![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce katechetycznej.
http://wiadomosci.onet.pl/1424649,11,item.html
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...ej,810550,2943 Dziewczyny pisały o tym w wątku o Ani lecz postanowiłam jednak stworzyć nowy, oddzielny wątek. Życie odbierają sobie coraz młodsi ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce katechetyc
Cytat:
![]() Większość samobójców to egoiści. Uciekają od problemu, zostawiając go innym...
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne samobójstwo młodej dziewczny.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
16-latka powiesiła się w salce katechetycznej
Znam kilka osób w podobnej sytuacji, którzy sobie z tym radzą. Chociaż wiadomo, nie każdy jest tak samo silny. Ale dopóki nie wiadomo co było przyczyną nie wiadomo, czy chodziło właśnie o to.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ojciec przebywał za granicą, z matką dziewczyna miała kontakty sporadyczne - tak napisali w wiadomosciach.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
paranoja- co sie dzieje
![]() ale mysle, ze takie przypadki sie zdazały od wielu lat- ale dopiero od pewnego czasu stały sie to sprawy "medialne" i nagłaśniane szerzej ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Owszem, zdarzały się, ale moim zdaniem rzadziej. Wydaje mi się, że właśnie jak takie sprawy zaczęły być nagłaśniane to młodych samobójców przybyło.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W takim razie ja trochę inaczej zrozumiałam Twojego posta
![]() Kiedyś moja koleżanka (miała wtedy 16/17 lat) chciała popełnić samobójstwo. Z tego co pamiętam nałykała się tabletek. Zadzwoniła do przyjaciółki aby się pożegnać. Tamta spanikowała i od razu zadzwoniła do jej mamy. Dziewczyne znaleziono w ostatniej chwili. Z tego co przeczytałam, ta dziewczyna wysłała znajomym pożegnalne SMSy. Czyżby znowu nikt nie zareagował? ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Eh,ciekawe co tym razem,tą dziewczyne doprowadziło do tego,że popełniła samobójstwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce katechetyc
To takie smutne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem coraz czesciej tak bedzie -media robia straszne zamieszanie młodziez z problemami w ten sposób próbuje zwrócic na siebie uwage-tylko czasem juz za póżno.Młodziez w tym wieku szczególnie dziewczyny sa bardzo wrazliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Problem tkwi też moim zdaniem w tym jak obecnie kreowany jest nasz świat (nie tylko Polska).
Pogoń z jednej strony za wielkimi dochodami, z drugiej w ogóle za pracą. Wyścigi szczurów, przemoc na ulicach, w szkołach, w telewizji w gazetach. Pedagog szkolny traci na wartości, rodziców nie ma, a "przyjaciele" są, z tym że odcinają się od problemów innych. Młody człwiek wkraczając w dorosłość nie potrafi sobie z tym poradzić, nie ma się do kogo zwrócić. I wystarczy przykre wydarzenie mniejszej lub większej wagi, żeby młoda osoba znalazła jedyne według niej słuszne wyjście. Oczywiście mówię tu o przypadkach kiedy problemy narastają i nakładają się na siebie.
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce katechetycznej.
ja jestem ciekawa co skłoniło do tego taką młodą dziewczynę?
ciekawe jak wielkie musiała mieć problemy że nie potrafiła sobie z nimi poradzić i wolała odebrać sobie życie... ![]() zgadzam się z Rosą. Sama mam koleżankę która kiedyś nałykała się jakiś tabletek, naszczęście w porę matka zabrała ją na płukanie żołądka. nie była osobą z jakimiś wielkimi problemami, czasem łapała dołki,ale nie aż takie żeby się zabić :/ w jej przypadku to była na 100% próba zwrócenia na siebie uwagi otoczenia.... równie inteligentnym pomysłem na zwrócenie na siebie uwagi [w sumie to bardziej "zaszpanowania" tylko nie wiem czym niby] miały moje koleżanki w 6 podstawówki, kiedy to cięły się żyletką po ręce... chciały pokazać jakie to niby one "dojrzałe" i "z problemami" .... szkoda gadać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce
ciekawe, czy nikt nie stanowił dla niej wzoru z tym powieszeniem się...
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Dot.: Kolejne samobójstwo młodej dziewczny. 16-latka powiesiła się w salce
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 16-latka powiesiła się w salce katechetycznej
bez przesady. dwa nagłośnione przypadki to nie powód, by określać,że powstała jakaś moda.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Samobójstwa były i będą, to że nagłośniono 2 przypadki to nie znaczy że powstała "moda". Nic nie wskazuje na to że ktokolwiek był wzorem dla tej dziewczyny. Nie wiem dlaczego robią z tego sensację... I nie wiem po co jest zakładany drugi wątek. Jeżeli dobrze pamiętam średnio dziennie popełniają w Polsce samobójstwo 2 kobiety, w przedziale wiekowym 14-20 jest samobójstw najwięcej.
I o czym tu dyskutować? Jeżeli nikt nawet nie zna powodów dziewczyny które ją skłoniły do odebrania sobie życia.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a ja myślę , ze i tym razem ta śmierć była pożywką dla mediów.
Media są tendencyjne, jak jedna stacja wyłapie sensację, to druga nie moze przecież być gorsza i tez szuka sobie tematu "hot". Niegdyś była fala dzieciaków porzuconych na śmietnikach, potem dzieciaków pobitych przez bliskich, potem gwałconych i molestowanych , jeszcze pózniej albo przed rozrabiających w szkole i wyżywających się na nauczycielach, a teraz mamy nową falę < oby nie sztormową> dzieci- samobójców. Przecież każdego dnia ktoś w naszym kraju, łącznie z małymi dziećmi, decyduje się na odebranie sobie życia, ale teraz stało się to tematem na "topie". Szczerze mówiąc już mam dosyć takich wiadomości i w mediach , i na wiazu. Zycie jest życiem, jedni umierają , inni się rodzą. I wcale nie przemawia przeze mnie znieczulica, ale rozsądek. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2006-10-27 o 19:03 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tej "mody", jak beda wiecej mowic o samobojstwach to może raczej nie bedzie jakiejs tam mody na samobojstwa, tylko poprostu zaczna o nich mowic... bo ich jest zeczywiscie duzo tylko o nich sie nie mowi... wystarczy popatrzec ile jest zabojstw a samobojstw jest wiecej w Polsce niz zabójstw... mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :P Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ciekawe czemu.
a samobójstwa popełnialo się już w starożytnej Grecji, tylko teraz media lubią rozdmuchiwać każdą sprawę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Tragedia za Tragedia - smierc 16-latki
Wiec jestem z Elblaga, wczoraj u mnie w miescie miala miejsce kolejna tragedia... co to sie dzieje to szok... co skłania taak mlode osoby to takich czynow??!!! Szok Szok i jeszcze raz szok....
" Wczoraj w jednej z salek katechetycznych parafii przy ul. Robotniczej samobójstwo popełniła 16-letnia dziewczynka. Nie wiadomo, co skłoniło ją do podjęcia tej ostatecznej decyzji. 26 października około godz. 20 zaniepokojeni dziadkowie zgłosili policji fakt zaginięcia wnuczki. Ta miała wrócić do domu o godz. 16. - Dziewczynka nigdy się nie spóźniała, a jeżeli miała przyjść później, wysyłała dziadkom sms-a z informacją - mówi Jakub Sawicki z zespołu prasowego KMP w Elblągu. - Tym razem wiadomości nie wysłała. Policjanci natychmiast spróbowali odtworzyć drogę, którą szła 16-latka i ustalić, co ją zatrzymało. - Pojechali do koleżanki, z którą spotkała się po raz ostatni - kontynuuje Jakub Sawicki. - Ta wskazała na kościół przy ul. Robotniczej, do którego dziewczynka poszła. Policjanci udali się do księży prowadzących parafię. Okazało się, że brakuje klucza do jednej z salek katechetycznych. Drzwi do tego pomieszczenia były zamknięte - tyle, że od wewnątrz. Przed godz. 22 policjant i ksiądz wyważyli drzwi. Dziewczynka popełniła samobójstwo, wieszając się na metalowych rurach. Pozostawiła po sobie dwa listy pożegnalne o religijnej treści, w których żegnała się z bliskimi. Okazało się, że wcześniej wysyłała sms-y pożegnalne do znajomych. Według lekarza, zgon nastąpił cztery godzin wcześniej. Dziewczynka, według relacji znajomych i bliskich, była pogodną osobą. W szkole i w domu nie sprawiała żadnych problemów. Opiekowali się nią dziadkowie, z którymi mieszkała. Ojciec przebywał za granicą, z matką miała kontakty sporadyczne. W tej chwili nie znane są motywy działania 16-latki. Elbląska policja badać będzie wszystkie okoliczności tej sprawy. Wstępnie wykluczono udział osób trzecich. " Niech Spoczywa w pokoju [*][*][*]
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tragedia za Tragedia - smierc 16-latki
[*] dla niej
P.S znalazłam taki sam wątek założony przez monyczkaaa ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=salce
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
straszne
![]()
Edytowane przez jowasia Czas edycji: 2006-10-27 o 22:12 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
koszmar...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.