laserowe usuwanie zaskórników i blizn - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-04, 23:15   #1
metafora
Rozeznanie

Exclamation

laserowe usuwanie zaskórników i blizn

Jestem bardzo ciekawa ile kosztują takie zabiegi, gdzie można je wykonać, bo domyślam się, że nie każdy gabinet ma w ofercie coś takiego... i generalnie wszystko na ten temat Od pewnego czasu borykam się z problemem trądziku... i co tu dużo mówić- moja cera wygląda fatalnie, a nie chcę stosować żadnych pochodnych wit.A (np. Roacuttane)-ze względu na działania uboczne. Będę wdzięczna za każdą informację... dzięki z góry
metafora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 11:23   #2
agnieska
Zakorzenienie

Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn

Przede wszystkim nikt nie wykona Ci zabiegu złuszczania dopóki nie będziesz miała zaleczonego trądziku (mówię o kwasach, nie wiem jak z laserem, ale myślę, że podobnie), wyjątkiem jest chyba kwas migdłowy:
http://www.bio-med.pl/migdalowy_peel.html
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie_obc...1,2626776.html
Jeśli masz problem z trądzikiem i byłaby to Twoja pierwsza wizyta, to żaden lekarz dermatolog nie przepisze Ci Roacuttanu czy Aknenorminu! to są antybiotyki ostatniej szansy dla osób, które przechodziły już kilka kuracji antybiotykowych (ja - 5) i trądzik zawsze wracał.
Przede wszystkim leczenie, dopiero potem usuwanie blizn
pozdrawiam
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 13:02   #3
metafora
Rozeznanie

O kwasie migdałowym jeszcze nie słyszałam, ale zapowiada się obiecująco Przeszłam już 2 kuracje antybiotykowe, leczenie hormonalne i nic nie pomaga Dlatego stwierdziłam, że pora zadziałać jakims laserkiem lub czymś w tym stylu. Jednakże właśnie obawiam się czy zabieg taki jest możliwy, gdy skóra nie jest wyleczona... jezeli chodzi o kwasy to chyba rzeczywiscie nie, ale wydaje mi się, że przy laserowym usuwaniu zmian nie powinno to przeszkadzać... gdyby było inaczej nie byłyby dostępne zabiegi usuwania zaskórników Pora zacząc gromadzić większe fundusze, bo z tego co widze ceny nie są rewelacyjnie nieskie:/
Stary 2006-02-05, 14:21   #4
agnieska
Zakorzenienie

moja siostra miała raz robiony zabieg laserowego złuszczania blizn - we Wrocławiu, u naszej lekarki, zapłaciła 400zł i twierdzi że efekt jest niewidoczny, w tej samej cenie ma mocne złuszczanie TCA i przynajmniej coś widać może spróbuj poszukać przyczyny trądziku przez badania? Wprawdzie moja lekarka mnie na nie nie skierowała nigdy (nawet na hormonalne), ale teraz biorę Aknenormin (coś w stylu Roacuttanu) i tabletki anty (ale we własnym zakresie choć przy tych tabletkach zabezpieczenie jest wymagane), mija pół roku od rozpoczęćia kuracji i jeśli mi coś wyskoczy to z przyczyn zewnętrznych - od szalika/kołnierza kurtki czy od nowych gogli, które zapewne były przymierzane w sklepie przez inne osoby
mimo wszystko stawiam na trwały efekt - zwalczenie przyczyn dzięki badaniom, niż doraźny laser

aaa, nie wiem czy to już widziałaś: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91071
dziewczyna napisała, że lekarka omija wyprysk ale ma rację - coś, an co wyrzuciłaś grubą kasę, może zostać szybko zaprzepaszczone przez nowe wypryski
Stary 2006-02-05, 14:34   #5
metafora
Rozeznanie

No własnie boję sie tego,że wydam sporo kasy, a następne wypryski zniweczą efekt Znasz może jakiegoś dobrego dermatologa we Wrocławiu? Ja własnie z tych rojonów jestem ... chodziłam już do wielu, ale rewelacyjni to oni nie byli...i na żadne badania nikt mnie nie wysłał ( nawet przy przypisywaniu leku hormonalnego!). Teraz stosuję kurację aloesową- smaruję się sokiem z aloesu i musze przyznać,że pomaga Jestem zadowolona, ale boję się, że po pewnym czasie moja skóra przyzwyczai się do działania tego specyfiku i problemy powórca na nowo
Stary 2006-02-05, 14:41   #6
metafora
Rozeznanie

I jeszcze jedno pytanko : Czy kuracja Aknenorminem jest równie droga jak Roacuttanem? Wiem, że koszt leczenia tym drugim, to kilka tysięcy złotych
Aha, i czy również jest do tego długa lista efektów ubocznych?
Stary 2006-02-05, 17:13   #7
agnieska
Zakorzenienie

1.Moja dermatolog hmm.. ma ten defekt, że reklamuje pewne firmy i ich kosmetyki, nie znając nawet ich składu (np. zapychający Iwostin, zresztą - ona nie wierzy, że kosmetyki mogą zapychać dlatego na listę kosmetyków od niej zawsze patrzyłam z przymrużeniem oka )- Barbara Pytrus-Sędłak, jak już wspominałam -na żadne badania mnie nie wysyłała, tylko teraz przy Aknenorminie co miesiąc na badanie krwi. Jakoś ostatnio był temat o dermatologu we Wrocku, zaraz znajdę
2. Kuracja musi trwać minimum pół roku, opakowanie tabletek 20mg (chyba) kosztuje 174zł w aptece obok pani dermatolog, więc jest tańsza a efekty uboczne.. boże..łącznie z kataraktą i żółtaczką

edit: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56290 proszę dziewczyny polecają

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 19:54   #8
majaki
Raczkowanie

Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn,

Nie wiem czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek bo już dawno nikt tu nie pisał.Ale jeśli ktoś miał albo zastanawia się nad laserowym usuwaniu pozostałości po trądziku oraz trądziku to
może podzielił by się wiadomościami.Ja właśnie zastanawiam się nad zabiegiem laserowym chodzi przede wszystkim o usuwaniu czerwonych plamek po trądziku, które mam już bardzo długo ale z których nadal wychodzą pryszcze.
majaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 21:05   #9
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaki Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek bo już dawno nikt tu nie pisał.Ale jeśli ktoś miał albo zastanawia się nad laserowym usuwaniu pozostałości po trądziku oraz trądziku to
może podzielił by się wiadomościami.Ja właśnie zastanawiam się nad zabiegiem laserowym chodzi przede wszystkim o usuwaniu czerwonych plamek po trądziku, które mam już bardzo długo ale z których nadal wychodzą pryszcze.

js się właśnie zastanawiam nad laserem.Byłam już nawet na rozmowie z paną profesor dermatologi i zaproponowała mi zabieg laserem erbowym. Koszt to 2000 za cała twarz, ale podobno uzyskuj sie tym laserem bardzo dobry efekt i po mniej wiecej tygodniu można już sie ludziom na oczy pokazać. Po jednym zabiegu buzia ma wyglądać fajnie i ma tobyć widać. Mam nadzieję że efekt będzie ładny i bardzo bardzo boję się bulu który będzie po zabiegu przez kilka dni i tego procesu regeneracji skóry, podobno nie wygląda to ładnie,i wogule okropnie bym chciała ale bardzo się boję. do tego zabiegu nie ma przeciwwskazań nie mozna mieć tylko opryszczki i jest wykonywany w znieczuleniu miejszcowym, tylko ten ból póżniej...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 17:32   #10
majaki
Raczkowanie

Ojejkuś ja też bym chciała ale dermatolog u której dzisiaj byłam powiedziała że na razie laser nie.A Ty masz jeszcze trądzik czy jakieś pozostałości np.czerwone plamy ,dziury??Bólu się nie bój,jakoś zniesiesz ten tydzień ważne żeby poźniej było wszystko w porządku i żeby cera była ładna. A leczyłaś się przed laserem innymi lekami np.antybiotyki,isotrexin? ?Bo ja nie chcę czekać na efekty długo, już się naczekałam,te wszystkie wizyty u dermatologów i właśnie myśle żę laser byłby dobrym rozwiązaniem ale nie wiem czy najpierw należy wyleczyć się lekami.Mam teraz właśnei zapisany isotrexin,Zineryt.I narazie tego będę próbować.Brałaś to możę??
Stary 2008-02-04, 18:05   #11
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cześć, boje sie jak diabli, ale sie uparłam , podobno przesadzam bo nie jest zle, ale kobiecie nie wytłumaczysz

Narazie pojawił sie problem, bo jest za piekna pogoda i będe musiała odłożyć ten zabieg do jesieni ponieważ moja praca polega na przebywaniu na świerzym powietrzu , a nową skórę trzeba bezwzględnie chronić przed słoncem i zmianami temperatury

Nie mam plam ani przebarwien i pryszczy tylko te koszmarne blizny zanikow, takie malutkie dziurki które doprowadzają mnie do szału poprost , no i zaskórniki.
Zabieg który ja zamierzam zrobić jest mocno inwazyjny, laser erbowy odparowuje skórę aż do skóry właściwej, zabieg trwa max do 45 minut, a skóra po nim regeneruje sie pół roku. Efekt jak po 15 zabiegach mikrodermabrazji, więc sobie wyobraz

Pani profesor u której byłam, musiałaby Cię obejrzeć żeby stwierdzić czy możesz się poddac temu zabiegowi czy nie, może się okazać że wcale nie będzie potrzebny laser w Twoim przypadku. Jeśli nie masz dziurek, może wystarczuć kilka mikrodermabrazji lub coś innego mniej drastycznego.
Brałam dawno temu unidox, tetracyklinę i ostatnio przez rok katowałam się differinem. Bez rewelacji

Jedynym przeciwwskazaniem do lasera jest opryszczka no i zmiany zapalne, nie wiem jak wygląda woja buzia, ale myślę że jak jesteś zainteresowana to powinnaś umuwić się na wizytę z kimś kto robi takie zabiegi.

Ja jeszcze biegne do innego lekarza żeby mieć kilka niezależnych opini,
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 20:31   #12
majaki
Raczkowanie

Musi być dobrzeDobrze że idziesz do paru lekarzy bo do takiego zabiegu trzeba zasięgnąć opinii wielu lekarzy. Dowiedziałam się na mikrodermabrazję jestem za młoda(16 lat) to na laser jeżeli mówisz że jest on tak jak 15 mikrodeermabrazji to chyba tym bardziej.Narazie będę leczyć sie izotrexinem.Oby pomogło;d
Stary 2008-11-07, 15:24   #13
Rzeczywiscie15
BAN stały

Pójdę za ciosem i polecę DER-MED - dermed(pl)
Wyłącznie dlatego, że wykorzystują laser fraxel - dużo dobrego o nim słyszałam podczas pobytu w USA.

Tu podaję cytat ze strony:
Zabiegi LASEREM FRAXEL® to obecnie najnowocześniejszy i najbardziej skuteczny sposób odmładzania i usuwania defektów skóry. Centrum DER-MED oferuje Państwu zabiegi oryginalnym urządzaniem produkcji amerykańskiej FRAXEL® re-store, które gwarantuje nie tylko doskonałe efekty, ale przede wszystkim bezpieczeństwo i komfort dla Pacjenta.
ZASTOSOWANIE LASERA FRAXEL®:
  • WYGŁADZANIE ZMARSZCZEK
  • USUWANIE BLIZN POTRĄDZIKOWYCH
  • KOREKCJA BLIZN POOPERACYJNYCH I ROZSTĘPÓW
  • USUWANIE PRZEBARWIEŃ
  • REGENERACJA SKÓRY TWARZY I CIAŁA
Rzeczywiscie15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 12:07   #14
zaba1982
Przyczajenie

Cytat:
Hej.jestem aga i wczoraj bylam na zabiegu laserowym fraxel:re:store w warszawie.Godzine przed lezalam z mascia znieczulajaca na policzkach a potem byl zabieg.Pierwsza dawka lasera byla prawie niewyczowalna ale druga juz palila mimo nawiewu. twarz jest potem bardzo opuchnieta i pali doslownie przez dwie godziny.Potem przechodzi. dzis czyli 14,01,2009r mam juz male strupki i jest ok.ale opuchnieta jestem nadal.mam krem i emulsje myjaca ktore lagodza skore po takich zabiegach.pozdrawiam.
zaba1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 13:55   #15
majaki
Raczkowanie

Ja miałam laser ale taki ze na drugi dzien mogłam normalnie wychodzic i nie było zadnej opuchlizny moze zaczerwienie ale to za 1 dzien mineło. Nie wiem nawet jaki miałam laser. efekty moze jakies sa ale oczywiscie chciałabym jeszcze wiecej.Nie wiem czy to zasłga lasera czy kremow ktore stosuje
Stary 2009-02-11, 08:56   #16
Cammile
Raczkowanie

To czy masz zaczerwienienia czy strupki to zależy od siły lasera ustalonej przed zabiegiem - czyli tak na prawdę wszystko zależy od tego jak głęboko laser ma się 'wwiercić'. Po takim zabiegu kremy się przydają skóra jest wtedy bardzo wrażliwa i podatna na infekcje (tak ja to rozumiem)
Stary 2009-06-10, 09:06   #17
Fisiasia
Rozeznanie

Exclamation Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn

tez chcialabym isc na taki zabieg laserowy ktory usuwa zakorniki, bo to moja zmora, mam je prawie na calej twarzy naczytalam rowniez ze taki zabieg polega na traktowaniu pojedynczych zaskornikow laserem, a ja mam ich naprawde mnostwo, pewnie bym spedzila z 5 h na takim usuwaniu, a ile to pieniedzy pewnie kosztuje

wczoraj nie wytrzymalam i je powyciskalam... o ja glupia... nie moge na siebie w lusterku patrzec
Fisiasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 14:01   #18
antiantol
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zaba1982 Pokaż wiadomość
Hej.jestem aga i wczoraj bylam na zabiegu laserowym fraxel:re:store w warszawie.Godzine przed lezalam z mascia znieczulajaca na policzkach a potem byl zabieg.Pierwsza dawka lasera byla prawie niewyczowalna ale druga juz palila mimo nawiewu. twarz jest potem bardzo opuchnieta i pali doslownie przez dwie godziny.Potem przechodzi. dzis czyli 14,01,2009r mam juz male strupki i jest ok.ale opuchnieta jestem nadal.mam krem i emulsje myjaca ktore lagodza skore po takich zabiegach.pozdrawiam.
hej, a możesz zdradzić gdzie byłaś na tym zabiegu? czy polecasz? i przede wszystkim - czy jakiś efekt widzisz? mam sporo malutkich blizn potrądzikowych (przez 10 lat się leczyłam bez skutku, przeszło z wiekiem, teraz zostały tylko blizny - duuzo) ... wyglądam strasznie, szukam skutecznego zabiegu... Będę wdzięczna za Twoją opinię
antiantol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 20:23   #19
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

up. jestem po kuracji retinoidami. pryszcze nie rwacaja ale za to pojawilo sie kilka zaskornikow zamknietych na czole i brodzie. laser naprawde moze je raz i porzadnie usunac?
Stary 2011-01-27, 07:50   #20
elektrownia atomowa
Wtajemniczenie

GG do elektrownia atomowa

Witam, jestem tu zupełnie nowa i zielona i w ogóle i proszę o wyrozumiałość. Pytacie o jakieś zabiegi w tym zabieg laserowy.
Otóż pokusiłam się na taki zabieg, jest on dość bolesny nawet przy znieczuleniu całej skory twarzy. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale tani nie był, później przez półtora roku stosowałam jeszcze isotrexin- żel z antybiotykiem. Umęczyłam się strasznie ponieważ musiałam unikać słońca.
elektrownia atomowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 21:01   #21
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elektrownia atomowa Pokaż wiadomość
Witam, jestem tu zupełnie nowa i zielona i w ogóle i proszę o wyrozumiałość. Pytacie o jakieś zabiegi w tym zabieg laserowy.
Otóż pokusiłam się na taki zabieg, jest on dość bolesny nawet przy znieczuleniu całej skory twarzy. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale tani nie był, później przez półtora roku stosowałam jeszcze isotrexin- żel z antybiotykiem. Umęczyłam się strasznie ponieważ musiałam unikać słońca.
A ile miałaś tych zabiegów? I jakie efekty?
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 12:17   #22
Karolina_fibi
Przyczajenie

też mnie interesuje ten temat. właśnie kończę leczenie aknenrominem i mam śladów trochę. lekarz oczywiście namawia mnie na laser u niego w gabinecie oczywiście ale zastanawiam się czy w przypadku niezbyt mocnych śladów nie pomoże kosmetyczka?
Karolina_fibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 12:26   #23
kasiakrakowianka
Przyczajenie

Od pewnego czasu chodzę na zabiegi, które mają zmniejszyć moją bliznę powypadkową do klinki prywatnej, co prawda są to kosztowne zabiegi, ale jestem bardzo zadowolona, po trzech sesjach laserem frakcyjnym, blizna na podbródku stała się mniej widoczna, a ja nareszcie czuję się bardziej pewna siebie.
kasiakrakowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 21:26   #24
cysiaa1991
Raczkowanie

Witam kiedyś napotkałam w gazecie bodajże w Urodzie iż jest laser typowo na trądzik chyba nazywał się Isolaz jak się nie mylę
cysiaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 23:26   #25
Mantissa_
BAN stały

Kurcze - ja mam blizny po zapaleniu skóry...

Czytałam już tyle różnych rzeczy i pytałam o lasery, ale chwilę temu znalazłam taki wpis:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3273250&start=30 (ten o tej lampie Led).
Czy wiecie coś więcej na ten temat????

Dzięki z góry

Sprawdziłam ten gabinet w necie: Face and Body Institute i ta Pani jest raczej kosmetologiem po medycynie a nie lekarzem, ale whatever
Mantissa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 10:57   #26
bettyboom1000
Przyczajenie

Cytat:
Ja miałam laser ale taki ze na drugi dzien mogłam normalnie wychodzic i nie było zadnej opuchlizny moze zaczerwienie ale to za 1 dzien mineło. Nie wiem nawet jaki miałam laser. efekty moze jakies sa ale oczywiscie chciałabym jeszcze wiecej.Nie wiem czy to zasłga lasera czy kremow ktore stosuje
Szkoda, że nie pamiętasz jaki to laser... Ja właśnie szperam w necie i poszukuję opinii o laserze Pixel... może coś słyszałyście o nim? Z tego co wyczytałam do tej pory, wszystkie klientki salonów były zadowolone. Zachwalały przede wszystkim to że szybko i bezboleśnie można pozbyć się blizn potrądzikowych.
bettyboom1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 11:38   #27
majeranekoregano
BAN stały

ceny są na pewno różne, ale jednak z doświadczenia wiem, że nie ma co się kusić na jakąś niską, bo to też potem różnie bywa, efekty nie takie, jak chciałyśmy i potem trzeba szukać jakiegoś innego miejsca, płacić jeszcze raz. A jak znasz nazwę gabinetu, to na pewno na ich stronie będzie, jaki laser mają.
majeranekoregano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-16, 10:13   #28
An349
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: laserowe usuwanie zaskórników i blizn

Kilka lat temu przebylam bardzo silny tradzik jedynym wyjściem okazała się wtdy długotrwała kuracja dermatologiczna. Pryszcze zniknęły ale to co po nich pozostało… koszmar  moja twarz przypominała pole minowe!!! Do Vesuny w Krakowie wybrałam się w listopadzie tamtego roku z zamiarem zrobienia czegos z moją buźką. Moja mama korzysta tam z różnych zabiegów na twarz i cialo już od dłuższego czasu i kiedyś poleciła mi to miejsce. Trafiłam do P. Emilii która zaproponowała mi leczenie laserowe blizn. Na początku efektow brak ale z każdym kolejnym zabiegiem widziałam roznicę. W sumie miałam 4 zabiegi i efekt końcowy jest EXTRA!! Po 9 miesiącach od pierwszego zabiegu skóra się wyruwnała jakby wypełniła, dziury nie są już tak widoczne i wreszcie makijaż ich nie podkreśla. Jestem mega zadowolona i wszystkim szczerze polecam. Chciałabym powtorzyć jeszcze na jesień ten zabieg.
An349 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-23, 13:31   #29
RedWine_15
Przyczajenie

Zaskórniki to ja bym chętnie usunęła bo nie wiem co z nimi zrobić, a i kilka blizn też by się znalazło. Ale to jakieś konkretne lasery, albo może zabiegi sa na to?

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości