uff, nie mogę - reklamy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-04-16, 19:29   #1
Bonaventura
Raczkowanie

uff, nie mogę - reklamy

Właśnie zajrzałam na Wizaż i ku mojemu zdziwieniu ujrzałam durnowatą reklamę z cyckami simplusa. Pytam więc: czy naprawdę nawet na Wizażu muszę się dowiadywać, że kobieta to tylko obiekt pożądania? I jeszcze tylko dodam, że według mnie ta reklama na Wizażu nie jest we właściwym miejscu, bo przebywają tu w większości kobiety, które takie części ciała mogą sobie pooglądać w lustrze w każdej chwili. Przepraszam z góry autorki portalu, ja rozumiem reklama musi być, z tego się utrzymujecie, główne pretensje mam do firmy telekomunikacyjnej. Ale czy nie można by było jednak trochę "wybierać" te reklamy? Ostro pojechałam, wiem, ale mi się to nie podoba.
Bonaventura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-16, 20:11   #2
ropuszka
Zakorzenienie

Re: uff, nie mogę - reklamy

Ja uwazam, ze tego typu reklamy W OGOLE nie powinny istniec. Mam takze na mysli wizaz. Nie wiem co za cymbal (bez urazy) stworzyl ta reklame Plusa, ale zapewne byl to facet po przejsciach i to z kompleksami. To uwlacza kobiecje (LUDZKIEJ) godnosci. Wstydziliby sie, mialam nadzieje, ze juz dawno wywalili te reklame z tv i netu. No ale niestety...
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-16, 22:20   #3
paula78
Zakorzenienie

ja tez uważam ,że reklama jest głupia i dla prostaków ,a najbardziej wkurza mnie reklama kawa gala ,kobieta robi dżemy i jest piekna ,rzeska i usmiechnieta za zrobila juz chyba ze 100 słoików -i jak tu nie miec kompleksów bo nie robie dzemów a jak mam zrobic nalesniki to juz jestem spocona ?
druga reklama jakies sosy do obiadu czy cus ,dziewczyna bawi sie lalkami :ken odchodzi a dziewczyna mówiei :"i odszedł bo nie miala pomysłu na obiad" ,po czym tata dziewczynki spogląda na mame i pyta :" a ty masz"?

no kurcze jak mozna od małego wpajac takie postawy zyciowe?

pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-16, 22:39   #4
Ines1985
Zakorzenienie

Wiekszość reklam jest po prostu głupia.
Ja ostatnio w ogole nie ogladam TV wiec nie widzialam paru nowych "hitów" reklamowych (np. tych reklam o których wspomina Paula) ale bynajmniej nie czuje sie z tego powodu źle.

Ostatnio najbardziej dzialal mi na nerwy Calgon i "ooo nie, nie zdaze zaprowadzic Maćka do szkoly!" i "Ale ja mam praaaniee!!!"

To oczywiscie troche inny typ reklamy ale tez dziala na nerwy. Tak samo jak jakis odplamiacz... chyba Vanish, taki rozowy...
Ogolnie nie znosze zdubbingowanych reklam. Wkurzaja mnie bardziej niz polskie. Po prostu nie znosze jak ruch warg sie nie zgadza ze slowami takie male skrzywienie z mojej strony

Jesli chodzi o reklamy wyskakujace w wyszukiwarce, to polecam mozille która blokuje te uprzykrzacze surfowania po internecie.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-16, 23:04   #5
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Co racja, to racja-ja nie ma żadnych reklam dzięki mozilli.

A reklamy owszem, doprowadzają mnie do szału- te o których pisze Paula, a poza tym wszelkie reklamy w których plączą się rozwydrzone dzieci i ich bezradne mamusie.Grrr.Ostatnio do szewskiej pasji doprowadza mnie reklama tele 2, w której debilny wnuczek po kątach rozstawia swoja babcię, (że tak to nazwę). Ile reklamy robią złego, jak mnie to wkurza!
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-17, 16:43   #6
czekoladka
Zadomowienie

Bonaventura napisał(a):
> Właśnie zajrzałam na Wizaż i ku mojemu zdziwieniu ujrzałam durnowatą reklamę z cyckami simplusa. Pytam więc: czy naprawdę nawet na Wizażu muszę się dowiadywać, że kobieta to tylko obiekt pożądania? I jeszcze tylko dodam, że według mnie ta reklama na Wizażu nie jest we właściwym miejscu, bo przebywają tu w większości kobiety, które takie części ciała mogą sobie pooglądać w lustrze w każdej chwili. Przepraszam z góry autorki portalu, ja rozumiem reklama musi być, z tego się utrzymujecie, główne pretensje mam do firmy telekomunikacyjnej. Ale czy nie można by było jednak trochę "wybierać" te reklamy? Ostro pojechałam, wiem, ale mi się to nie podoba.

Racja. Też mnie wkurza ta reklama. I myślalam sobie nawet, ze oni (znaczy ci, ktorzy tą reklame wymyslili)mogą raczej stracic potencjalnych klientów anizeli ich zyskać... Przecież ta reklama dziala tylko na ograniczoną ilość ludzi - tylko na mężczyzn!!! Kobiet ona przeciez nie rajcuje. A reklama to reklama - powinna zainteresowac WSZYSTKICH a nie niektorych - zwlaszcza, jeśli chodzi o telefony komorkowe. Przeciez kobiety też je mają lub mieć będą. Fakt - np. reklamy zabawek adresowane są do dzieci, ale telefony komorkowe i sieci telefoniczne chyba nie są tylko dla mężczyzn (chodzi o ograniczonego odbiorcę)??? Ta reklama do mnie np. nie przemawia i na dodatek zniechęca totalnie - myślę sobie, ze kobiety nie mogą kupowac w Simplusie...no tak sobie pomyślalam i koniec!!!!

Już nie wspomnę o tym, że w ogole wkurzaja mnie wszystkie reklamy. Szczerze mowiąc, to nie sądzę, aby ludzie kierowali się nimi przy zakupach. Chociaz niektorzy tak robią na pewno choćby z ciekawości. Dzisiejsze reklamy, wedlug mnie, raczej ZNIECHĘCAJĄ do zakupu...
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-17, 17:08   #7
nenvena
Zadomowienie

Ehh, zgadzam się z Wami. Mnie jeszcze denerwują reklamy Heyah, ni echce nikogo obrazić, ale dla mnie sa obrzydliwe. Nigdy w zyciu nie chciałabym okrzystać z ich usług.
Za to zdarzały sie przyjemne reklamy, albo smieszne- np. Mountain Dew z tym gepardem i chłopakiem na rowerze "Dobrze, ze mu łańcuch nie spadł"
No i najgorsze- to że reklamy samochodów sa zawsze super dopracowane a proszków do prania jakies takie jakby amatorskie i pokazują głupie kury domowe, jakbyśmy my, pracując w domu traciły rozum czy coś...
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-17, 22:31   #8
Angelika
Rozeznanie

zgadzam się, ten Simplus top było przegięcie na maxa.
Wogóle strasznie mnie denerwuja te wyskakujące reklamy, i jeszcze jak wraz z przesuwaniem strony, one też sie przesuwają i zasłaniają artykuły. A jak jeszcze "krzyżyk" do zamknięcia jest ustawiony w niewidocznym miejscu to juz odechciewa mi się czytać.

95% reklam to taki gniot że szok. Zauważcie, ze jak jest jakaś "rodzinna" reklama, to zawsze: tatus i mamusia młodzi, piękni, uśmiechnięci, a ich dzieci także idealne, maja przy tym piekny dom...

Czasami, oglądając reklamę zastanawiam się co za idiota <sorry>takie coś wymyślił.
Stary 2005-04-17, 22:55   #9
rzastin
Zakorzenienie

Sama ostatnio miałam ochotę zbluzgać na forum tę reklamę SimCYCplusa!!! Doprowadza mnie do szewskiej pasji. Trzeba być prymitywnym jak łyżka do butów, żeby się czymś takim podniecać (już widzę tych pryszczatych siedemnastolatków, którzy dostają niezdrowych kolorków na samą myśl o tej reklamie), a twórca tego koszmarnego spotu... nie, nie napiszę tego, bo mnie będą potem po sądach ciągać
Tak czy siak, NIENAWIDZĘ JEJ!

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-17, 23:13   #10
Gonia1
Zakorzenienie

Mnie zawsze denerwowało hasło: "Media Markt-nie dla idiotów".
Najbardziej chyba lubię reklamy kociej karmy Można popatrzeć na ładne prawdziwe kotki.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-18, 09:37   #11
czekoladka
Zadomowienie

Gonia1 napisał(a):
> > Najbardziej chyba lubię reklamy kociej karmy Można popatrzeć na ładne prawdziwe kotki.

A ja uwielbiam reklamę Pedigree!!! Jejku, normlanie jest super - ta reklama konczy sie napisem "psy górą" i mówia tam o pieskach, np., że lubią psie gonitwy, że mają czasem "psie smutki", wiecie, o ktorą chodzi, no nie? Jak widzę tą reklamę, to uciszam wszystkich dookola, bo uwielbiam sluchać o tych psiakach i one są takie slodkie!!! Ta reklama mnie rozwala - pozytywnie. Od razu biegnę do mojego pieseczka i całuję go w pyszczek, a moj facet twierdzi, że ze mną jest coś nie tak (-: a ja tak kocham zwierzęta!!! A zwlaszcza pieski!!!
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-18, 09:42   #12
Anahstasia
Zakorzenienie

To ja prócz Pedigree lubie jeszcze 2 reklamy:
1) Panadol Kids - z tymi dzieciaczkami przebranymi za rozne zwierzatka
2) Żelek Akuku - 'Czuję się taki pusty w środku...'
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-18, 09:49   #13
paula78
Zakorzenienie

nie lubie tez reklamy serka almete z tymi kotkami białymi, kojarzy mi sie ze w tych serkach jest siersc, jakies pióra brrr.

reklama z owieczkami papieru lamb? mój TŻ skwitowal "milczenie owiec" i juz widzialm owieczki w rzeżni brrr

Stary 2005-04-18, 09:57   #14
rzastin
Zakorzenienie

paula78 napisał(a):
> nie lubie tez reklamy serka almete z tymi kotkami białymi, kojarzy mi sie ze w tych serkach jest siersc, jakies pióra brrr.
>
> reklama z owieczkami papieru lamb? mój TŻ skwitowal "milczenie owiec" i juz widzialm owieczki w rzeżni brrr

Jeju, mam to samo z tymi reklamami. Kojarzą mi się jednoznacznie: serek z kota (puszysty, biały itd.) i papier toaletowy z owcy. Daliby sobie spokój z tymi porównaniami, czasem ludzie mają na nie zbyt bogatą wyobraźnię. A ta sierść w serze- bleee...

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-18, 10:05   #15
paula78
Zakorzenienie

no i reklamy biedronki : sok z biedronki, dżem z biedronki, szynka z biedronki ,obrzydliwe ,juz widze jak wyciskaja biedronki na sok brrr

Stary 2005-04-18, 16:19   #16
weronika18
Raczkowanie

obrzydliwa jak dla mnie jest reklama kfc w której kurczak mów coś w stylu: nie jesteśmy mielone (czy jakoś tak)...
weronika18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości