|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Pomarszczone, suche dłonie
Pomocy!!!!!!!!!!! Mam 12 lat i pomarszczone dłonie jak u babci! Żadna moja koleżanka tak nie ma. Nie myję naczyń nie używam żadnych środków chemicznych. Dłonie staram się kremować o ile nie zapomnę. Proszę pomóżcie co mam zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomarszczone, suche dłonie
Smarowanie łapek kremem po każdym myciu jest absolutnie konieczne, mało tego, jeśli tylko zaczynasz odczuwać, że poprzednia warstwa kremu wsiąkła, należy nałożyć nową, ja jednak na Twoim miejscu wybrałabym się do dermatologa, wtedy będziesz miała 100%tową pewność, że stosujesz najwłaściwszą profilaktykę. Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Myj naczynia w rękawiczkach,kremuj często ręce.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za szybka odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Posmaruj ręcę grubaśno kremem, tak żeby Ci prawie nie wsiąkał już i załóż bawełniane rękwaczki na noc!!! Koniecznie bawełniane, mi babcia szyła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wczesniejsze rady, naprawde dobre. Dodatkowo zazywalabym capivit a + e.
http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-cialo/zobacz/artykul/domowe-sos-dla-skory/ Jesli nie chce Ci sie bawic w wyzej opisane sososby po prostu kup sobie peeling.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Mi bardzo pomógł Linolantan, stosuje go od kilku dni i muszę przyzanć ze efekty są super, skóra jest nawilżona i zregenerowana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hmmm a Ja z wlasnych doświadczen radze udać sie do apteki i kupić taki preparat Cetaphil MD Dermoprotektor oczywiście balsam...świetnie radzi sobie z takimi problemami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
wizażowy robalek
|
Spróbuj użyć najzwyklejszej oliwki dla dzieci. Wieczorem, przed pójściem spać, weź trochę oliwki (no. Bambino) i wmasuj ją w dłonie. Moje łapki są dzięki temu gładkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na problemy z bardzo sucha skora polecam keranorm, dostaniesz go w aptece, jusz po pierwszym uzyciu poczujesz roznice, ale koncowy efekt juz po 2 tygodniach regularnego stosowania, potem mozesz profilaktycznie stosowac. To nie tylko zwykly krem, ma wlasciwosci lecznicze i jakosciowo porownalabym go do vichy, ale tanszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mi na wysuszoną skórę bardzo pomogły dermokosmetyki. skórę miałam strasznie ściągniętą i piekła. teraz jest już lepiej. mam z tej samej serii co Ty chyba, bo nanobase. no i pić dużo wody. to tez ważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No mysle, ze jesli chodzi o kremy i balsamy to tylko dermakosmetyki sie u mnie sprawdzaja, bo mam bardzo wrazliwa skore, wiec nie wystarczy tylko nawilzac, musze stosowac przeparatow leczniczych, inaczej sie pojawiaja problemy :/ dlatego wlasnie ten kremik jest stworzony dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że na bardzo suche dłonie pomaga krem z mocznikiem do kupienia w aptece, ale najlepiej było by gdybyś wybrała się do dermatologa
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Z tym mocznikiem faktycznie dobry pomysł. Spróbuj kremu Eubos Urea do rąk. Ja ich kosmetykami wyprowadziłam swoją skórę (mam AZS), więc polecam z czystym sumieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
w keranormie masz kwas mlekowy, też bardzo dobrze wiąże wodę w skórze, więc myślę, że może Ci pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Tez to uzywam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja do rak mam na zime krem lipobase. Dostepny w aptece, tubka ok. 15zl. Naprawde ladne efekty, skora nie jest przesuszona, tylko w jedrna i nawilzona. Poza tym dlonie nie sinieja, nawet jak nie zaloze rekawiczek Szczerze moge Ci polecic, moze akurat by pomoglo.
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Albo ten, noe sa z tej samej serii, anwet tubki maja podobne. Ja mam Lipobase, ale nie wiem ktory bylby lepszy do dloni. Moj na pewno daje efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jeśli możesz pomóc to będę wdzięczna, bo też zmagam się z problemem pomarszczonych dłoni i już nie wiem czego używać. Póki co używam Neutrogeny. Co prawda nawilża świetnie i zmiękcza dłonie ale skóra jak była pomarszczona, tak jest nadal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
napisz jak dlugo masz juz ten problem czy to kilka dni czy dluzej ,i czy masz problem tylko z dloniami kremy pomagaj tylko na jakis czas nie rozwiozuja problemu skutecznie ja juz mam spokuj od roku mysle ze ci pomoge pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Może odnowię wątek
![]() ![]() Tyle już stosowałam kremów i masek i nic.. Naczynia myję zawsze w rękawiczkach, rąk nigdy nie mocze w żadnych środkach chemicznych, a mimo wszystko mam strasznie suche ręce i ostatnio nawet bardzo pomarszczone. Mam palce tak pomarszczone, że czasami aż mi wstyd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
![]() z tego co czytam w tym poście autorka ma to samo co ja , reszta myśli że to zwykłe przesuszenie skóry i poleca kremy z sieciówek lub aptek co tylko ''podtrzymuje'' skórę. Mam 22 lata i również od dziecka zmagam się z czymś takim... wiec zdążyłam się przyzwyczaić do spojrzeń na moje dłonie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lan_ta Czas edycji: 2014-10-23 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.