|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Nauka
Jestem jeszcze w trakcie sesji
![]() Ja najlepiej uczę sie przy biurku, chociaż plecy mi wysiadają. Osobiście wolę intensywniejszą naukę przed samym egzaminem( większa mobilizacja), poza tym mam bardzo dobrą pamięć, ale niestety krótką ![]() A jak Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nauka
Ja też wciąż "sesjuje"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja już jestem po sesji i o dziwo wszystko pozdawałam pomyślnie. Też mam krótką pamięc i w ogóle jestem leniwa, ciężko mi się skupić. Ale jak już sie naprawdę sprężę, to bardzo szybko zapamiętuję i to jest ten plus. Poza tym stosuję zasadę, że trzeba się wyluzować, a co ma być, to będzie i to się sprawdza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja już po sesji, ale jeszcze półtora tygodnia temu byłam na etapie zakuwania.
Zazwyczaj staram się być systematyczna, bo to bardzo procentuje. Nie zawsze wychodzi to idealnie, ale nigdy nie mam jakiś ogromnych braków z żadnego przedmiotu. Unikam tego bo wiem, że potem mogłabym się nie pozbierać ![]() Co do samego sposobu nauki to uczę się na leżąco. Często przy tym mam włączoną muzykę albo telewizor. Może to i dziwne, ale zupełna cisza strasznie mnie rozprasza. Ponieważ studiuję matmę dużo rzeczy, które się nauczę odrazu zapisuję z pamięci i wtedy mam pewność, że to już nie wyleci mi z głowy.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
w trakcie roku staram się uczyć systematycznie, ale wiadomo, nie na wszystko stracza czas, i np. z chemii uczyłam się 2,3 dni przed każdym kołem. Przed egzaminami różnie to bywa
-na biologie 3 dni przed -fizjologia tydzień przed ale to od godz. 6.00 do 2.00 -a i ciężko było wszystko opanować -mikrobiologia 2 tyg. przed, ale to było raczej robienie notatek a dopiero tydzień przed ostre zakuwanie, bo też mam słabą pamięć a uczę się tylko na moim ukochanym łóżeczku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja uczę się zazwyczaj na ostatnią chwilę, max 2 dni przed egzaminami. Dziś o 17 mam matematykę finansową i właśnie przeglądam notatki. Nie wyobrazam sobie, że zaliczę, facet ma dziwny system oceniania: za rozw. zadania plus zaznaczenie odpowiedzi +2 pkty, nie zaznaczasz odp: - 1. Ugh!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja też lubie uczyć sie przy muzyce, ale już telewizor mnie kompletnie rozprasza.
Z koleji nie wyobrażam sobie wkuwania w łóżku, chybabym non stop spała poza tym ja robie masę notatek(zużywam mnóstwo papieru i dlugopisow) Niestety żałuję ale kompletnie nie jestem systematyczna ![]() Jula napisz jak poszło z matematyką finansową( to musi być straszne) TOMORROW, pozdrawiam koleżankę z AM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.