![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mam taki nieśmiały pomysł :)
Może by tak założyć nowe forum "jak uszyć samemu..." wykroje,wzory,podpowiedzi .Ja sama bardzo chciałabym umieć uszyć sobie to i owo jak patrze na te drogie i na oko "proste" wdzianka.Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: mam taki nieśmiały pomysł :)
jestem jak najbardziej za! posiadam od niedawna swoja maszyn(k)e do szycia (malutka,zakupiona na allegro za 30 pare zlotych- ktora polecam wszystkim poczatkujacym) ale jak narazie potrafie tylko uszyc poszewki na poduszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
lissa napisał(a):
> Może by tak założyć nowe forum "jak uszyć samemu..." wykroje,wzory,podpowiedzi .Ja sama bardzo chciałabym umieć uszyć sobie to i owo jak patrze na te drogie i na oko "proste" wdzianka.Co Wy na to? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
O robótki na drutach i szydełko jaknajbardziej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A kogo trzeba spytać o zgodę, bo chyba taka jest potrzebna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Możecie na www.gazeta.pl założyć takie forum. Tam chyba jest możliwość zakładania swoich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Moja mama szleje ostatnio z szydelkiem i zrobila sobie firanke do kuchni z wazonikami pelnymi kwiatow... Nie wiem jak to zrobila! Moja babcia stara weteranka na drutach zrobi mi kazdy sweterek jaki w sklepie zobaczy ale fakt ,że rozne modele i wzory by sie przydaly... To fajny pomysl...
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To i ja dodam coś od siebie [mam nadzieję, że nie namieszam..] Przydałoby się forum "Zrób to sam" [czyli nie tylko o szyciu ale i malowaniu (nie się
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Fajnie by bylo jakby tutaj coś takiego powstalo, ale pewnie potrzebna jest do tego jakaś krawcowa,która byla by opiekunką forum, zobacze na "gazecie" co się da zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie krawcowa - po prostu ktoś kto się na tym zna
![]() ![]() A i chyba petycja do szefostwa się przyda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Właśnie wysłałam list do właścicielki Wizażu p. Agnieszki, jak dostanę odpowiedz to napiszę. Pozdrawiam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
lucille napisał(a):
> Niekoniecznie krawcowa - po prostu ktoś kto się na tym zna ![]() ![]() A technik technologii odzieży może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Oczywiście że może, chodzi tylko o to by ktoś mógł udzielać pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
lissa napisał(a):
> Oczywiście że może, chodzi tylko o to by ktoś mógł udzielać pomocy ![]() Pewnie w ferworze przygotowań sylwestrowo-noworocznych zaginął - a może post na technicznym coś wskura? Bo pomysł jest fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
TAK TAK TAK, jestem również ZA, oby się udało, od kilku lat jestem fanką "drucianych kombinacji", jestem samoukiem a przydałoby się czasami skonsultować z kimś. Do szycia również się przymierzam, niestety brakuje mi informacji, inspiracji
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
kiedyś robiłam na drutach ale zapomniałam już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja na drutach nie umiem robić, zawsze z uporem maniaka przesówam oczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
tez jestem za powstaniem takiego forum.
moja tesciowa to zaklinaczka drutów, igły i szydełka - sporo mnie nauczyła. ale zawsze fajnie błoby skonsultowac z szerszym gronem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za !!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Buuuuuuuuuu, a ja szyć nie umiem - z uporem kupuje pisma typu "szycie dla początkujących " i jakoś mi to niewiele pomaga
![]() ![]() Ale co do haftowania, szydełkowania i "drutowania" to podobno umiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
lucille napisał(a):
> Buuuuuuuuuu, a ja szyć nie umiem - z uporem kupuje pisma typu "szycie dla początkujących " i jakoś mi to niewiele pomaga ![]() ![]() Zaczęłaś przygody z szyciem od bluzeczki? Uuu, to widzę, że się od razu na głęboką wodę rzucilaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
haima napisał(a):
> Zaczęłaś przygody z szyciem od bluzeczki? Uuu, to widzę, że się od razu na głęboką wodę rzucilaś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja również się podpisuje pod tym pomysłem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
W 100% popieram pomysł Sarenki. "Zrób To Sam" - coś na wzór sławnego w przeszłości Pana Słodowego. Kto jeszcze pamięta?
Szblony,witrażyki,wazonik i i podobne ozdoby-zgłaszam SARENKĘ-na szefową tego działu "robótek".Co Wy na to? Chyba lepszej kandydatki nie ma. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Moje Drogie koleżanki, nie dostałam odpowiedzi od redakcji więc postanowiłam zrobić sama taką stronkę
![]() ![]() Zamieszcze tam wszystko co chcecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja też sie podpisuje pod tym pomysłem - obiema łapkami. Skoro panny młode mają swoje ślubne to my stateczne mężaty (i nie tylko) też chcemy miec swoje kólko robótek ręcznych
![]() Bardzo, bardzo fajny pomysl Sarenko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
No to czekamy
![]() Ja zamieściłam pytanie o nowe forum na technicznym ale też nie doczekałam się odzewu ![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1104947417 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Jesli macie jakieś sugestie to napiszcie maila do Agi Z. bezpośrednio na maila. Jak nie odpisuje to wyślijcie raz jeszcze. Ja wysłałam - i za drugim razem otrzymałam odpowiedź w niespełna 24 godziny ![]() Mniemam, że to wina mojej skrzynki na "Gazecie", bo nie tylko Aga nie dostała mojej korespondencji. A skoro już zaczęłam.. to się przyznam w jakiej sprawie pisałam ![]() Pomyślałam sobie, że instrukcje, które zamieszczam na forum są oględne, bez zdjęć [i giną] - a wiele dziewczyn pisze do mnie na maila z pytaniami o malowanki i inne rysowanki ![]() Artystką nie jestem, ale trochę "dłubię" i pomyślałam, że coś takiego się przyda. Adze pomysł przypadł do gustu. Zatem teraz mam ambicję wykreować kilka "lekcji" ![]() Jak na razie mam zamiar napisać co nieco na temat: - farb do malowania na szkle [jak to się robi, czym, po czym, rady, antyporady ![]() - techniki serwetkowej [malowanie farbami akrylowymi + serwetki], - ozdabiania koszulek farbami do tkanin - 'postarzaniu' przedmiotów [mniej więcej na takie tematy]. - pakowaniu prezentów [może..] Przede wszystkim muszę trochę pomajstrować, żeby obfotografować proces twórczy ![]() ![]() ![]() ![]() Na szyciu, dzierganiu, szydełkowaniu się nie znam - jak muszę to uszyję.. ale pasją tego nazwać nie można ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wasza Sarenka
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Sarenka na moderatora :)
Z pzryjemnością donoszę
![]() ![]() Trwają właśnie poszukiwania moderatora (link do odpowiedniego wątku na technicznym nieco wyżej) i jak na razie głównym kandydatem, a właściwie kandydatką jest Sarenka ![]() Sarenko co Ty na to -może się wypowiesz na technicznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Re: Sarenka na moderatora :)
Popieram całkowicie!! Sarenka zawsze ma dla nas tyle praktycznych rad w tej kwestii! Nie przychodzi mi narazie nikt inny do głowy!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.