|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Skuteczny krem pod oczy dla 40+
Czy istnieje produkt, który skutecznie likwiduje zmarszczki pod oczami lub chociażby delikatnie poprawia wygląd dojrzałej skóry?
Co sądzicie o Intensywnym kremie przeciwzmarszczkowym pod oczy Eris z serii Lirene Folacyna Intense? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skuteczny krem pod oczy dla 40+
Witaj na forum!
![]() naskuteczniejsze w zmarszczkACH są bez wątpienia retinoidy, a te wszystkie kremy obiecujące wypchniecie zmarszczek od wewnatrz ![]() ![]() na dzień krem z wit C np. active c, czy redermoc - LRP działają też przeciwzmarszczkowo, na to filtry na noc retinoidy , krem p-zmarszczkowy jako nawilzącz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witaj Emilio1
bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Mam ochotę spróbować preparatów, które poleciłaś. Spróbuję zdobyć receptę. Mam jedno pytanie: czy można bezkarnie i bez żadnych zastrzeżeń stosować np proponowany przez Ciebie retin a lub atrederm? Jeżeli tak to dlaczego są na receptę? Zainteresowałaś mnie również tym serum z estrogenami, własnej roboty. Napisz co to jest, jak działa i jak zrobić. Dzięki jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bezkarnie nie , nie wiem co masz do końca na mysli pisząc bezkarnie. to najsilniejszy specyfik jeśli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe. musisz trzymać się częstotliwości , początkowo co 4 dni, w przerwie kremik i nawet możesz go nałozyć na retionoidy też po około godzinie. później mozesz zwiekszyc częstotliwosć czyli np co 2 dni, ale w przerwie kremim\ki, oczywiście musisz wiedzeic ze skóra bedzie się łuszczyć , ale to objaw tego ze preparat "zrobi nowa skórę" . oczywioscie nie możesz się opalać i codziennie musiza być na dzień filtry!!!!!
serum z estrogenami zrobisz tak: 10 ml kremu bazowego, najlepiej prostego nawilżacza np Physiogel, 3 kapsułki Menoplant soya 40+ z apteki. oczywiscie wyciskasz zawartosć kapsoołek. przy optymalnym połaćzeniu sie składników otrzymasz 3% roztwór, a jeśłi nie to 1%. przechowoojesz to w ciemnej butelce w lodówce przez około tydzień do 10 dni. potem sterylizujesz butelkę i robisz kolejne. nakładasz na dzień, pod krem z filtrem, alko na noc godzinę przed kremem przeciwzmarszczkowymlub też po nim .działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Czy dobrze zrozumiałam, że to serum z estrogenami aplikuje sobie zaraz po zrobieniu? A ten tydzień do 10 dni to "termin ważności"?
Przez jak długi okres można je stosować, do znudzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to serum musisz zużyc w ciągu góra 10 dni .tak to termin przydatnosci możesz je stosować cały czas .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.