|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Moje pisanki:)
Chcę Wam wszystkim pokazać moje tegoroczne pisanki ,które ciągle są w prdukcji
Niestety mam zdjęcia tylko niektórych, bo część z nich już się rozeszła i nie zdążyłam ich upamiętnić Mam nadzieję, że się spodobają i może zainspirują do malowania własnych
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje pisanki:)
króliczek jest przesłodki! Czym malujesz?
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Złote zdobienia sa wykonane konturówka do szkła króliczek ma na uszkach troche rózowego lakieru do paznokci, bo nie miałam takiej farbki odpowiedniej i to samo z dziubkiem kurczaka:P |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ale urocze!
Śliczne są!
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
PRZESŁODKIE
Mionda ty to masz talent
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Prześliczne, takie słodkie
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
masz talent. Śliczne te pisanki. Mi nawet równe paski czasem nie wychodzą na pisankach, a co dopiero takie śliczne kórczaczki, czy króliczki
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do paseczków to i mi nie bardzo wychodzą szczerze mówiąc, może i patrząc na paski myśle "nic prostrzego" ale sie przejechałam jak spróbowałam je farbką namalowac na jednym jajeczku Porażka totalna, wyglądały jak wykres EKG Dlatego wpadłam na lepszy pomysł i obklejam wydmuszki pomalowane farbką akrylowa cieniutką wstążeczką materiałową posmarowana wikolem, paseczki można wtedy zrobić sobie prościutkie i w dowolnym układzie:proste ukosne, wzdłóż i wszerz i zawsze są ładne i błyszczące jest takim przykładem paseczków hehehe
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie i tak najbardziej podoba ten szalony zając.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Świetnie malujesz
Ja pisanki ozdabiam "ryjąc" na niej wzory. Nawet fajnie to wychodzi jak pisanka jest czerwona albo brązowa i takie biale wzory są na niej Niestety nie mam fotek Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne, piekne, cudowne PISANKI Nie wiem na które określenie się zdecydować.
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Załanczam fotki jeszcze kilku pisanek
Te są takie troche z innej beczki, ale lubie sobie poeksperymentować:P Pisaneczka czarna jest taka troche orientalna w sumie hehe a ta czerwona powstała wogóle w inny sposób, jajko polakierowałam na czerwono a potem przykleiłam wstążeczke i ususzone koniczynki... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym roku tez bawię się wstążeczkami. Kupiłam dodatkowo makaron w kształcie kokardek i do jajek doklejam takie ozdoby
wyglądają pociesznie. Śa jest właśnie ta pisanka ze wstążeczkami
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
własnie takiego tematu szukałam
postanowiłam w tym roku bardziej sie wysilić niż ugotowanie jajek w cebulowych łupinach i szukam inspiracji![]() czym oprócz akrylówek można malować? wikol dobrze trzyma włóczkę, mulinę czy wstążeczkę? czy może jakiś inny klej jest lepszy? dekorujecie wydmuszki czy może jajka ugotowane na twardo? dziękuję z góry za wszelkie wskazówki
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o klej to wikol jest dobry do wstażeczek, ja własnie wikolem kleiłam na pewno trzymałby tez włuczke czy muline, ale mogłoby to wyjśc nieestetycznie (cięzko jest przykleic cos tak cienkiego i nie pobrudzić tego klejem) także wstążeczki sa dobrym wyjściem, najlepiej takie cieniutkie ![]() Co do malowania, to jesli malujesz wydmuszki, to możesz malowac tez plakatówkami np. a jajka gotowane to tak jak wspomniałam już, najlepiej lakierem Powodzenia w dekoracji jajek Jesli stworzysz już jakies pisanki, zamieśc zdjęcia tutaj w miare mozliwości Pozdrawiam, Minoda |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Te też są piękne! Bardzo mi się podobają
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze tego spróbowac hehehe |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
śliczności
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Przeurocze pisanki
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Minoda bardzo dziekuję za wskazówki
![]() ze zdjęciami troszkę trudno bo nie mam cyfrówki ![]() ale może coś wykombinuję
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
jakie sliczne!! ja też chcę tak umieć!!
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisanek będzie wiecej , jak skończe malowac te rozpoczęte, także zapraszam ponownie:P |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuj a sie przekonasz:P: |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne pisanki!!! Zainspirowałaś mnie i naszła mnie taka ochota, żeby coś stworzyć ładnego. Idę po jaja do lodówki, patrzę, a tam nie ma jajek
Jak zwykle; wiatr pod nogi i kłody w oczy...
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki za powodzenie twojej akcji malowania jajek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Niestety mam zdjęcia tylko niektórych, bo część z nich już się rozeszła i nie zdążyłam ich upamiętnić

Mionda ty to masz talent

może i patrząc na paski myśle "nic prostrzego"
ale sie przejechałam jak spróbowałam je farbką namalowac na jednym jajeczku
Pozdrawiam