![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czarna magia. Miał ktoś z tym do czynienia ?
.
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech ![]() Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-07-02 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czarna magia. Miał ktoś z tym do czynienia ?
Po pierwsze, nie radzę traktować tego w kategorii "zabawy" i "tricków". To naprawdę może się źle skończyć. Opętanie, czy nawet "zwykła" choroba psychiczna jest przy takich rozrywkach nie tylko możliwa, ale nawet bardzo prawdopodobna.
Ja od kilku lat interesuję się ezoteryką różnego rodzaju, ale im więcej wiedzy mam w tym temacie, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że lepiej pozostać przy teorii... Ja wierzę, ze wszystko co robimy, czy dobro, czy zło, kiedyś do nas wróci A Voodoo to religia, bardzo niebezpieczna zresztą, a nie lalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to sie zalicza pod czarna magie ale....w mojej pracy licencjakiej opisywalam napoje milosne, na niewiernego kochanka itp
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dariazzz,a nie kusiło Cię nigdy,żeby spróbować tego w praktyce,jeśli masz opanowaną teorię?
P.S.Ale jak nie czytałam o tym,to nic nie będzie?Samo nie przyjdzie do mnie? ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Też uważam, że to niebezpieczne praktyki. Już nie chodzi o kwestie
istnieje-nie istnieje, ale o faktyczne choroby psychiczne z tym związane, których bardzo łatwo się nabawić. Popieram to co mówi Dariazzz, że cokolwiek robisz, to do Ciebie wróci. Biała magia - tworzy, a czarna magia - niszczy. Wybór jest prosty. Co do legalności, to nie wiem czy są na to jakieś paragrafy ![]() Wiadomo, za gówniarza próbowało się wywoływać duchy, rzucać zaklęcia itp. Ale z czymś poważniejszym ja się nie spotkałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na razie praktykuję tylko różne rytuały oczyszczające itp, i coś nawet działa, chociaż podejrzewam, że to raczej autosugestia ![]() Tylko że jednej od drugiej nie da się tak łatwo oddzielić.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli praktykujesz czarną magię, to najpierw trzeba umieć sobie zapewnić stosowną ochronę, by zło, które sprowadzasz na innych czy które chcesz wykorzystać do własnych celów, nie zwróciło się przeciwko tobie, bo to standard, że można sobie narobić niezłych 'kłopotów'. ![]() Legalne. Dla zabieganych wygodnickich. ![]() http://www.antylicho.pl/ ![]() edit, Coś dziwnie im stronka wygląda, ale kiedyś uroki, z tego pamiętam, za całkiem przyzwoite pieniądze, rzucali. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez cheer Czas edycji: 2007-06-09 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ale w zasadzie to po co Ci ta czarna magia?
I ta laleczka? Chcesz się mścić na kimś czy co? A może nudzi Ci się po prostu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
.
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech ![]() Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-07-02 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Przede wszystkim to nie jest "strasznie facynujące", a raczej bardzo niebezpieczne i nie radziłabym się Tobie bawić w taki sposób, zwlaszcza, że jesteś jeszcze bardzo młoda.
Więcej szkody z tego będzie niż czegokolwiek innego. Radziłabym raczej wyjść na spacer, do ludzi, a nie się babrać takimi rzeczami, o ktorych pojęcia nie masz, bo zakładasz na ten temat wątek na wizazu. Czarna magia z Internetu to naprawdę nie jest dobry pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś chciałam z takim czymś zacząć.. ale przeczytałam wypowiedź na jednym forum.. wypowiedź była takiej dziewczyny której koleżanka bawiła sie z czarną magią.. aż dziwne rzeczy zaczęły sie z nią dziać.. i tam opisała troche tego no i odradzała wszystkim zabawę z czarną magią.. od tamtej pory sądzę że to głupi pomysł zaczynanie zabawy przez internet ... a jednak jeśli się zdecydujesz radze ci poszukać w internecie coś na ten temat..
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
.
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech ![]() Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-07-02 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
aha a to ja myślałam że ty chcesz spróbować z tą magią
hm.. a legalne no nie wiem.. napewno moralnie nelegalne voodoo - hmmm... nie spotkałam sie z takim przypadkiem żeby komuś udało zrobić sie taką laleczkę
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
.
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech ![]() Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-07-02 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Przyznam, że mnie, jako rasowego skorpiona fascynowały tego typu sprawy, jeszcze za czasów kryzysu światopoglądowego i poszukiwania własnej drogi. I do tej pory mam do tej tematyki sentyment, ale trzymam się od tego z daleka. A wszystko przez jedno zdanie, które gdy tylko do mnie dotarło, w dość ciekawych okolicznościach całkowicie zmieniło mój stosunek do okultyzmu,magii, etc. - " Gdy spoglądamy w ciemność, ona spogląda w nas". Stary cytat, nie mój, ale dotknął mnie. Zabawa z siłami, nad którymi nie umiemy panować szybko przestanie być zabawą. Dla nas.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ale to na pewno prawda,że to takie niebezpieczne,że zło wróci itp.?
A jeśli - to gdzie ci ludzie szukają ratunku?
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Pomocy pewnie szukać u psychiatry albo egzorcysty.
![]() Mój poważniejszy kontakt z magią ograniczył się do kart tarota, mam je do dziś, fajna sprawa, bo coś w nich jest, ale gdy raz usłyszałam, że tarot w niepowołanych rękach może wyrządzić krzywdę, karty powędrowały na półkę. Choć kuszą, kuszą... ![]() edit: Nemezja avatar miodzio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję
![]() Niektórzy twierdzą,że to wszystko to zabobony. A to zło itp.to tylko do tych idzie,którzy cos tam praktykują lub próbują?Do takiego zwykłego zjadacza chleba nie,prawda? ![]()
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
NIE baw się Voodoo... nie warto narazać się na możliwe komplikacje... możliwe szczególnie wtedy, kiedy NIC o tym nie wiesz- a widzę, że tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Czarna magia... Bardzo niebezpieczne rewiry, lepiej nie interesować się tym.Moja prababcia (95 lat) , która do dziś żyje, ma bardzo dziwne znajomości, pochodzi z Polesia Wołyńskiego i twierdzi, że zna jakąś szeptuchę. POdobno one pomagają wielu ludziom . Ale moja mądra i kochana prababcia znająca wiele, wiele różnych przedziwnych historii zawsze mi powtarzala, że jeśli ktoś miesza się w czarną magię i w straszne, tajemne rzeczy, to one też się nim prędzej czy później zainteresują.
To, co powtarza moja prababcia, nawiązuje własnie do słów Goldfish3000. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja wierzę, że zło które wyrządzimy wraca potem do nas...
Oglądałam jakiś film o voodoo i dziekuję- śniło mi się potem jeszcze długo. Lepiej takich rzeczy w ogóle nie zaczynać. Dla dobra nas samych.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To nie jest zabawa...
jak to mowia 'nie wywoluj wilka z lasu' Kolezanka fascynowala sie kiedys ezoteryka tarot, oobe, ld, magia takze... ona tam miala kogos kto jej pomagal..uczyl? Nie wiem czy sie tym dalej zajmuje - uwazam ze jesli ktos ma byc wybranym i ma jakies predyspozycje do tego to one sie jakos ukaza... ze sie znajda... Inna skolei bardzo chciala - no coz - mozna wiedziec pare rzeczy, zaglebiac sie w teorie ale jak nie ma sie tego czegos to nic z tego. jestem skorpionem - wierze, ufam swoim intuicji i snom czasami bawie sie wachadelkiem ...nigdzie dalej nie poszlam poza tym wierze ze cos nademna czuwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ciemność spogląda w nas. Ładne. I słusznie dreszcz przechodzi.
Hie hie, też jak przystało na rasowego skorpiona mam ten etap za sobą. ![]() Zabobony, nie zabobony... Mogę powiedzieć, że mnie na dobre te doświadczenia za bardzo nie wyszły, choć, na szczęście zbytnio mnie nie zniszczyły. Mam dobrych opiekunów. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jestem nie mniej rasowym skorpionem niż przedmówczynie, ale nigdy mnie nie ciągnęło aż tak, żebym się z łapami pchała...Wierzę tylko temu, co jest we mnie.
Ogólnie, porozmawiać zawsze można, natomiast seemore - ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
No proszę. Jeden ciekawy tytuł wątku i już zlot skorpionów
![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą napisałam tu wypracowanie, ale przepadło
![]() Ile tu skorpionów !! teraz już krócej. cytat goldfish daje do myślenia, przypomniało mi się pewne zdarzenie. Kiedyś w pracy poznałam dziewczynę, od której przypadkowo dowiedziałam się, iż posiada paranormalne zdolności. Aga potrafi wróżyć z ręki, widzi aurę drugiego człowieka. Nie nauczyła się tego, nie szperała w internecie, nie przeryła miliona książek. Po prostu posiadała tą zdolność- po babci. Kiedy mi o tym powiedziała, odruchowo wyciągnełam rękę. Aga przestraszyła się. Odmówiła, powiedziała iż czuje, że takie rzeczy ściągają na nią przykre następstwa. Do dzisiaj ejst zdania, iż wypadek jej siostry jest jednym z nich. Szkoda- pomyślałam. Zawsze chciałam aby ktoś mi powróżył, ale nigdy nie zdecydowałabym się jechać do kogoś obcego- z prostej przyczyny..ze wyciągnie ode mnie kasę i coś ściemni. Z Agnieszką było inaczej. Autentycznie widziałam jej lęk..powiedziała jednak coś, co do mnie trafiło..i raczej by tego nie wiedziała. Za krótko się znałyśmy.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Seemore. Nie powiem, że to Twoja sprawa, w co się pakujesz. Żyletka, mały srerbny przedmiot, możesz nim, owszem, poderżnąć sobie gardło, możesz ''tylko' narobić sznytów na rękach. Nad nią masz kontrolę, ona nie zmieni swojego pierwotnego kształtu, sama niszczyć Cię nie zacznie. Natomiast, ładujesz się w coś, o czym, z tego co czytam, w ogóle nie masz zielonego pojęcia, i tym bardziej nie porównywałabym autoagresji do tego, za co zabrac się masz ochotę.
![]() A Tobie polecam dobrego psychologa, a nie, ekhm, literaturę fachową. Zresztą, takiej nie znajdziesz. :P Powodzenia. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.