|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prostowanie włosów na stałe
Witam chciała bym sie dowiedziec o prostowaniu włosów na stałe, jak działa taki zabieg? Ile kosztuje? i czy efekt zawsze jest taki sam na kazdego rodzaju włosów ?? I w jakich salonach mozna prostowac włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: Prostowanie włosów na stałe
jeżeli chodzi o x-tenso proponowane w salonach l'oreal professionel to zależy to od skrętu włosa i jego poddatności... na moich włosach (z wierzchu proste pod spodem kręcone) efekt utrzymywał sie 4 miesiące przy stosowaniu kosletyków z linii prostującej l'oreal, ale zauważyłam ze takie same efekty dają kosmetyki z Garniera (linia: nutri gładki). Zabieg na 1/2 powierzchni głowy kosztował mnie 120zł z tym ze ja mam długie włosy i gęste... jeżeli masz jeszcze jakies pytania to ja chętnie odpowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ooo a mozesz mi jeszcze powiedziec gdzie wykonywałas ten zabieg w jakim miescie?i jakie sa to saolony l'oreala czy np Jouan Louis Dawid Ja mam włosy własnie na odwrót na wierzchu kręcone a pod spodem proste długos dza ramiona ale bardzo geste, dowiadywałam sie juz w niektórych salonach w szczecinie ale jak narazie nic specjalnego nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
aa i jeszcze czy bardzo zniszczyłas sobie włosy?? Ja prostuje je prawie codziennie prostownica ceramiczna i doszłam do wniosku ze wyprostowanie takie moze mniej by je niszczyło niz codzinne prostowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja ten zabieg robiłam w Jastrzębiu Zdroju nie wiem czy Ci cos mówi ta nazwa (to jest górny ślask) i x-tenso nie niszczy włosów przynajmniej ja tego nie zauważyłam... włosy są nadal miekkie i nie puszą się. A salony l'oreala noszą nazwę L'oreal professionel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Prostowanie włosów na stałe
CZy jak ja prostowałam codziennie włosy i chciałabym zrobic sobie taki zabieg a mam wlosy na gorze proste a na dole krecone czy jest to mozliwe bo slyszalam ze czy bardziej zniszczone tym efet trwa krocej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.