Dziewczyny+piwo(????) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-21, 15:16   #1
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Dziewczyny+piwo(????)

Mojam mama zawsze myślała że nie lubie piwa ale ostatnio jakos sie dowiedziała, że jednak piję(dobrze że nie wie ile)No i sie zaczeło,że porządna dziewczyna nie pije, że wyrobię sobie opinie itd.Nie za bardzo tego słucham ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to jest z tym piwkiem.Jak Wy myślicie???A co z wódką, bo ostatnio kolega powiedział że jeszcze jakiś czas temu uważał że dziewczyna nie powinna jej pić.Już nie wiem jak to jest
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:20   #2
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyny+piwo(????)

Ja pije drinki, uwielbiam, za piwem nie przepadam- 1 max, więcej nie moge. Pewnie , ze moze pic, tyle by z umiarem. Po jakims czasie zdalam sobie sprawe, jak wygląda dziewczyna pijana i jak niezbyt przyjemnie to wygląda.
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:28   #3
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Cytat:
Napisane przez capuccino
Ja pije drinki, uwielbiam, za piwem nie przepadam- 1 max, więcej nie moge. Pewnie , ze moze pic, tyle by z umiarem. Po jakims czasie zdalam sobie sprawe, jak wygląda dziewczyna pijana i jak niezbyt przyjemnie to wygląda.
no wlasnie, byle z umiarem...okropny widok stanowi pijana dziewczyna/kobieta...

Capuccino - piekny avatarek!!
Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy.
T.P

karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:31   #4
Ally83
Zakorzenienie

Hm, przyznaję się - piję, ale w końcu pełnoletnia już jakiś czas jestem Lubię piwo, ale raczej imbirowe lub z sokiem i zdarzało mi się, że piłam codziennie (np. przez tydzień), ale potrafię wytrzymać bez alkoholu. W sumie bardziej preferuję winko czerwone (ale nie wino marki wino ), lubię hiszpańskie, ale koneserką żadną nie jestem. A wódka? Tylko przy większych okazjach - sylwester, wesele. Alkohol staram się pić z umiarem, wstawione dziewczyny, które z trudem łapią równowagę, nie wyglądają za dobrze .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:33   #5
fistaszek20
BAN stały

ja tam osobiscie za wodka nie przepadam a piwko w ciepły wieczór to naprawde fajna sprawa jak jest zimne to niebo dla podniebienia panowie sie napewno zgodza dziewczyny tez pija piwko wiadomo mniej niz my najwyzej 3 ale od dawna na rynku sa odmiany piwa takie jak smakowe, imbirowe itd. takie piwko jak najbardziej pasuje kobiecie / dziewczynie pić
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:40   #6
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Khem, khem...jak to dziewczyny piją najwyżej 3 piwa? Gdzie tak jest napisane?

Nie widzę problemu w ogóle,co to za podziały, czy alkohol jest zarezerwowany tylko dla mężczyzn? No a jeżeli ktos jest obrzydliwie pijany, to chyba wszystko jedno jakiej jest płci, bo wrażenie robi identyczne.
Ja osoboście przepadam za piwem.Kiedyś przez długi czas nie lubiłam, jak byłam młodsza.Teraz ubóstwiam i piję pasjami.Mniam.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:43   #7
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: Dziewczyny+piwo(????)

Osobiście baaaaardzo lubię piwko i to nie te "kobiece" typu Karmi czy Redds, tylko Dębowe Mocne, ewentualnie Lechy lub Żubry Za wódką nie przepadam. Wypiję max. 2 kieliszki bo szybko robi mi sie od niej niedobrze
Myślę, że każdy wie na ile może sobie pozwolić. Ja mam dość mocną głowę (chociaż jak jestem zmęczona to czasem po dwóch idę spać) więc przez cały wieczór mogę wypić od 4 do 6 piw.
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:43   #8
Lovisa
Zakorzenienie

Każdy może się napić piwa, jeśli ma ochotę. Zarówno pijany facet, jak i dziewczyna, to nieciekawy widok W piciu każdy powinieć miec umiar. Ja lubię w upalny dzień wypić sobie wieczorem jedno piwko przed telewizorem i wcale nie uważam, żebym robiła coś złego jeśli ktos myśli inaczej, to jego problem
Stary 2005-08-21, 15:45   #9
srubka
Zakorzenienie

Witam,
faktycznie spotkalam sie z czyms takim ze dziewczyna nie powinna pic, bo co wtedy mozna sobie o niej pomyslec itd. Ale uwazam ze dziewczyny maja do tego takie samo prawo jak mezczyzni nie zebym namawiala do picia!
Po prostu mozna sie od czasu do czasu napic jakiegos drinka czy piwo ale zeby to bylo, jak juz dziewczyny wspomnialy, z umiarem, bo taka pijana kobietka ktora podrywa (delikatnie mowiac) wszystkich facetow na imprezie to dno.
Ja nie pije, czasem tylko jakis drink i tyle. Dawniej lubilam piwo ale jakos mi przeszlo, moze dlatego ze moj TŻ wogole nie pije (nawet piwa)
A wogole to alkohol nie wplywa za dobrze na cere

pozdr.
Stary 2005-08-21, 15:48   #10
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez koko

Nie widzę problemu w ogóle,co to za podziały, czy alkohol jest zarezerwowany tylko dla mężczyzn? No a jeżeli ktos jest obrzydliwie pijany, to chyba wszystko jedno jakiej jest płci, bo wrażenie robi identyczne.
Ja osoboście przepadam za piwem.Kiedyś przez długi czas nie lubiłam, jak byłam młodsza.Teraz ubóstwiam i piję pasjami.Mniam.
nie pisałem o rezerwacji alkocholu dla danej płci tylko ze dla tych co ne lubia gorzkiego smaku piwa sa słlodkie odmiany a z tymi 3 piwkami nie spotkałem sie zeby jakas kobieta wypiła wiecej
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:49   #11
codergirl
Raczkowanie

GG do codergirl

Ja nie lubię zwykłego piwa, natomiast bardzo mi smakuje (nie wiem czy teraz dobrze napiszę) gingeers z sokiem imbirowym i cynamonem. Jest przepyszne. Piję je jednak tylko w domu... Nie wiem skąd wzięło mi się to przekonanie, ale moim zdaniem wygląda bardzo nieelegancko, gdy kobieta siedzi w barze, pubie i żłopie piwo... Natomiast kobieta z winem już całkiem inaczej wygląda. Wiele razy widziałam pary, które przychodzili do lokalu zamawiały wino, kawe dla niej i piwo dla niego. Do dzisiaj często panuje przekonanie, że mężczyzna musi pić to samo co kobieta i namawia ją na piwo...
Powiedzcie co o tym sądzicie
codergirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:50   #12
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Uważam że upijanie się nie przystoi nikomu - niezależnie od płci tak samo jak picie w modym wieku (lat naście). Ja piwa nie lubię specjalnie - wolę wino, koniak albo whiskey

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:51   #13
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek20
nie pisałem o rezerwacji alkocholu dla danej płci tylko ze dla tych co ne lubia gorzkiego smaku piwa sa słlodkie odmiany a z tymi 3 piwkami nie spotkałem sie zeby jakas kobieta wypiła wiecej
Nie... no 3?
Dobra, zdarzyło mi się 4 , ale zazwyczaj to są 2.
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:51   #14
nan
Wtajemniczenie

He, he niedawno była tu dyskusja o tym, komu jest łatwiej w życiu i konkluzje, że facetom więcej uchodzi niż kobietom. Oto mamy kolejny przykład .

Piwa nie lubię, bo strasznie szybko się nim upijam, co potem kończy się nieciekawie (nie będę zdradzać szczegółów ). Przyjęło się, że to męski napój, ale chyba tylko u nas. Osobiście uważam, że to nic złego, jeżeli kobieta lubi piwo i je pije. Wódka też jest dla ludzi (osobiście nie piję jej od lat, sam zapach mnie odstręcza), więc i dla kobiet Problem w tym, żeby wiedzieć ile można wypić, a to dotyczy zarówno mężczyzn jak i kobiet. Widok pijanego faceta jest dla mnie tak samo denerwujący i brzydki jak kobiety. Nie wiem, czy zauważyliście swoją drogą, że facetom alkohol częściej wchodzi "w nogi" i częściej się przewracają.
Podsumowując: pić kobiecie wolno to co lubi . A granicę ile można wypić należy sobie ustalić indywidualnie (najczęściej przychodzi to metodą prób i błędów).
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:51   #15
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Zgadzam się z Koko i Lovisą, bez sensu jest wprowadzanie jakichś sztucznych podziałów - na mężczyn pijących i kobiety pijące... Zataczający się facet wygląda tak samo żałośnie jak zataczająca się dziewczyna, a klejąca się do wszystkich panna tak samo smutno jak naprany, pchający się z łapskami facet.
To ile ktoś może pić zależy przede wszystkim od tego jak toleruje alkohol a nie od płci, znam mężczyzn, którzy nie powinni pić nigdy.

Lubię sobie czasem wypić piwko wieczorem, jak siedzę długo w jakiejś knajpie, wypiję czasem kilka. Wódki ostatnio raczej nie piję, choć kiedyś - owszem, byle nie w drinkach. Teraz jak już jest jakaś okazja wypiję czasem parę wściekłych I nie uważam się z tego powodu za mało kobiecą
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:54   #16
cattt
Mrs Mrau

Ja nie przepadam za piwem.Już po dwóch czuję się kiepsko.Najbardziej lubię wino-(dobrze napisała Ally)-ale nie wino marki wino.Drinki też lubię,a zdarzy się też czasem,że wypie wódkę (bardziej od wielkiego dzwonu).Piję alkohol raczej okazyjnie -czyli rzadko(z wyjątkiem wino do obiadu,czy wieczorem jak atmosfera sprzyja i mam ochotę).
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 15:57   #17
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez fistaszek20
Wiem, wiem Fistaszku.Druga część mojej wypowiedzi odnosiła się do tego, co napisała w pierwszym poście założycielka wątku. Do Ciebie skierowane było tylko pierwsze zdanie.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:04   #18
xanka
Zadomowienie

GG do xanka
Wink Dot.: Dziewczyny+piwo(????)

Cytat:
Napisane przez koko

koko "wyjęłaś" mi to z ust
Sama też bardzo lubię piwko, czasem nawet jak w domu siedzę, do późna przed komputerkiem, nad projektem, to zimne piwko jest "jak znalazł"

Również uważam że wszelkie podziały, co komu pasuje i ile, nie mają sensu.. każdy ma inna głowę, możliwości, smaki .. bez względu na płeć.

a te max. 3 piwa u kobiet bardzo mnie rozbawiły
xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:08   #19
TOMORROW
Zakorzenienie

lubię piwo, ale neistety po wypiciu połowy już nie mogę, jak wypiję więcej, będzie mnie skręcalo z bólu
do wódki mam wstręt (a raczej do drinków, czystej nigdy nie pilam)
najbardziej lubie winka, ale i tak jak przesadzę (a nie jest to trudne u mnie- wystarczy np. pół litra 14% Sangrii, którą uwielbiam) to przez kilka dni nie moge o winie nawet myśleć

widok mnie pijanej nie jest chyba taki straszny- tylko się ciągle smieję i po chwili prawie zasypiam- wtedy czuwa nade mną mój chłopak
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:13   #20
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Też wydaje mi sie że najważniejsze to wiedziec kiedy przestać .Ja mam słabą głowę i staram sie nie wypijać więcej niż 2 i to Reddsy albo z sokiem,samo piwo mi jak na razie nie smakuje ale zauważyłam że już nie odrzuca mnie od niego tak jak kiedyś.Może to kwestia przyzwyczajenia?
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:22   #21
Jula
Zakorzenienie

Ja potrafię wypić 7 piw... o ile nie jest to Warka Strong W lokalu najczesciej pije piwo, chociaz uwielbiam tez slodkie drinki (z lodami - mniam!!), z rumem, tequila, za whishey nie przepadam. W domu czesto popijam Reddsa lub Gingersa "do komputera" i nie widze w tym nic zdroznego. Czasem 1 piwko potrafi rozbujac, a czasem pije i pije i nic
Ps. Jak slysze haslo "popsujesz sobie opinie" to mi się krew gotuje i bebechy przewracają. Moja mama też tak mowi, brr!!!
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:37   #22
Beatka 23
Raczkowanie

Ja uwielbiam piwo. Moja mama też kiedyś mówiła, że wstyd pić kobiecie piwo. A teraz sama czasem idzie ze mną i znajomymi na ogródki na jedno z soczkiem. Acha i wcale nie uważam, iż kobieta jak siedzi w pubie to powinna wino pić. Ja wina ani innego alkoholu nie lubie! I w pubie do którego chodzę często ( bo tak fajnie odreagowuje stresy dnia codziennego) piję tylko zimne piwko!! Włąśnie z pracy wróciłam i wieczorem się wybieram też na pyszne zimne piwko!
Beatka 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:51   #23
iwona2377
Raczkowanie

czemu nie!! wszystkiego z umiarem i nikomu nie zaszkodzi ! ja lubię piwko ze soczkiem -kiedys cześciej bo chodziliśmy do knajp odkąd urodziła się niunia rzadziej uwielbiam rum z cola , malibu i błekitną lagunę i winko czerwone a czasami bywa że mam ochote na kilka kieliszeczków WSZYSTKO JEST DLA LUDZI !
NA ZDRÓWKO

a to stronka mojej córuni ewuni-zapraszamy
http://smyki.pl/domeny/corcia.pl/ewuniacalusek/index.php
iwona2377 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 16:59   #24
Pomadka
Zakorzenienie

Piwo owszem, czemu nie? Wódka, hmm na dwoje babka wróżyła, różnie to z nim bywa u mnie. Od drinków boli mnie łeb, tak samo jak, od piwa z sokiem. Dlatego znalazłam złoty środek- złoty napój i piję [zawsze] STRONGA [warkę Strong], bo jest kamelowosłodkawy i mocny . Nienawidze typowego, gorzkiego piwa...

Każdy niech piję ile chce, ile mu fabryka dała, ale nich się nie skarży później na głupstawa, które robi po pijaku!
Dlatego dobrze jest wyznaczyć sobie jakąś granice picia, którą w piciu alko można łatwo przekroczyć, tak na marginesie.

Pijany facet jest tak samo odpychający i wstrętny, jak pijana kobieta. Dlatego nie zgodzę się [na podziały] na przyzwolenie picia facetowi, a kobiecie nie. Dlaczego nie wolno jej pić? Każdemu wolno, ale umiejętnie.
Stary 2005-08-21, 17:07   #25
jami
Rozeznanie

W towarzystwie kazdy moze wypic piwo, drinka-byle z umiarem!-to najwazniejsze
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 17:09   #26
zalika
Rozeznanie

Ja jakoś się nie mogę przekonać do piwka, czasami wypiję koleżankom do towarzystwa, ale nie przepadam. Kwestia picia przez kobietki jest bardzo indywidualna, mnie "bierze" po 3-4 piwkach, a np. moją koleżankę po jednym Osobiście wolę wódeczkę z soczkiem , albo jakiegoś drinka. Zdarzyło mi się w życiu parę (dosłownie, błędy młodości) razy wypić za dużo, ale moje zachowanie bynajmniej nie jest jakoś specjalnie różne od codziennego, no może mi się trochę język plącze, ale idę prosto, zachowuję się przyzwoicie i nigdy żadnych kaców czy czułego przytulania miski klozetowej
zalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 17:27   #27
Kiya
Zakorzenienie

ja mam bardzo słabą głowę dlatego unikam alkoholu,czasem wypije małe piwo z sokiem lub red redsa na urodzinach czy imprezie jakiś drink,czystej wódki nie miałam nigdy w ustach,nie byłam nigdy pijana w sztok ani nie urwał mi sie film,nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,dlatego alkohol to dla mnie jedynie dodatek i to raczej niekonieczny
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 17:40   #28
Hanka20
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dziewczyny+piwo(????)

Ja tam tez pije piwko od czasu do czasu, ale nigdy sama w domu( po co mam sie z tym ukrywac w ciemnym kącie). Dla mnie picie piwa sluzy rozluznieniu atmosferki panujacej na jakims spotkaniu, pije je w towarzystwie przyjaciól, rodzinki(grill, czy inne wieczorne imprezki), po jednym, dwóch piwkach lepiej mi sie z kims rozmawia, jest po prostu luzik. Natomiast, jakbym wypila trzecie, lub czwarte(jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo wypic czterech) to juz na bank spie Pamietam, jak kiedys na wycieczce szkolnej(2 lata temu) w Zakopcu zrobiliśmy sobie balangę "na całego", wtedy wypilam wlasnie trzy piwka i usnęłam na czyims łózku. Od tamtej pory wole sie pilnowac, nie lubie tracic kontroli nad tym co robie, wiec dwa piwka zawsze wystarczają.
Lubie sobie wypic warke stronga, lub carlsberga, choc redsem tez nie pogardze

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-21, 17:44   #29
Lovisa
Zakorzenienie

Hehe, ja jeszcze dodam, że tak, jak wiele osób, nie moge za dużo wypić - maksymalnie jedno duże piwo. Po dwóch tak mi niedobrze, ze umieram prawie i ledwo na oczy widze A wódki to tak nie znoszę, że po jednym kieliszku mam mdłości
Stary 2005-08-21, 18:04   #30
Brand New Star
Raczkowanie

moja babcia zawsze tak mowila"nie ma nic gorszego niz pijana kobieta kochanie"
rzeczywiscie mimo ze tez sie burze na inne ocenianie mezczyzn i kobiet w tej kwestii[ze niby facet jak pije to mu wolno a laska zawsze jest "be" ]to musze przyznac ze cos w tym jest.widzialam pare razy takie panny w akcji i bylo to malo ciekawe zjawisko.nie wspominajac jak byly pozniej oceniane.
co do mnie-staram sie pilnowac.nie cierpie smaku piwa,jesli juz to wylacznie z sokiem,Redsa za to toleruje uwielbiam wino,zwlaszcza grzane,wodki nie cierpie[mam nieprzyjemne wspomnienia,zbyt duzo drinkow ect ].ostatnio bardzo zasmakowal mi likier kawowy,irlandzki[nazywa sie Sheridan"s coffee layered liqueur]-pychota.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości