|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaka technika...
Mam pytanko:
Jaka technika jest najprostsza i najlepsza dla totalnego beztalencia artystycznego?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka technika...
myślę,że powinnaś próbowac wszystkiego,bo nie ma niczego najprostszego i najtrudniejszego.Rób to, co Cię interesuje i jeśli nie będzie Ci wychodziło,to nie zrażaj się-próbuj dalej.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Hej!
Z moich doświadczeń, prób i błędów mogę Ci podpowiedzieć jedno - szydełko i druty - można wyczarować wiele cudów, jest tanio a co najważniejsze dla kogoś, kto się dopiero uczy - trudno zmarnować materiały, jak przy wszystkich innych technikach. Po prostu jak nie wychodzi można spruć i zacząć od nowa! Ale próbuj wszystkiego, napewno jest coś, w czym okażesz się świetna! Trzymam kciuki! Powodzenia i odwagi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Iwonko wydaje mi się, że takie pytanie mogłaś zadać na w plotkowym wątku, a nie zakładać nowy temat, ale skoro już to zrobiłaś myślę, że przedmówczyni miała rację, najlepiej popróbować każdego po kolei i znależć coś, co Cię na prawde zainteresuje
![]() pozdrawiam
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
mozesz sprobowac techniki iris-folding nie jest to trudne. ja osobiscie zaczynalam od robienia zwierzatek z koralikow ale jesli nie masz pod reka sklepu z koralikami to mozesz miec problem z dostaniem polproduktow poniewaz do niektorych potrzebne jest duzo kolorow koralikow itd. moze modelina albo inne masy plastyczne??
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
rób zwierzątka z koralików, bransoletki z muliny albo haftuj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Iwonka i co zdcydowałaś się na coś?
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
iwonka chyba wybrała papierowa wilkinę
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynałam od kartek okazyjnych
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja od malowania na szkle ... potem masa solna ... póżniej glina .. kartki itd .. itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No i co??? Wybrałaś już jakąś tachnikę??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na razie nie mam zbytnio czasu (nauka). Ale chyba pozostane przy papierowej wiklinie, trudno sie robi, ale fajnie to wygląda. Window color tez mi się spodobało, nawet mam już farbki
![]() ![]() A jeśli chodzi o szydełko lub druty to wydaje mi się to czarną magią ![]() A haftu kiedyś próbowałam (krzyżykowego), kilka lat temu, efekt taki sobie, ale niestety nie mam do tego cierpliwośći ![]() ![]() P.s 1.Co to jest ten iris folding?? P.s 2. Jakie farby są potrzebne do malowania na szkle?? I skąd macie szkło?? Bo chyba na oknie nie malujecie!! Gdzie go kupujecie?? Czy tu można tak samo podłożyc szablon jak przy window color?? (głupie pytania, wiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
1. linki:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158418 -szablony http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120977 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158348 2.moja koleżanka malowala kiedys na koszulkach, takich biurowych, wiesz o jakich mówię? bo kurcze nie wiem czy dobrze napisałam ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
2. Wiem o jakich kszulkach mówisz!! Ale to do malowania na szkle?? Myślałam żę tlyko window color. No, ale ja niedoświadczona jestem
![]() 1. Dzięki za linki, bardo fajna technika (ale i tak nie łapię, to nie dla mnie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.