![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
spalanie mięśni
Mam trudny do rozwiązania problem otóz moje nogi są dosć grube głównie przez to, że są nabite mieśniami, najbardziej przeszkadzają mi grube łydki (z udami jakoś się pogodzę) których się wstydzę i chciałabym choć troche zmniejszyć ich obwód aby latem móc swobodnie chodzić w spudnicach i krótkich spodenkach (czego do tej pory nie robiłam
![]() Prosze więc o jakies najlepiej sprawdzone rady dotycznące spalania mięsni, jestem gotowa na kazde poswięcenie i każdą ilośc ćwiczeń które mogłabym wykonywać w domu. Błagam Was tylko o sprawdzone ćwiczenia bo nie chcę przypadkowo jeszcze powiększyc obwodu łydek. Dodam, że mam w domu stepper i rowerek treningowy. Słyszałam, że bardzo intensywne i codzienne (bez przerw na regenerację mięśni) jeżdzenie na rowerze mogłoby mi pomuc je spalić - to prawda? Czy to wystarczy? Czy którejś z Was udało się spalic mięsnie w dolnej partii ciała? Użyłam wyszukiwarki, ale nie znalazłam odpowiedzi co do spalania mięsni (jedynie tłuszczu - o tym jest dużo) więc jeżeli podobny temat już istnieje to proszę o link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spalanie mięśni
Wydaje mi się,że spalanie mięśni nie jest dobrym pomysłem...trening bez dnia przerwy także
![]() ![]() A dlaczego masz tak rozwinięte mięśnie??Bo jak od ćwiczeń siłowych to przestań po prostu ćwiczyć i mieśnie zaczną spadać.
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Mam rozwinięte mieśnie bo dawniej dużo ćwiczyłam na steperze. Chciałam schudnąć i pomyślałam, że stepper będzie dla mnie idealnym rzwiazaniem, zaczęłam więc ćwiczyć codziennie godzinę na najlżejszym obciażeniu, długo nie widziałam efektu więc pomyślałam, że to dlatego, że mam za mały opór, więc zwiększyłam i tak co jakiś czas zwiększałam bo myślałam, że im będzie mi ciężej tym szybciej schudne i nie zauważyłam nawet kiedy moje nogi (a własnie łydki szczególnie) zamieniły się w kłody mieśni
![]() ![]() A rozciagam się codziennie i efektu nie ma ![]() Jedyny ratunek widze w spaleniu mięśni....A dleczego sądzisz, że to nienajlepszy pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
"Jedyny ratunek widze w spaleniu mięśni...."
Ja podobnie, bo tłuszczu jest na moich nogach niewiele, a więc podbijam temat up up !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
♥
|
na spalanie łydek jest przed snem robic spięcia łydek z obciążeniem poczym nic nie jeśc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bym rowera nie polecala na "spalanie miesni" bo rowerek ladnie rozwija miesnie
![]() Pilates ladnie wysmukla tez.Ja na Twoim miejscu zrezygnowalabym jednak z cwiczenia miesni z jakimkolwiek oporem wiekszym.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No własnie boję się troche tego obciażenia. niby jestem gotowa na ryzyko, ale jednak nie chcę niechcąco pogorszyć swojej sytuacji
![]() Dziękuję Wam przemyślę wszystkie rady i czekam na więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
skończ intensywnie ćwiczyć to mięsnie się zmniejszą, mięśień nieużywany częściowo zanika
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
elo
![]() o spalaniu miesni wiem tyle: -jesli robilas cwiczenia z obciazeniem to teraz rob bez obciazenia i bardzo duzo powtorzen (tak mi instruktor kiedys powiedzial) -cwiczenia na noc i pozniej nic niejedzenie (ale nie bardzo widze sensu) -kolejność: najpierw cwiczenia silowe a potem cardio poza tym link: http://www.sfd.pl/Spalanie_mięśni_-t43481.html i wogule forum www.sfd.pl ![]() aha, ja tez myslalam ze mam nabite nogi miesniami... bylam w bledzie - byl to zbity tluszcz + miesnie :| pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
pingwin2 twoj post zniecheca do cwiczen
![]() a tak na serio to moze czasem wystarczy zmienic cos w cwiczeniach: ograniczyc treningi silowe w tygodniu a zwiekszyc cardio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ale pingwin2 ma racje
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
sport to zdrowie wiadomo
![]() ![]() oj Kateanna bys mi tak troche tego swojego zapalu do sportu dala co? bo mi go brak ostatnimi czasy ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kateana
podczas tzw. wypalania mięśni nie masz pedwności czy katabolizm zadziała tam gdzie chcesz po drugie: tak naprawdę najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz, dlaczego Wy ćwicząc na steperze macie SSSSSSSSSTRASZNIE rozwinięte umięśnienie ( nie tłuszcz tylko mięśnie) nóg a ja ćwicząc nogi z obciążeniem od 40 do 100 kiloa mam chude patyki?? Może to jednak nie są mięśnie ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
lo boze to co Ty cwiczysz jesli moge wiedziec ze takie obciezenie wielkie masz?
![]() wiesz cos w tym jest bo moja kolezanka jezdzila na rolkach jak chciala zeby jej nogi schudly a zamiast tego jej sie lydki rozrosly ![]() wiesz...jezeli cwicza dziewczyny z duzym obciazeniem na jakis steperach i rowerkach to duzo tluszczu nie spala a wlokna miesniowe sie powieksza i moze dlatego efekt jest jaki jest.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ja mam podobny problem z łydkami.
Trenuję taniec irlandzki i straasznie rozwinęły mi się mięśnie na łydkach :| Bardzo chciałabym coś z nimi zrobić, ale nie bardzo mam pomysł jak.. słyszałam, że podobno wspinaczka skałkowa pomaga w wyszczuplaniu łydek, ale kiepsko z czasem (treningi taneczne mam trzy razy w tygodniu i niewiele czasu wolnego) jakie konkretnie ćwiczenia można wykonywać, żeby się skurczyły? czy ktoś ma jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Kateanna dzięki za link, przejżę napewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakby sprawdzic poziom tluszczu w organizmie? moze to by jakos troche pomoglo rozpoznac sytuacje ![]() aha, pingwin, mozliwe zeby senk tkwil w diecie? tzn np w zbyt duzym spozywaniu bialka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
miesnie obleczone tluszczem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś coś o tym czytałam na jakiejś stronce,ale było to dla mnie zbyt madre ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ajjj dubel
Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa ![]() ![]() Edytowane przez Kachulec Czas edycji: 2007-01-26 o 21:24 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
ja chce! ja chce!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
hmmmm dobre pytanie...nie wiem ale chyba wystarczy to co bedziesz robic bo przesadzac tez nie mozna. wydaje mi sie ze wskazane bedzie cwiczenie silowo 2-3x w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wg naszego zegara "biologicznego" przekraczajac wiek 25 lat( wiadomo u kazdego czlowieka jest to inny wiek i 25 jest podane tak orientacyjnie) nasz organizm wchodzi na etap starzenia sie niestety...wszelkie procesy powolutku zwalniaja...i dlatego trudniej jest zrzucic zbedne kilogramy jak jest sie starszym.Wiadomo ze 25 letnia osoba sprawna fizycznie nie bedzie miala wiekszych problemow z tym ale ktos kto nie cwiczy ,nie uprawia sportow bedzie juz mial gorzej.
tkanka tluszczowa zaczyna sie pojawiac miedzy miesniami i ciezej jest ja zwalczyc niz ta podskorna mimo ze np nasze nogi czy tez inne czesci ciala nie zmienily sie obwodowo ale tluszczyk ladnie obrasta miesnie nieuzywane tak intensywnie. najlepiej maja dzieci do wieku dojrzewania ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bo ja wiem czy skarbnica wiedzy..mialam po prostu 2 semestry z fizjologii czlowieka i fizjologii wysilku i cos niecos pamietam
![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe to, mogłabym posłuchać takich wykładów ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
studiuje na prywatnej uczelni ale mamy podpisana umowe z AWF i mamy wszystkich wykladowcow z tamtad wiec mecza nas jak swoich i w sumie dobrze bo cos bedziemy wiedziec a nie jak inni z prywatnych
![]() a studiuje fizjoterapie wiec tez medyczny kierunek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.