![]() |
#1 |
BAN stały
|
Tarot:)
Witam...
![]() jednym z moich prezentów pod choinkę był tarot ![]() tak tak może dla jednych to głupie ale ostatnio chciałam wybrac się do wróżki, zostałam wyśmiana:P i dostałam własne karty ![]() pisze w nich że nikt oprócz mnie nie może z nich wrozyc, ani czytac- oczywiscie że nikomu nie dam ![]() czy wierzycie w takie coś? czy któras z Was próbwała i się spełniło? ![]() czy trzeba znac znaczenia wszystkich kart? (jest ich aż 78) Czekam na odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarot:)
oo to gratuluje super prezentu. sama myslalam, czy by sobie nie sprawic, bo w jakis tam sposob wierze w takie rzeczy
![]() w kazym razie pozwolisz ze sie podepne pod twoj watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zawsze po wrozeniu ukladaj je odpowiednio..tak jak jest tam podane
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja osobiscie nie wrozylam sobie ale wrozyla mi pewna bliska mi osoba i to co wywrozyla wszystko sie sprawdzilo powiekszenie rodziny ( nie u mnie osobiscie ale bratu syn sie urodzil) przejsciowe klopoty meterialne ( oczywiscie sie sprawdzilo) choroba ( z synem bylam w szpitalu ) i jeszcze inne rzeczy ktore mi powidziala ale juz nie pamietam nie utkwily mi w pamieci za bardzo ale bardzo wierze w takie rzeczy sama tez myslalam o nauczeniu sie ale wiecznie zapalu brak ;/
powiem wam ze stawiam sobie tarota na onecie ( mozecie sie smiac ze to bzdury) ale stawiam sobie co miesiac i sprawdza sie mowie calkiem powaznie za kazdym razem co miesiac wrozba sie sprawdza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mam swoje karty Tarota, ale tylko Wielkie Arkana.
Podaję linka do pomocnej strony : http://astrol.strefa.pl/jomla/index....d=61&Itemid=58 Z czasem nauczysz się używać kart, ale pamiętaj że z wróżeniem nie ma żartów ![]() Powinnaś wróżyć odpowiednim dla siebie układem kart w odpowiednich warunkach. Podobno przed przystąpieniem do wróżenia należy oczyścić karty nad płomieniem świecy. Dobrze jest też zapalić kadzidło i rozkładać karty na okrągłym stole przykrytym białym obrusem. Chociaż z tym okrągłym stołem to może być ciężko ![]() Kartami operujemy lewą ręką i rozkładamy je w kierunku do siebie (jeśli wróżymy sobie). Musisz też przed przystąpieniem do wróżenia zastanowić się jaki problem Cię nurtuje i na jakie pytanie karty mają dać Ci odpowiedź. Myślę jednak, że podstawą dobrego wróżenia jest poprawna interpretacja.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie, jakiego rzedu jest wydatek by kupic karty i ewent ksiazeczke?
aha i gdzie mozna kupic, wiem ze w sklepach z ezoteryka itp. ale u mnie w miescie chyba pozamykali wszyskie jakie znalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tarot? Ja odradzam. Siostra jest dobra w te karty, wywróżyła śmierć. Sprawdziło się...
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wiem, zdaje sobie sprawe. moja ciocia tarota stawia i tez miala takie hmm przypadki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
i to naprawde sie sprawdza ?
![]() no to w takim razie nie odwaze sie sprobowac ![]() ![]() ![]() Podlaczam sie do pytania Flofferka - jakiego rzedu to jest wydatek, takie karty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W internetowym sklepie ezoterycznym można kupić karty Tarota : http://sklep.psychotronika.pl/tarot-c-87_89.html
http://sklep.tarotnet.pl/index.php?c...b5e8b47ea3f0c4 Ceny są przeróżne.
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cóż kolezanka kiedys mi wrozyla i sprawdziło się, lecz wlasnie najwazniejsza jest poprawna interpretacja co może okazac się trudne ![]() Co do okrągłego stołu to u mnie w pokoju akurat jest taki stoliczek ![]() Lewą ręką rozkładamy karty? W tej książeczce tego nie pisze;( pisze tylko o tym, że nikt inny nie może ich używac... Ja tam wierzę w takie rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zainteresowałyście mnie tymi kartami... Przyznam jednak, że boję sie trochę tego, że mogłabym wywróżyć jakąś śmierć..... niekoniecznie sobie ale np. komuś... no i jak to takiej osobie powiedzieć skoro mówicie, że to się sprawdza.
Staram się sobie przetłumaczyć, że w takie rzeczy nie wierzę ale gdzies tam w środku jednak wierzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a mnie zastanawia, skoro jest taka roznica cenowa w kartach, to jest jakies znaczenie, ktore lepiej wybrac? czyms trzeba sie kierowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej rozkładać lewą ręką, bo to "ręka od serca" i podobno przepowiednia jest prawdziwsza. Ja też wierzę w Tarota, choć wywróżyłam kilka złych rzeczy. Niektórzy myślą, że wróżenie z Tarota przywołuje nieszczęścia, że wróżąc sami na siebie je ściągamy, ale uważam, że to błędne przekonanie. Tarot może nam ułatwić zrozumienie czegoś..., zapobiegnięcie czemuś... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki temu watkowi znow nabralam ochoty na te karty.. i tym razem sie skusze. ps. a trudna jest nauka? latwo sie pogubic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nauka z początku jest trudna. Na początku czytałam znaczenie kart z książeczek, potem już mniej więcej wiedziałam co oznaczają karty. Nauczyłam się najlepszego dla siebie układu z 8 kart. Najtrudniejsza jest interpretacja, ale trzeba się oswoić. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kiedyś wróżyłam dość często z Tarota. Na początku ze sprawdzaniem się wróżby było różnie - raz się sprawdzała, raz nie. Po dłuższym okresie czasu wróżby zaczęły się sprawdzać. Wróżyłam nie tylko z Tarota, ale również ze zwykłych kart. Przestałam wróżyć jak bliskiej osobie wyszła ciężka choroba i śmierć. Sprawdziło się to niestety w bardzo szybko. Od tej pory się trochę boję, choć przecież mogą wyjść rzeczy bardzo miłe i dobre. I własnie jako dobry przykład mogę podać, że wywróżyłam mojemy mężowi, że będziemy razem, (kiedy mu wróżyłam dopiero się poznaliśmy i nawet nie byliśmy parą)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś miałam tarota i wróżyłam,zawsze wychodziła prawda tym którym wróżyłam i miłe rzeczy i te złe,powiedziałam,że raz na zawsze z tym kończę,bo ja powiem ,że tak się stanie i tak się stało,po prostu ja tak odczytałam a mógł być inne zdarzenia które sie same potoczą inaczej,ale nie ja wróżyłam,kiedyś sobie coś wywróżyłam no i wiedziałam co i jak i się spełniało tylko ja wiedząc o tym co mnie czeka,wybrałam ogólnie inna drogę wyjścia to zeby się nie spełniło inny bieg wydarzeń dałam niż wywróżyłam no i od tego momentu miałam koszmary po nocach,jak zostałam sama w domu było słychać jakby ktoś bym i takie tam ja się nie bałam nie dawałam się,ale sny już mnie zaczeły męczyć no i postanowiłam karty wyrzucić odkąd wyrzuciłam wszystko sie unormowało,moim zdaniem to szatan tak jak na wyjdzie to tak zrobi i ludzie o tak sie stanie to oni tez jakby dązyli do tego,to szatan nakazuje wróżyć z kart tarota...tak jak znajoma poszła do wróżki pokazały się na kartach krzyże śmierć ale nie wiadomo czyja,ona myślała,że teścia bo chorował,a jednak to ona zgineła,moim zdaniem jakby nie poszła do wróżki to do tej pory by żyła
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, że trzeba uważać. Tarot nie jest dla wszystkich, a w niepowołanych rękach może wyrządzić krzywdę. Jak ktoś chce, niech próbuje, jeśli to nie dla niego, bardzo szybko się o tym przekona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
"O ile wróżby w ogóle są grzechem ciężkim i niosą zagrożenie duchowych zniewoleń, o tyle karty Tarot mają podłoże typowo demoniczne i mogą prowadzić nawet do satanizmu."
Powyższe ze strony http://apologetyka.katolik.net.pl/content/view/391/62/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
tak istnie tarot należy do szatana,ja sie sama o tym przekonałam i odrazu zrezygnowałam
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu z kart wywróżyłam coś bardzo złego... Dziwnie się czułam, jakby los był już przesądzony. Czułam ciągły niepokój, jakby coś wisiało w powietrzu. Jakoś nie mogłam uwolnić się od tych uczuć, stwierdziłam, że to karty Tarota są przyczyną niepokojów. Spaliłam je w piecu...byłam spokojna. Jednak za jakiś czas niespodziewanie w prezencie dostałam kolejne karty i te karty mam do dziś, ale pozbyłam się tego uczucia przytłoczenia i nieuzasadnionego lęku.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ale cos w tym jest. ja nie wrozylam nigdy, ale bylam kilka razy u wrozki [poprostu mialam duuzo klopotow i mialam dosc, a konca nie bylo widac], w sumie chyba sie nic nei sprawdzilo, ale pewne przepowiedziane rzeczy, te gorsze oczywiscie, to faktycznie przez jakis czas byly w glowie, lek byk itp, a pozniej na szczescie zapomnialam o tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja też jak posiadałam czułam niepokój,lęk teraz gdy kart już nie mam o wiele lepiej się czuję
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
oo cos dla mnie;0 u mnie to jest tak ze moja prababcia byla jasnowidzem a moja mama jest wrozka.....u mnie w chacie to mnustwo talizmanow , tarotow i duzo innych tali kart.... a wiec jesi chodzi o tarota to z wszystkich kart wrozyc nie musisz.... bynajmniej na poczatku....na calego tarota skladaja sie arkana wielkie i arkana male....na poczatek polecam arkana wiekie bo ich jest bodajrze 22. reszta z tych kart to arkana male.... mam w domu rozpisanych duzo ukladow do tarota i bardzo krotko opisane co kazda karta w tarocie oznacza.....jak bedziesz chciala to jak wroce do polski to Ci to wszystko przepisze....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Podaję dobrą stronę : http://www.taraka.pl/index.php?id=tarok_wpro.htm
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
ja szukam tarota "Ansata" i nigdzie nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() jeżeli właśnie chodzi o interpretacje, jak to jest? Przecież karta ma różne znaczenie nie ma takiego sprecyzowanego..jak to rozróżnic? Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Kart Tarota nie można kupić sobie samemu, ktoś musi ci je podarować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.