|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Rock'n'rollowe perfumy :=)
Tytuł postu może nie całkiem oddawać to, co mam na myśli
ale nie wiedziałam jak by tu mianować owe pachnidła.Otóż przed chwilą założyłam wątek nt perfum domowych, milusich i do kapci. Tutaj chodzi mi o ich odwrotność o 180 stopni, o zapachy według Was wystrzałowe, z pazurem, o imprezowy hard- core i rock w jednym, stawiające na nogi o każdej porze dnia i nocy. Macie takiego strzelającego szampana w postaci zapachowej flachy? Przez długą chwilę zastanawiałam się nad wyborem (łatwe nie było) i doszłam do niewesołego wniosku, że ja takiego screwdrivera w kolekcji nie posiadam ![]() Może jakieś sugestie?
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rock'n'rollowe perfumy :=)
Ja rozumiem Rock&Rollowe jako nie tyle energetyzujące i rozweselające ile ułatwiające wejście w stan dekadencji i kontestacji
![]() I, jak na razie, wspaniale w tej roli sprawdzają się Youth Dew/Youth Dew Ambre Nude i Opium. Czasem też Eau de Gucci. Keith Richards, "the epitomy of rock&roll" używał Habit Rouge Guerlaina. Nawet kupiłam sobie flaszkę - wersję EDC z 1964 roku ![]() Tych samych perfum używa też Marianne Faithfull.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-05-12 o 23:16 Powód: dołożyłam zdjęcie |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ha, widzę że nie tylko ja miałam problem z wyborem takiego typu perfum!
![]() Ale może jednak ktoś by coś podszepnął? Jakieś wyskokowe pachnidło...
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, i ja używałam Habit Rouge. Wolę je od Shalimar, dla których Czerwony Kubrak został zaprojektowny jako męski odpowiednik.Jestem może nudna - niesamowitego czadu daje Mitsouko, ale w wersji edp i ekstrakt ( bosze broń edt)
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, to ja wiem czemu mi się Mitsouko nie podobały (chociaż wszystkie znaki na niebie i ziemi mówiły, że powinny) Może dlatego, że miałam miniaturkę EDT.
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznałam EdT, nie zachwyciły Zapoznam się wobec z tego z Youth Dew, chociaż cosik tak mi się kojarzą z siermiężną nutą a la eighties?
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edp jest "dzika", bezczasowa - ta mieszanka ziół, zielska, drewna , cynamonu mogłaby powstać w XVI wieku, jako dzieło szalonej zielarki, jak i teraz - w jakimś bardzo niszowym domu perfumeryjmym. Youth Dew powstały w 1953 i absolutnie nie są siermiężne, wręcz przeciwnie - to pachnidło dumne i niekonformistyczne. btw - eighties to raczej bogate killery ?
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, 80's kojarzą mi się z jakimiś ciężkimi, oleistymi woniami bez oddechu i powietrza. Choć moja ukochana Loulou to bez wątpienia produkt eighties (datowo przynajmniej)
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
stawiam na Aliena.Jest zdecydowanie ekstremalny, ekstrawagancki.i ekstrawertyczny
I w ogóle ekstra
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wraz zmoda na rockowy styl pojawiło się pare zapachów z "rock" w tytule:
Innocent Rock, Rock'n'Rose... Mi na razie najbardziej podeszły Black XS pour Elle Paco Rabanne (lekka gotycka buteleczka, niestety tylko edt) Ale prawdziwych hardkorowego i szalonego niuchu ciągle szukam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

ale nie wiedziałam jak by tu mianować owe pachnidła.

używałam Habit Rouge. Wolę je od Shalimar, dla których Czerwony Kubrak został zaprojektowny jako męski odpowiednik.