![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kosmetyki Pauli
Dziewczyny, pomyślałam sobie, ze warto założyć wątek o produktach Pauli. Wiadomości te co prawda miziają się gdzieś tam w poszczególnych wątkach, ale tak jakoś trudno je ogarnąć
![]() Więc co, dla kogo, na co i z jakim efektem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki Pauli
Bardzo fajny wątek, też jestem bardzo ciekawa opini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem ZA,bedzie czytelniej i bardziej przejrzyscie bo przyznam,ze w watku zakupowym zaczynam sie motac
![]()
![]() |
#4 | ||||||||
Zadomowienie
|
to ja pozwolę sobię zacytować opinie z innego wątku na ten temat
![]() rzeczywiście strasznie to wszystko rozsypane :0 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanko. Lotion pauli z BHA stosuje się jak krem, czyli zostawia się na noc, czy jak tonik lub maseczkę i trzeba go po jakimś czasie zmyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mckabi lotion BHA ma postać emulsji i ja stosuję go na noc, zamiast kremu, na oczyszczoną skórę. Po nałożeniu jak czuje się dyskomfort w postaci ściągnięcia, można oczywiście nałożyć jakiś nawilżacz.
A co do serum antyoksydantami to dodam, że jest ono z silikonami i w związku z tym lepiej się na nim trzyma filtr.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Drogie Użytkowniczki i Znawczynie kosmetyków Pauli
![]() To są zdjęcia skóry mojej 46-letniej mamy. Skora od zawsze sucha. Czy mozecie zalecic ktoryś kwas od Pauli? Będziemy obie wdzięczne ![]() jakby coś... pierwsze zjęcie to czoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nada sie na moja tlusta buzię? Tylko, ze w watku o żołnierskich zasadach dot. filtrow Noor pisala, ze najlepiej filtry nakladac na buzie bez zadnych wspomagaczy wczesniej, ewentualnie jesli to konieczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ash trudno mi powiedzieć jak się serum będzie sprawowało na Twojej tłustej cerze, a mam raczej suchą i wrażliwą.
Ale Paula wprowadziła niedawno jeszcze dwa rodzaje serumków i jedno jest przeznaczone właśnie dla tłustych cer. Te sera są w tubeczkach, tylko niestety są trochę droższe. Ja mam to http://www.paulaschoice-eu.com/shop/...F53D98&pid=394 A to jest do tłutej cery http://www.paulaschoice-eu.com/shop/product.asp?pid=709 U mnie filtr lepiej trzyma się na serumiku Pauli. I ja zawsze coś pod filtr jeszcze nakładam. Musisz popróbować różne warianty i wybrać najlepszy dla Twojej cery. ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Świetny wątek
![]() MIałam maseczkę węglową od Pauli, ale nie powaliła mnie na kolana - można spróbować, ale ja wolę ziemię lub glinkę. Zastanawiam się nad serum, ale przerażają mnie silikony - ostatnio mnie podrażniają. No a filtry wchłaniają mi się świetnie na serum z wit. C, więc może nie będę eksperymentować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Sandija, pomoglas mi wybrac kwasik dla mnie, pomozesz i mojej mamie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zanim wydam tą kaskę, to sprobuje jeszcze umieszac sobie wlasne serum w wit C. Zawsze to taniej ![]() Jakie stężenie powinnam wybrac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Ash, ja bym zaczęła od najmniejszego - 5%.
Może Twoja Mama powinna spróbować AHA - wydaję mi się, że dla niej te kwasy byłyby lepsze - oprócz zalet typowych dla wszystkich rodzajów kwasów, AHA wpływają na skórę właściwą, czyli przyczyniają się do poprawy produkcji kolagenu i elastyny. A zmarszczki i brak jędrności to chyba to, czego każda Pani po 50 chciałaby sie pozbyć ![]() Jeśli nie Twoja Mama nie ma naczynek, to niech zdecydowanie się zaprzyjaźni z AHA ![]() No ale to już nie u Pauli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Swietny watek! Ja rowniez mysle o kwasach Pauli. Na razie maziam sie Effaclarem K i efekty sa! Chociaz musze stwierdzic, ze wymaga to pewnej cierpliwosci. Z tego co czytam najkorzystniejszy bylby dla mnie lotion 2 % - czy moglabym go uzywac latem? Czy lepiej poczekac do jesieni, a przez lato smarowac sie deliktaniejszym Effaclarem? Z jednej strony chce dac szanse Effaclarowi i "bezpieczniej" przebrnac z nim podczas wakacji, z drugiej kusi mnie Paula...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro BHA sa nie dla niej, to wrocimy do tematu jesienią ![]() Naczynka musze sprawdzic, bo jakos nie jestem pewna, ale chyba cos tam moze byc. Jesli tak faktycznie jest, to wtedy aha odpadaja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak stosuję zamiennie - serum z vit. C i serum Pauli.
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6140 http://www.sklep.bio-med.pl/go/_info/?id=303 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czy do cery naczynkowej bą odpowiednie jakieś kosmetyki Pauli poza lotionem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sandija, albo któraś a Was, Wizażanki, które miałyście już do czynienia z lotionem 2% BHA. 1) Jak porównałybyście go do Effaclaru? 2) Czy powodował wysyp krostek przy oczyszcaniu skóry? 3) O ile mocniejszy od lotionu jest płyn?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Absolutnie nie powodował wysypu. Używałam go przez dwa miesiące codziennie, więc wtedy trzymał cerę w ryzach. kiedy przeszłam na rzadsze używanie, sam raczej by sobie nie poradził - pomagał mu Effaclar i Diacneal, potem sam Effaclar. Ja nie wiem, Effaclar powienien być słabszy, bo mniejsze stężenie i wyższe ph, ald u mnie dziala lepiej - po stosowaniu go samego 2 razy w tygodniu widzę efekty, a przy takiej samej dawce lotionu Pauli - nie. Także dla mnie lotion to taki delikatny kosmetyk, który świetnie się sprawdza przy codziennym używaniu i tyle. Effaclar potrafi (nałożony na noc) usunąć taką podskórną, bolesną bulwę a Paula nie. Także tym razem kupię płyn - będę go mogła używać rzadko, a będzie działał. Lotion ma ph 3,4 a płyn 3,2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile kosztuje taki zestawik? Bo chyba taniej niz dwa produkty oddzielnie. Fajnie napisali przy tym serum - stosowac punktowo na zmarszczki. W przypadku mojej mamy to chyba jednak cala twarz - tak mi sie wydaje. Teraz na noc mama uzywa tego kremu: http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...=scRoyalVelvet do tego ma mleczko i tonik z tej samej serii. na dzien bedzie juvit i filtr, bo akurat krem dzienny sie konczy. A tak w ogole co mozna powiedziec o skladzie tego kremu? Moze działac czy znow marketing? edit: a może Ystheal+ Creme? Wiele razy przewijał się w postach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Gość
|
Kolejny krem Oriflame, kolejne cudo - on tej witamina A (i to w najsłabszej postaci:retinyl palmitate), to ma chyba mniej niż masć z witaminą A (koszt w aptece: około 4zł
![]() Paula dobrze Ci poradziła ten zestaw SVR - 6% AHA to normalne, tak samo ma Diacneal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
ale to serum ma 25% i dlatego wlasnie sie zastanawiam czy nie za mocne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
W zestawie kosztuje ok. 130 zł. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Sandija, na czym polega to "mocniejsze" działanie płynu Pauli w porównaniu do lotionu? Chodzi o to PH?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Szukalam, szukalam i znalazlam !
Wreszcie ktos wspanialomyslny zalozyl ten watek ! Witajcie dziewczyny, ja tez jestem zainteresowana kwasami Paul'i. Nigdy ich nie uzywalam, wiec ja tu raczej po rade. Widze ze wy obcykane z tych kosmetykow tu jestescie. Patrzylam na ich strone internetowa, ale duzo tam nie ma, nawet zamowilamsobie poczta katalog, ale musze poczekac do nastepnego tygodnia. Z tego co was tu tak podczytuje, to zrozumialam, ze dla mnie (rozszerzone pory + maly tradzik) najlepszy bedzie ten plyn BHA 2 % (liquid) , tak ? Czy macie jakies inne wyprobowane kosmetyki Paul'i ktore sie sprawdzily ? Ciesze sie ze znalazlam te temat. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.