![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urban Legends (historie zasłyszane:D)
Izaluka, o kurcze... chyba bym na zawał zeszła
![]()
![]() |
#92 |
Lady of Harley-Davidson
|
hehe moze maly offtop ale a propos tego co napisala izaluka
do mojej kumpeli w bydgoszczy w parku podeszla kiedys cyganka i powiedziala ze w ciagu 3 tyg umrze. kumpela przerazona, ja w zasadzie tez. to bylo w te wakacje. kumpela zyje do dzis i ma sie dobrze ![]() ale nie czaje po co ludzie takie glupoty gadaja tylko po to zeby straszyc innych? nawet jak ktos niby nie wierzy w takie rzeczy to mozna sie niezle przestraszyc...
![]() |
#93 |
*sportaddict*
|
ja poza tymi, o których napisalyście pamietam 2:
1: koleś po imprezie budzi się w wannie z lodem, a obok kartka, że ma wyciętą nerke ![]() 2: w zamian za oddanie zgubionego portfela Arabowi, ów wdzięczny Arab ostrzegł znalazce (przykładowa wersja): - nie wsiadaj do metra 15. grudnia ![]() oczywiście zawsze te historie zaczynają sie od: - na imprezie u znajomych... albo - moja znajoma oddała portfel Arabowi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Ja w dzieciństwie strachałam się słysząc historię o sanatorium, do którego pojechała pewna dziewczyna, a w którym ileś tam lat wcześniej zmarł jeden z pacjentów. iii dziewczyna podobnoż którejś nocy zeszła na dół i usłyszała dźwięk pianina dobiegający z pokoju, w którym ono stało. Weszła tam i zobaczyła ino "bezludne"
![]() ![]() Przyjaciółka straszyła mnie tym po nocach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Oj moglam nie czytac tego watku przed snem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
urban legends nie muszą być makabryczne... kto zna taką?
Pewien Niemiec był zapalonym mysliwym. Miał już w domu rozmaite trofea: skóry, rogi itp. Wszystko - z wyjątkiem skóry niedźwiedziej. I bardzo jej pożądał... Ale wiadomo - misie są chronione, nie wolno na nie polować. Gościu sobie wymyślił, że w skorumpowanej Polsce załatwi sobie zezwolenie na odstrzał. A że miał tu rodzinę, obiecał im nowiutkiego Mercedesa za załatwienie sprawy. Rodzinka się starała, ale nic się nie dało zrobić. W końcu jednak znaleźli sposób: od dyrektora cyrku odkupili starego niedźwiedzia, który już wkrótce i tak miał być uśpiony. Zorganizowano polowanie: Niemiec czeka ze strzelbą na ambonie, a nagonka pędzi mu na strzał grubego zwierza. Ale... przez las przebiegała droga, którą jechał sobie na rowerku wiejski listonosz. Jedzie sobie, jedzie, a tu z krzaków wypada niedźwiedź. Chłop się przeraził, przewrócił się, zostawił rower i chodu! pieszo przez krzaki. A niedźwiedź... jako że z cyrku pochodził, podniósł rower, wsiadł na niego i jedzie... Niemiec w podnieceniu czeka na bestię, a tu prosto pod strzał podjeżdża mu zwierz na rowerze... Zrobił dwa kólka na polance, i odjechał, zostawiając myśliwego porażonego atakiem serca...
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Wanda, to a propos niedźwiedzia. Za moich dziecięcyh lat krążyła historia o facecie, który kupił sobie szczeniaka - owczarka kaukaskiego. Z upływem czasu pies rośnie i rosnie, az w końcu wyrósł tak, że właściciel się zaniepokoił. Poszedł z psem do weterynarza po poradę, a weterynarz mu mówi, że to nie pies, tylko... niedźwiedź.
O ile pamiętam, historia toczyła się gdzieś w rosyjskich ostępach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
wanda -
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały wątek i nieźle się ubawiłam.
O niedźwiedziu z zoo słyszałam w dzieciństwie.
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Przeczytałam cały wątek i stwierdzam, że 50 procent historii słyszałam u mnie w małym trójmieście kaszubskim
![]() Najgorsza i najbardziej przerażająca była dla mnie kiedyś ta historia o mężczyźnie ubranym na czarno, który pyta o godzinę i następnego dnia umiera ![]() Pamiętam, że pewnego dnia jechałam z mamą coś załatwić, wracałyśmy jak już się ściemniało, zima była. Stoimy sobie na dworcu i nagle podchodzi do nas facet ubrany na czarno i pyta która godzina, mama oczywiście nieświadoma zagrożenia mu odpowiedziała!! Pamiętam, że całą drogę do domu, a później pół wieczora płakałam że ona umrze ![]() A z kolei historia o czarnej limuzynie z szatanem, diabłem czy kimś tam doprowadziła biedną małą Paulinkę (mnie) i jej koleżanki do chodzenia wszędzie z różańcem i wodą święconą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Znam niektóre z tych historii
![]() Ja słyszałam jak kiedyś siostra zakonna opowiadała mojej koleżance że kiedyś słyszała o dziewczynie która na koloni poszła do toalety i robiąc siku usiadła na desce klozetowej na której dziwnym trafem była sperma ![]() Okazało się że ta dziewczyna zaszła w ciążę!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta sama nauczycielka opowiadała jeszcze inną historię z nią poniekąd w roli głównej. Otóż w jakimś mieście (nie pamietam) przed akademikiem stoi samolot/odrzutowiec/ coś w każdym razie co latało ![]() ![]()
![]() Edytowane przez kate_rossi Czas edycji: 2009-01-19 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
1. dziecko wracalo same przez pola w mrozie ze szkoly i gdy dotarlo do domu mialo odmrozone rece - ciemno-sine, matka owinela kocykiem raczki i ustawila obok kominka dziecko poczym zadzwonila do lekarza; gdy tenm przyjechac i odwinal kocyk raczki dziewczynki zostaly mu w jego dloniach (odpadly) - to akurat prawdopodobnie by sie stalo gdyby ta kobieta naprawde tak zrobila
2. malzenstwo mialo yorka i gdy pani wyjmowala z lodowki kurczaka; wypadl jej i spadl na pieska, zabijajac go - wersja inna, piesek porwany przez jastrzebia w parku botanicznym 3. kapelusznik - gdy bedzie sie przed snem za dlugo myslec o kapeluszniku (taki stary mezczyzna w czarnym kapeluszu) to rano cien kapelusza ukaze sie na stole wiekszosc z wymienionych tu historii juz slyszalam; a o tym yorku to kazdy sie zarzeka, ze to jego brat/siostra/znajoma - tak jak w wypadku innych, Waszych historii ![]()
![]() ![]() 171cm Edytowane przez 1stLaDy Czas edycji: 2009-01-19 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
btw z rozdrabnianiem zboza to nie ma nic wspolnego Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Moja koleżanka kiedyś opowiadała (że jej koleżanka gdzieś usłyszała
![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z innych "urban legends", chociaż to podobno prawda (jak zwykle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja znam historię o trupim jadzie:
Pewnego wieczoru studentka spotkała się ze swoim nowym chłopakiem, całowała się z nim, ale na tym się skończyło. Umówiła się z nim ponownie - tym razem miała przyjechać do jego domu (pierwszy raz). Jednak kilka godzin przed umówionym spotkaniem postanowiła je odwołać, bo zauważyła dziwaczne wypryski wokół ust. Poszła do lekarza, który stwierdził, że są one wynikiem kontaktu z trupim jadem, który nawet w małych ilościach może być śmiertelnie trujący. Dziewczyna zgłosiła to policji, a policja pojechała do mieszkania chłopaka i w jego wersalce (w innej wersji była to szafa) znalazła zwłoki młodej dziewczyny. Sekcja zwłok wykazała, że chłopak wielokrotnie odbywał z nią stosunek seksualny (już po jej śmierci). Dziewczyna (ta żyjąca, z wypryskami od trupiego jadu) miała być prawdopodobnie kolejną ofiarą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dobry wątek, własnie dziś przypomniałam sobie historię o czarnej wołdze lub limuzynie, która zamiast lusterek ma rogi, podróżuje nią diabeł i pyta przechodniów o godzinę. Gdy delikwent odpowiada, diabeł na to "to twoja ostatnia godzina" i ten człowiek umiera następnego dnia o tej godzinie. Heh, jak byłam mała, tą historią straszyli mnie kuzyni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bajeczka jakaś?
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Zasłyszane ostatnio: ktoś porywa dzieci w hipermarkecie, zaciąga je do łazienki i goli im tam głowę. Z taką historią zadzwoniła do kolegi mojej mamy jego córka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
o matko, nic głupszego w tym wątku nie czytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.