|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Indeks słów zakazanych (?)
Ja wbrew pozorom nie chcę zadymy rozkręcić, ale interesuje mnie pewna kwestia i nie daje spać po nocach
![]() Ostatnio dostałam punty karne od Złośliwca za "Rażące słownictwo". Za ten post, konkretnie: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...37&postcount=4 W sumie to za bardzo nawet nie wiem, które słowo było tak rażące: to na z*********, oznaczające ciężką pracę, czy to o tępym panu wojskowym ![]() Jestem zdezorientowana. To jak użyje się słowa "pieprzyć", nie w sensie używania pieprzu, to też się karniaka sklei czy jak ![]() Czy słowo na "z" to już jest wulgarna treść wg regulaminu i kwalifikuje się na czerwoną kartkę tak samo, jakbym wypracowała post z piękną wiązanką łaciny podwórkowej typu "ch**", "k****" i inne takie słownictwo charakterystyczne dla marginesu społecznego? Bo moim zdaniem to lekka przesada. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Indeks słów zakazanych (?)
chciałam poszukać tego słowa w wyszukiwarce ale mi się zacięła
![]() ![]()
#3 |
BAN stały
|
Ale jakiego słowa? Jakiegoś tak brzydkiego, że wyszukiwarka się gorszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tego za które dostałaś pkt karne. ale chyba jednak wtedy wizaż po prostu mulił
![]()
#5 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Czego oczekujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu niedługo całą Cię będą kropkować. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja popieram decyzje Złosia. Nie można tak bezkarnie obrażać ciężko pracujących ludzi. Szanuj prace innych.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bo nie przeszło mi przez myśl, że to słowo na "z" jest aż tak wulgarne, że podpada pod czerwoną kartkę. Ładne na pewno nie jest, ale żeby zaraz "rażące"? Wina była nieumyślna, nawet zamiaru nie było żadnego. I dwa punkty karne tak samo jakbym pojechała z naprawdę ostrym wulgarnym słownictwem? To może chociaż najpierw ostrzeżenie? Z pewnością bym się ustosunkowała i nie używała takich słów ![]() Architekt, i to nie ma nic wspólnego z szacunkiem do pracy innych. Skąd takie wnioski ![]() Ale spoko. Wiadomix, że jak będę za dużo dyskutować, to zaraz skleję kolejnego karniaka i tyle z tego będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Odnośnie słownictwa: jestem przekonany o bogactwie naszej mowy ojczystej, które pozwala niemal każdemu tak dobrać słowa, aby uniknąć wulgaryzmów. A tym, którym nie pozwala bogactwo naszego regulaminu urozmaica życie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapieprzać: 1. posp. «ciężko pracować» 2. posp. «szybko iść lub biec» nie ma przy tym słowie wulg ![]()
![]() |
#13 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Po prostu calkiem-spoko jest pod ciągłym ostrzałem.
Nie widzicie avataru zlosliwca? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Właściwie to masz rację. Mnie jednak razi takie słowo, pomimo tego, że jajogłowi poloniści uznali, że można ich zdaniem napisać do prezydenta list z zapytaniem "Jak się Panu zapieprza na nowym stanowisku, Panie Prezydencie?".
Punkty karne przyznaje się u nas dokładnie za "Rażące słownictwo", a nie za wulgaryzmy. Jest to dokładnie tak sformułowane, ponieważ można unikać wulg. w słowniku, a mimo to sklecić całkiem rażące słowa / zdania. Tak, całkiem-spoko jest na moim celowniku. Obok kilkunastu innych osób z kilkoma stronami ostrzeżeń i punktów. Jeśli zapoznałyście się z nowym regulaminem forum, nie powinno Was to dziwić. Zapisaliśmy to tam otwartym tekstem. Ostrzeżenia nie cofnę i nadal będę analizować każde zgłoszenie ZP na wpisy użytkowników z pokaźnym dorobkiem punktowym, czepiają się i czyhając na najmniejszy błąd. Taką mam pracę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak z czystej ciekawości: czy kiedykolwiek jakiekolwiek ostrzeżenie zostało cofnięte po dyskusji z wizazankami i przedstawieniu ich argumentów czy takie cuda nie mają miejsca na tym forum? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Jak dla mnie EOT. Sztucznie podtrzymywać można życie, ale nie drętwą dyskusję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Eee...no i w sumie standard, już się nawet nie zdziwiłam. Jak zwykle nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na swoje pytanie.
A gdyby dyskusja nie była "drętwa", to ja bym już pomarańczowa była... Staram się normalnie pytać, bez żadnych wyrzutów. I nic z tego, jakaś tam tylko niby celna puenta od Ciebie + EOT. Uważam, że to jest trochę aroganckie z Twojej strony i zasadniczo to nie wiem, czemu ma służyć: żeby się niemiło zrobiło na forum? Czy żeby rosło poczucie niesprawiedliwego traktowania u pewnych wizazanek, bo nie jestem raczej w tym odosobniona? Żebym sobie odpuściła te debaty, pytania - a przecież właśnie dzięki normalnie prowadzonym dyskusjom także na kontrowersyjne tematy przyznawania upomnień forum się jakoś rozwija. A tak to się po prostu nie czuję jak normalny użytkownik z pytaniem czy spostrzeżeniem, tylko osoba niemile widziana, natręt, który skleił kilka karniaków i który nie zasługuje na zaszczyt sensownej odpowiedzi, tylko spławienia jakimś tekstem albo dodatkowymi punktami karnymi. Czy to o to chodzi? Chyba już muszę sama sobie odpowiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Zapoznałam się z wątkiem i Calkiem-spoko cofam Ci te punkty za wulgaryzmy. Bo słowo "zapieprzać" jest dość mocne, ale nieobraźliwe.
Miej jednak proszę tę świadomość, że Twoje wypowiedzi, często kontrowersyjne czy napastliwe wyczulają użytkowników jak i modów. Dostajemy zgłoszenia złego postu i reagujemy. Mamy też prawo w stosunku do użytkowników, którzy przysparzają najwięcej kłopotów, stosować kary w zaostrzonej formie - nowy regulamin forum ustalony przez redakcję i moderatorów. Wątek zamykam ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.