|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Coś do usuwania skórek
Cokolwiek, byle było skuteczne i nieszkodliwe dla paznokci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Coś do usuwania skórek
Bardzo skuteczny - do usuwania skórek a nie tylko ich zmiękczania jest preparat Bio Solutions - firma Orly,duże opakowanie 120ml i dostępny niestety tylko dla manicurzystek -ale u mnie w salonie klientki mają możliwość kupić np.5-10 ml tego preparatu.
Dobre są też produkty KillyS - żel do skórek i peeling do skórek - ale trzeba stosować je regularnie - raczej zmiękczają skórki niż usuwają.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam peeling do skorek i paznokci KillyS. Paznokciom nie szkodzi a pomaga - usuwa skorki, wygladza plytke. Ja kupilam juz druga buteleczke, bo naprawde warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja się nie bawię w żadne preparaty, miałam kiedys Cuticle remover Avonu chyba i nie działał
teraz stosuję takie cuś do podważania i wycinania skórek i jest ok, muszę tylko uważać, żeby się nie skaleczyć (tak tak, wiem, że się nie powinno,ale naprawdę uważam) ale znalazłam takie coś; http://www.celia.pl/pl/makijaz/pazno...do_skorek.html http://www.mojekosmetyki.prx.pl/strony/ip.html http://www.diadem.com.pl/nowosci.php?idp=34 no i oczywiście ![]() http://www.wizaz.pl/beata_pielegnacja_dloni_2.php http://www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=312 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Popieram Beatkę, widziałam, co robi ten preparat ze skórkami...rewelacja... z dostępnych detalicznie b. skuteczny jest z serii Nail Control System "Cuticle remover" Alessandro, nie zmiękcza skórek, tylko je usuwa, jak to wyraziła moja znajoma manikiurzystka"rozpuszcza ", stosuję go juz b. długo i efekt jest rewelacyjny, po ok. dwóch, trzech minutach od nałożenia można z łatwością usunąć skórki narastające na paznokieć drewnianym patyczkiem. Poskutkował nawet w przypadku dłoni mojego faceta, swojego czasu potwornie(!!!) zniedbanych, bo opiłowywał tylko paznokcie, i to byle jak... Cena ok.37zł. za 11ml. Jest to moje odkrycie. Serdecznie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A może jest?? Bo nie znalazłam innego ![]() Z Orly znalazłam inne - na zdjęciu i ma 18ml... Jestem bardzo zainteresowana tym rewelacyjnym preparatem ......... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Coś do usuwania skórek
ja poprostu moczę dłonie w ciepłej wodzie z odrobiną mydła, a potem je [skórki] odsuwam patyczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj odkryłam rewelacyjny płyn do skórek Manhattan,zmiękcza nawet te grubsze skórki rewelka jeszcze nigdy nie miałam takich ładnych paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Odświeżam bardzo stary wątek ponieważ interesują mnie preparaty do skórek, które je rozpuszczają, a nie tylko zmiękczają. Bo samo zmiękczanie nie działa niestety na moje skórki
![]() Cytat:
Znalazłam na Allegro kilka preparatów i byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś podzielił się ze mną opinią na temat ich skuteczności. Oto lista: 1 Alessandro CUTICLE GEL 2 Creamy Cuticle Removerfirmy SkinTruth 3 Żel Sally Hansen Cut Remover 4 SUN FLOWER - REMOVER 5 HEROME płyn do skórek Wszelkie inne propozycje produktów rozpuszczających skórki są również miło widziane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coś do usuwania skórek
HEROME płyn do usuwania skórek(właściwie to je rozpuszcza) słyszałam że jest bardzo dobry jak z reszta pozostałe kosmetyki tej firmy Ja osobiście jeszcze go nie miałam ale moja koleżnka zamówiła na allegro i jest bardzo zadowolona!! Ja go zamówię przy okazji ja będę zamawiała Herome extra strong
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za pomoc
![]() ![]() A te pozostałe ktoś używał?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja używam żelu do usuwania skórek firmy Joko kosztuje ok 9,- zł jak dla mnie jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja mam taki preparat firmy Manhattan- jest biały, w buteleczce takiej jak lakier do paznokci. Łatwo się go nakłada pędzelkiem a potem odpycha zmiękczone skórki patyczkiem. Zauważyłam, że jak się go dłużej przytrzyma to rozpuszcza niekiedy skórki. Polecam go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam bardzo za pomoc, na pewno jakiś z tych preparatów zakupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A ja ma preparacik firmy Vibo z serii Lovely (taka mała nebieska buteleczka).
Bardzo wydajny bo gęsty i działa (rozpuszcza) a nie podrażnia.I kosztował mnie jakieś śmiesznie małe pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.