|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny+piwo(????)
Mojam mama zawsze myślała że nie lubie piwa ale ostatnio jakos sie dowiedziała, że jednak piję(dobrze że nie wie ile
)No i sie zaczeło,że porządna dziewczyna nie pije, że wyrobię sobie opinie itd.Nie za bardzo tego słucham ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to jest z tym piwkiem.Jak Wy myślicie???A co z wódką, bo ostatnio kolega powiedział że jeszcze jakiś czas temu uważał że dziewczyna nie powinna jej pić.Już nie wiem jak to jest
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny+piwo(????)
Ja pije drinki, uwielbiam, za piwem nie przepadam- 1 max, więcej nie moge. Pewnie , ze moze pic, tyle by z umiarem. Po jakims czasie zdalam sobie sprawe, jak wygląda dziewczyna pijana i jak niezbyt przyjemnie to wygląda.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Capuccino - piekny avatarek!!
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, przyznaję się - piję, ale w końcu pełnoletnia już jakiś czas jestem
Lubię piwo, ale raczej imbirowe lub z sokiem i zdarzało mi się, że piłam codziennie .
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
ja tam osobiscie za wodka nie przepadam a piwko w ciepły wieczór to naprawde fajna sprawa jak jest zimne to niebo dla podniebienia panowie sie napewno zgodza dziewczyny tez pija piwko wiadomo mniej niz my najwyzej 3 ale od dawna na rynku sa odmiany piwa takie jak smakowe, imbirowe itd. takie piwko jak najbardziej pasuje kobiecie / dziewczynie pić
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Khem, khem...jak to dziewczyny piją najwyżej 3 piwa? Gdzie tak jest napisane?
Nie widzę problemu w ogóle,co to za podziały, czy alkohol jest zarezerwowany tylko dla mężczyzn? No a jeżeli ktos jest obrzydliwie pijany, to chyba wszystko jedno jakiej jest płci, bo wrażenie robi identyczne. Ja osoboście przepadam za piwem.Kiedyś przez długi czas nie lubiłam, jak byłam młodsza.Teraz ubóstwiam i piję pasjami.Mniam. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Osobiście baaaaardzo lubię piwko i to nie te "kobiece" typu Karmi czy Redds, tylko Dębowe Mocne, ewentualnie Lechy lub Żubry
Za wódką nie przepadam. Wypiję max. 2 kieliszki bo szybko robi mi sie od niej niedobrze![]() Myślę, że każdy wie na ile może sobie pozwolić. Ja mam dość mocną głowę (chociaż jak jestem zmęczona to czasem po dwóch idę spać ) więc przez cały wieczór mogę wypić od 4 do 6 piw.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy może się napić piwa, jeśli ma ochotę. Zarówno pijany facet, jak i dziewczyna, to nieciekawy widok
W piciu każdy powinieć miec umiar. Ja lubię w upalny dzień wypić sobie wieczorem jedno piwko przed telewizorem i wcale nie uważam, żebym robiła coś złego jeśli ktos myśli inaczej, to jego problem
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
faktycznie spotkalam sie z czyms takim ze dziewczyna nie powinna pic, bo co wtedy mozna sobie o niej pomyslec itd. Ale uwazam ze dziewczyny maja do tego takie samo prawo jak mezczyzni nie zebym namawiala do picia!![]() Po prostu mozna sie od czasu do czasu napic jakiegos drinka czy piwo ale zeby to bylo, jak juz dziewczyny wspomnialy, z umiarem, bo taka pijana kobietka ktora podrywa (delikatnie mowiac) wszystkich facetow na imprezie to dno. Ja nie pije, czasem tylko jakis drink i tyle. Dawniej lubilam piwo ale jakos mi przeszlo, moze dlatego ze moj TŻ wogole nie pije (nawet piwa) ![]() A wogole to alkohol nie wplywa za dobrze na cere ![]() pozdr.
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie lubię zwykłego piwa, natomiast bardzo mi smakuje (nie wiem czy teraz dobrze napiszę) gingeers z sokiem imbirowym i cynamonem. Jest przepyszne. Piję je jednak tylko w domu... Nie wiem skąd wzięło mi się to przekonanie, ale moim zdaniem wygląda bardzo nieelegancko, gdy kobieta siedzi w barze, pubie i żłopie piwo... Natomiast kobieta z winem już całkiem inaczej wygląda. Wiele razy widziałam pary, które przychodzili do lokalu zamawiały wino, kawe dla niej i piwo dla niego. Do dzisiaj często panuje przekonanie, że mężczyzna musi pić to samo co kobieta i namawia ją na piwo...
Powiedzcie co o tym sądzicie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam że upijanie się nie przystoi nikomu - niezależnie od płci
tak samo jak picie w modym wieku (lat naście). Ja piwa nie lubię specjalnie - wolę wino, koniak albo whiskey ![]() PZDR Natalia
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, zdarzyło mi się 4 , ale zazwyczaj to są 2.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
He, he niedawno była tu dyskusja o tym, komu jest łatwiej w życiu i konkluzje, że facetom więcej uchodzi niż kobietom. Oto mamy kolejny przykład
. Piwa nie lubię, bo strasznie szybko się nim upijam, co potem kończy się nieciekawie (nie będę zdradzać szczegółów ). Przyjęło się, że to męski napój, ale chyba tylko u nas. Osobiście uważam, że to nic złego, jeżeli kobieta lubi piwo i je pije. Wódka też jest dla ludzi (osobiście nie piję jej od lat, sam zapach mnie odstręcza), więc i dla kobiet Problem w tym, żeby wiedzieć ile można wypić, a to dotyczy zarówno mężczyzn jak i kobiet. Widok pijanego faceta jest dla mnie tak samo denerwujący i brzydki jak kobiety. Nie wiem, czy zauważyliście swoją drogą, że facetom alkohol częściej wchodzi "w nogi" i częściej się przewracają. Podsumowując: pić kobiecie wolno to co lubi . A granicę ile można wypić należy sobie ustalić indywidualnie (najczęściej przychodzi to metodą prób i błędów).
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Koko i Lovisą, bez sensu jest wprowadzanie jakichś sztucznych podziałów - na mężczyn pijących i kobiety pijące... Zataczający się facet wygląda tak samo żałośnie jak zataczająca się dziewczyna, a klejąca się do wszystkich panna tak samo smutno jak naprany, pchający się z łapskami facet.
To ile ktoś może pić zależy przede wszystkim od tego jak toleruje alkohol a nie od płci, znam mężczyzn, którzy nie powinni pić nigdy. Lubię sobie czasem wypić piwko wieczorem, jak siedzę długo w jakiejś knajpie, wypiję czasem kilka. Wódki ostatnio raczej nie piję, choć kiedyś - owszem, byle nie w drinkach. Teraz jak już jest jakaś okazja wypiję czasem parę wściekłych I nie uważam się z tego powodu za mało kobiecą
|
|
|
|
|
#16 |
|
Mrs Mrau
|
Ja nie przepadam za piwem.Już po dwóch czuję się kiepsko.Najbardziej lubię wino-(dobrze napisała Ally)-ale nie wino marki wino.Drinki też lubię,a zdarzy się też czasem,że wypie wódkę (bardziej od wielkiego dzwonu).Piję alkohol raczej okazyjnie -czyli rzadko(z wyjątkiem wino do obiadu,czy wieczorem jak atmosfera sprzyja i mam ochotę).
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama też bardzo lubię piwko, czasem nawet jak w domu siedzę, do późna przed komputerkiem, nad projektem, to zimne piwko jest "jak znalazł" ![]() Również uważam że wszelkie podziały, co komu pasuje i ile, nie mają sensu.. każdy ma inna głowę, możliwości, smaki .. bez względu na płeć. a te max. 3 piwa u kobiet bardzo mnie rozbawiły
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
lubię piwo, ale neistety po wypiciu połowy już nie mogę, jak wypiję więcej, będzie mnie skręcalo z bólu
do wódki mam wstręt (a raczej do drinków, czystej nigdy nie pilam) najbardziej lubie winka, ale i tak jak przesadzę (a nie jest to trudne u mnie- wystarczy np. pół litra 14% Sangrii, którą uwielbiam) to przez kilka dni nie moge o winie nawet myśleć widok mnie pijanej nie jest chyba taki straszny- tylko się ciągle smieję i po chwili prawie zasypiam- wtedy czuwa nade mną mój chłopak |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Też wydaje mi sie że najważniejsze to wiedziec kiedy przestać
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja potrafię wypić 7 piw... o ile nie jest to Warka Strong
W lokalu najczesciej pije piwo, chociaz uwielbiam tez slodkie drinki (z lodami - mniam!!), z rumem, tequila, za whishey nie przepadam. W domu czesto popijam Reddsa lub Gingersa "do komputera" i nie widze w tym nic zdroznego. Czasem 1 piwko potrafi rozbujac, a czasem pije i pije i nic ![]() Ps. Jak slysze haslo "popsujesz sobie opinie" to mi się krew gotuje i bebechy przewracają. Moja mama też tak mowi, brr!!! |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam piwo. Moja mama też kiedyś mówiła, że wstyd pić kobiecie piwo. A teraz sama czasem idzie ze mną i znajomymi na ogródki na jedno z soczkiem. Acha i wcale nie uważam, iż kobieta jak siedzi w pubie to powinna wino pić. Ja wina ani innego alkoholu nie lubie! I w pubie do którego chodzę często ( bo tak fajnie odreagowuje stresy dnia codziennego) piję tylko zimne piwko!! Włąśnie z pracy wróciłam i wieczorem się wybieram też na pyszne zimne piwko!
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
czemu nie!! wszystkiego z umiarem i nikomu nie zaszkodzi ! ja lubię piwko ze soczkiem -kiedys cześciej bo chodziliśmy do knajp odkąd urodziła się niunia rzadziej uwielbiam rum z cola , malibu i błekitną lagunę i winko czerwone WSZYSTKO JEST DLA LUDZI ! NA ZDRÓWKO
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Piwo owszem, czemu nie? Wódka, hmm na dwoje babka wróżyła, różnie to z nim bywa u mnie. Od drinków boli mnie łeb, tak samo jak, od piwa z sokiem. Dlatego znalazłam złoty środek- złoty napój
i piję [zawsze] STRONGA [warkę Strong], bo jest kamelowosłodkawy i mocny . Nienawidze typowego, gorzkiego piwa...Każdy niech piję ile chce, ile mu fabryka dała, ale nich się nie skarży później na głupstawa, które robi po pijaku! Dlatego dobrze jest wyznaczyć sobie jakąś granice picia, którą w piciu alko można łatwo przekroczyć, tak na marginesie. ![]() Pijany facet jest tak samo odpychający i wstrętny, jak pijana kobieta. Dlatego nie zgodzę się [na podziały] na przyzwolenie picia facetowi, a kobiecie nie. Dlaczego nie wolno jej pić? Każdemu wolno, ale umiejętnie.
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
W towarzystwie kazdy moze wypic piwo, drinka-byle z umiarem!-to najwazniejsze
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Ja jakoś się nie mogę przekonać do piwka, czasami wypiję koleżankom do towarzystwa, ale nie przepadam. Kwestia picia przez kobietki jest bardzo indywidualna, mnie "bierze" po 3-4 piwkach, a np. moją koleżankę po jednym
, albo jakiegoś drinka. Zdarzyło mi się w życiu parę (dosłownie, błędy młodości) razy wypić za dużo, ale moje zachowanie bynajmniej nie jest jakoś specjalnie różne od codziennego, no może mi się trochę język plącze, ale idę prosto, zachowuję się przyzwoicie i nigdy żadnych kaców czy czułego przytulania miski klozetowej
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam bardzo słabą głowę dlatego unikam alkoholu,czasem wypije małe piwo z sokiem lub red redsa na urodzinach czy imprezie jakiś drink,czystej wódki nie miałam nigdy w ustach,nie byłam nigdy pijana w sztok ani nie urwał mi sie film,nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,dlatego alkohol to dla mnie jedynie dodatek i to raczej niekonieczny
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam tez pije piwko od czasu do czasu, ale nigdy sama w domu( po co mam sie z tym ukrywac w ciemnym kącie). Dla mnie picie piwa sluzy rozluznieniu atmosferki panujacej na jakims spotkaniu, pije je w towarzystwie przyjaciól, rodzinki(grill, czy inne wieczorne imprezki), po jednym, dwóch piwkach lepiej mi sie z kims rozmawia, jest po prostu luzik. Natomiast, jakbym wypila trzecie, lub czwarte(jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo wypic czterech) to juz na bank spie
Pamietam, jak kiedys na wycieczce szkolnej(2 lata temu) w Zakopcu zrobiliśmy sobie balangę "na całego", wtedy wypilam wlasnie trzy piwka i usnęłam na czyims łózku. Od tamtej pory wole sie pilnowac, nie lubie tracic kontroli nad tym co robie, wiec dwa piwka zawsze wystarczają.Lubie sobie wypic warke stronga, lub carlsberga, choc redsem tez nie pogardze
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja jeszcze dodam, że tak, jak wiele osób, nie moge za dużo wypić - maksymalnie jedno duże piwo. Po dwóch tak mi niedobrze, ze umieram prawie i ledwo na oczy widze
A wódki to tak nie znoszę, że po jednym kieliszku mam mdłości
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
moja babcia zawsze tak mowila"nie ma nic gorszego niz pijana kobieta kochanie"
rzeczywiscie mimo ze tez sie burze na inne ocenianie mezczyzn i kobiet w tej kwestii[ze niby facet jak pije to mu wolno a laska zawsze jest "be" ]to musze przyznac ze cos w tym jest.widzialam pare razy takie panny w akcji i bylo to malo ciekawe zjawisko.nie wspominajac jak byly pozniej oceniane.co do mnie-staram sie pilnowac.nie cierpie smaku piwa,jesli juz to wylacznie z sokiem,Redsa za to toleruje ].ostatnio bardzo zasmakowal mi likier kawowy,irlandzki[nazywa sie Sheridan"s coffee layered liqueur]-pychota.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

)No i sie zaczeło,że porządna dziewczyna nie pije, że wyrobię sobie opinie itd.Nie za bardzo tego słucham ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to jest z tym piwkiem.Jak Wy myślicie???A co z wódką, bo ostatnio kolega powiedział że jeszcze jakiś czas temu uważał że dziewczyna nie powinna jej pić.Już nie wiem jak to jest

Lubię piwo, ale raczej imbirowe lub z sokiem i zdarzało mi się, że piłam codziennie
.
Za wódką nie przepadam. Wypiję max. 2 kieliszki bo szybko robi mi sie od niej niedobrze

tak samo jak picie w modym wieku (lat naście). Ja piwa nie lubię specjalnie - wolę 
]to musze przyznac ze cos w tym jest.widzialam pare razy takie panny w akcji i bylo to malo ciekawe zjawisko.nie wspominajac jak byly pozniej oceniane.