|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki mineralne Signature MineralsSignature Minerals to amerykańska firma, wysyłająca swoje produkty do niemal wszystkich krajów świata. W ofercie SM, poza podkładami, różami/bronzerami, korektorami i cieniami, znajdują się także pędzle, kredki do oczu i tusze do rzęs, balsamy i błyszczyki do ust oraz - mydła, kremy do twarzy, i mnóstwo innych naturalnych mazideł. [Tutaj dostępne są aktualne katalogi produktów SM.] Godnym uwagi szczegółem jest możliwość zamawiania refili w woreczkach strunowych, w cenach niższych niż produkt o tej samej wadze w pudełeczku. --- Podkłady Signature Min. występują w jednej, satynowej formule - z delikatnymi drobinkami. Dostępne odcienie tutaj. Skład: mica, titanium dioxide, iron oxides, zinc oxide; (may contain ultramarine blue). Dostępne pojemności oraz ceny:
Korektory Signature Min. występują w ciekawej gamie kolorystycznej - obiecująco wygląda szczególnie Soft Mint. Dostępne odcienie tutaj. Skład: Light Touch Concealer: Kaolin clay, titanium dioxide, zinc oxide, iron oxides. # Bisque and Multi-tasking Concealers: Serecite, iron oxides, titanium dioxide, kaolin clay. # All Color Correctors: Mica, iron oxides, titanium dioxide. Dostępne pojemności oraz ceny:
Pudry wykończeniowe występują w pięciu odcieniach - tutaj dokładny opis i zdjęcia, a także dostępne pojemności i cennik. Skład: Angel Wings, Petal Pink, Tawny Tan: Serecite, iron oxides, titanium dioxide, kaolin clay. # Translucent: Serecite. # Soft Radiance: Mica, iron oxides, titanium dioxide Róże i bronzery występują w dwudziestu odcieniach i są dokładnie opisane przez SM. Róże: zdjęcia, cennik i opisy kolorów w tabelce - tutaj. Skład: Mica, iron oxides, titanium dioxide. Bronzery: zdjęcia, cennik i opisy kolorów w tabelce - tutaj. Skład: Mica, iron oxides, titanium dioxide. Cienie do oczu występują w czterech formułach: mat, metaliczny, perłowy, iskrzący (brokatowy). Odcienie, cennik - a także kredki do oczu i tusze do rzęs dostępne - tutaj. Skład: Mattes: Serecite, iron oxides, titanium dioxide, kaolin clay. # Metallics, Pearls and Shimmers: mica, iron oxides, titanium dioxide. Kolekcja pędzli do kosmetyków mineralnych obejmuje cztery serie: z włosia syntetycznego oraz naturalnego, pędzelki kabuki oraz zestawy pędzli. Dodatkowo wprowadzono podział, dzięki któremu można przeglądać wszystkie pędzle wg ich zastosowania: do twarzy (pudry, róże) oraz do oczu. Dokładne zdjęcia i opisy dostępne tutaj. Seria pielęgnacyjna Signature Minerals obejmuje, jak wspominałam, mydła (z koziego mleka), toniki, kremy i mleczka do twarzy, maski i peelingi oraz akcesoria do kąpieli. Link - tutaj. --- Istnieje możliwość zamówienia bezpłatnego zestawu sześciu próbek - płaci się jedynie za koszty wysyłki, które wynoszą 7,65 dolara. Jednak - w przeciwieństwie do np. Everyday Minerals - firma SM wprowadziła limity przy bezpłatnych kitach - każdy odcień można zamówić tylko jeden raz, jeżeli chce się go zamówić ponownie, należy wybrać próbkę płatną [opcja Unlimited Samples]. Dodatkowo, jak w przypadku innych firm, obowiązuje limit jednego bezpłatnego zestawu na jedno zamówienie. Można wybierać dowolne sześć próbek spośród wszystkich podkładów, korektorów, różów i bronzerów oraz cieni do powiek. Wszystkie próbki poza cieniami, są pakowane w pięciogramowe pudełeczka z sitkami. Dostępne są również różne zestawy. --- Formy płatności: SM akceptuje karty: Visa, Mastercard, American Express, Discover, PayPal, US Checks oraz US Money Orders. W zależności od formy płatności zamówienia są przetwarzane w różnym czasie. Więcej informacji: http://www.signatureminerals.com/security.html --- Cennik kosztów wysyłki do Polski: Koszty zależne są od ceny zamawianych produktów.
Termin dostawy podawany na stronie SM to - dla wysyłek poza teren US - 14 do 28 dni roboczych; jednak do mnie próbki dotarły równo po siedmiu dniach od złożenia zamówienia.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Signature Minerals
W albumie mineralnym dostępne są dwa zdjęcia próbek Signature Minerals - klik.
Zdziwiłam się, że nie ma jeszcze żadnego wątku o tej firmie, zatem voilà ![]() Postanowiłam wypróbować SM głównie ze względu na lekkie znudzenie firmą Everyday Minerals. W pierwszej kolejności skusił mnie korektor Soft Mint oraz bardzo delikatnie wyglądający bronzer. I możliwość wyboru takich próbek, na jakie tylko mam ochotę, choćby to miało być pięć różów i jeden korektor. Zamówiłam ostatecznie:
Płaciłam kartą kredytową, całe zamówienie trwało - od wrzucenia próbek do koszyka - osiem dni. Na kopercie dojrzałam pieczątkę urzędu celnego <mdleje>, ale nie zaglądali, przepuścili bez problemu. Jako że próbki dotarły dzisiaj, zdążyłam jedynie przetestować odcienie na dłoni - pudry mają bardzo aksamitną konsystencję, gładko się nakładają na skórę. Jako istota niewyjściowo blada, od razu machnęłam ręką na odcienie 2.3 i 4.0 - mogą mi służyć co najwyżej jako lekkie bronzery. 0 będzie pewnie zbyt różowy (używam Olive Fair EdM), ale dam mu szansę. Róż ma dość soczysty odcień, ale jest pięknie koralowy. Korektor i apetycznie karmelowy bronzer zostawiłam na jutro. Załączam zdjęcia mojego zamówienia, jednocześnie mając nadzieję że ktoś już SM wypróbował i podzieli się doświadczeniem, zdjęciami, opiniami.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Signature Minerals
Nieźle to wygląda
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Signature Minerals
![]() ![]() wielkie brawa za świetne posty informacyjne. mają bardzo fajne cienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
:brawo: za wątek
![]() Jakby ktoś chciał coś zamawiać to krzyczeć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pędzle kuszą mnie podwójnie - wyglądają prześlicznie, a poza tym mój sephorowy mineralny czochrak wygląda jak... ja rano, tuż po wstaniu z łóżka. Słowem, nie za dobrze. No, to nawet trzema słowami.
Podkład jak się obawiałam, nie pasuje do mojej topielcowej karnacji, ALE - i tak jest fenomenalny! Wczoraj wytrzymał cały dzień - CAŁY - w upale, pod kaskiem na motocyklu i znowu w upale. Trzymał się skóry, nie ścierając na policzkach, i wyglądał bardzo naturalnie. A dodam, że mam cerę mieszaną i EdM zwykle po pięciu godzinach zaczynał paskudnie odstawać, spływać albo wałkować się w załamaniach skóry. Zastanawiam się poważnie nad zamówieniem pełnowymiarowego odcienia 0 i zmieszania go z odrobiną zielonego i żółtego korektora - bo efekt jest naprawdę świetny. Korektor Soft Mint bardzo udany - porównując do [znowu] EdM łatwo się go wtapia w skórę, nie ma problemów z zakryciem go podkładem. Drobna uwaga - bardzo mocno rozjaśnia, więc trzeba zachować szczególną ostrożność. Róż okazał się na skórze bardzo przyjemny i nie tak ostry jak w pudełeczku: ponadto na mnie wpada bardziej w rudość niż koral. Przewiduję dłuższy romans z Signature M. W załączniku moje lico w 0 [jak wspominałam, odcień niezbyt mi pasuje] i ze smugą Desiree, której jak widać w ogóle nie widać ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A jak z kryciem w porównaniu do EDM Intensive?Masz śliczną, jednolitą cerę, ja mam liczne ciemne przebarwienia po wypryskach i potrzebuję krycia.Dają radę?
Moje typy to: Free Sampler Minerals: 2.3 Light Beige Foundation 5.3 Medium Beige Foundation 7.0 Medium Light Foundation Bisque Concealer Mint Color Corrector Translucent Veil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Proszki przystępne cenowo, szkoda tylko, że jest tylko jedna formuła podkładów i taki mały wybór kolorów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Owszem, krycie jest lekkie; choć z drugiej strony dla mnie formuła Intensive była zbyt tynkowa...
Minerały SM porównałabym do edm'owego Original Glo, efekt równie naturalny. Mysha, wierz mi, mojej cerze daleko od doskonałości, przebarwień mam sporo [stare blizny, alergiczne zaróżowienia wokół nosa], jest co zakrywać. I jak widać, odcień 0 radzi sobie całkiem nieźle. P.S. Dzisiaj użyłam Gran Marine - osoby o średniej karnacji mogłyby z powodzeniem używać tego bronzera jako podkładu ;] Efekt naprawdę delikatny, odcień idealny dla bladych cer. Moje mineralne chciejstwo zaczyna mnie przerażać, rozważam duże zamówienie. A jeszcze tyle firm kusi, żeby przetestować... ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, w takim razie raczej zrezygnuję z zamawiania próbek SM; dla mnie EDM Intensive kryje odpowiednio i nie robi maski jeśli nakłada się go cieniutkimi warstwami albo na mokro, szkoda tylko,że nie jest trwały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Rachelo, bardzo fajny watek
![]() Napisalas, ze kolorystycznie nic dla siebie nie znalazlam. Ja mam troszke jasniejsza skore nic Ty i do tej pory wszystko bylo za ciemne. Powiedz jakie mineraly CI przypasowaly jaka baza i podklad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wątek dziękuje i cieszy się, że wpadł w oko ;]
Jamestown, obecnie używam głównie Everyday Minerals: podkład w formule original glo albo semi-matte albo matte [kiedyś zaszalałam z zakupami...] - w odcieniu Olive Fair, ale jest dla mnie minimalnie za ciemny. Mimo wszystko używam, bo nic w lepszym odcieniu jeszcze nie znalazłam. I w tym momencie żałuję, że jestem żółtozielona, inaczej z przyjemnością używałabym tej zerówki SM... A tak, wszystko co różowe albo niedostatecznie żółte wygląda na mnie jak prosiaczek i do tego ciemnieje. Natura nie obdarzyła mnie słowiańskim typem urody. Próbowałam jeszcze podkładu Ethereal, ale niestety próbkę miałam w zbyt ciemnym dla siebie kolorze. Mimo wszystko, zastanawiam się nad testami również tych minerałów, bo konsystencja i efekt na skórze były bardzo zachęcające. Z Signature Min. polecam najbardziej bronzery i róże, są naprawdę delikatne dla bladych twarzy, łatwe do nałożenia i nie można sobie nimi zrobić krzywdy [smugi, ciemne placki, etc.]. Rozwielitka kusi cieniami... Którymi od zawsze, poza MAC-owym szarym krecikiem, nie potrafię się malować %) W najbardziej realnym planie mam obecnie próbkowe zakupy w SM, tym razem - skorzystam z opcji Samples Unlimited i wypróbuję trochę cieni. I kolejne róże ;] W załączniku porównanie 0 z Signature Minerals, Sandy Fair oraz Olive Fair z EdM. Jak widać 0 jest ślicznie jasne i neutralne, ponadto nie ma tak wyraźnych drobinek. [Dodam na wszelki wypadek, że tłem do zdjęcia nie był nieodkurzany dywan, tylko podkładka pod kwiatek z parapetu ![]()
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie Sandy Fair byly za ciemne. Ogromna roznica jest miedzy "0" a EDM. Wygladaja bardzo obiecujaco. Ja ostatnio zamowila mineraly z Buff'd? Porcelain jest po prostu biala ![]() Musze koniecznie zamowic w takim razie ta "Zerowke" z SM. btw: jesli moge jeszcze zapytac, to czego uzywasz jako bazy pod mineraly. Ja uzywam zawsze filtra, dziewczyny w watkach mineralnych mowia o primerach. Jednak te z EDM daja kolor. Zastanawiam sie nad silica z Coastal Scent ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-07-08 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Co do bazy 'pod'.
Ponieważ mam bardzo chimeryczną i problematyczną cerę, najważniejszą cechą mazideł jest dla mnie działanie na skórę; związek z minerałami zajmuje dalszą pozycję. I tak, od dłuższego już czasu stosuję krem z serii Oceanic AA Dermatopica, Ochronny z cucurbityną i witaminą E. Rozumiem ewentualne zaskoczenia - krem jest tłusty, ale o dziwo moja mieszana blada twarz reaguje na niego świetnie. Minerały ładnie się aplikują, szybko stapiają i wytrzymują od rana do wieczora. Czasem dla odświeżenia spryskuję twarz wodą termalną. Żadnych ą ę primerów nie używam, boję się nakładać cokolwiek co wykracza poza moje minimum... Po tylu latach walki z problemami skórnymi, trudno mnie przekonać do testowania jakichkolwiek nowych kosmetyków. A Buff'd linkowała mi znajoma, widziałam to białe cudo - też się zastanawiałam, czy nie zamówić razem z mixing jarem i nie zrobić sobie po prostu idealnej, autorskiej mieszanki... Mocno ten Porcelain kryje? --- I żeby nie off-topować za mocno, przyznam się do małego zamówienia: Twarz: Bisque Concealer Soft Sunshine Color Corrector Adobe Sun - Matte Blush Terra Cotta - Matte Blush Goddess Bronzer Soft Radiance Veil Cienie: Wild Thyme - Matte Eye Color Bordeaux - Pearl Eye Color Grape Crush - SP Eye Color Passion Punch - SP Eye Color ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z testowaniem Buff'd czekam juz na Flat Topa. Dziewczyny porownuja krycie do formuly Intensive z EDM. Z Buff'd nie polecam cieni. Kolory bardzo ladne, wybor calkiem niezly, ale nalozone na baze nie trzymaja sie dlugo, wchodza w zalamania, w niektorych miejscach nawet sie mocno scieraja ![]() Jesli chodzi o miksowanie, to mam malego stracha. Na mnie wszystko zawsze sie wybitnie utlenia i ciemnieje, wiec ciezko to wywazyc. Poza tym nie mam pojecia w jakich proporcjach to mieszac ![]() Aby rowniez nie offtopowac: bardzo ladne zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dostawa ;]
Z miejsca zakochałam się w cieniu Wild Thyme. Niestety namazałam już dzisiaj czarne kreski, więc z testów nici, choć pokusa jest ogromna. Pozostałe cienie są zabójcze, nie tylko ze względu na drobinki, ale i szalone odcienie. I tak: * Wild Thyme to piękna, chłodna lawenda, wpadająca w szarość. Miał być mat, ale imho to satyna. Bardzo przyjemna, choć nie tak napigmentowana, jak bym sobie tego życzyła. * Grape - śliwka przełamana złotem i czerwienią [drobinki]. * Passion - wpadająca w pomarańcz czerwień. * Bourdeaux - czerwień bardzo winna i niesamowicie napigmentowana. Na dodatek diabelsko trwała. Efekty maziania widać na zdjęciu. Ponadto - róże, korektory, pudry wykończeniowe. ![]()
![]() |
#18 |
Organizatorka
|
ja testowalam produkty SM dwa lata temu mniej wiecej i tak:
podklady sredniokryjące, typu EDM w odczuciu, mniej kryjace od intensive korektory bardzo dobre, pod oczy super, są u nich ekstremalnie jasne podklady rownież, kto zna moje typy z innych firm to tu mi podszedl kolor 5,3 medium beige pedzel kabuki nie jest tak miękki jak edm baza pod podklad- podobno rewelacja (silikonowa) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
mam pytanko do osób znających róż "Eggplant" z Signature Minerals. Dostałam jego próbkę przy okazji zakupu na allegro. Nie ma go już w ofercie, może możecie doradzić mi coś podobnego? bo to dokłądnie taki, jakiego szukałam
odpowiem sobie sama: jest to cień do powiek ;] ale trwałość ma niezłą, będzie i mnie różem. Edytowane przez jowinia Czas edycji: 2011-06-20 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.