|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pozbyć sie puszystych włosów
Wiem, ze większość chce miec właśnie puszyste włosy- ja je mam i bardzo mnie drażnią. Są wyjątkowo podatne i nie moge ich spiąć, bo gdy po kilku godzinach chce rozpuścić już mam wszlekie odbicia po śpięciach.
Obecnie je ściełam- teraz znów zapuszczam, bo jednak w dłuzszych włosach mi lepiej. Są zdrowe, lśniące i co najważniejsze- nie farbowane. Nie chce jednak by żyły swoim życiem- chce by ładnie przylegały do głowy, jednak puszystość przeszkadza. Co zrobić by stały się mniej puszyste, jakich kosmetyków stosować? Włosy myję szamponem regeneracyjnym Gliss Kur'em do włosów suchych i zniszczonych. Nie suszę ich suszarką, a ni używam lakierów, pianek czy żeli. Tak samo nie używam lokówki. Pierwsze dwa zdjęcia- moje aktulanie puszyste włosy, których mam dość. Trzecie zdjecie- efekt o jaki mi chodzi, który osiągam gdy włosy nieco są przytłuszczone. Rzecz jasna nie czuje sie wtedy konfortowo.
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-05-31 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pozbyć sie puszystych włosów
naprawdę tak trudno jest skorzystać z wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nati, mam ten sam problem, z tym ze moje włoski sie zniszczyly. zaczelam namietnie uzywac prostownicy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nati02, mam identyczne włosy jak Ty - jak zobaczyłam Twoje zdjęcia, to jakby ktoś mi zdarł skalp i zarzucił na Twoją głowę
![]() ![]() Moje włosy jeśli są umyte to puszą się jakby mi mama za niemowlaka wstrzykiwała Wella Puszystość w cebulki ![]() ![]() W każdym razie mi trochę pomagały wszelkiego rodzaju preparaty nabłyszczające typu Renee Blanche - one troszkę natłuszczają włoski, więc masz kontrolowany efekt podobny do leciutkiego naturalnego przetłuszczenia. A teraz jestem uzależniona od prostownicy... Wiem, wiem, wiem - niszczy, pali, przesusza, ale ja i moja prostownica to miłość od pierwszego wejrzenia ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Smerfeto szukalam z wyszukiwarki, ale rozumie Twoje oburzenie. Owszem, są wątki o puszystych włosach, które prześledziłam jednak nie znalazłam wyczerpujących odpowiedzi. Zauważ również prosze, że nie jestem tu o kilku dni i znam zasady tutaj panujące.
Naked ja niestety mam tak przy zdrowych włosach. I niestety nie mam pojęcia co dalej. Tobie radze nie nie prostować tyle- w końcu włos tez ma jakąś wytrzymałość Wunia to nie jestes sama z tym problemem ![]() ![]() Ja nie chce właśnie ich prostować- bardzo o nie dbam i nie wyobrażam sobie je tak męczyć. A czy czasam po tych preparatach nie będę musiala myć częściej włosów? Nie chce iść traktować częściej tą twardą woda niż co 3-4 dni.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nati, cięzko powiedzieć, bo ja swoje kudły i tak myję codziennie, więc nie zauważyłam żadnych zmian. Wiesz co, jeszcze mi się przypomniało, że wszystkie preparaty do włosów na lato z filtrami też jakoś to puszenie się redukowały - zupełnie nie rozumiem dlaczego
![]() A co do prostownicy - też mam takiego hopla na punkcie zdrowych włosów. Nigdy nie farbowane, żadnych trwałych, suszarek itp. Nawet jak były za ciasno spięte, to czułam prawie fizyczny ból, bo moje włosy cierpią ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wunia nie kuś tym seksem yyy prostownicą
![]() Też tak mam z tym zboczeniem na punkcie zdrowych wlosow tyle, ze nie stosuje filtrow. Ja nie mam potrzeb myc czesciej wiec nie myje. Musze spróbować z tą serią z papają ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nati, właśnie na takim innym forum, na którym profesjonaliści odpowiadają na pytania wszelkiego rodzaju fryzjerskich desperatek
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a gdzie chcesz ją kupić? Jaka jest cena?
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Apiska, najprawdopodobniej tutaj: http://www.farouk.com.pl/catalog/index.php - to chyba firmowy sklep Farouk. Kosztują coś około 45 złotych (i szampon, i odżywka).
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wyprobowalam prostownice- wow tylko moge powiedziec
![]() Chyba zainwestuje w jakąś dobrą i skończy się mój problem... poki co uzywam schaumy kokosowej, i szamponu i odzywki i jest dobrze ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak z ciekawości - jaką prostownicę testowałaś???
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie jestem Ci w stanie powiedziec, bo to kuzynki. Jednak wiem, ze jest to profesjonalna do salonów fryzjerskich i wlosy juz trzeci dzień mam proste
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja właśnie nie wiem co zrobić!!! mam taki sąm problem puszyste sianowate włosy niesworne fale, no i nie wiem co robić. Używałam glis kur, no i moje włoski były bardziej gładkie, jednak to też mało daje. nie wiem czy starać sie o loczki czy prostować, bo mój aktualny stan włosów to cos pomiędzy. Największy problem w tym że mam okrągłą twarz i gdy mam strasznie puszyste włosy to wyglądam strasznie....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Najpewniej popełniasz jakieś błędy w pielęgnacji i nawet prostownica nie jest w stanie ich zatuszować. Z czasem będzie tylko gorzej, bo prostownica pogarsza kondycję włosów, a gorsze włosy to większy puch i niemożność ogarnięcia go.
A tak poza tym, to założycielce tego wątku sprzed 8 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.