|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wózki Implast typ Driver XL 3 lub 4
Czy któraś z Was lub waszych znajomych miała do czynienia z takim wózkiem? Jak się sprawdzał w użytkowaniu, prowadzeniu, latem, zimą itp.
Pytam bo juz niedługo czeka mnie decyzja o wyborze wózka i te modele Implasta całkiem nam pasują. Słyszałam różne obiegowe - głównie niekorzystne - opinie dotyczące polskich wózków i chciałabym sie przekonac czy to prawda czy raczej wymysł. Będę bardzo wdzięczna za odzew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Też jestem ciekawa opinii na temat tego wózka. Mi chodzi o Drivera XL4
![]() ![]() W sklepie wypytałam babeczkę, ile było reklamacji. Odpowiedziała, że mięli jedną, bo przednie skrętne ośki się psuły, ale to wynik tego, że babeczka mieszkała na 4 piętrze i spuszczała wózek po schodach. Ten problem mam z głowy, bo mieszkam na parterze ![]() Dla zainteresowanych: www.implast.com.pl
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: wózki Implast typ Driver XL 3 lub 4
No właśnie ja tez na parterze więc troche kłopotu mniej
![]() Kółka ponoc można zablokować. Mi w sklepie i 3XL i 4XL kierowały sie całkiem nieźle ale chciałabym poznac opinię jakiejś użytkowniczki. Podoba mi sie tez bardzo to, że można na sam stelaż zamontowac fotelik samochodowy. Kolory mi akurat odpowiadają bo szukam czegoś w jasnych żywych kolorach, co wśród polskich wózków wcale nie jest bardzo popularne. Widziałam, że maja całkiem fajny czerwony, pomarańcz, seledynek i błękit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
Lumiaa, znalazłam to w necie
![]() http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3196587
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
wenezja- jesteś boska! dzięki wielkie...
ta dyskusja tylko mnie utwierdziła w przekonaniu że chyba jednak będzie ten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
witam, mam ten wozeczek, 3 kolowy bo jak twierdzi wielu ludzi (teraz i ja rowniez) lepiej sie prowadzi od 4 kolowego. Jesli macie przed soba ten trudny wybor kupienia odpowiedniego wozka to polecam goraca wlasnie ten. Swietnie sie spisal w taka zime jak ta, chyba pamietacie ile jeszce niedawno bylo sniegu na drogach, nie powiem,ze bylo latwo ale z tym wozkiem dalam rade podczas gdy inne kobiety musialy siedziec z dziecmi w domu, bo na malych, plastikowych kolkach raczej nie mogly jezdzic - chyba,ze pchac wozek jak sanki :/ . jestem bardzo zadowolona,moj Danielek ma juz 5,5 miesiaca i jest wyjatkowo duuzy i nadal spokojnie miesci mi sie w "gondolce".Niedlugo przyjdzie wiosna i zaloze spacerowke. Wozek ma duze,pompowane kola co jest duuuzym plusem, ale nie jedynym. Amortyzatory, ktore pozawalaja na to ,ze wjezdzajac na chodnik czy wjezdzajac w gleboka dziure nie musisz martwic sie,ze obudzisz dzidziusia, kolejny + to pojemny kosz na zakupy ,raczka z mozliwoscia zmieniania pozycji ,mocny hamulec, blokada kol,wywietrzniki w "budzie",folia p/deszczowa i siateczka p/owadom. Poza tym wozek jest ladny,ma szeroka game kolorystyczna,ja mam grafitowy z pomaranczoym paskiem, i bardzo jest praktyczny - bo o jasny wozek rzeba bardzo dbac-jeden spacer po deszczu i pelno plamek wiec odradzam.No i wozek nie nalezy do najciezszych a to wazne. Troche sie rozpisalam ale wiem jak wazna jest ta decyzja, ja nie wyobrazam sobie innego wozka, i tez zycze Wam takiej satysfakcjii z dokonanego wyboru,pozdrawiam !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Bardzo bardzo ci dziękuję za te cenne informacje
![]() moim zdaniem też 3 sie lepiej prowadzi niż 4 ale bytc może to kwestia gustu. tez pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziewczyny dziękuje za zabranie głosu w tym wątku, bardzo mi pomogłyście - aktualnie informuję, iż jestem juz posiadaczką czerwonego Drivera 3XL (kurcze, brzmi jak Ferrari co najmniej
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Z czystym sumieniem mogę polecić Implast Bolder3. Jest zwrotny, lekko się prowadzi, amortyzatory świetnie łagodzą wstrząsy, duże pompowane koła pokonają każdą przeszkodę, gondola jest na tyle duża, że dziecko może spokojnie w niej jeździć do 9 miesiąca a może i dłużej (Zosia ma 9 m-cy jakieś 74 cm i jeszcze używamy gondolki), stelaż na pewno nie zrobi się chwiejny ani się nie rozleci, jest bardzo solidny. Nie wspomnę o walorach estetycznych
![]() ![]() A co do pokonywania przeszkód... pierwszego dnia po zakupie zachciało nam się iść do moich rodziców pieszo z Zosią w wózeczku a że mieszkają daleko ( jakieś 4 km) i trzeba by iść długo wzdłuż drogi to wymysliliśmy sobie skrót przez las. Tylko, że nie szliśmy tą drogą jakieś 5 lat... a tam powalone drzewa, pełno wystających korzeni, doły, żwir, nierównościi... doszliśmy bez problemu, mąż tylko musiał przenosić wózek przez te powalone drzewa i bez problemu sam dał radę do stelaż jest taki poręczny, że wygodnie się ten wóze samemu przenosi. Zosia calutką droge była w wózku i ani raz się nie obudziła ![]() Jedyną wadą jest waga, chociaż.. Zosia waży 9,5 kg i bez problemu sama znoszę wózek z gondolą i Zosią w środku z 10 schodów. Ja ważę 54 kg, więc nie jestem jakaś super silna i wielka, a uważam wagę za wadę bo są na rynku lżejsze wózki... ale nie tak wspaniałe. Ani przez chwilę nie żałowałam, że go kupiliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
szkoda ze Boldera nie było jeszcze rok temu, kupilismy Volanta 3, a Boldery w kwiatki są cudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja moge polecić po 4,5 miesiącach użytkowania implast 3d
![]() super zwrotny (trzeba sie jednak przyzwyczaić) pokonuje wielkie zwały śniegu i błota - duże pompowane koła i resory duża gondola łatwy system zdejmowania gondoli montażu spacerówki dla mnie ideał - ale takich nie ma mógłby trochę mniej ważyć ![]() na konkretne pytania chętnie odpowiem ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Driver 4XL mieliśmy w ....2004r.
Porażka. Ciężki. O ile wersja głęboka -gondola-jakoś się sprawdziła, o tyle spacerówka była beznadziejna.Na szczęście szybko sprzedaliśmy (kupowałam w kwietniu 2004 był to nowy model w tamtym roku).Dziś pozostał tylko pięknym wspomnieniem na zdjęciach.Ponownie dokonałabym innego zakupu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
tez mam wozek Bolder 4 w niebieskie kwiatki jest sliczny i w miare wygodny . jedynym minusem sa slabo skretne kola ktore ciezko jest zablokowac albo odblokowac. gondola starczyla mi na 7 miesiecy, teraz mam spacerowke i konieczny jest dodatkowy spiworek od kompletu.polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witajcie mamusie,mialam wozek driver 3xl,byl wspanialy sliczny groszkowy,wygodny,stabiln y i naprawde funkcjonalny,trzymalam go po uzytkowaniu jeszcze 3 lata bo nie moglam sie z nim rozstac,liczylam na to ze byc moze powoze w nim jeszcze jednego babelka ale sie nie doczekalam.Wozeczek jest jak nowiutki ze sklepu pomimo prawie 3 latach uzytkowania,byl bardzo latwy w utrzymaniu czystosci.Jutro niestety musimy sie z nim rozstac,tak o niego dbalam ze nadal mi go szkoda az sie dzis poplakalam,Jesli ktos zastanawia sie nad kupnem wozeczka z tej firmy to NAPRAWDE SZCZERZE POLECAM!!!! wozek jest warty swojej ceny, ja nie kupilabym juz innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja bym kupiła
do dzis pamiętam "pękający" kręgosłup, kiedy wraz z dzieckiem musiałam go podnieść, bo i tak się zdarzało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.