -wosk w sprayu Avonu (nie do długich włosów,koszmarnie skleja) -Elseve wygładzający (obciąża strasznie i natłuszcza włosy) -balsam pomarańczowy Garniera INTENSYWNA PIELĘGNACJ SUCHEJ SKÓRYhttp://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=536 -żel-krem NIVEA YOUNG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.