![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wózki Mutsy
Co sądzicie o wózkach Mutsy?? Czy któraś z Was go posiada, bo ja jestem bardzo zainteresowana zakupem go, ale chcialabym uslyszeć opinie posiadaczek tego wózka.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wózki Mutsy
znajomi zaplacili za Mutsy troszke ponad 3 tys zl, w ciagu pol roku wozek byl dwa razy w naprawie a dziecko odparzalo sie od fotelika i gondolki, coz taka przyjemnosc za ponad 3 tys to troszke za malo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wózki Mutsy - Opinie Posiadaczek
Sluchajcie, nie wierze!
Po wielu tygodniach szukania, czytania na roznych forach, probowania w sklepach, itd., chyba sie zdecydowalam na wozek, wlasnie MUTSY. Nie wiem jeszcze ktory model i kolor ale napewno ten producent. Szczerze mowiac ulzylo mi bo juz mnie zaczynal irytowac ten brak zdecydowania, to przeszukiwanie allegro, to ciagle wybieranie miedzy cena, wygoda, komfortem dzidziusia, wygladem wozka, kolka takie, kolka inne, za wysoki, za niski, za waski, za ciezki, mam juz dosc i wybralam ten i juz tak bedzie, uffffff. ![]() Na poczatku odrzucilam go od razu ze wzgledu na linie, jakis taki mi sie wydawal niestabilny, ale teraz wrocilam i jestem zadowolona. Czy moze ktoras z Was sympatyczne mamusie, albo przyszle mamusie macie z nim jakies doswiadczenia? Chetnie poczytam, ale tylko o nim haha, ![]() pozdrawia październikowa mamusia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Proszę korzystać z wyszukiwarki:
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1537767
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Hej hej wiem że ten wózek wzbudza duże emocje. Jest tylu zagorzałych przeciwników co zwolenników. Ja mam ten wózek od 2 miesięcy i jak na razie jestem baaaaaaardzo zadowolona. Jeździmy na razie gondolą w której mój synek się nie odparza ( nie bardzo wiem jak może dziecko odparzać się od gondoli przecież na materacyku kładę prześcieradło
![]() Nie mam fotelika tej firmy tylko Maxi Cosi Cabrio który można wozić na podwoziu wózka. Wózek jest ciężki jak wszystkie z pompowanymi kołami na których mi bardzo zależało. Jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem Zauważyłam że wiele osób piszących niepozytywne opinie o tym wózku nie jest jego użytkownikami tylko opiera się na informacjach od osób postronnych, bądź nie odpowiada im specyficzny wygląd wózka (co jest rzeczą gustu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
skopiuje swoja wypowiedz z innego watku na temat tych wozkow
![]() Cytat:
![]() ponadto ten wozek to gondola + spacerowka czyli dwa wozki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja tez sie nad nim zastanawialam, ale doszlam do wniosku ze ponad 500 euro za wozek to juz lekka przesada, chociaz musze przyznac, ze zrobil na mnie i mezu bardzo pozytywne wrazenie. Jezdzilismy nim po sklepie okolo 1h
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej BOZ,
powiedz kochana - bo ja juz naprawde jestem na niego zdecydowana - ktory masz model podwozia: urban rider, 3rider czy moze 4 rider i czy kupujac go sprawdzalas pozostale podwozia, czy w ogole mialas taka mozliwosc bo wiem ze w sklepach maja zwykle tylko 1 egz. Mnie ten Urban Rider sie podoba ale chcialabym przeprobowac 3rider (od urbana rozni sie tym ze zamiast dwoch normalnych kolek z przodu ma jedno male, podwojne kolko i byc moze jest lzejszy przez to, ale nie jestem pewna). No i jaki masz kolor, bo to tez na podst. internetu czy foldera zdaje sie trzeba wybrac, no chyba ze jest gdzies sklep gdzie maja wiekszy wybor do ogladania. Mnie na razie podobaja sie dwa kolory: czerwony i czekoladowy, nie moge juz patrzec na niebskie i granatowe wozki Tu jakby ktos chcial link po polsku - do importeram ![]() http://www.mutsy-miko.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hej hej ja mam urban rider innych nie oglądałam zależało mi na dużych 4 pompowanych kołach. Jeżeli chodzi o kolor mam czerwony nadal mi się podoba choć miałam problem z doborem pościeli kocyków i tp do wózka (mam wszystko kremowe z czerwonymi dodatkami)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
oj mi tez strasznie podobaja sie te wozki
![]() zwlaszcza MUTSY JOEY NEXT URBAN KOLOR SILVER sliczny ![]() dopiero wkraczam w ogladanie wozkow, wiec niewiele wiem. czym te wozki roznia sie od innych, ze je wybieracie? mozna przelozyc raczke z drugiej strony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ciekawa jestem jak wyglada spacerowka tego modelu?
na stronie nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wrzuc w google mutsy i pojawia sie strony sprzedawcow polskich ktorzy opisuja te wozki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
my jak kupowalismy ponad 3 lata temu to nie bylo takiego wyboru
![]() ![]() ![]() tak jak pisalysmy wczesniej, oczywiscie, ze jest spacerowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tez sie zdecyduje chyba na Urban Rider, sprawdzony nie ma co eksperymentować, choc chcialabym spróbowac chociaz w sklepie dwa pozostale
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja tez jako przyszła mama przeszłam przez horror wybierania wózka. Zaczynałam od Xlandera, przez Quinny, Bebe Confort i tak skończyłam na Mutsy, który od zawsze najbardziej mi sie podobał. Główną cechą, która mnie od niego odwodziła jest b mała gondola, a rodzę za parę dni, więc przed dzidziusiem długa zima. Ale wszystkie wózki mają swoje wady i w końcu, po przeanalizowaniu za i przeciw postawiłam na Mutsy, który najbardziej mi sie podoba. Mało tego, tylko ten mi sie podoba. Nie jest jakiś przebajerowany, tylko minimalistyczny w formie i to właśnie mi przypadło do gustu.
Co do odparzania sie dziecka, to chyba chodzi o spacerówkę latem. Te materiały takie "ortalionowe" ( w Quinny buzz również) ponoć odparzają dlatego spacerówkę kupie chyba w kolorze sport 14(czy cos takiego), ten materiał jest bawełniany. Natomiast gondolę wybrałam Cargo brown na czarnym stelażu i już nie mogę się doczekać, bo na dniach mi go przyślą. Na forum zakupy i wózki dziecięce Mutsy to kontrowersyjny temat i nie ucichają dyskusje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
My też jesteśmy na etapie wyboru wózka, więc zawitaliśmy ostatnio do hurtowni i porównywalismy wiele wiele modeli. Mutsy bardzo nam odpowiada ze względu na design i przede wszystkim wykonanie, łatwość montażu, praktyczne rozwiązania.
Jedynum minusem który mnie zniechecał była gondola - podobno bardzo mała, więc miarką mierzyliśmy srodek. I co sie okazało?? Jest w normie. Od niektórych wieksza, albo taka sama. Rzadko mutsy okazywał sie mniejszy. Trochę mnie zniechecają szeroko rozstawione koła ale mimo wszystko to chyba najlepszy wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Szukam opini o spacerówce Mutsy a dokładnie o jej poszyciu jak sprawdza się w urzytkowaniu poszycie Cargo i Calleg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Chciałam tylko dodać do opini o wózkach MUTSI. NAjwiększy mankament i jedyny jak dla mnie to była cena.
Obecnie muszę powiedzieć ze był to bardzo tani model kupiłam go w promocji i po roku uzytkowania sprzedałam o 100 zł taniej niż kupiłam ![]() Jeżeli ktoś więc ma tyle kasy by zamrozić 3 tysiące to warto te wóżki się bardzo dobrze sprzedają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Interesuje mnie 3rider. Czy któraś z Was używała tego wózka? Bardzo proszę o opinie
![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
szukając wózka przerobiłam fascynację matsy - o włos nie kupiłam - piękny jest to fakt ale jak teraz oceniam swój wybór to nie żałuję. o wyborze innego zdecydowały - zbyt mała godndola - dzidzia musi mieć luz w wózeczku - jeżeli okaże się że jest duza to nie ma sensu kupować takiego wózka bo nie wytrzyma w nim pół roku. jeżeli dziecko urodzi się w porze chłodnej a u nas to 3/4 roku - to tam już ze śpiworem i kocem nie wejdzie- wiem że fajnie się z takim wozem pokazać - ale chodzi o dziecko i z tej perspektywy powinniśmy wózek oceniać.
2 spacerówka - no cóż wąska bardzo jak dla mojego dzidziusia - w zimowej kurtce dziecko musi skulić ramionka bo średnio się mieści - w mojej spacerówce może swobodnie rozrzucić ramionka. no i cena - jak by mi coś takiego ukradli to bym się zapłakała ma swoje zalety - dobrze wyważony,lekki no i piękny ale czy naprawdę warto kasę którą zaoszczędziłam kupując tańszy i moim zdaniem dla dziecka lepszy wózek przeznaczyłam na zabawki - i tak w tym wózku dziecko śpi i jest mu wszystko jedno czy to matsy czy inna polska bryka - ważne by było wygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja również jestem posiadaczką wózka Mutsy kolor cerise, poniewaz mam córę. Kupiłam przez internet tylko spacerówkę w slepie Calineczka, kosztowała 1870 zł.Fajnie wygląda fakt, wygodnie sie prowadzi fakt, ale jest DIABELNIE CIĘŻKA. Jakieś 18 kg siedzisko i stelaż i dotego trzeba doliczyć dziecko moje 7 miesięczne waż 7kg to w sumie 25KG i jest co dzwigac a dziecko rośnie. wózek jest super dla osób które mieszkają na parterze, lub pierwszym piętrze lub mieszkają w domku.Ja mieszkam na 4 i trzymam wózek w bagażniku samochodu bo nie jestem wtanie go wnieść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Zapewniam Was dziewczyny ze wcale nie jest lekki ,ja właśnie min. go kupiłam wierząc reklamie i tu się trochę przejechałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale z ta wagą, to nie wiem, jak to do końca jest, przecież producent ją podaje:
3rider: podwozie 10,5 kg., gondola 4,5 kg, siedzisko spacerowe 4,5 kg. To przecież średnia waga jak na wózek...
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam, urodziłam w sierpniu i od sierpnia użytkujemy głęboki wózek mutsy cargo brown. wózek ma wiele zalet, ale ma tez wady. postaram sie w kilku słowach przedstawić swoje uwagi, może komuś się to przydadzą.
przyznaję, że nie kupiłabym innego, jedyne, czego żałuję, to fakt, że nie udało mi się sciągnąć specerówki w kolorze cargo brown, bo ten najbardziej mi się podoba. orange, który wybrałam z kolekcji 2007 nie jest już taki wysmakowany niestety, ale trudno. wózek nie jest lekki, rzeczywiście, "mechanizm skrętu" nie jest aluminiowy tylko chyba stalowy malowany (sic!) na czarno, wiec to podnosi wagę. ale radzę sobie z pakowaniem go do samochodu bez problemu (a nie jestem kulturystką ;-) ). nie przyszlo mi do głowy ważyć podwozia, może bym się nawet skusiła, ale niunia właśnie w nim śpi (chętnie zasypia w przytulnej gondoli w ciągu dnia). urodziła się w sierpniu i to w upalne dni, od początku chodziliśmy na spacery i nie odparzyła się w niej. smacznie śpi w niej na największych wertepach, mieszkamy w lesie i tylko po leśnych dróżkach spacerujemy. wada gondoli: źle wywarzone miejsca przyczepu pasów do przenoszenia gondoli, cześć główkowa ciągnie zanadto w dół i brak kieszonki na odpięte pasy - mimo deklaracji na stronach sklepu, że taka kieszonka jest. pasy trzeba chować pod wyjmowaną wyściółkę. możliwe, ale... kieszonka miała być. skrętna oś super się sprawdza na równej nawierzchni, czyli w mieście, miejskim parku, na zakupach. leciutko i wygodnie. budka dosyć głośno się składa i nie można tego podregulować :-( moja uwaga: elementy konstrukcji tego "skrętu" trą o siebie, trzeba często czyścić i spryskiwać teflonem (którego dużą butlę dostałam razem z wózkiem). lepiej by się to sprawdzało na łożyskach jak sądzę. w miejscu tarcia ściera sie farba. koła: przestrzegam przed plastikowymi. są malowane na alu-podobną szarość i część środkowa wystaje poza oponę, co sprawia, że jak się poprowadzi wózek np zbyt blisko ściany, obdziera sie to sreberko i brzydko wyglądają koła, widziałam panią w sklepie ze sporym synkiem w spacerówce, której jej koła wyglądały jak pochlapane czarną farbą. niestety nikt nie pytał mnie w sklepie, które koła wolę, a jak juz dostałam wózek, okazało się się są plastiki, ale że mogą być także szprychowe, tylko już nie można wymienić. jestem na etapie zamawiamia drugiego kompletu kół, właśnie "spoke weels". koła się superłatwo zdejmują z osi kiedy potrzeba zapakować podwozie do ciasnego bagażnika (jeden samochód mamy właśnie z małym bagażnikiem). świetnie sięsprawdza zapinanie fotelika na podwozie na krótkich wypadach z dzieckiem. kosz na zakupy nie jest wielki, ale do tej pory używałam go głównie do wożenia smyczy dla psów na spacerach i sprayu p/owadom, to miałam jeszcze sporo luzu. uwaga na załączoną do wózka pompkę: to chyba jakiś żarcik producenta, bo nie można nią napompować kół, w każdym razie moim egzemplarzem się nie udało. na szczęscie mamy sąsiada z kompresorem i raz korzystaliśmy z jego uprzejmości. wóżek jest bardzo stabilny, mam 2 psy które często mają ochotę zajrzeć do dziecka, opierają się na brzegu gondoli i nic się nie dzieje. pozdrawiam ![]() dodam jeszcze, że mieszkam w domu i nie muszę nosić wózka po schodach. podnoszę go tylko w czasie pakowania do auta. za jakiś czas będę też mogła się wyrazić na temat wielkości gondoli. moja córeczka ma 3 miesiące i mierzy ponad 60 zm, a gondola wewnatrz ma 74 cm. (ale się rozpisałam :-D ) Edytowane przez mad Czas edycji: 2007-11-03 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
mad - dziękiuję za cenne uwagi
![]() Pozdrawiam
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
bazylia,
mam stelaz urban rider srebrny ze skorzaną rączką. sprzedawca odradził mi stelaż malowany, jak się czesto wozi, składa, rozkłada i generalnie EXPLOATUJE, to lakier się zdziera i bardzo widać. chetnie odpowiem na wszelkie pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz jeszcze bardzo dziękuję ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
bazylia,
jak wspomniałam mieszkamy w lesie i musimy mieć wózek terenowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Witam. Kupiłem wózek Mutsy 4Rider. Po paru tygodniach zaczęło w nim coś stukać podczas jazdy. Szczególnie głośno słychać jak się jedzie po nierównym chodniku - czyli prawie wszędzie. Oddałem wózek do reklamacji. Wymienili łożysko przy kole, ale stukot pozostał. Wysłałem ponownie do reklamacji. Nic nie zrobili wiec 3 raz zareklamowałem. Oczywiście nic nie zrobili i napisali, że ten model tak ma. W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś ma może ten model i czy też ma taki problem?Chciałbym wiedzieć, bo zamierzam sprawę oddać do Sądu. Dziękuję!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam
No cóż ten wózeczek pozostawia wiele do życzenia Mam go od marca i reklamowałam koszyk bo popękał a co do kól to i rzeczywiście coś tam sobie skrzypi .Nawat nie pomyślałam aby raklamować Okropnie się zdzierają felgi o np krawężnik ale chyba nie uznają to w ramach reklamacji bo stwierdzą że uszkodzenie mechaniczne.Przeżylam koszmar latem kiedy synek używal fotelika okropnie się w nim pocił ale już z niego wyrósł.Spacerówka może być tylko dlaczego zapomniano o całkowitym zdejmowaniu obszycia do prania to znaczy mozna zdjąć ale pozostaje zapięcie w kroczku kórego nie mogę albo nie umię zdjąć.Odnośnie rączki ro okropnie się rysuje w trakcie urzytkowania i wiele by pisać .Jednak nie żałuję że go kupiłam tylo oczekuje się że za taką cenę nie powinno być aż tyle mankamentów. No ale cóż mając mercedesa też bywamy w serwisie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.