|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wiersze
Znacie jakieś fajne? Napiszcie, moze swojego autorstwa?
Jesteś Jesteś całym moim życiem Mą miłością , moim trwaniem Moją wiarą i nadzieją Poświęceniem i oddaniem Jesteś częścią mej całości Czuję to co nosisz w sobie Takie moje przeznaczenie Moje miejsce jest przy Tobie Pawlikowska - Jasnorzewska Dedykuje ten wiersz wszystkim zakochanym i czekam na jakieś nowe! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiersze
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=wiersze
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=wiersze witamy nową wizażankę ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Znacie ten wiersz? http://bluecafe.zwm.punkt.pl/test/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
fajna stronka, jestem pod wrazeniem
![]() a wiersz tez ciekawy ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Menu życia
Dla tych,którzy są głodni prawdziwych uczuć.. Gdy rodzisz się karmią mlekiem Miłości Gdy dorastasz karmią słowem mądrości Kiedy siłę swą już masz nie karmią , pytają , co im dasz..? Latami żywisz się substytuatami Aż głód wywołuje mdłości czekając prawdziwej Miłości /własny kawałek../
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Coś króciutkiego
![]() --- Wczoraj miałam piękny sen Że ty i ja Że my Że to nie grzech Obudziłam się Z winą na ustach Kolejny raz --- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]()
Bardzo fajna stronka..
![]() Ja osobiście uwielbiam Tetmajera. Chciałam kiedyś załóżyc o nim wątek,lae nie wiem, czy by się jakoś szczególnie rozwinął... ![]() Kazimierz Tetmajer - "LUBIĘ, KIEDY KOBIETA..." Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu, kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię przegięciu, gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie i wargi się wilgotne rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi, gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejącym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać, że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia, gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to -i tę chwilę lubię, gdy koło mnie wyczerpana, zmęczona leży nieprzytomnie, a myśl moja już od niej wybiega skrzydlata w nieskończone przestrzenie nieziemskiego świata. Drugi mogę czytać bez końca - prawdziwe dzieło... Kazimierz Tetmajer - "NIE WIERZĘ W NIC..." Nie wierzę w nic, nie pragnę niczego na świecie, Wstręt mam do wszystkich czynów, drwię z wszelkich zapałów: Posągi moich marzeń strącam z piedestałów I zdruzgotane rzucam w niepamięci śmiecie... A wprzód je depcę z żalu tak dzikim szaleństwem, Jak rzeźbiarz, co chciał zakląć w marmur Afrodytę, Widząc trud swój daremnym, marmury rozbite Depce, plącząc krzyk bólu z śmiechem i przekleństwem. I jedna mi już tylko wiara pozostała: Że konieczność jest wszystkim, wola ludzka niczym - I jedno mi już tylko zostało pragnienie Nirwany, w której istność pogrąża się cała W bezwładności, w omdleniu sennym, tajemniczym I nie czując przechodzi z wolna w nieistnienie.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Za czymś wciąż tesknię
Czegoś mi brak Na niebie chce widziec ten znak Że będzie dobrze Choć wciąż jest źle Bo Ciebie przy sobie mieć chcę Po policzku płynie łza Nie oznacza złego dnia Łezka szczęścia kręci się Kiedy przytulamy się Serce zawsze Kochac chciało Lecz w pamięci dzur nie mało Chcę Cie Kochac lecz nie mogę Pragne wybrac lepszą drogę Jeden jest uśmiech Jedno spojżenie Jedna minuta szczęścia I wieczne cierpienie Czekolada ma skam gorzki Taki sam smak ma tez łza I choć usmiech mam na twarzy W oczach widac smutku znak Z głośnika płynie melodia spokojna A w myslach moich jest ciagle wojna Odejść czy zostac, ufac czy nie Lecz serce wsiąż krzyczy że Kocham Cię To ja dodoam kilka mojego autorstwa może nie są jakieś piekne ale poczatkująca jestem ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię Tetmajera...lubię poczytac poezję..nazwijmy to znanych
lecz bardziej ciekawi mnie twórczość ,której jeszcze nikt nie zamknął w tomikach. Alem ciekawa...piszcie co wam w duszy gra..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Też lubię Tetmajera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podoba mi się.. ![]() Nie myślałaś by umieszczać wiersze na portalu poetyckim? ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
To ja także zamieszczę coś mojego
![]() "Nadzieja" Obiecałeś, że zostaniesz... Zanim światło zgaśnie. Obiecałeś, że zostaniesz... Zanim zasnę. Obiecałeś, zabić strach, Gdy przyjdzie nocą. I tak zastałam siebie. Jak myśl sierocą. Myśl- bez myśli. Bez istnienia. Ciemność i ból cierpienia. Wiersz "Nadzieja" zamieścili mi kiedyś w Angorze, więc cieszyłam się z mojego małego sukcesu, ale od dawna już nie pisałam nic nowego ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.