|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zapachy piżmowe
Bardzo prosilabym o pare propozycji zapachow pizmowych. Na ulicy czesto czuje jeden bardzo ladny zapach, wydaje mi sie bardzo trwaly i pizmowy wlasnine, lekko slodki. Nie mam pojecia co to moze byc. Ale uprzejmie prosze o propozycje zapachow pizmowych. Cos poza Ode au reve i Narciso Rodriguez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapachy pizmowe
Piżmowa jest "panterka" czyli BY Woman DG...
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najnowszy Gaultier 2 - posiada tylko trzy nuty, ambrę, piżmo i wanilię. To piżmo jest dość mocno wyczuwalne (choć na mojej skórze przybiera jakąś dziwną sfermentowaną nutę).
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
O przypomniało mi się coś podczas przeglądania naszego wątku o łupach z allegro - Just Me Claude Montany! Bardzo bardzo piżmowy zapach, wąchałam niedawno dzięki Elve
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Bardzo piżmowy robi się Ruby Lips - ale to dopiero po godzinie, dwóch.... i jest to sliczne, bardoz kobiece piżmo - przynajmniej tak się zachowuje na mojej skórze.
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Just Me - ładny i charakterystyczny zapach
obecnie napewno oryginalny bo juz wycofany i to chyba dawno nawet - pewna nie jestem ale cz y pizmowy tez nie wiem - jakos z pizmem co innego mi sie kojarzy.. np. rodrigez juz wogole dla mnie takim nie jest - zreszta, ulatnia sie ze mnie w 3 sec. okreslalamm ten zapach jako owocowo - orientalny, szczegolnie przyjemny na poczatku ze wzgl na jakies slodko - owocowe nuty wlasnie, z czasem robi sie troche ciezszy i pieprzny na wspomnianym allegro ma korzystna cene, pamietam ze z 7 lat temu kosztowal 180 pln, no ale to byla drozsza wersja, dodatkowo 'ubrana' w zdejmowany metalowy gorset nawet mnie kusi zeby kupic ale boje sie ze juz moze byc troche przestarzaly .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
piżmo - to wszystkie zapachy z nazwą "musc" - a sporo tego...
moje ulubione piżmo to Musc Ravageur FM - w Polsce niedostępny, nie wiem czemu okrzyknięty "potworem" - na mniej jest przemiły, urzekający! sporo piżma ma też Helmut Lang EdP, to takie czyste piżmo plus heliotrop, fajny zapach... tyle mi na razie do głowy przychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wild Musk, Coty
![]() ![]() Jeszcze chyba Evasion, ale nie jestem pewna całkowicie ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Wild Musk. Gdzieś czytałam, ze piżmo ma właśnie taki miękki, ciepły, słodki i trochę "mydlany" aromat.Ale to oczywiscie nic wspólnego z górną półką nie ma, aczkolwiek zapach ładny. Szkoda, ze go już nie ma w roll-on'ie
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jest sporo zapachów z nizszej półki o przewodniej nucie piżma:
- wspomniane juz tu Wild Musk - Jovan Musk i White Musk - White Musk, Tesori d'Oriente - Musk Oil no.6 Gosh - White Musk, The Body Shop, Niektóre z nich naprawdę warte wypróbowania, znaleźć można w mniejszych drogeriach lub w internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja używam własnie Ode au reve a zapachy z piżmem to też na pewno Neonatura Cocon edp czy Evidence edp z YR
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
White Musk, The Body Shop juz kiedys medytowalam nad tymi dwoma zapachami i ....nie podjelam zadnej decyzji ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Z Tesori d'Oriente jest ten mały problem, że dostępny jest tylko w małych drogeriach i tam często nie maja testerów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nabardziej piżmowy jest Gaultier do kwadratu....piżmowy aż do przesady!Bleahhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
pizmo.....hm...
Kochane Wizażanki,
Jaki zapach możecie polecić wielkiej i zagorzałej fance piżma? Dodam tylko, że po prostu uwielbiam wildmusk, ale już del pozo in black jest dla mnie trochę za słodki i woń piżma ginie w całej kompozycji. Dziękuję za pomoc i porady, Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pizmo.....hm...
proponuję Crystal Noir (koniecznie EDP) - wyraźnie czuję piżmo po rozwinięciu się zapachu
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Proponuję For Her Narciso Rodrigez
![]() ![]() Poza tym to zdecydowana większość perfum posiada piżmowe nuty, które przyczyniają się do utrwalania zapachu.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachy piżmowe
Helensko, piżmo jest w bardzo, bardzo wielu zapachach
![]() To link do grupy zapachów określanych jako "kwiatowo-drzewno-piżmowe" (Floral-Woody-Musk): - http://www.osmoz.com/encyclo/recherc..._FAMILLE_ID=52
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NR są piękne, niestety na mojej skórze wyraźnie czuć kwiaty zamiast piżma. Może powinnam wypróbować wersję edp? Z Waszych opisów wynika, że jest bardziej miękka i piżmowa. Etro Musk wąchałam z bloterka i wydał mi się jakiś taki ostry. Być może na skórze rozwija się ładnie... Testowałam tylko raz, więc nie chcę wydawać opinii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wiele ciekawsza jest dla mnie wersja edp.bardziej miękka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
CK be - też dużo piżma.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ponawiam wątek
![]() Kusi mnie Wild Mucs Coty, ale przeciez nie wiem jak one nawet wyglądały. Czy ktoś, kto je ma,moze wskazać ktore to? http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja mialam kiedys wersje we flaszce czarnej nieprzezroczystej, troche podobnej do BC DK i to bylo po prost Wild Musc Coty, zadne exclamation, mysle ze jesli zmienili opakowanie to moze to byc to ale pewna nie jestem http://www.allegro.pl/item639967861_..._promocja.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
niecnotliwa dziewica
|
Moje ukochane piżmo to Clair de Musc Lutensa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witam!
Również jestem fanką piżmowych zapachów, uwielbiam je za to ciepło i delikatność. Jednak w internecie natknęłam się na kilka artykułów, mówiących o szkodliwym działaniu syntetycznego piżma na nasz organizm. Podobno przyczynia się ono do rozwoju astmy i alergii, zaburza gospodarkę hormonalną, a nawet podejrzewane jest o działanie rakotwórcze. Po za tym odkłada się ono w organizmie na długi czas. Nie jest zalecane szczególnie dla kobiet w ciąży i karmiących. Nie chciałabym rezygnować z używania moich ulubionych zapachów, ale te informacje mnie lekko przerażają. Co o tym myślicie? Czy to może być prawdą, że ten składnik jest aż tak szkodliwy??? Czy wiadomo wam coś więcej na tema tych badań? Edytowane przez Contra Czas edycji: 2009-09-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.