|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Twoje poglądy polityczne można określić jako... | |||
nacjonalizm |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,03% |
konserwatyzm |
6 | 9,09% |
centryzm |
7 | 10,61% |
liberalizm |
41 | 62,12% |
socjalizm/ socjademokracja |
3 | 4,55% |
komunizm |
0 | 0% |
anarchizm |
0 | 0% |
inne |
7 | 10,61% |
Głosujący: 66. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Poglądy polityczne
Naszła mnie myśl na taką sondę... Ciekawa jestem jaka, pardon, orientacja panuje na Wizażu. Mam nadzieję, że temperatura dyskusji nie podskoczy zbyt wysoko
![]() Zacznę od siebie: konserwatyzm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poglądy polityczne
Obawiam się, że ten temat nie zrobi furory - z tego co wiem posiadanie pogladow politycznych nie jest ulubioną rozrywką większości wizażanek
![]() Moje poglady jak w podpisie ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
liberalizm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Zapytanie wydaje mi się odrobinke nieprecyzyjne
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez goldfish3000 Czas edycji: 2007-03-14 o 00:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam na inne
![]() Mam nadzieje, ze dalsza dyskusja pozostanie na poziomie i nie pojda zgnile jajka w obroty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z goldfish, zresztą za mało się znam na polityce, żeby się określić. Ogólnie nie jest to zbyt bliska mi dziedzina. Co nie znaczy, że nie oglądam i nie czytam dotyczących jej newsów.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie dlatego nie mogę zagłosować - nie chcę Was wprowadzić w błąd ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwiej byłoby odpowiedzieć na to pytanie, gdyby dotyczyło konkretnej kwestii (np wybranej ekonomicznej), i w odniesieniu do niej właśnie łatwiej byłoby (mi) bliżej określić się ze swoim stanowiskiem.
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
najbliższy mi jest liberalizm, zarówno gospodarczy jak i społeczny,
ale jeśli chodzi o społeczny to w kilku sprawach mam poglądy konserwatywne Edytowane przez Kattie7 Czas edycji: 2007-03-14 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wlasciwie to bardzo wazne jest, aby je wlasnie wspolnie rozwazac, bo sa ze soba silnie powiazane. Cytat:
Cytat:
Zgadzam sie z tym, ze czesto ciezko oddzielic calokszalt pogladow politycznych jezeli w istocie sa one wypadkowa rozmow i wielu opinii. Z tym, ze dla wielu innych poglad polityczny to jakiegos typu filozofia ktora jest szkielkiem przez ktore patrza na otaczajaca rzeczywistosc i wydarzenia spoleczne. Wiec mamy dyskurs o punkcie ciezkosci. Czy najpierw poglady i przez ich pryzmat analiza? Czy najpierw analiza wydarzen i zjawisk spolecznych a na ich podstawie poglady (ktore w tym kontekscie musza sie jawic jako dynamicznie zmienne - bo kto przewidzi co sie wydarzy jutro a co dopiero za rok czy za 100 lat?) Ale te wiadomosci ktos pisal... tzn ze juz patrzymy na nie przez czyis wzrok. Nie na darmo mowia ze media to tzw druga wladza w panstwie. Ktos mowi bo w gazecie bylo napisane, czasem ktos spyta a w ktorej? bo w mojej pisalo cos innego.... Cytat:
Ale polityka to nie jest prosta sprawa. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wyniki ankiety są dość przewidywalne. Ważne jednak, żeby były świadome, a nie podejmowane pod wyływem mody czy konformizmu. Wiele osób często źle się określa nie mając tak na prawdę o tym pojęcia. Panuje takie przeświadczenie, ze jedyną "NORMALNĄ" alternatywą dla PiSu LPRu i naszego dzisiejszego rządu jest PO. Ludzie nie lubią szukać nowych rozwiązań, lubią wygodę i nie wychylanie się z poza popularnego nurtu.
Ja jestem dumną demokretyczną socjalistką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest mnostwo rzeczy o ktorych sie nie ma pojecia - chociazby dla tego, ze nie chce sie tego pojecia miec, badz nie jest to wiedza ogolnodostepna, badz sie czegos nie widzialo etc. Ale nie wiem jak to sie ma do jakosci czyjegos wyboru, ktora to jakosc probujesz oceniac niekoniecznie w sposob mily... Cytat:
![]() I nie generalizuj co mysla ludzie, bo...rozni ludzie mysla rozne rzeczy. Z jednym sie zgadzam - w naszym kraju ciezko sie zyje zadeklarowanym socjalistom, i tym demokratycznym i tym niedemokratycznym. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podnoszę wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a czy jest jakiś test, który mi powie jakie mam poglądy? Sama konkretnie nie umiem ich nazwać, choć w większości spraw mam własne zdanie
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Hehe, jeśli ktoś chce sobie sprawdzić,lub nie wie jakie ma poglądy polityczne,to polecam test: http://www.testpolityczny.pl/ Mi wyszedł: Minarchizm, który jest odłamem Libertarianizmu
![]() Jak ktoś zrobi test to wklejcie wyniki ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja jestem, człowiekiem tolerancyjnym,więc wychodzi na liberalizm.
nie mam jasnych pogladów,można mnie przekonać czytelnymi argumenatmi do zmiany decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja założyłam taki temat? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
btw.Temat ok, lepszy niż większość tutaj. Moim zdaniem dyskusja o polityce jest ciekawsza niż to, czy np. ktoś pił alko prze 18. rokiem życia, czy też wyliczanką"Liczymy od 1000".Pozdro :d
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
DOMator
|
Zaznaczyłam liberalizm po czym trafiłam na link do testu i wynik wskazał na liberalizm.
Tyle, że liberalizm jest bardzo szeroką ideologią i ma wiele odmian. Kiedyś czytając książkę z doktryn politycznych uznałam, ze moje poglądy są raczej neoliberalne. Zgadzam się również z niektórymi założeniami liberalizmu socjalnego w sferze ekonomii. Wyniki testu są tożsame z moimi prywatnymi poglądami, których zresztą nie ukrywam, bo działalność polityczna nie jest mi obca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studentka politologii ze mnie boska jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
No nie, protestuję! Dlaczego nie ma opcji "moheryzm"?!
![]() Najbliżej mi do liberałów, taki centro-lew ze mnie.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh, dokladnie. Tym bardziej, ze Pinochet sam oddal wladze i nie probowal tworzyc zadnej ideologii.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
A wiesz, zarzuca mi się różne opcje
![]() ![]() Tak naprawdę nie potrafię się do końca określić, bo jestem typem, który wszędzie doszuka się nieścisłości. Lubię racjonalne, wyważone opinie, bez pieniactwa i populizmu.
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie w polityce jest za dużo histerii. Wprost uwielbiam oglądać krótkie wywiady z politykami, gdzie prawie dostają apopleksji na wieść, że ktoś śmie mieć inne poglądy niż oni ![]() Poza tym wszystkim uważam, że władza polityczna jest kąskiem raczej zgniłym niż kuszącym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
miec osobisty skrystalizowne poglady to jedno a przyznac sie do popierania danej partii to drugie choc jedno powinno byc naturalnym nastepstwem drugiego to raczej w realiach panujacych na wiejskiej ciezko doszukac sie urzeczywistaniania takich czy innych pogladow a co za tym idzie rzadko kto sie utozsamia z taka czy inna partia
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o Ciebie, odnosze wrazenie, ze to jest powszechne podejscie - '"wywazony" jest ok'... a zwykle kryje sie pod tym rozmywanie, badz unikanie zajmowania pogladow. Znowuz, to moja wlasna ocena.
Fakt, histerii jest duzo, ale to nie zmienia faktu, ze Polacy blednie uwazaja, ze demorkacja to sielanka pogladowa...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.