![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
picie dożdży
maseczki z drożdzy pomagają, picie ich z pewnością też... Niestety ile osób, tyle opinii dotyczących przygotowania drożdży do picia
![]() PO pierwsze: zalewać wodą, czy też mlekiem? Po drugie:woda/mleko powinno być wrzące, gorące, czy ciepłe? Po trzecie:jak długo muszą odstać zalane płynem drożdże, aby można je było wypić?(a może można je pić od razu po zalaniu?) Po czwarte: przez jaki czas można pić drożdże codziennie, czy naleźy robic przerwy? uffff, to by było tyle pytań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: picie dożdży
1) to czy zalejesz mlekiem czy wodą to kwesta smaku. W działaniu różnicy nie ma.
2) Płyn musi być wrzący żeby zabić drożdże. 3) Pić można jak przestygną na tyle żeby się dało wypić. 4) Nie znam odpowiedzi. I bardzo ważne: drożdży nie wolno słodzić!!! bo cukier niszczy selen. Sam płyn dość okropny jest w smaku ale mozna się przyzwyczaić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja nie piję drożdży tylko zażywam tabletki drozdżowe (z dodatkiem witamin) i efekty są całkiem dobre - skóra mniej mi się przetłuszcza i wypryski rzadziej wyskakują (a jak już coś wyskoczy, to szybcjiej się goją). zapytaj w aptece. Ja zażywam Levitan - kosztuje ok 8 zl a jest chyba z 200 tabletek. zażywa się 3 razy dziennie po 2-4 tabletki. No i tego smaku przynajmniej nie czuć (chyba że stanie w gardle heh).
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie bardziej wolę pić paćkę drożdżową, niż łykać tabletki
![]() Bardzo mi zależy jeszcze na tym, by ktoś odpowiedział na pytanie ostatnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tearz łykam tabletki (zielony Humavit), ale kiedyś piłam drożdże -przez ok. miesiąc co kilka dni potem tydzień przerwy.
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2005-08-08 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja tez zdecydowanie wole pic drozdze.
Pije tylko raz, dwa razy w tygodniu od raz po kupieniu - im starsze tym bardziej ble Kiedys pilam czesciej ale efekty byly odwrotne do porzadanych, podobno drozdze za bardzo obciazaja watrobe (czy cos w tym stylu) Z reszty, ktora zostaje robie sobie maseczke na twarz, szyje i dekolt - rewelacja tylko ten zapach odstrasza Edytowane przez stelena Czas edycji: 2005-08-08 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja również kiedyś piłam drożdże, ale wyjątkowo mi nie pomogły. Może dlatego że nigdy nie miałam pryszczy ani nic w tym rodzaju, a chciałam je pić dla wzmocnienia i w czasie tej kuracji zaczęły mi się pojawiać jakieś krostki, więc musiałam je odstawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Będąc dziewczęciem w liceum piłam drożdże codziennie wieczorem. Wieczorem drożdże a rano jadłam surówkę "piękności"
![]() ![]() ![]() ![]() Podobno pomagają na zajady (wit. B) , na mnie niestety się to nie sprawdziło ![]()
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a receptury na picie drozdzy sa na forum luskiewnika takze warto zajrzec zanim zacznie sie pic. bo sonja napisala ze drozdze trzeba zabic, a ja wyczytalam ze drozdze zdaje sie musza zyc, takze lepiej sprawdz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wow ta_bletka dobrze ze piszesz
![]() ![]() ![]() P.S. A co do tej strony i zamieszczonych na niej porad to mam jakiś takie wewnętrzny dystans, chyba nie tylko ja ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja lubie jesc drozdze mniam z opakowania ale koszytuje je tylko w okresach pieczenia ciast w domu - czyli w swieta... hehe
jakie sa efekty czy ktos cos wiecej zauwazyl.. krosteczki znikaja?? czy mniej ich wyskakuje czy jak...?
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja już kiedyś piłam te nieszczęsne drożdże, zmieszane z gorącym mlekiem i dosłodzone cukrem, ale się nasłuchalam takich rewelacji, że sobie odpuściałam
![]() U mnie efekty picia były rewelacyjne - przepiękna cera (wiele osób się mnie pytalo jakiego fliudu używam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do strony: jak dla mnie jest fachowo zrobiona i bardzo duzo z niej skorzystalam. moim zdaniem informacje sa rzetelne. aniu... podaj swoj przepis na te drozdze. moze i ja sie kiedys skusze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
1/3-1/4 kostki drożdży zalewałam gorącym mlekiem, jak troszkę przestygło to wypijałam. Słodziłam cukrem lub miodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
ta_bletka właśnie popijam bratka
![]() ![]() Co do drożdży to ja się nie obawiam że przytyję, mam 170 cm wzrostu i 48 kg, więc mi nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A jak zrobic maseczke z drozdzy? Papke z drozdzy i mleka np?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja jak jeszcze byłam w skole podstawowej to pani od wychowania fizycznego namuwila mnie i moje kolezanki do picia drozdzy z melekiem (jedne drożdze dzielilo sie na 4 porcje 1 porcje zalewalo sie goracym mlekiem i do dna, wiec takie jedno opakowanie droży starczalo mi na 4 dni).
Dlugo jednak nie wytrzymalam gdyz smak poprosty bleeee. Wiec o skutkach nie moge za wiele powiedziec, a wlasciwie nic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pytanie odnośnie LEVITAN, ile razy dziennie trzeba brac te tabletki????????????????
I czy sa jakies przyciwskazania do ich brania?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciała sie dowiedziec cos więcej o tabletkach LEVITIAN. Drożdży jakos boje sie zacząć zażywać, bo z tego co słyszałam, to z początku efekt często jest odwrotny. Jakis czas syfków jest więcej
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
??
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja nie pije drożdży,bo są ochydne,ale kupiłam sobie tabletki skrzyp polny z drożdżami.Efekt jest niezły ładniejsza cera,włosy szybciej rosną i mam mocniejsze paznokcie, po miesiącu kuracji.Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
O kurka... trochę jestem zdziwiona bo dobrze pamiętam że moja dermatolog właśnie ODRADZAŁA mi drożdże bo po nich wyłażą pryszcze.
![]() Czyżbym dała się zrobić w konia? PZDR ![]()
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Leczenie tradziku dietami: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/PRYSZCZE2002_dieta.htm na dole jest sposob przygowania drozdzy do wewn. stosowania a ja jeszcze do LEVITAN'u. nie pamietam ile bralam tabletek, powinno byc na opakowaniu napisane. powiem jedynie ze dla mnie to nic a nic nie dalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.