![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy!!!! Jaśniutki Platynowy Blond Jak To Zrobić?????
Hej! Jestem naturalną blondynką (ani nie ciemną anie nie bardzo jasną) Farbuje włosy, wczoraj skusiłam się na bardzo jasny blond garnier color naturals i wyglądam tragicznie (mam żółte włosy OKROPNE )
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy!!!! Jaśniutki Platynowy Blond Jak To Zrobić?????
nie wiem jakich farb powinnas uzyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej ja tez jestem po takim eksperymencie :| na farbie było napisane ze daje kolor srebrzysto-popielaty a ja miałam włosy żółte jak siki!! kupiłam w sklepie płukanke i jakos pomogło. Po bardzo wileu wariacjach które miały doprowadzic moje włosy do koloru srebrzystego doszłam do wniosku ze albo trzeba isc do fryzjerki i zafarbowac je profesjonalnie, bo farbami ze sklepu nie daje rady :/ albo pomaga przy kazdej kapieli mycie włosów szamponem koloryzujacym i trzymanie go troche dłuzej na włosach. pozdrawiam zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() ZLIKWIDUJE ŻÓŁTY ODCIEŃ? JAKIEJ FARBY UŻYĆ NASTĘPNYM RAZEM???? POZSDRAWIAM ![]() Edytowane przez sandraaa22 Czas edycji: 2005-06-02 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja farbuje wloski na blad od 4 lat ,powiem ci tak ani razu przez 4 lata samej nie ufarbbowalam dobrze wlosow,ale zawsze mam nadzieje ,ostatanio odrosty robilam ,byly ryze wiec kupilam farbe ,,,jak ona sie nazywala : srebrzysto planytony blad czy cos takiego bo myslalam ze ten odcien takiego zoltego zejdzie ;] szczerze ? nic a nic ;] czasem plukalam wloski ale jak dla mnie to mi sie nie podoba odcien po plukance.aha najlepsza rada to taka : raz na 3 miesiace fryzjer
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wszystie farby i plukanki popielate(fioletowe)likwi duja odcien zolty ale...jesli chcesz zrobic ten golebi to musisz uwazac zeby przejasnione miejsca nie chwycily na fioletowo-niebiesko-moze sprobuj polozyc ten golebi ale nie trzymaj go tak dlugo jak na opakowaniu.Nie wiem co ci poradzic..zawsze to jest chemia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[B]hej chcialam sie cos spytac na temat plukanki ile to moze kosztowac i jak to wybierac .... gdyz mam taki sam problem jak moja rowiesniczka malowalam wlosy rozjasniaczem 2razy noi najpierw wyszly zolte a pozniej troszke jasniejsze niz zolte ale teraz to sa takie typowo ZOLTE !!! ja nie chce miec takich wlosow please laski pomozcie mi!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja kupilam plukanke fioletowa w sklepie kosmetycznym za 3 ,50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Plukanka musi byc fioletowa.Musicie znalezc na forum temat Delia.Poczytajcie.Dobry jest tez szampon do mycia wlosow np.regenal(w rossmanie) w rossmanie lub np. avon do wlosow blond,mozecie tez zrobic sobie samemu taki szampon bo to wszystko kosztuje.Do szamponu (jasnej barwy)dodajecie pare kropel plukanki fioletowej ,wstrzasacie butelka i myjecie wloski.Plukanka jest bezpieczna bo jak wychodzi fioletowa poswiata na wlosach zawsze mozna ja zmyc szamponem i zniknie.A kolor bialych wloskow jest ciezko samemu osiagnac i niestety wiaze sie to czasem zprzykrymi konsekwencjami-wypadanie,oslabienie,znis zczenie struktury.Takie wlosy trzeba bardzo dobrze odzywiac i pielegnowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam Dziewczyny!!!!
![]() ![]() POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
HEJ! Kupiłam szampon koloryzujący palette (nie ma już gołębiego blondu,zastąpił go szampon PALETTE aktywne srebro) właśnie taki kupiłam i .....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wypłucz włosy w wodzie z dodatkiem jednej lub dwu kropli gencjany (kupisz ją w aptece, taka fioletowa)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
czy to była farba z Londy platynowo - srebrny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A znacie jakas plukanke, ktora mozna dostac za granica (Niemcy, Austria)? Do Polski na razie niestety nie wybieram sie. Ile to moze kosztowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja zasugerowałam się tym szamponem Palette i kupiłam farbę Palette numer 218 - Srebrzysty blond. I wyszło naprawdę bardzo fajnie, tak właśnie platynowo-srebrny. Jestem bardzo zadowolona.
A zastanawiałam się nad tym trochę, bo właśnie po farbie Garniera wyszły mi żółte włosy. Koszmar. Ale co najdziwniejsze do tej pory mam grzywkę o ton czy dwa ciemniejszą od reszty włosów. Z nią miałam największe problemy z kolorem żółci. Może ktoś wie dlaczego. Bo pomimo, że teraz jest już bardzo ładnie to i tak jest ciut ciemniejsza. Czemu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Z blondem nie ma co ryzykować - bardzo ciężko uzyskać wymarzony odcień, a jeśli już się nam uda, to zazwyczaj przez to, że farba nie jest najlepszej jakości - kolor szybko płowieje, żółknie itd. Uwielbiam platynowy blond, ale wyłącznie na osobach, które dobrze w nich wyglądają - łatwo przegiąć, jest to dość niebezpieczny kolor, który balansuje na granicy kiczu - jedynie dobrze dobrany i wykonany jest piękny. Właśnie dlatego na Twoim miejscu wybrałabym sie jednak do fryzjera - nie ma co sobie niszczyć włosów nieudanymi farbowaniami, poważnie.
![]() ![]() ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() Edytowane przez Przezlosliwa Czas edycji: 2005-06-28 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hej!ja tez mam oslabione wloski po farbownia wiec musialam sciac do ramion,radze ci uzywac odpowiednich odzywek do wlosow farbowanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja płukam włoski płukanką niebieską z Celii nie fioletową. Kiedys kupiłam fioletową, ale miałam po niej odcień różowy, a nie platynowy. I uważajcie z ilością płukanki bo można przecholować z kolorkiem. Ja używam do litra wody ok.2 zakrętek płukanki.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ufarbowałam ostatnio włosy profesjonalną farbą w kolorze super jasny popielaty blond (inaczej platyna), po zmyciu farby omal nie zemdlałam przed lustrem. Moje włosy były całkiem żółte!!! Wybrałam się tydzień póżniej do rossmana z zamiarem kupna farby palette - platynowy blond, która zawsze dawała na moich włosach wspaniały efekt. Jednak coś mnie podkusiło żeby kupić polly brillance - skandynawski blond. Mowie sobie: ryzyk fizyk... I to był strzał w 10!!! Zaraz po zafarbowaniu włosy były siwo-fioletowe, jednak po drugim myciu mym oczom ukazał się piękny prawie biały, lodowaty odcień platyny, także ze szczerym sercem polecam tą właśnie farbe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Sandraaa22, i jak Ci sie trzyma ten kolorek Palette? Stalo sie cos niedobrego, zzolkl, zrobil sie fioletowy, czy nadal jest ok? Czy to jest w ogole trwaly kolor? Zmienia sie kolor na odrostach w porownaniu do reszty wloskow? Pytam, bo cos mi sie zdaje, ze mojego zwyklego koloru Palette juz nei ma i chyba bede musiala sprobowac czegos nowego, i ta mysl mnie strasznie denerwuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Platynowy blond? Spójrzcie na zdjęcia !
Hej dziewczyny
Jak uzyskać kolor taki jak na zamieszczonych zdjęciach? Farbuje włosy na kolor blond ale z reguły na blond popielaty i wychodzi dość ciemny, poza tym po kilku tygodniach lekko żółknie ![]() ![]() Edytowane przez maggie82 Czas edycji: 2011-12-19 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: Platynowy blond? Spójrzcie na zdjęcia !
Jak farbowałam włosy na blond (platynę) to chodziłam do salonu Wella nic sama w domu nie kombinowałam i fryzjerka na moje ciemno brązowe włosy kładła rozjaśniacz i wychodzily takie jak na ostatnim zdjęciu ale się łamały niestety - to był jedyny minus
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wiadomość Bunny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A platynowy to nie jest taki az bialy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczne może od tego, że jeśli chcesz uzyskać popielaty blond to za żadne skarby świata nie da Ci tego zwykła farba - i choć na opakowaniu jest Pani w popielatych wloskach , nie otrzymasz takiego koloru i tak jak mówisz - włosy zżółkną szybko. Jedynym rozwiązaniem jest rozjaśnianie (ale polecam ten zabieg wykonac u fryzjera bo w domu nie radze.. ![]() ![]() Włosy sa zazwyczaj po rozjaśniaczu przesuszone.. ![]() Ale powtarzam - żadna farba nie da ci upragnionego efektu popielu. Polecam także po rozjaśnianiu włosków stosowania specjalnego szamponu Renegal , który zachowuje kolor popielu na włosach i zapobiega żółknięciu. ![]() a Ja wyglądam tak : |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
dzieki
widze, ze swoje masz ciemne wlosy. I mniej wiecej co ile musisz rozjasniac odrost zeby to jako tako wygladalo? Nie masz klopotu z wykruszaniem sie wlosow albo z rozdwojonymi koncowkami?
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak juz wyzej napisalam rozjasnianie dosc mocno zniszczyly mi wlosy.. ![]() troche sie mecze z ta pielegnacja bo poswiecam jej wiele czasu , ale widze , ze jako tako kondycja wraca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.