jakich kosmetykow uzywacie ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-07-03, 17:46   #1
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

jakich kosmetykow uzywacie ?

Od lat mialam bzika na punkcie ubranek nie moglam wytrzymac dlugo bez zakupu jakiegos nowego ciuszka, za to kosmetyki nigdy mnie nie interesowaly ... Natomiast od czasu od kiedy odkrylam www.wizaz.pl dostalam bzika na ich punkcie. Teraz nie moge dlugo wytrzymac bez zakupu jakiegos kosmetyku Niestety chodzenie do kosmetycznego sklepu i kupowanie byleczego mija sie z celem. Dlatego postanowilam sie Was zapytac czego uzywanie? Jakie macie sprawdzone bardziej czy mniej kosmetyki ktore regularnie uzywacie ?
kasialb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 17:57   #2
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Re: jakich kosmetykow uzywacie ?

Dopiero od niedawna w moim życiu są kosmetyki, które kupuję regularnie. Po prostu w niektórych kategoriach udało mi się odnaleźć absolutne perełki i jestem im wierna.
Na przykład:
-pianka do higieny intymnej bielendy zielona herbata,wczoraj kupiłam kolejne opakowanie za śmieszne 5 zł
-toniki dax cosmetics czysta cera, wczoraj kupiłam kolejne opakowanie
-płyny do demakijażu, w szczególności effaclar LRP
-szampon i maska z wyciągiem z bambusa Cosmetici Dora
-balsam do ciała loreala nutrilift
-emulsja do mycia twarzy z mikrogranulkami neutrogeny
-błyszczyki glam shine loreala
Hmmm. Jest trochę rzeczy, które naprawdę uwielbiam i nie mam już potrzeby szukania dla nich zastępców.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 19:06   #3
201607150859
Konto usunięte

Hmm, ja natomiast staram się kupować to co sprawdzone, ale jest tyle nowości na rynku, że aż kusi i nęci. Lista tego co lubię na chwilę obecną przedstawia się w sposób następujący:
- Odżywka do włosów Wax - bardzo skuteczna i niedroga, odkryta dzięki wizażowi.
- nawilżająca odżywka bez spłukiwania z profesjonalnej linii Schwarzkopfa _ bonacure - śliczny zapach, skuteczna i nie obciąża wlosów, a ja mam je bardzo delikatne, cena też niewysoka 33 zł,
- balsamy Ziaja - kakaowy i oliwkowy, chociaż niezłe z nich tłuściochy to i tak je uwielbiam za działanie, zapach i niską cene.
- scrub do ciała z serii Planet SPA Avon z masłem shea i balsam do ust z tej serii - zapach mnie zniewolił i jestem im wierna,
- zielona glinka w tubce Algeritz 0- rewelacyjne działanie, dzięki niej nic mi już nie wyskakuje na twarzy,
- krem Milk Comfort Avon - nie lubię ich kremów, ale ten mi świetnie służy, nie zostawia lepkiej warstwy no i rano widać efekty,
- Etiaxil - pogromca pocenia, też odkryty dzięki wizazowi, jest poprostu KW !!!
- błyszczyki Glam Shine L'oreal - podzielam opinię Koko, są naprawde niezłe,
- potrójne cienie Bourjois, trwałe i śliczne,
- żel pod prysznic Lirene - na początku myślałam, że to średniak, ale zateskniłam za nim, a to coś znaczy.
- puder brązujący Rimmel - bardzo go lubię, bo nie ma miliona drobinek, które sprawiają, że wyglądam jak obsypana brokatem,
- krem Lisanel Active na noc SVR - może nie latem, ale zimą rewelacja, koniec z niedoskonałościami skóry,
- Gloria Cacharel'a - moja miłość zapachowa ostatnich miesięcy, cudny i cieplutki zapach.
Hmmm, to chyba wszystko. Te produkty lubię i chętnie w siebie wcieram, psikam się itp.
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 19:07   #4
sarimatha
Rozeznanie

GG do sarimatha Wyślij wiadomość przez Yahoo do sarimatha

dawno tu nie zaglądałam a wizaż to mój drugi dom hi hi, no więc rzeczywiscie mam kilka kosmetyków do których wracam :

- Avon, Foot Works, Rough Skin Remover (Złuszczający krem do stóp) przydaje się szczególnie w lecie gdy chcemy zeby nasze stópki były zadbane, pomaga też kiedy stopy są wymęczony podskakiwaniem na imprezie lub koncercie

-Iwostin, Krem nawilżający - ulubieniec, lekki w formie emulsji, dostatecznie nawilża i nie uczula

-Eris, Lirene Dermoprogram, Antycellulitowy peeling- skóra po jego zastosowaniu jest hiper-gładka :bic:

- Paloma Color, Nawilżający błyszczyk do ust bo jest
dyskretny i seksowny, dobrze odżywia

-Soraya, Wiatr - Balsam do ciała ujędrniający - łądnie pachnie i rzeczywiście ujędrnia

-Bielenda, Zielona Herbata, Tonik witalizujący - ma miły zapach, tonizuje,jest delikatny

-PharmaCF, Venus, Żel do higieny intymnej - jest tania, wydajna i rzeczywiscie pozwala zachować świeżosć

-Schwarzkopf, Gliss Kur do włosów długich i rozdwajających się, Odżywka regeneracyjna bez spłukiwania - jednyna w swoim rodzaju, nadaje cudowny zapach i błysk włosom

-Bourjois, Very Vernis Nail Enamel - i mój ulubiony rose caraibes..piękny kolor i trwałosć w jednym

-Forte Sweden, On Line, Mleczna kąpiel - sól do kąpieli, pozwala mi się zrelaksować w kapieli

-Bielenda, Olejki do kąpieli - cudnie się pieni, maja świetne zapachy, pozostawiaja wyraźną powłoczke na skórze,jestem uzależniona od nich

-Pupa MINI - L'azur kremowy błyszczyk- fajny błyszczyk, o neonkowym kolorku, świetnie pielęgnuje wargi

-Max Factor, Creme Puff - puder dający lekkie, miękkie wykończenie, stawia kropkę nad "i" w makijazu

-Avon, Bubble Bath, Płyn do kąpieli - mam całą kolekcję, śliczne buteleczki imiłe połączenia zapachowe

- IsaDora, Express Star Gloss - ulubiony błyszczyk, majac go na ustach czuję się gwiazdą :P

- Rimmel, Blush - lubię musnąć nim policzki wtedy moja
twarz nabiera szlachetnosci, delikatnie podkreśla kości policzkowe

- no i na koniec jeden zpierwszych moich kosmetyków, któremu dorównuje tylko dior Bourjois, Volume Glamour najlepsza mascara do której mam poprostu sentyment

oczywiście to moja wersja mini kosmetyczki cieszę się że nie jestem odosobniona w shopoholiźmie
sarimatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 19:09   #5
201608040942
Konto usunięte

Kiedys takim niezastapionym kosmetykim byl Nivea Soft. Teraz juz od ponad roku zrezygnowalam z niego po latach uzywania i zreszta ja juz zblizam sie do 30-ki wiec chyba cera potrzebuje czegos wiecej. Przezucilam sie na Nivea Visage z Q10 i R, ale po pol roku uzywania stan mojej cery sie pogorszyl tzn pryszcze dostalam i nie chcialy sie goic, a wczesniej nie mialam z tym problemow. Teraz przezucialam sie na kosmetyki z apteki, ale mam tez inne. Nauzywalam sie Effaclar zelu do mycia tzn probki teraz mam normalne opakowanie i chyba nie bede juz cudowac i szukac nowoaci, chodz nie wiem czy mnie nie podkorci czegos wyprobowac, patrze na reklame nowej Neutrogeny ktora uzywa sie jak zel albo jak maseczke, to chyba dla tych co nie lubia lub nie moga miec wiecej kosmetykow. Krem od oczy Hydraphase LRP super nawilza i puki moja cera nie bedzie potrzebowac czegos na zmarszczki pozostane przy nim (te zmarchy co mam rozprostowal czyli tylko to byla suchosc skory). Ostatnio wyprobowalam Hydraphase XL bardzo sobie chwale, ale nie kupialm jeszcze duzego opakowania bo chce zuzyc te wszystkie oprobki co mam z polskich kosmetykow. Kwasy to Effaclar K po wielu probkach mam duze opakowanie ktore na lato odstawilam, jest tak lagodny ze chyba nie bede szukac mocnych kremow poza tym lakko nawilza. Woda termalna LRP korci mnie wyprobowac Avene ale to sie zobaczy jak ta skoncze. Napewno plynem do kapieli bez ktorego sie juz nie umie obejsc jest Penaten rumiankowy, wczesniej wierna bylam Nivea i Dove, teraz kosmetyki dziecece sa w ruchu i chyba dlugo pozostana bo i tak za 8 miesiecy bede je musiala kupowac a robia skorze tak dobrze. Ogolem lubie probowac rozne rzeczy jesli chodzi o cialo i tak dokladnie nie znalazlam balsamu przy ktorym chce znostac na stale, acha serum YRna celulit (musialam odstawic) ale po ciazy napewno wroce, dla mnie bomba
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 19:15   #6
201608040942
Konto usunięte

Zapomnoalam dodac ze koniec testowania tuszy teraz tylko MF chodz nie koniecznie jeden tusz. Wyprobowalam ten zwykly dajacy Clasic Look teraz probuje 2000 Calori i kusi mnie Morleshys czy jak go sie tam pisze.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 20:35   #7
dziewczyna
Zakorzenienie

Ja jak na razie jestem wierna szamponowi do włosów i paście do zębów firmy Amwey. Opakowania są duże i straaaaaaaaasznie wydajne. Powiem tylko, że szampon starczy na pół roku dla czteroosobowej rodziny przy myciu 2-3 x głowy w tygodniu przez każdą osobę, a pasta na jakieś 4 m-ce. Gdybym mogła sobie pozwolić cenowo na inne kosmetyki tej firmy to pewnie nie szukała innych.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-03, 21:48   #8
Camilla
Zakorzenienie

Hmm...mało mam kosmetyków, którym jestem wierna, ale kilka ich jest.
Z tuszy do rzęs to pogrubiający Oriflamu, używam od ok. 2 lat, również z oriflamu używałam podkładów,ale ostatnio z braku kasy kupiłam Viperę.
Pudry w kamieniu to Vipery, ponieważ są tanie i naprawdę świetne używam dwóch: transparentnego matującego oraz brązującego.
Toniki do twarzy to Dax Cosmetics na przemian używam o wzmocnionym działaniu z serii czysta cera (perfecta) i z serii Sekrety Urody różnaego.
Żel do mycia twarzy z mikrogranlulkami Daxa.
Balsam brązujący do ciała Ziaji z serii "Sopot", odżywkę Plantica V Olejek Rycynowy (rewelacyjnie nawilża i wygładza włosy)oczywiście firmy Ziaja, mam również żel Lipocell bloker o peeling z tej serii chociaż zastanawiam się teraz nad Lirene czyli nad czymś mocniejszym.
Z szamponów to od dośc dawna używam Timotejów obecnie mam z ekstraktem z henny do włosów brązowych (użyłam kilka opakowań i długo się z nim nie rozstanę to samo dotyczy odżywki z tej serii).
Maseczek do twarzy używam Oriflamu i Dax Cosmetics.
To na tyle.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 21:57   #9
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

A co to jest takiego ten 'scrub' ? Do czego to służy i jakie daje efekty ? I gdzie kupujecie glinke Aligeritz ? W aptekach czy sklepach kosmetycznych ?
Stary 2004-07-03, 22:10   #10
201607150859
Konto usunięte

Scrub to to samo co pilling, ale ja nigdy nie wiem jak to się pisze, więc używam tego drugiego określenia, które w dosłownym znaczeniu brzmi "wyszorować". Czasem jest na opakowaniu napisane zamiast pilling to scrub i może w sumie jest jakaś różnica, ale aż tak wtajemniczona nie jestem
Glinkę można dostać (ale nie jest to łatwe) w zielarskich sklepach (przynajmniej w Bydgoszczy), a ja zaopatruję się w nią też czasem w esentii
www.esentia.pl
A jesli chodzi o dobre kosmetyki to zapomniałam o Bazie pod cienie Art Deco , która jest po prostu rewlacyjna.
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-03, 22:14   #11
kasialb
Raczkowanie

GG do kasialb

Dziekuje
Stary 2004-07-04, 09:34   #12
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Zupełnie zapomniałam o antidralu i pudrze brązującym w kamieniu vipery.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-04, 11:48   #13
Edyta
Zadomowienie

Re: dzięki wizażowi :)))

Dzięki wizażowi większość kasy wydaję na kosmetyki, nie na ciuchy) Najwięcej na perfumy , to mój "konik ".
A z perełek kosmetycznych, które odkryłam dzięki wizażowi, mogę wymienić m.in.
Krem multiwitaminowy z retinolem St Ives (niestety, wycofują go)
Korektor Diora pod oczy Anticerne Diorlift
tonik grejpfrutowy w piance Idei 25
podkład Revlona Skinlights Diffusing Tint
balsamy Eveline
kosmetyki Dermedic (antycellulit, antyperspirant)
tusz Bourjois Volume Glamour
itd. itp.
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-04, 18:32   #14
Rena
Zakorzenienie

> - błyszczyki Glam Shine L'oreal - podzielam opinię Koko, są naprawde niezłe,

Mi się bardzo podoba kolor glam shine i efekt jaki wyczarowywały na ustach, ale (może mam wrażliwy naskórek na ustach) wyraźnie czułam drobinki brokatu jakie znajdowały się błyszczyku, był to dla mnie spory dyskomfort.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-04, 19:59   #15
cosma
Zakorzenienie

Re: dzięki wizażowi :)))

Jesli chodzi o kremiki to moim faworytem jest firma Olay i jej seria Complete Care(mam wersje na noc).Do niedawna uzywalam tez wersji na dzien, ale mi sie skonczyla.
Zamiast kupic drugi sloiczek Complete Care to polasilam sie na nowosc innej firmy i teraz jestem zawiedziona.
Z kosmetykow kolorowych to tusz Loreala Double Extension,fluid Revlona Colorstay,cienie Isadory(poczworne),szmink a Water shine diamonds Maybeline i Shine Delicious Loreala.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-04, 20:14   #16
Rena
Zakorzenienie

Ulubione i wielokrotnie kupowane przeze mnie kosmetyki:
1. włosy - szampon vichy dercos do włosów suchych (farbuje włosy), odżywka l'oreal elseve do włosów suchych, pianka do włosów garnier fructis volume
2. Twarz - krem nivea soft (probowalam drozszych i zawsze wracalam do tego, mam sucha i wrazliwa cere), mleczko do demakijażu johnson,
3. ciało - balsamy i żele pod prysznic johnson zwłaszcza migdałowe, balsam lekko brązujący kolastyna
4. Dezodorant i woda toaletowa - seria the healing garden
5. makijaż - tusz do rzęs rimmel podkrecajacy rzesy, cienie do powiek rimmel valmut pearl
6. usta - kredka do ust nivea golden shine, mi akurat jest dobrze w tym kolorze
Stary 2004-07-04, 20:21   #17
Rena
Zakorzenienie

> Balsam brązujący do ciała Ziaji z serii "Sopot",

Ja miałam ten balsam i mimo bardzoo ostrożnej i dokładnej aplikacji zawsze pozostawaly smugi.
Stary 2004-07-04, 20:44   #18
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82

to teraz ja:
1. krem Nivea(zawsze mam, używam w kryzysowych dla skóry sytuacjach)
2. tonik Nivea
3. odżywka do paznokci Avon Strong Results
4. mleczko do Ciała Nivea(ostatnio odkryłam balsam Ziaja oliwkowy)
5. krem do rąk migdałowy Avon (tylko zimą, na lato zbyt mdły zapach)
6. płyny do higieny intymnej Ziaja i AA
7. puder prasowany Lentheric nr08
8. antyperspiranty perfumowane w kulce z Avonu(nazywane kuleczkami)
i pewnie jeszcze kilka, ale teraz nie pamiętam. to są takie do których zawsze wracam, w międzyczasie próbuję różnych nowości, bo lubię czasem coś pozmieniać, odkryć coś nowego... ale większość zakupów poprzedzam "wizytą" w KWC
gosiunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-04, 23:16   #19
Rossie
Raczkowanie

Kosmetyki, których najczęściej używam i które polecam to:
* odzywka do włosów Henna Treatment WAX - super! włoski mięciutkie, błyszczące i gładsze
* płyny do higieny intymnej AA i Ziaja
* krem Nivea - niezawodny kiedy coś podrażni skóre
* tusz do rzęs Maximum Volume Manhattana - super podkręcone i pogrubione rzęski
* żele pod prysznic Palmolive Naturals i Aromatherapy - prześliczne zapachy
* kremy do ciała Fruttini - cudownie pachną i wygładzają skórę
* żele do golenia Gilette for Woman
* dezodoranty antyperspiracyjne Lady Speedstick (sztyfty) - świetnie chroni ą przed poceniem się i przepięknie pachną
* krem do rąk migdałowy Avon - przepięknmy zapach i gładkie dłonie
* szampony Timotei (szczególnie miodowy) i Elseve - często do nich wracam
No i to narazie tyle z moich ulubionych kosmetyków, które często goszczą u mnie w łazience Jak coś sobie jeszcze przypomnę to dodam
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-08, 21:12   #20
Magda.
Zadomowienie

Ja się chyba uparłam na firmę Beiersdorf , bo nie mogę się rozstać z ich wyrobami, mianowicie kosmetykami Nivea i Eucerin. Na mojej skórze są sprawdzone i nigdy nie zawodzą. Ale po kolei:

NIVEA- przede wszystkim:
-tonik bezalkoholowy
-krem regenerujący na noc
-balsam do skóry suchej

EUCERIN (nie ma ich zdaje się w Polsce, ale dla podróżujących polecam www.eucerin.com):
-emulsja do twarzy chroniąca przez UVA i UVB SPF 30 (bezzapachowa, lekka, a nawilża na cały dzień)
-żel do mycia twarzy
-łagodzący krem do ciała (miałam problemy z suchymi "plackami" na nogach i znacznie je złagodził). W ogle Eucerin to kosmetyki dla osób z problemami skórnymi.

A poza tym:
-płyny do higieny intymnej Ziaja
-balsam do ciała Bio Nutrition Yves Rocher
-podkład rozświetlający Skinlights Revlon
-Intelligent Mascara Lumene
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości