![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
BLOND platynowy a popielaty - to samo?
Bardzo proszę o podpowiedź znawczynie blondu i opisów na farbach.
Poszukuję farby, która nie da efektu żółtych włosów. Znalazłam tylko jedną platynową, a pozostałe mają oznaczenie popielaty blond. Czy poielaty blond i platynowy to jest to samo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: BLOND platynowy a popielaty - to samo?
Garnier ma farbę o numerze :111. śliczna platynka. Palette numer c10 równiez,ale wyżera włosy. Również garnier "bardzo jasny popielaty blond" daje efekt takich włosów.
Czy chodzi Ci o taki blond? czy inny odcień ? ten mój to prawie biały,wkleję 3 fotki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj! Masz piękny kolorek, uwielbiam taki odcień
![]() Niestety mi nie pasuje aż taki jasny ![]() Twój odcień jest raczej bardzo bardzo jasny , a ja nie farbuję jaśniej niż jasny blond. Problem w tym, że zawsze wychodzi mi żółtawy, albo marchewkowy... obrzydliwość ![]() Dziś pofarbowałam jedną farbą : platynowy perłowy jasny blond i .... wyszły żółte ![]() Widziałam w sklepie sporo farb w odcieniu popielatym i właśnie nie wiem którą wybrać. Ale skotro Tobie tak ładnie wyszedł z Garniera, to poszukam popielatego jasnego blondu w tej serii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() tak,ja wlasnie tym farbowalam. Jeszcze u fryzjerów z serii l'oreala jest świetna farba odcień "cashmire" może spytaj swoją fryzjerkę? pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Namietne usta a jaki masz kolor oczu?? Boze Twoj kolor jest przecudowny!!!!!!!!!! jakiej farby uzywasz???? i jaki masz naturalny kolor wlosow???? chce miec taaaaki sammmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Niestety musze was zmartwic ale ten Garnier 111 u mnie wyszedl pomaranczowo-zolty
![]() Moje naturalne wlosy to byl ciemny, mysi blond. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tanzanit napisał(a):
> Niestety musze was zmartwic ale ten Garnier 111 u mnie wyszedl pomaranczowo-zolty ![]() > Moje naturalne wlosy to byl ciemny, mysi blond. Niestety,to,że mi wychodzi taki to nie znaczy,że każdemu się uda ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wedlu mnie NIE!
popielaty blond jest bardziej szary... na moich wlosach kolor szybko sie zmywa - moze dlatego ze nigdy niestosuje odzywek chroniacych kolor wlosow farbowanych - moje wlosy po platynce sa nadal zoltawe (mniej badz bardziej), - po kolorze popielatym - maja chlodny szary odcien (a zolte pasemka przebijaja dopiero po kilku tygodniach, gdy farba sie zmyje) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
widze, ze chyba masz wlosy takie jak ja, a to oznacza: nigdy nieuzywac farby Garniera!!! bo kolor wyjdzie zawsze inny niz ten na opakowaniu (marchewka, albo jasny odcien powoduje, ze wlosy mam ciemniejsze od naturalnych, itd...)
Ja uzywam farby firm L'Oreal i Londa (zalezy ile w danym momencie mam kasy) - sa takie naprawde szare... w kazdym razie przez kilka pierwszych tygodni :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej Tanzanit. Widze ze masz ten sam problem co ja, Jakiej farby pt. 'popielaty blond' bym nie uzyla to zawsze to samo:ZOLTE! Ale jest na to sposob -musisz przed nalozeniem farby cale wlosy rozjasnic rozjasniaczem. On tez na poczatku robi zolte wlosy (bo te dostepne w sklepach nigdy nie sa tak mocne jak u fryzjera -pewnie sie producenci boja zeby babeczki sobie wlosow w domu nie popalily) ale jak na te rozjasnione na zolto wlosy nalozysz farbe 'jasny popielaty blond' (ktora sama w sobie tez ma wlasciwosci rozjasniajace) to farba powinna 'wyciagnac' resztki zoltego i ten upragniny popielaty blond wreszcie chwyci. Ja wlasnie tak zrobilam tzn. na razie samym rozjasniaczem i tak jak przypuszczalam wyszly zolte ale sie nie przejmuje, daje im odetchnac na dwa dni( wiem to koszmar sie z czyms takim pokazac na ulicy ale przetrwam
![]() Bye |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tymi blondami jest bardzo różnie, praktycznie wszystkie firmy mają chyba inne "definicje" popieli i platynek. No bo przeciez popiel Loreala(recital)- Stockholm jest totalnie rózny od np. popielu garniera, który jest strasznie szary, a na bardzo jasnych włosach wychodzi na niebiesko. Mi osobiście najbardziej podobają się własnie popiele Loreala, Stockholm nakładam na rozjaśnione uprzednio włosy i wychodzi super, tak jak na zdjęciu z opakowania, zero niebieskiego koloru, zero żółtka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm...dziewczyny zaczelam sie zastanawiac nad tym odbarwianiem ale chyba sie troche boje
![]() Teraz robie Wellatonem i jak potrzymam 10 minut dluzej to juz troche mniej to wlosie zolte wychodzi. Potem jeszcze Regenal i jakos wygladam, choc nie jest to moje marzenie. Jeszcze sie zastanawiam nad Kolestonem bo oni maja swietna palete barw tylko nie wiem czy zastosowac wode 12 czy 9%. A ten Stockholm to z jakiej serii Loreala? Pozdrowienia Tanzanit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Bombelinka???
A co robisz potem z odrostami?
Czy nastepnym razem odbarwiacz naklada sie na sam odrost czy jak? Bo to chyba troche w sumie trudna operacja??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: Bombelinka???
Hej Tanzanit
No wiec jestem juz 'po' tzn. zrobilam ten rozjasniacz odczekalam az mi sie wloski troche przytluscily i nalozylam farbe popielaty blond i...... tam gdzie kiedys mialam pasemka (dawno je robilam, tak ze sa od polowy glowy)to mi farba chwycila na srebrzysto -fioletowy a tam gdzie mialam swoje naturalne po rozjasniaczu byly pomaranczowo-bialo-zolte i potem po farbie chwycily na jasny blond , nawet ladny - taki jak maja male dzieci, ale popielu sie w nich nie dopatrzylam ![]() xxx tanzanit napisał(a): > A co robisz potem z odrostami? > Czy nastepnym razem odbarwiacz naklada sie na sam odrost czy jak? Bo to chyba troche w sumie trudna operacja??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Re: Bombelinka???
aha zapomnialam dodac ze owszem jest z tymi odrostami troche roboty ale wrobilam w to moja mame
![]() ![]() xxx |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
platyna to wg mnie prawie biale wlosy takie w kolorze perel (tych co sie nosi na szyi
![]() xxx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Stockholm, to L'oreal Recital Preference w brazowym pudelku, numer 10.21
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No to ja nadal nic nie wiem.
W takim razie jakiej farby powinnam szukac? Chce miec kolor jasny blond, ale zeby nie byl zolty, czy zloty, ale taki bardziej naturalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLOND platynowy a popielaty - to samo?
Podbijam watek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
no pewnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
to super
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej wizazanki co z wami pomozcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
to super
![]() ![]() __________________ No to ja juz wiem wlasnie wyprobowalam Stocholm 10.21 Recital nie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja co prawda jestem zdeklarowana brunetka ale moja wspollokatorka i przyjaciola bardzo dlugi czas farbowala wlosy farbami ze sklepow zwyklych i bardzo szybko jej zółkły. teraz przerzucila sie na majirel farbe dostepna w sklepach fryzjerskich i razem z woda utleniaona wynosi ja 17 zl. ja widze u niej ogromna roznice, wlosy nie żółkną, błyszcza sie, odrost widoczny duzo mniej. ona tez robi zawsze jakies platynki. roznica kolosalna a cena porownywalna. mysle ze jak przejdziecie sie do takiego sklepu i dostaniecie palete z kolorami to moze wam pomoze. u nas w takim sklepie jest super sprzedawczyni i ta moja kolezanka polegala tylko na niej i sie sprawdzilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: BLOND platynowy a popielaty - to samo?
Cytat:
Jeśli chodzi o pytanie z tytułu. Popielaty blond ma wiele odcieni, może być ciemny, średni, jasny i bardzo jasny, bardzo jasny popielaty blond jest zbliżony do srebra. Natomiast platyna to platyna, to nawet nie siwe, czy srebrne włosy tylko białe. Wiem cos o tym, miałam kiedyś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Garnier Belle Color 11 Farba Do Włosów Jasny Popielaty Blond
polecam ten ładny kolorek tylko zalezy od wyjściowego koloru włosów Edytowane przez donaticzka Czas edycji: 2006-11-21 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Garnier Belle Color
![]() ten jest troszę jaśniejszy popielaty Edytowane przez donaticzka Czas edycji: 2006-11-21 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
dziewczyny doradzcie mi cos
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej,
N_omi, odp na Twoje pytanie. Ja robilam 111 GArniera i wyszło mi coś pomiędzy żółtym a rudym, brrr tragedia ![]() ![]() ps jutro idę do fryzjera zrobić coś z tym kolorem, bo nie mogę już patrzeć w swoje odbicie w lustrze.. Może jakiś 2-kolorowy baleyage?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.