|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sałatka meksykańska z kurczaka
Moje drogie Panie, oto sałatka, która jest prosta do przyżądzenia i bardzo smaczna. Jest to danie dla 6 osób.
450g ugotowanego kurczaka 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 8 łyżek majonezu 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka startej na tarce cebuli 3 łyżeczki "Przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej" KAMIS (za reklamę przepraszam, ale właśnie tej przyprawy używam ![]() Kurczaka pokroić w paski. Papryki drobno posiekać, kukurydzę odsączyć i dodać do kurczaka. Majonez wymieszać z jogurtem, przecierem pomidorowym, startą cebulą i przyprawą. Tak przygotowanym sosem polać warzywa z kurczakiem, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki(!). Podawać z pieczywem lub ryżem. SMACZNEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sałatka meksykańska z kurczaka
Brzmi całkiem ciekawie i smacznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przyznam sie, ze lepiej jest ta salatke przyzadzic wieczorem a zjesc ja rano, az mi slinka cieknie, bo taka ona dobra
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta sałatka i bardzo prosta w wykonaniu. Trzeba będzie wypróbować w weekend.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie rewelacja
![]() Dla mnie PYCHA! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja tez taka robię, albo z gotowanym albo pieczonym kurczakiem, z tym że dodaje do tego jeszcze kuskus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.