![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() tabletki a okres.
Kochanoe moje
w Piatek dostalam okres. Pierwszego dnia okresu mialam wziać tabletki anty [to moje pierwsze.] Zazywam Regulon.W sobote po poludniu okres jednak juz mi sie skonczyl:/ nie trwal nawet 24h. Czy mam powody do zmartwien?Wybaczcie jesli to glupie pytanie,ale jestem laikiem w tych sprawach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tabletki a okres.
Cytat:
Żeby zaoszczedzić Ci szukania napiszę może w skrócie: nie masz sie czym martwić, przyjęcie 1. pigułki bardzo często hamuje krwawienie. Pzdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam pod jaki wątek podpiąć się z moim pytaniem. Nie birę jeszcze pigułek, dopiero sie do tego przymierzem, więc czytam i siękształcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-01-31 o 02:00 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przecież brak wystąpienia krwawienia w czasie przerwy nie musi być oznaką ciąży, w końcu przy pigułkach to nie''prawdziwy okres''...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie musi, ale może. W każdym razie, trzeba wyjaśnić, co jest przyczyną braku krwawienia. To nie jest prawdziwy okres, dlatego, że nie ma jajeczkowania, ale poza tym, wszystko jest normalnie - spulchnienie wyściółki i oczyszczenie macicy, dlatego krwawienie powinno wystąpić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli mije miesiączki są z natury(bez pigułek) skąpe, to co bedzie, kiedy zacznę brać tabletki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
mi tam się skrócił okres co mnie cieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak to wszystko czytam i czytam i naczytać się nie mogę
![]() ![]() zasadniczo chodzi o to, że biorę Regulon od 22 marca. są to moje pierwsze tabletki, więc dokładnie jeszcze nie wiem, czego się spodziewać po zrobieniu przerwy ![]() któraś z dziewczyn napisała, że jeżeli okres nie pojawi się podczas przerwy, to należy wybrać się do lekarza. na ulotce pisze, że regulon trzeba odstawić, jeśli krwawienie nie nastąpiło po drugim opakowaniu. no i teraz nie wiem... brać te tabletki po siedmiu dniach przerwy, mimo, że nie będę mieć np. okresu czy nie brać? ![]() dużą rolę może też odgrywać to, że w lutym (13.02) brałam postinor ![]() Dziewczyny, a Wy co myślicie? ![]() ![]() nie wiem ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A nie możesz poczekać do tej przerwy?
![]()
![]() |
#13 |
Nie depcze krokusów
|
Shonya - daj znać czy coś się pojawiło czy nie, taka informacja się przyda, bo dużo dziewcząt ma z tym problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przy początku tabletek miałam tak, że:
Przy pierwszej okres mi się zatrzymał, za to w trakcie następowały plamienia, czasem bardzo intensywne, gdzieś tak do połowy drugiego opakowania. Potem był spokój, a przy końcu trzeciego, to już zupełnie się ze mnie lało ![]() Potem nastąpiło unormowanie sytuacji, to znaczy na ulotce jest napisane: krwawienie z odstawienia występuje między drugim, a trzecim dniem po przyjęciu ostatniej tabletki z opakowania, i tak właśnie u mnie jest. Jak w zegarku. Tabletki regulują wszystko z zadziwiającą punktualnością. Krwawienie powinno wystąpić. Jeśli tak się nie dzieje, znaczy to, że coś jest nie tak, ale to się zdarza naprawdę żadko. Mój lekarz powiedział, że jeśli mam wątpliwości, a krwawienie się nie pojawi, mam zrobić test ciążowy, a potem się zgłosić do lekarza. Tabletki brać normalnie, chyba, że lekarz zarządzi inaczej. Bo przyjmowanie tabletek można przerwać w dowolnym momencie, kiedy tylko lekarz powie: stop, to jest to i to niedobrze, albo ciąża, więc już nie bierzemy. Co do krwawienia, zawsze miałam długie, obfite miesiączki, trwały nawet do tygodnia czasu, do tego ból i osłabienie organizmu. Po tabletkach mam okresy trwające dwa dni, i na dodatek bardzo skąpe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Margittuś, bo ja straszna panikara ogólnie jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malla, dam znać, może ktoś będzie szukał odpowiedzi na podobne pytanie ![]() Taverney ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No ja dokładnie boję się o to samo, co Ty
![]() ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, skoro już piszę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jesteś zabezpieczona już po zażyciu pierwszej tabletki
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Frsko, dziekuję Ci ślicznie
![]() ![]() ![]() Eh ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Też tak zrobiłam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Sovilo, ah, szkoda gadać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze takie jakby plamienie było spowodowane ta tabletka mysle ze wszystko będzie ok .Organizm tak zareagował ale nastepna miesiączka powinna być juz choćby troszke dłuższa
pzdr asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
zasadniczo muszę zaufać tym tabletkom, bo nie mogę się wiecznie bać
![]() ![]() Sovilko, cieszę się że z tabsami Ci lepiej ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej panikary
![]() Tak jak już pisała Fresa pigułki jednofazowe zabezpieczają już od pierwszej pigułki ![]() Co do krwawienia, które powinno wystąpić a nie wystąpiło... Odkąd biorę pigułki moje krwawienia są mniej obfite i krótsze. Jednak rok temu okres nie pojawił się wcale. Trwało to jakieś pół roku, mimo regularnego zażywania pigułek (co do godziny). NIe macie pojęcia ile w tym czasie testó ciążowych zrobiłam! ![]() Poszłam do gina po drugim brakującym krwawieniu. Otóż stwierdził, że w moim wypadku winny był ogromny stres jaki przeżyłam po pojawieniu się w pracy nowej szefowej (czytaj jędzy) oraz dodatkowe napięcie nerwowe w domu (problemy z mężem), niedosypianie (bo pracuję na nocki) oraz schudnięcie w ciągu 2 miesięcy 10 kg. A więc stres oraz szybkie chudnięcie może być głównym winowajcą naszych problemów z okresami, bólami, zaburzeniami itp. Do tego jeśli ktoś zmienia tryb życia z dziennego (czyt. normalnego) na nocny (czyt. nienormalny) tym bardziej mogą się pojawić zaburzenia. Mołego panikowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej! Chciałam przyłaczyć się do tematu, biore pierwsze opakowanie Novynette i Wasze opisy dotyczace okresu w siedmiodniowej przerwie pomiedzy opakowaniami tabletek wyjasniły mi kilka rzeczy, ale bardzo mnie jeszcze jedna rzecz nurtuje i zalezy mi, aby to przeczytac czarno na białym, bo nie moge tego nigdzie znaleźć, a ostatnio byłam 3 razy u ginekologa i sporo kasy wydałam. Otóz czy jestem zabezpieczona współżyjac w tym siedmiodniowym okresie pomjiedzy opakowaniami, czy nie? Bardzo prosze o odpowiedź!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Jesteś zabezpieczona w czasie 7dniowej przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja tez biore Novynette (tez pierwsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ile razy będzie się nam wmawiać, że nie ma tego w ulotce ![]() Plus za podpięcie się pod stary wątek, a nie zakładanie nowego ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.