Pomarszczone, suche dłonie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-06, 23:47   #1
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Pomarszczone, suche dłonie

Pomocy!!!!!!!!!!! Mam 12 lat i pomarszczone dłonie jak u babci! Żadna moja koleżanka tak nie ma. Nie myję naczyń nie używam żadnych środków chemicznych. Dłonie staram się kremować o ile nie zapomnę. Proszę pomóżcie co mam zrobić?
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 13:24   #2
Ziuniabela
Przyczajenie

GG do Ziuniabela
Dot.: Pomarszczone, suche dłonie

Smarowanie łapek kremem po każdym myciu jest absolutnie konieczne, mało tego, jeśli tylko zaczynasz odczuwać, że poprzednia warstwa kremu wsiąkła, należy nałożyć nową, ja jednak na Twoim miejscu wybrałabym się do dermatologa, wtedy będziesz miała 100%tową pewność, że stosujesz najwłaściwszą profilaktykę. Pozdrawiam.
Ziuniabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 16:00   #3
Momo
Zakorzenienie

Myj naczynia w rękawiczkach,kremuj często ręce.Na suche dłonie pomaga też maść z wit.A - można ją kupić w aptece i nie jest droga (chyba 3zł tubka).Tą maścią najlepiej posmarować ręce przed snem - grubo.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 21:40   #4
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Dziękuję bardzo za szybka odpowiedź :cmok :
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-07, 22:50   #5
Seona
Zakorzenienie

Posmaruj ręcę grubaśno kremem, tak żeby Ci prawie nie wsiąkał już i załóż bawełniane rękwaczki na noc!!! Koniecznie bawełniane, mi babcia szyła Krem się wchłonie, a ciepłe rękawiczki wygrzeją rączki i wszystko będzie ok Polecam, pozdrawiam

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 14:42   #6
Płazik
Raczkowanie

Wczesniejsze rady, naprawde dobre. Dodatkowo zazywalabym capivit a + e.

http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-cialo/zobacz/artykul/domowe-sos-dla-skory/

Jesli nie chce Ci sie bawic w wyzej opisane sososby po prostu kup sobie peeling.

Moja skromna galeria :

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381397
Płazik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 14:50   #7
michek
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Pomarszczone, suche dłonie

Mi bardzo pomógł Linolantan, stosuje go od kilku dni i muszę przyzanć ze efekty są super, skóra jest nawilżona i zregenerowana.
michek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-09, 16:15   #8
Syla1987Lublin
Raczkowanie

hmmm a Ja z wlasnych doświadczen radze udać sie do apteki i kupić taki preparat Cetaphil MD Dermoprotektor oczywiście balsam...świetnie radzi sobie z takimi problemami.
Syla1987Lublin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 17:23   #9
mrofka
wizażowy robalek

Spróbuj użyć najzwyklejszej oliwki dla dzieci. Wieczorem, przed pójściem spać, weź trochę oliwki (no. Bambino) i wmasuj ją w dłonie. Moje łapki są dzięki temu gładkie
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 22:30   #10
DominikaM
Raczkowanie

Na problemy z bardzo sucha skora polecam keranorm, dostaniesz go w aptece, jusz po pierwszym uzyciu poczujesz roznice, ale koncowy efekt juz po 2 tygodniach regularnego stosowania, potem mozesz profilaktycznie stosowac. To nie tylko zwykly krem, ma wlasciwosci lecznicze i jakosciowo porownalabym go do vichy, ale tanszy
DominikaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 16:11   #11
cooper
Raczkowanie

mi na wysuszoną skórę bardzo pomogły dermokosmetyki. skórę miałam strasznie ściągniętą i piekła. teraz jest już lepiej. mam z tej samej serii co Ty chyba, bo nanobase. no i pić dużo wody. to tez ważne
cooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 16:17   #12
DominikaM
Raczkowanie

No mysle, ze jesli chodzi o kremy i balsamy to tylko dermakosmetyki sie u mnie sprawdzaja, bo mam bardzo wrazliwa skore, wiec nie wystarczy tylko nawilzac, musze stosowac przeparatow leczniczych, inaczej sie pojawiaja problemy :/ dlatego wlasnie ten kremik jest stworzony dla mnie
Stary 2009-04-20, 20:34   #13
oooAsiaooo
Raczkowanie

Słyszałam, że na bardzo suche dłonie pomaga krem z mocznikiem do kupienia w aptece, ale najlepiej było by gdybyś wybrała się do dermatologa
oooAsiaooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 11:12   #14
cherryhills
Przyczajenie

Z tym mocznikiem faktycznie dobry pomysł. Spróbuj kremu Eubos Urea do rąk. Ja ich kosmetykami wyprowadziłam swoją skórę (mam AZS), więc polecam z czystym sumieniem.
cherryhills jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:34   #15
DominikaM
Raczkowanie

w keranormie masz kwas mlekowy, też bardzo dobrze wiąże wodę w skórze, więc myślę, że może Ci pomóc.
Stary 2009-04-25, 20:05   #16
Hayfa
Przyczajenie

Tez to uzywam super kremik, znalazlam w aptece, jestem bardzo zadowolona, swietnie nawilza i wygladza i cena jest dobra.
Hayfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 09:05   #17
naily
Raczkowanie

Ja do rak mam na zime krem lipobase. Dostepny w aptece, tubka ok. 15zl. Naprawde ladne efekty, skora nie jest przesuszona, tylko w jedrna i nawilzona. Poza tym dlonie nie sinieja, nawet jak nie zaloze rekawiczek Szczerze moge Ci polecic, moze akurat by pomoglo.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez DominikaM Pokaż wiadomość
w keranormie masz kwas mlekowy, też bardzo dobrze wiąże wodę w skórze, więc myślę, że może Ci pomóc.
Albo ten, noe sa z tej samej serii, anwet tubki maja podobne. Ja mam Lipobase, ale nie wiem ktory bylby lepszy do dloni. Moj na pewno daje efekty.
naily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 22:36   #18
agata 2000
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez In_ThE_ShAdOwS Pokaż wiadomość
Pomocy!!!!!!!!!!! Mam 12 lat i pomarszczone dłonie jak u babci! Żadna moja koleżanka tak nie ma. Nie myję naczyń nie używam żadnych środków chemicznych. Dłonie staram się kremować o ile nie zapomnę. Proszę pomóżcie co mam zrobić?
witaj ja tez mialam bardzo suche rece od trzech lat ma pokoj , napisz jak jestes zainteresowana nysle ze noge ci pomoc
agata 2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 15:58   #19
szamankaa
Raczkowanie

Jeśli możesz pomóc to będę wdzięczna, bo też zmagam się z problemem pomarszczonych dłoni i już nie wiem czego używać. Póki co używam Neutrogeny. Co prawda nawilża świetnie i zmiękcza dłonie ale skóra jak była pomarszczona, tak jest nadal
szamankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 20:24   #20
agata20000
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szamankaa Pokaż wiadomość
Jeśli możesz pomóc to będę wdzięczna, bo też zmagam się z problemem pomarszczonych dłoni i już nie wiem czego używać. Póki co używam Neutrogeny. Co prawda nawilża świetnie i zmiękcza dłonie ale skóra jak była pomarszczona, tak jest nadal
napisz jak dlugo masz juz ten problem czy to kilka dni czy dluzej ,i czy masz problem tylko z dloniami kremy pomagaj tylko na jakis czas nie rozwiozuja problemu skutecznie ja juz mam spokuj od roku mysle ze ci pomoge pozdrawiam
agata20000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 13:01   #21
intimone
Raczkowanie

Może odnowię wątek, bo też mam problem ze swoimi dłońmi
Tyle już stosowałam kremów i masek i nic.. Naczynia myję zawsze w rękawiczkach, rąk nigdy nie mocze w żadnych środkach chemicznych, a mimo wszystko mam strasznie suche ręce i ostatnio nawet bardzo pomarszczone. Mam palce tak pomarszczone, że czasami aż mi wstyd.
intimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 16:29   #22
venis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Syla1987Lublin Pokaż wiadomość
hmmm a Ja z wlasnych doświadczen radze udać sie do apteki i kupić taki preparat Cetaphil MD Dermoprotektor oczywiście balsam...świetnie radzi sobie z takimi problemami.
tak, zgadzam się. Mi kiedyś sam dermatolog polecił ten preparat na suche dłonie.
venis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 14:14   #23
Lan_ta
Przyczajenie

witam wszystkich

z tego co czytam w tym poście autorka ma to samo co ja , reszta myśli że to zwykłe przesuszenie skóry i poleca kremy z sieciówek lub aptek co tylko ''podtrzymuje'' skórę. Mam 22 lata i również od dziecka zmagam się z czymś takim... wiec zdążyłam się przyzwyczaić do spojrzeń na moje dłonie wyglądają jakbym tyrała ze 100 lat w polu a nawet gorzej... mają wiele bruzd i są pomarszczone i twarde, i samoczynnie zaczerwienione po każdy nawet niewielkim kontakcie z wodą... nigdy nie czułam ''komfortu'' nawilżenia chyba że spałam całą noc z maścią w foliowych rękawiczkach.. co niestety zanikało po 1, 2 ... jest to bardzo uciążliwe.. i więc porady typu np.'' użyj neutrogeny czy czerwonego garniera na nic się nie zdadzą ( niestety) gdy w młodszych latach jeździłam do sanatorium ''wadę'' mojej skóry uznano za atopię nie mam obiadów atopii ogólnie skora sucha na ciele ale nie mam jakich poważnych problemów .. dłonie i stopy to niestety moj kompleks

Edytowane przez Lan_ta
Czas edycji: 2014-10-23 o 14:39
Lan_ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości