|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 87,50% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 12,50% |
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: wszystko o cerze naczynkowej
kattis2608, Diroseal używaj na noc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Nikito pisze tutaj,zeby nie zasmiecac Plotek
![]() ![]() -czy jednorazowo rozrobic ampulke z oliwka?tylko z jaka proporcja oliwki?ampulka ma poj.1ml ale w koncu to 10% stezenie vit.K wiec nie mam pojecia czy 10ml oliwki nie bedzie za malo? a moze dac polowe ampulki na 10ml? Przegladalam receptariusz na mazidlach ale nie moglam za bardzo znalezc tego,na czym mi zalezalo wiec postanowilam spytac Ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Hexxano ja robie to na "oko" pół ampułki i do tego pare kropli oliwki.. nie wiem jak się wit k zachowa przy dłuższym przechowywaniu więc staram się robic jednorazowe porcje
ja sie nigdy nie bałam tych 10% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam wstepnie mala ilosc tzn.na ok 8 ml wlalam 1 ampulke,reszte zostawilam w lodowce-mam nadzieje,ze przez 2-3 dni nic sie nie stanie,w kazdym razie zdam relacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Kattis2608 na dzień wybrałabym Ruboril, Iwostin może sprawdziłby się latem, na zimę jest zbyt mało treściwy i mnie wysuszał, a z tabletek zamiast Rutinoskorbinu polecam Cerutin - jest tańszy a 2-3 tabletki dziennie muszą wejść w skład twojej codziennej diety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za info o szamponie (zajrzalam na forum gazetowe
![]() ![]() MAm jeszcze jedno pytanie, wlasciwie nie wiem czy to dobry watek, ale tu sie tez chyba filtromaniaczki udzielaja ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do uzykowniczek diroseala
używam go od ok.7 miesięcy i ogólnie mi służy,ale mam wrażenie że mnie wysusza,więc bardzo często po upływie conajmniej godziny od nałożenia d.smaruję sie czymś (olejkiem,kremem)żeby sie dowliżyć. Ale i to nie zawsze pomaga-często rano buzia i tak jest lekko przesuszona,szczególnie na policzkach koło nosa jest taka "staruszkowata". Mało tego czasem dopada mnie taki piekący wysusz (tak raz na miesiąc ,dwa) że wszystko mnie piece,łuszczy sie i jest czerwone. I wtedy muszę na dobrych kilka dni odstawić wszystko (diroseal,serum C...)i ratować sie alantanem i innymi smarami Czy to może byc spowodowane przez diroseal? czy bardzo zmniejszyłaby sie jego skuteczność jakbym uzywała d.co drugi dzień tylko?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam tylko czego to zasługa! I parę dni temu znowu mnie dopadło i już wiem, że nie jest to wina dirosealu! gdyż aplikowałam go jedynie na policzki i nos, czoło oraz brodę smarowałam effaclarem. A ten dziwny przesusz (właśnie odrobinę piecze, skóra czerwienieje, w tych miejscach jest szorstka i na końcu okropnie się łuszczy) dopadł mi okolice nosa i uwaga brodę! A całą twarz równomiernie smarowałam jeynie serum C! i wygląda na to, że własnie serum C mnie tak załatwia od 3 miesięcy. Dziwi mnie tylko że przez piewsze 2 miesiące jego stosowania nic podobnego się nie działo! Zastanawiam się czy to może serum w reakcji z jakimś inym kosmetykiem tak reaguje na mojej skórze. Ten plackowaty przesusz dopada mnie raz na miesiąc i dopiero po ok tygodniu jest ok, a makijaż wtedy wygląda okropnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
ooooo o tym nie pomyślałam. A jakiej wersji serum używasz?
ja tej z kw.HA http://mazidla.com/index.php?option=...id=81&Itemid=2 Serum używam też jakieś pół roku,i zawsze mam po nim taka fajna buzię....dlatego nie przyszło mi do głowy że to może byc powód moich problemów... Foxi,a robisz jakies przerwy w uzywaniu serum (np.między jedna a druga buteleczką)? ja czasem tak,czasem nie.Teraz bedę.... A może trzeba by stężenie wit.C zmniejszyć.... I napisz czego jeszcze uzywasz,tzn.z czym ewentualnie może wchodzic w reakcję,jak piszesz.
![]() |
![]() |
#730 |
BAN stały
|
A ja mam pytanko odnośnie oliwki Hipp o której piszecie, to taka zwykła oliwka do ciała? jak Johnson&Johnson? Kupujecie ampułki z wit K mieszacie jedno i drugie i bum na twarz tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
oto oliwka hipp we własnej osobie-do kupienia m.in. w rossmannach
http://www.hipp.pl/tce/frame/main/53.htm dla sama oliwka fajna,ale zapch to koszmar (zaznaczam-chyba jestem jedyna na tym forum której zapach sie nie podoba)
![]() |
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Lepsza jest uboga mądrość niż głupie bogactwo. Diogenes Edytowane przez Suri Czas edycji: 2007-02-05 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czuję sie rozgrzeszona ![]() Co do łączenia,to takie nie do końca łączenie,bo diro na noc,a serum na dzień... No i jedno i drugie w słuzbie naczynkom....nie chciałbym z niczego rezygnować,ale -bede teraz nakładać d.co drugi dzień -bede robić kilkudniowe przerwy w używaniu serum
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Przyczajenie
|
evitko21, ja Diroseal stosuję co drugi dzień i nie wyobrażam sobie, abym mogła stosować go codziennie
![]() O rany!!!to chyba jednak sie nie zdecyduje na Diroseal ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#737 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://mazidla.com/index.php?option=...id=26&Itemid=2 ale często tą wersję zmodyfikowaną (z 3-4 kroplami alkoholu). W zależności od kondycji skóry czasem zdarzy mi się również 5%C lub 15%C. Z tymi przerwami w stosowaniu serum to różnie bywa, ale przyznaję, że raczej rzadko je robię. Najczęściej stosuję serum przez 5-6 dni i 1-2 przerwy. Wygląda na to, że jednak za często? ![]() Cytat:
Ostatnie podrażnienie dostałam będąc w górach na urlopie tydzień temu (w 3 dzien pobytu). Czyli sprawca był któryś ze specyfików, który miałam wówczas ze sobą! Stosowałam jedynie rano serum C (hojnie),na to filtr, a wieczorem diroseal na nos i policzki, a na czoło i brodę effaclar K(+tonik BHA na całą twarz 2x w tygodniu jedynie). I tak 3 dni z rzędu chyba i dopadło mnie...... ![]() Najwidoczniej to solidarność skóry na mojej twarzy zadziałała ![]() Minął dobry tydzień, nie używam ani dirosealu teraz ani serum, ale jeszcze makijaż w tych miejscach wygląda jakby się zwarzył na twarzy. Jeszcze 2 dni i będzie dobrze mam nadzieję. Będę teraz na pewno rzadziej stosować serum C, 2 dni serum, 2 dni przerwy będzie lepiej chyba, albo może co drugi dzień? Nie potrafię całkiem z niego zrezygnować, gdyz bardzo poprawia mi koloryt skóry zwłaszcza teraz zimą! Evitka a czym się ratujesz jak dostajesz podrażnienia, uzywasz jakichs maści? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wlasnie swiezo po testach i....bajka,rano obudzilam sie z taka cera jak jeszcze nigdy zaden krem czy serum nie dalo efektu.Buzia odpowiednio nawilzona,gladka i...co wazne widac,ze cera uspokojona-bez zadnych zaczerwienien,co nawet po Dirosealu mi sie zdarzalo. Oliwka Hipp jest o tyle lepsza od innych,ze ma bardzo prosty i krotki sklad,dzieki temu inne firmy sa daleko za nia w tyle ![]() Ampulki z vit.K dostaniesz tylko na recepte. Wstepnie zrobilam sobie mieszanke ok.8ml oliwki + 1ampulka,razem to wymieszalam i nalozylam glownie na policzki;reszta poszla do lodowki i bede miala na jakies 2 razy.Musze sama wyczaic jaka ilosc bedzie mi sprzyjac jak najlepiej,mam wrazliwa cere i boje sie podraznienia chociaz Nikita pisala,ze nakladala zawartosc ampulki bezposrednio na skore i nic sie Jej nie dzialo. Przetestowalam sporo mazidel dla naczynkowcow ale samorobione serum najlepiej wplynelo na moja cere juz po jednej nocy,wole tego typu rzeczy nakladac na noc-w ciagu dnia byloby jak dla mnie za duzo zachodu,tymbardziej ze i tak filtruje sie codziennie i nie potrzebuje niczego dodatkowo pod filtr;chociaz musze wyprobowac jak by sie zachowywalo SVR 50 na tym serum ![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Evitko mnie wysusza wit. C a nie Diroseal.
Używałam Dirosealu codziennie i nic nie wysusza jeśli nałożę godzinkę później nawilżacz z mocznikiem. Wysuszało mnie samorobne serum z wit. C, a także Activ C i Juwit. Odkąd odstawiłam wit. C (choć z wielkim żalem) moja skóra wreszcei przestała wyglądać jak u staruszki. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ale czy do naczynkowej cery mona stosowac np Avene Hydrance Optimale Legere??? czyli oprocz codziennego stosowania kremu Ruboril i filtru powinnam jeszcze krem nawilzajacy??nie za duzo tego bedzie? a kolejnosc?najpierw Ruboril,po paru minutach krem nawilzajacy i na koncu filtr? o rany,ale ja mam braki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ruboril stosujesz rano pod filtr. Krem nawilżający stosujesz na noc w dni "bezdirosealowe".
![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hexanno jak zdobyłaś receptę na ampułki? Już widzę siebie z błagającą miną w aptece o sprzedanie bez repcepty: "A po co pani?" "A, bo wie pan, dziewczy na wizażu pisały, że to dobre na naczynka" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Suri ślicznie Ci dziękuję za odpowiedz-teraz już wszystko jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
No tak, ale to Twoje zdanie. Ja bym nie ryzykowała takich stwierdzeń. Dziewczyny dużo tu pisały, że nawet siedząc w łózku się filtrują. W artykułach czytałam, ze jeśłi chodzi o ochoronę UVA, to nie ma różnicy czy siedziz w domu w pocmurny dzień czy wychodzisz na dwór w lipcowm upale. UVA przenika przez chmury. Jeśli chodzi o UVB to praktycznie tylko okres wiosenno - letni i to na dowrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Confused jezeli chodzi o recepty to z tym akurat nie mam zadnego problemu bo mama zalatwi
![]() ![]() ![]() Trudno jest mi doradzic ale bez recepty to ciezka sprawa by je kupic przynajmniej u mnie w miescie;jakis czas temu bylo kilka aptek gdzie bez recepty sprzedawano rozne leki ale pozniej byla jakas afera i skonczylo sie. Stane jeszcze za glosem Suri,poniewaz sama sobie czesto gesto odpuszczam filtrowanie kiedy jestem w domu lub w pochmurne dni-zreszta nigdy nie krylam ale nie naleze do ortodoksyjnych filtromaniaczek ![]() Nie czuje sie z tego powodu zle poniewaz oprocz uzycia filtra w nalezytej ilosci trzeba by go reaplikowac w odpowiednich odstepach czasu,nalozenie makijazu staloby sie praktycznie niemozliwe bo caly czas istnieje ryzyko,ze zetrzesz filtr z twarzy lub zdestabilizujesz kolorowka itp. Filtry sa dla Nas a nie My dla nich-to chyba Erato kiedys napisala i sa to swiete slowa,poniewaz nie dajmy sie zwariowac ![]() ![]()
![]() |
#747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
-mazidłowymi olejkami (czasem w połączeniu z kwasem HA) -alantanem plus w maści -"dobrze" robił mi też cold creme z avene,ale tylko próbeczkę miałam (rozwarzam kupno całego opakowania,albo czegoś innego na te podrażnienia) Cytat:
i podpisuję sie rękami i nogami pod tym że FILTRY SĄ DLA NAS ,A NIE MY DLA NICH jako nieortodoksyjna filtromaniaczka,która ma gdzieś smarowanie sie do odkurzania (ale w pochmurne dni sie smaruję,bo filtr to dla mnie najlepszy krm ochronny)i która nigdy nie nałozyła 2,5 ml filtra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.