![]() |
#571 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Dziewczynki !!! Jak ja Was kocham !!! Zasiadałam z nosem na kwintę bo jakoś ubrdałam sobie że nikt pewnie nie odpowie, a tu miłe zaskoczeczeni!!!
jaosiak i Alchemiczka -dziękuję Wam ogromnie za odpowiedzi !!! Przeszperałam dalej i słyszę że tusia25 zamówiła próbki kosmetyków rhea. Ja widziałam te kosmetyki na niesławnym Allegro (przyznam się że czasem tam kupuję to i owo...)i strasznie mnie korci żeby kupić różyk-bo właśnie mi sie skończył...a chciałabym aby nowy spełniał wymóg niekolidowania z filtrem. Zadałam Sprzedającej pytanie czy te minerały sa w silikonowych otoczkach (z tego co zrozumiałam śledząc wątki o filtrach -tak powinno być...no może coś pokręciłam wiec proszę o sprostowanie). Zdziwiła się mówiąc że pierwszy raz o tym słyszy-ale obiecała że spyta się producenta, więc jak tylko coś będę wiedziała dam znać. A tak nawiasem mówiąc to tragedia z tymi pudrami sypkimi na filtr. Teraz co prawda lekko zaniemogłam i niewychodzę więc w domku używam tyko podkładu revlona botafirm 20SPF-ale juz niedługo zacznie się pewnie zabawa ze skrobią... CAłUSKI I POZDROWIENIA DLA WDZYSTKICH FILTROMANIACZEK !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
[Zadałam Sprzedającej pytanie czy te minerały sa w silikonowych otoczkach (z tego co zrozumiałam śledząc wątki o filtrach -tak powinno być...no może coś pokręciłam wiec proszę o sprostowanie). Zdziwiła się mówiąc że pierwszy raz o tym słyszy-ale obiecała że spyta się producenta, więc jak tylko coś będę wiedziała dam znać.
Droga Viki, oto co znalzałam na temat pudrów/podkładow dostepnych na polskim rynku. wszystkie zawieraja pigmnety w otoczkach silikonowych, czyli nie destabilizuja Parsolu. - La Roche Posay Touche Pro - Avene Couvrance [podklad w kremie] Natomisat nie znalazlam zadnych informacji o rozach i mysli ze z tym moze byc problem. Ja sie " różuje" na skrobie...a poza tym uzywam filtra avene, a on jest "Zgodny" ze wszystkimi talkowymi i "mikowymi" pudrami. |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję Ci Joasiu
![]() Cytat:
Czyli jeśli będę miała La roche posay Anthelios-a on nie ma Parsola to mogę się nieobawiać miki. W zasadzie nie planuję nakładać podkładu i filtra-tylko krem nawilżający, filtr i puder (no i róż-bo niestety uwielbiam róże)... Całuski, dziękuję Ci! Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-03-03 o 12:47 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Gość
|
Vikki Antki LRP mają Parsol - tylko przy Avene możesz używać talku i miki.
|
![]() |
![]() |
#575 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję Ci Alchemiczko za odpowiedź
![]() Oj jaka szkoda...a już tak sie cieszyłam...ale ogromnie dziękuję Sandijo za podpowiedź-widać jestem jeszcze na poziomie oseska co do filtrow -mimo że tyle się naczytałam. Ale szczerze mówiąć w składzie nic nie pisze że jest ten pieroński parsol (no chyba że kryje się pod inną nazwą). Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-03-03 o 12:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Gość
|
Vikki, Parsol występuje w składach pod nazwą methoxydibenzoylmethane, a konkretnie butyl methoxydibenzoylmethane = avobenzon = Parsol 1789
![]() Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-03-02 o 22:27 Powód: Dopisałam inne nazwy:) |
![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą to coraz ciekawszy się ten wątek robi! Dzięki dziewczyny ![]() Sandija - udanego wypadu życzę! Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-03-03 o 12:58 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Wtajemniczenie
|
![]()
To jest ta firma, która produkuje mineralne pudry, cienie, róże i brązery:
http://www.allegro.pl/item88763007_p...do_wyboru.html Z tej firmy bardzo podobają mi się cienie do oczu, bardzo duży wybór i ładne kolorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przy okazji mam pytanko - czy macie jakies linki do artykulow nt. kosmetykow mineralnych. tzn. obawiam sie ze moga one zatykac..mnie np. zatykaja filtry calosciowo mineralne i obawiam sie ze z tym moze byc podobnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Tornado i Vikki cieszę się, zę mogłam pomóc. A propo tych puderków, to tutaj parę Dziewczyn używa puderka Hauschki. Według Ich relacji jest transparentny, nie bieli twarzy, trzyma sie cały dzień, no i najważniejsze: nie gryzie się z filtrami. Jak znajdę do niego linka to zapodaM
![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do apteki jest tutaj: http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=1104 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was, oprócz Tusi, może używała tych pudrów Rhea?? Jakie wrażenia?? Powiem szczerze, że zaciekawiły mnie produkty tej firmy
![]()
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vikki znalazłam linka do recenzji pudra DR Hauschki na KWC: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8975 Miłego czytania, pozdrawiam ![]() ![]()
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-03-05 o 19:20 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13495 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to puder beztalkowy, ale z miką, o charakterze typowo makeupowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Raczkowanie
|
O! Kate pomęczę Cię jeszcze w tym wątku
![]() Czy puder rozświetlający Hauschki nadaje cerze jakiś delikatny kolorek, czy też jest transparentny jak puder do ciała tej firmy? PS. czekam niecierpliwie na Twoją recenzję tego pudru na KWC |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
A ja sie dziewczyny wczoraj obkupiłam
![]() Kończy mie się emulsja Avene 50+, wieć postanowiłam odwiedzić swoją aptekę. Emulsji oczywiście już nie mieli bo wykupiłam wcześniej, a od wakacji nie sprowadzają, więc wziełam wszystko co im zostało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Basiu to szczęściara z Ciebie, że udało Ci się zdobyć te mleczka
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam mleczko Avene spf 40
![]() ![]() ![]() W planie wiosną mam zakup mleczka 50+ i emulsji 50+ [muszę wszystko sprawdzić na własnej skórze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Cena za 100 ml mleczka Avene jest taka sama jak za 50 ml emulsji Avene, wiec jesli mleczko okaze sie dla mnie tak samo dobre, albo nawet lepsze jak emulsja, a opinie na KWC na to wskazuja to nie ma co przeplacac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam innym, zachęconym wizją zaoszczędzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Każda cera jest inna. U mnie to mleczko wchłania się natychmiast i przepięknie pielęgnuje cerę, jak najlepszy krem. Emulsja wchłaniała się u mnie dużo gorzej, i to klejenie fuj!
Za to mleczko uwielbiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda cera ma rozne tendencje ![]() Poza tym zauwaz,ze jednak to spora roznica kiedy masz produkt 100ml za taka sama cene jak 50ml -to tak odnosnie oszczedzania ![]() Slusznie Basia zauwazyla,ze jezeli jestes niezadowolona to umiesc recenzje na KWC zawsze to bedzie pewne porownanie ![]() Z Kate sie zgodze co do wchlanialnosci mleczka,pod tym katem jest super!
![]() |
#599 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Kate30 oraz vikki77 pytały o pudry i brązery mineralne Rhea. Musiałam poeksperymentować trochę, bo na nosie pojawiła się "niespodzianka" i trzeba było ustalić sprawcę... ![]() Nie jest nim na pewno dr. Hauschka puder do ciała. Ten mnie matowi, ale nie zapycha. Uffff....... I któraś z babeczek pytała o to czy nadaje kolor - nie nadaje. Jest prawie całkowicie transparentny po prostu podkreśla ślicznie moją bladość, dlatego bez odrobiny brązera wyglądam jakby mi cała krew z twarzy odpłynęła. Prawdopodobnie zatkało mnie chyba titanium dioxide w składzie pudrów Rhea. Inna sprawa, że miałam na sobie 2ml Biodermy Max + dr. Hauschkę + puder brązujący Rhea przez niemal 12 godzin - bo taki akurat miałam dzień okrutny i pracowity... ![]() Składy pudrów mineralnych Rhea (strona internetowa: http://republika.pl/malika/ ) są niemal takie same - podam ich nazwy wraz ze składem ze słoiczków. Mój lubiony to puder brązujący matowy o nazwie Sheer Tan. Nałożony w minimalnej ilości na dr. Hauschkę nadaje mojej twarzy leciutki bardzo naturalny kolor - wygląda to tak, jakbym nic na twarzy nie miała. Jedyny warunek - należy nałożyć go naprawdę mało. Ja dotknęłam go pędzelkiem (typ Kabuki) i heja na policzek - a tu ciach! Ciemna plama... na szczęście po dwóch pociągnieciach opuszkami palców - ładnie się rozprowadził. Ale za drugim razem już uważałam i ochuchałam pędzel przed nałożeniem na buzię ![]() ![]() Sheer Tan (puder brązujący matowy): mica, titanium dioxide, iron oxides, ultramarine blue Baby bronze (puder brązujący z połyskiem): mica, titanium dioxide, iron oxides - ten jest dla mnie za ciemny. będę próbowała mieszać go z Hauschką. Satin Glow (puder rozświetlający bez koloru): mica, titanium dioxide, iron oxides - ten jest świetny - nałozyłam go na puder brązujący Sheer Tan by rozświetlić kilka punktów na twarzy - pięky, bardzo delikatny satynowy połysk. Nie nadaje koloru. Mam jeszcze podkład Natural light o składzie: mica, zinc oxide, titanium dioxide, iron oxides, ultramarine blue - wypróbuję go wkrótce. Oraz puder matujący Translucent Veil - bez koloru: mica, kaolin day - też go wypróbuję, choć akurat jego zadanie świetnie spełnia Hauschka. |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.