![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ślub cywilny- Wasze propozycje
Kochane Wizazanki!
W czym na slub cywilny? Jezeli ktos bierze jedynie cywilny? wypada isc w sukni? Jakie sa wasze opinie i propozycje!? Pozdrawiam up up Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-22 o 23:18 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: slub cywilny
moja kuzynka brała cywilny w białej sukni, rozkloszowanej, na kole- taka klasyka. Ale jakos to nie grało... Uwazam ze prosta , skromna sukienka bedzie stosowna i byc moze piękniejsza od nie jednej wytwornej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wypada. Szczerze mówiąc to w tym roku byłam 3x w USC i Panny Młode miały 'klasyczne suknie'. Może z tego samego powodu co ja - ciężko dostać coś porządnego, gustownego, skromnego, ale wyjściowego - w wersji "nieślubnej"
![]() A! Dodam, że pod pojęciem "suknia" rozumiem kreację niekoniecznie a'la beza. A po prostu białą, kremową. Osobiście preferuję skromne wersje ![]()
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-21 o 22:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Według mojego skromnego zdania
![]() Kiedyś przez 3 dni obserwowałam USC w moim mieście (miałam akurat kurs w budynku naprzeciwko i to w czerwcu więc się napatrzyłam ![]() Uważam że tak jest elegancko i wyjątkowo, bo przecież to wyjątkowy dzień. Moja koleżanka brała w tym roku ślub cywilny i była ubrana w kremowy (satyna błyszcząca) komplecik, taką princeskę bez rękawów do kolan i marynarkę i muszę przyznać że owszem wyglądała ładnie ale bardziej jak na uroczysty obiad niż na ślub. Pozdrawiam i powodzenia w wybieraniu!
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny, tylko moje watpliwosci nie do konca zostaly rozwiane. Rozumiem jak kobieta wystepuje w bialej sukni, gdy uczestniczy w ceremonii koscielnej i potem w tej samej kreacji w USC. A jezeli w samym USC? Rozumiecie? wiem ze to zawile... :P Kupuje biala dluga by ja ubrac do kosciola i potem ja tez do usc... wiem ze to wscibskie pytanie ale jak bylo Sarenko w Twoim wypadku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moja sukienka miała być karminowa albo zgniłozielona.. za kolano - niestety żadna z sukienek na jakie się napatoczyłam nie spełniała moich wymagań jeśli idzie o jakość [były jakieś takie "zwykłe"].
Sukienka została kupiona w "zwykłym sklepie" - z przeznaczenia była sukienką "wyjściową" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tu zdjęcie poglądowe ![]()
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-21 o 22:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Dot.: slub cywilny
Sarenko-mialas przesliczna sukienke.
. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2006-06-29 o 14:34 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam !
Mam wielki problem. Czy wypada suknie ślubno jeżeli tylko będ brała ślub cywilny? POmóżcie mi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub cywilny
Oczywiście że tak !!!
Ja biorę w przyszłym roku ślub "tylko" cywilny i ubieram typowo ślubną kreację. Wszystko zalezy od twojego samopoczucia, a nie od tego kto co mysli. Jest wiele wypowiedzi na ten temat na forum - polecam korzystanie z wyszukiwarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej tak
![]() Ja również biorę tylko ślub cywilny i będe miała tradycyjną białą suknię ślubną, jedynie bez welonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
To mnie dziewczyny ucieszyłyście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że wypada! Ja też będę brała jednie cywilny i będę miała suknię, ale bez welonu.
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez biore tylko cywilny 14.10 i juz zakupilam suknie w salonie sukien slubnych. Wprawdzie nie jest biała ale ecru i nieco skromniejsza ale jest typowo slubna!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie tak
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mowie ze TAK
![]() Zerknij tutaj ile jest ciekawych propozycji ![]() http://www.forum.wesele.opole.pl/vie....php?p=781#781
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pewnie,ze mozesz bez problemu zalozyc typowa suknie slubna do cywilnego!Mysle ze w dzisiejszych czasach nikogo nic nie zadziwi...Ja bralam tez tylko cywilny (pare lat temu )i mialam na sobie czarne spodnie,czarne buty,czarna bluzke i ciemno zielony zakiet!!!Smiechu warte?niech sobie mysla co chca!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Tradycja czasem bywa wypaczona i zniewala, zamiast cieszyć
![]() ![]() Zgadzam się z dziewczynami- Gingers, jeśli chcesz, zakładaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
moja kolezanka też miała normalną białą suknię do cywilnego i wyglądała jak anioł po prostu ślicznie zdjęcia powychodziły cudownie wiec jak najbardziej mozesz isć do cywilnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
znam dziewczyne ktora byla na cywilnym w bialej,nie byla nawet dziewica bezczelna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
ja mam slub 18 listopada i tez mam suknie slubna w kolorze ecri i bez trenu, choc na pocatku chcialam nieco skromniejsze wydanie
![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja mialam tylko ślub cywilny.Ubrana byłam w białą suknię i miałam tez welon. No bezczelna byłam, wiem Bess, bo dziewica nie byłam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
heh to byl zart rzecz jasna,zreszta zacytowalam mojego kolege ,ktory tak powiedzial o swojej zonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sądziecie o takiej sukni na ślub cywilny? Mi się strasznie podoba, mogę powiedzieć, że to miłość od pierwszego wejrzenia
![]() Szukałam na necie czy nie ma jej, gdzieś przypdakiem na jakiejś aukcji wystawionej, bo strasznie chciałam poznać jej cene. Jednak nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Z tym, że to jest suknia z kolekcji 2006 więc zawsze pod koniec roku kolekcja tanieje i z tą pewnie jest podobnie. Miałam się dowiedzieć już dawno w tej kwestii, ale szczerze powiem, że jakoś rozmowy na temat ślubu przycichły i doszłam do wniosku, że narazie nie będzie mi to potrzebne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Też biorę tylko cywilny i wybieram się w super strojnej sukni ślubnej z diademem i z dłłłłuuuugim welonem do tego chcę mieć po 2 pary drużbów.To Twój ślub zrób to co będziesz uważała za słuszne i w czym będziesz sie dobrze czuła.Pamiętaj,że za mąż wychodzi sie raz (oby!).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dołaczam do grona CYWILNYCH Panien Młodych
![]() U mnie to będzie za rok- 19.07.2008. Oczywiście będę w sukni ślubnej, mam tylko dylemat czy biała czy krwista czerwona- w jednej takiej się zakochałam i mam dylemat... ![]() Ale jeśli chodzi o krój to obydwie są dla mnie wytworne, oczywiście w moim rozumieniu, czyli z klasą ![]() Tak się trochę bardziej skłaniam ku czerwonej, bo miałabym później na jakiś bal- sylwestra itp. Na razie myślę, myslę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.